Reklama

Reklama

Beca nejraději poslouchá hudbu ze svých sluchátek a touží se stát profesionální DJ. Když přijde do nové školy, zjistí, že je plná divných, zlých, ale i hodných holek, které mají jednu věc společnou - zajímají se jen o to, jak dobře zní, když společně zpívají. Jako těžký introvert se nehodlá s nikým přátelit. Svého plánu se drží až do chvíle, než narazí na velmi nesourodou partu holek, které spojuje sborové zpívání bez hudebního doprovodu. Ten si vytvářejí vlastním hlasem. Beca sice na první kolo námluv řekne "ne", ale nezpochybnitelný hudební sluch a schopnost zpívat čistě i ve sprše ji nakonec do klubu zpívajících studentek přivede. Jenže Beca je tak trochu rebelka, a tak to okamžitě začne mezi ní a neoficiální šéfkou týmu Aubrey nezdravě jiskřit... (TV Nova)

(více)

Recenze (470)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Ehm, no.... Každej máme právo na nějaké to svoje guilty pleasure, ne? A pravděpodobně jste trpěli u mých titulků :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Akoby si niekto uvedomil aké sentimentálne klišé je scenár a na poslednú chvíľu tam dopísal niekoľko scén, aby film budil dojem, že je to paródia na Glee, High School Musical... Nemôžem sa ubrániť porovnaniu so športovými filmami Willa Ferrella, ktoré fungujú presne na tomto princípe - na klišé a sentimente dohnanom do absurdna. Bohužiaľ bojím sa, že väčšina z neho bola v Pitch Perfect myslená vážne. Rebel Wilson je každopádne talent. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Banda pěkných, nebo alespoň sympatických holek se necelý dvě hodiny promenáduje v sukýnkách, nebo tanečních kreacích po skutečném i pomyslném jevišti a zpívá u toho většinou příšerný songy (tyhle popovky mi do krve nikdy nešly), jejichž výhodou je alespoň to, že si u nich místo nástrojů děvčata pomáhají pusou (žádný dvojsmysly) a k tomu při nich překypují charismatem, s mě čím dál příjemnější Annou Kendrick v čele. V druhé polovině už mi film připadal opakující se a tudíž trochu ztrácel na tempu, pořád to ale byla slušně pohodová a odsýpající záležitost, u níž jsem se i nejednou (hlavně díky tlusťošce a číňance) z plna hrdla zasmála. Hit Me With Your Best Shot! mě v tomhle měsíci víc zvedlo v podání Catherine Zeta Jones, ale i tak střílela děvčata celkem slušně. Nejvíc zaujaly - Kendrick, Snow, Wilson a jako bonus porotkyně Banks, ta čůza z Hunger Games XD. 70% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Celkem obyčejný film plný klišé. Velké plus byli teda super písničky a herci taky docela fajn, Anna Kendrick je moje oblíbenkyně. Jen teda to zvracení si mohli odpustit a bylo by to lepší. Celkově se mi to ale líbilo, občas jsem se docela slušně pobavila. 4* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

A -ca-glee...by mohlo znít společné zvolání dívčí skupiny. A ještě by to chtělo doladit. Becca (Anna Kendrick) přijíždí na Bardenskou univerzitu, kterou bere jen jako přechodnou stanici, než ji táta zaplatí školu v L.A. Její ambice stát se DJkou musí ještě počkat, protože na škole vládne kult a-cappell, což jsou dívčí a chlapecké skupiny zpívající cover verze známých songů bez hudebního doprovodu. Vstoupí tedy přes svůj počáteční odstup do dívčí a-capella skupiny nesoucí název Bardenské Bellas, kterou vede panovačná Aubrey (Anna Camp), neuznávající jiný názor než ten svůj, a občas při nezvladatelném rozpoložení zvrací mohutné gejzíry (do hlediště). K tomu si ještě tvrdošíjně stojí za tím, že soutěžní sestava se musí držet zažité univerzitní tradice a neuvědomuje si, že v uniformních a upjatých kostýmech letušek, za zpěvu obstarožních písní z minulého století, nikdy nemůže dosáhnout na vítězství. Becca se svým poněkud rebelským postojem, a novou partou dívek, se pokusí skupinu vést jiným směrem s cílem konečně porazit dosud neporaženou konkurenční chlapeckou skupinu s názvem Bardenští Potížisté. Zpočátku se to pro film moc příznivě nevyvíjelo. Vše bylo až moc trapné, postavy nesympatické a nevtipné. Postupem času se tyhle neduhy jako zázrakem začaly odbourávat. Odstartoval to konkurz na nové adeptky do dívčí skupiny a následný výběr byl perfektní a každá z dívek dostala svoji výrazovost v čele vtipně komentující Tlusťošky Amy (Rebel Wilson). Nejednalo se přímo o dívky atraktivní, ale schopné na sebe výrazně upoutat pozornost jejich originalitou a citem pro uchopení charakterů postav. To bylo pro film, který zrovna netěží z ohromující taneční choreografie, dost důležité a zásadní. S touhle partou film nabral náboj, dalo se jí fandit a jejich hlášky bavily. Závěrečný duel mezinárodního mistrovství univerzitních a-capell (ICCA) se ovšem ke vší smůle omezil, a hlavně soustředil, jen na jejich chlapecké konkurenty ze stejné školy a účast ostatních kapel byla zaznamenána jen letmo. To je ovšem také nedobré pro navození napětí v závěrečném klání. Knižní předlohu, podle níž je film natočený, neznám, ale Elizabeth Banks, která film produkovala a zahrála si v něm menší roli sympatické členky asociace univerzitních a-cappell, zřejmě neodolala svodům převést na plátno příběh blízký svým pojetím televiznímu Glee, s nímž má mimo jiné v tomto ohledu společného také jednoho z představitelů z populární série, který se zde mihne a schválně, jestli ho poznáte.Tato volba sice přílišnou originalitou nesrší a samotný příběh také v ničem extra neohromí, ale originální zápal pro věc z toho udělal koukatelnou záležitost, na kterou se dá naladit. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nepovedal, že ma bude takto baviť nejaká popová sračka. Bezprostredne po dopozeraní, som bol rozhodnutý stiahnuť si všetky série Glee. Guilty pleasure. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Začnu obsazením – Anna Kendrick, kvůli které jsem si snímek pustil, je pěkná, umí hrát a správně divně se kření, Rebel Wilson snad poprvé v roli, kde mi navedí, ba naopak, Liz Banks s pěkným hlasem, který zbožňuju, ve vedlejší roličce, stejně tak brácha bezďák z The Big C. Ostatní neznám. Hudba není vždy šálek mého čaje, ale každý si najde svou hitovku. Mě moc potěšili Simple Mind. Navíc jsem si to pustil přes sluchátka, což je prostě lepší zážitek. K filmu – nemám rád nic o soutěžích a stejně tak o amerických vysokoškolských spolcích (z filmů mám dojem, že vysoká v USA je jen o tom být součástí nějakého ujetého spolku psí psí ómíkrón a podstupovat rituály), ale tady se to jakž takž dalo přežít, dokonce si i tvůrci poradili, jak se v pěveckých soutěžích vyhnout trapnému vyhlašování vítězů a rozjuchanému publiku. Zkrátka všechno to trapný, kvůli čemu se na podobné kousky nedívám a styděl bych se někomu zmínit, kdybych něco takového kdy viděl, je tu podáno tak nějak stravitelně. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 6 | hudba 6 | humor 2 | akce 0 | napětí 0 | pustl bych si znovu 5 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nevím, co všichni pořád mají proti popu. Jasně, filmy jako High School Musical jsou skutečně hudební brak, ale tady se naopak můžeme zaposlouchat do kvalitně zazpívaných písniček. Dějově je to sice jen průměrný příbeh zasazený do prostředí vysoké školy, ale pokud jde o Acappelly, tak jsem pro všemi deseti. Obdivuju lidi, kteří dokážou tvořit plnohodnotnou hudbu pouze svým hlasem a právě z tohoto důvodu jsem si film celkem užila. Navíc jsem ráda za odkaz na Snídaňový klub, který jsem neviděla, ale teď mám další tip na film, na který bych se ráda v budoucnu podívala. ~(3,3)~ ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Zklamání na plné čáře. Hlavní hrdinka je na začátku moc sympatická a skončí jako tuctová blbka. Rebel Wilson je trapná jako všude, mam pocit, že hraje ve filmech jen proto, aby tvůrci dali světu najevo: ,,Ne, tlustí lidé nám nevadí." Celý film provází akorát popíková hudba, hloupý řeči a pitomý lidi. Dvě hvězdy za Annu Kendrick, která se mi moc líbí a za občasné pěkné zpívání. Jistěže člověk ví jak to skončí, ale dát dohromady tlustou holku, rádoby rebelku, lesbu, tichou asiatku, organizace-milující bloncku, částečnou nymfomanku a pak jen pár nezajímavých charakterů, to je výsměch. Ne, to je amerika! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Ladíme neladí zložka hudobno-tanečná s tou dialógovou. Ocitnúť sa v prítomnosti dievčenského súboru je porovnateľné s ocitnutím sa na dvore na vidieku plnom sliepok. Ťažko uveriť, že sa jedná o vysokoškoláčky, ale dobrovoľne sa vyhýbam spoločnosti viac ako desiatich žien v spolku bez prítomnosti čo i len jediného chlapa, tak neviem. Baby spievajú tie najväčšie súčasné popové fláky, nakoniec ale vytasia Simple minds a vyslúžia si u mňa druhú hviezdu. Film na párty v byte, kde sa stane terčom sarkastického humoru. Presne z tohto dôvodu sme to aj pozerali. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Po delší době povedený hudební snímek, který pobaví a zaujme. Herci a herečky jsou vybráni opravdu dobře. Snad každý si najde svého oblíbence. Písničky aka jejich mixy byli taky skvělé. O vtip opravdu není nouze. Sice je konec předvídatelný, ale to se u filmů toho tipu dá očekávat. I tak příjemná podívaná. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že si zrovna tuhle blbost pustím. Ale kupodivu je to docela vtipné. Obsazení je docela slušné, hlavně Rebel Wilson mě dost bavila. Celá zápletka je dost jednoduchá a snadno prohlédnutelná. Holky zpívají ve vysokoškolské acapella skupině, aby získaly vytouženou trofej. Musí se ale dostat přes řadu obtížných překážek. Je tam dost dobrých a chytlavých písniček. "Židi jsou jako Aboriginci." :D ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Být buzna, byt bít buzna... jsem s toho hotový... Být hetero, byt bít hetero jsem z toho ..... uc uc uc... Glosující, fanfárová, trapná i glupa romantická sračka. Reálný / nereálný svět amerických dívenek, myje mozek standardnímu zbytku populace, která čumí na danou nadnárodní mašinerií a ta jim plije do ksichtu. Jov jov 1/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo výborné. Takhle má vypadat pořádné guilty pleasure aneb vše, čím by si Glee přálo být. Skvělá režie, scénář a herci. Kupodivu jsem si u coverů popových písniček nechtěla vystřelit mozek z hlavy. Skoro vůbec to nebylo kýčovité. Hlavní romantická linie funguje na jedničku. No a navíc to vzdává hold Breakfast Clubu! Co víc si člověk může přát? ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vlastně to není až tak ukrutná sračka, jak jsem původně čekal. Ovšem, abychom krotili přehnaně pozitivní emoce hned ze startu a neunáhlili se (!), určitě to není film, který byste si pouštěli s oblibou třikrát ročně, když máte zrovna chuť na nějakou tu originální pecku. Scénář je evidentně jednou z mála variací uslintané teen předlohy, přemáchnuté už asi tisíckrát v jiných filmových škopcích. A když už tenhle mnohonásobně louhovaný pytlík s čajem postrádá veškerou chuť, filmaři vsadili na pár ošlehaných hollywoodských xichtů, které měly oživit tuto prudce kýčovitou slátaninu. Bohužel si do hlavních rolí dosadili ohyzdnou Wilsonovou s jateční váhou a tlamou kopnuté čivavy a Aničku Kendrick, která sice je roztomilá, ale ten obličej má taky poskládaný tak nějak špatně. Ve výsledku tedy doporučuji sledovat se zavřenýma očima a celkem si to i užijete. Těžký průměr. 50% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Středoškolská muzikálová konfekce toho nejtradičnějšího střihu, které se banalitu a ohranost zápletky nedaří zamaskovat ani bizarností některých gagů či poněkud samoúčelnou vulgaritou. A tak pobaví vlastně jen panoptikum mimoňů tvořících Bellas a sem tam některé z hudebních čísel, například vydařená a capella verze Final Countdown. Nenáročná pohodová jednohubka, která nenadchne ani neurazí, a vhodná je pro zejména pro nenáročné publikum, které hodlá u filmu relaxovat po dlouhém namáhavém dni. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych tomu měl bez váhání napálit plnou palbu, protože v žádném jiném filmu nezazní tolik amerického popíku současnosti. :) Bohužel je to víceméně čekání na bombastické finále, kdy to konečně rozbalí naplno. Mamma Mia! mě svého času bavila víc a to celým filmem. Z Ladíme! si už po více než měsíci moc nepamatuju, ale na ty prozpěvující si pipinky v sále nikdy nezapomenu. A Alexis Knapp okamžitě --> porno. AMC Theatre, NYC. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tak niečo ma aj bavilo ... najmä scény s Rebel Wilson a predovšetkým Hana Mae Lee - tú som fakt žrala :-) pesničky boli fajn. ()

Související novinky

Ladíme! podruhé

Ladíme! podruhé

18.02.2014

Z předloňské hudební komedie Ladíme! se vyklubal překvapivý hit. Sedmnáctimilionový film vydělal v kinech 113 milionů dolarů a dalších 80 vytáhl z domácích nosičů, ohlášení dvojky na sebe tedy… (více)

Reklama

Reklama