Reklama

Reklama

Beca nejraději poslouchá hudbu ze svých sluchátek a touží se stát profesionální DJ. Když přijde do nové školy, zjistí, že je plná divných, zlých, ale i hodných holek, které mají jednu věc společnou - zajímají se jen o to, jak dobře zní, když společně zpívají. Jako těžký introvert se nehodlá s nikým přátelit. Svého plánu se drží až do chvíle, než narazí na velmi nesourodou partu holek, které spojuje sborové zpívání bez hudebního doprovodu. Ten si vytvářejí vlastním hlasem. Beca sice na první kolo námluv řekne "ne", ale nezpochybnitelný hudební sluch a schopnost zpívat čistě i ve sprše ji nakonec do klubu zpívajících studentek přivede. Jenže Beca je tak trochu rebelka, a tak to okamžitě začne mezi ní a neoficiální šéfkou týmu Aubrey nezdravě jiskřit... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (470)

Matty 

všechny recenze uživatele

Hudební jednohubka, která mne párkrát přiměla věřit, že je cool být holkou. Bohužel posazená o pár komediálních oktáv níž než třeba Ženy sobě. Příslušnost mezi filmy jejich ražení Pitch Perfect nepředstírá moc přesvědčivě. Vysokoškolským prostředím se tvůrci jen snaží zamaskovat, že jde o další variaci high school komedie pro náctileté diváky. Je pěkné, že film svádí stejný boj jako protagonistka (být svá x jít s davem), ale bohužel jde o boj velmi nevyrovnaný, v němž tuctovost s přehledem vítězí nad originalitou, jejíž arzenál tvoří popové songy, jedna sympatická herečka a desítky vteřin urputné snahy stavět humor na zvratcích a autoerotice. Lepší tři hvězdičky za opatrný výsměch nerdovskému kultu a za Annu Kendrick. Tu bych už taky jednou rád viděl ve filmu dospělejším, dostatečně soběstačném, aby nemusel vykrádat nepřekonatelný Snídaňový klub a dostatečně sebevědomém, aby se nestyděl za svou předvídatelnost (která k žánru patří a pokud na ni ústy některé z postav upozorníte, situaci nezachráníte). 70% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Takové nenáročné dílko, které nepřináší nic nového a víceméně neurazí. Děj je strašlivě předvídatelný, tudíž jen čekáte, kdy vše zapadne tam, kam má. Jediné originální tak je vlastně to, že tuctové popové hity jsou tu nazpívány acapella, což je poměrně zajímavé a ani odpůrce téhle hudby by neměl být znechucen. Malé plus také za nápadité choreografie a aranže scén. Horší je to pak s postavami, které (až na hlavní hrdinku a pár výjimek) nejsou vůbec sympatické a jsou to přesně ty prototypy ideálních amerických středoškoláků, kteří jsou v podstatě dokonalí a krásní. Anna Kendrick je skvělá a hodně zajímavá (možná se rodí velká hvězda), nechybí jí charisma a potřebná lehkost. Rebel Wilson je neméně fantastická, dovede si dělat legraci ze svojí figury a to je její velká výhoda. Ostatní už jsou zaměnitelní a slouží spíš jako výplň. Škoda, že tu není víc Elizabeth Banks, ale tak každý den holt není posvícení. Ve výsledku ničím extra výrazný snímek, který dodržuje pravidla žánru a natočen je dost rutinně. 60% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od tohoto filmu neočekával, říkal jsem si, že to bude nějaká přiblblá komedie z teenagerského prostředí. Tak zase tak moc jsem se nespletl, ale popravdě, bylo toho přece jenom víc a film mě, chvílemi i proti mojí vůli, zaujal. Dostal jsem místy celkem slušnou komedii, které vévodí především skvělá hudební stránka. I když Anně Kendrick tu její zapálenou DJku nějak nevěřím, stejně jí zahrála obstojně a místy jsem si říkal, že vážně asi ví, o čem mluví. Takže mě nakonec přesvědčila, ale stejně si myslím, že za to může ten její kukuč, který se mi prostě líbí. Tahle holka je vážně pěkná, ale ne úplně tím hollywoodským způsobem. Má v sobě něco nevinného, což bylo v tomhle filmu postaveno na hlavu a vyznělo to dobře. Není to přímo zlá holka, ale má k ní docela blízko. Ostatní postavičky jsou klasicky karikaturami, stejně jako celá film. Máme tu holčičí vokální skupinu proti chlapecké. Boyband to vede, jsou oblíbení, holky jsou křečovité a zastaralé. Jenže pak přijde nová krev, holka, která hudbě rozumí a chce do toho dát trochu nové šťávy. Jestli se jí to podaří, to je otázka, stejně jako zda se jí podaří najít si lásku. Romantická linie je zde naprosto zbytečná a také neuvěřitelná. Kdyby se vynechala, je to mnohem lepší. Takhle ale má pořád film to nejsilnější, a to je zpěv. Jsou tu povedené vokální covery skvělých songů, moderních i starších, které vás chytí za ucho a možná sem tam i za srdce. Nechtějte od každého filmu něco, co vám promlouvá do duše, protože tohle by vás mohlo jednoduše pobavit. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/little-ashes-nezapomen-na-me-butter.html ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Můj hlasový rozsah tří ne zcela snadno identifikovatelných tónů a k dokonalosti vyvinutý hudební hluch mne opravňují k tomu, abych napsal pár moudrých slov o zpívání a capella. Jelikož však o tomto tématu nic moudrého napsat ani opsat neumím, tak se spokojím s tím, že beznástrojová verze The Final Countdown mi naprosto vyrazila dech, duet hambatých slečen ve sprše nebude lehké zapomenout a při většině ostatních skladeb jsem si spokojeně podupával. Příběh samotný je natolik křišťálově předvídatelný, že může zaskočit jen filmového panice a Anně Kendrick tu rebelku prostě nevěřím, ale přesto jsem byl s tímto snímkem spokojen. Je však možné, že za to může jen včerejší výjimečný úhel postavení Venuše vůči Saturnu či čemukoli jinému. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance, promarněná šance, promarněná šance! Stopáž mohla být kratší alespoň o dvacet minut, prospělo by to. Ani choreografie nejsou nijak zvlášť převratné, i když tady nejde zrovna o tancování, ale při zpívání taky nemůže člověk stát jako dřevo. V podstatě je to o čekání na velkolepou finálovku, která to všechno nepodařené strčí do kapsy. Takle to fungovalo i u mě. Asi jsem se pořádně namlsala někde jinde a nebo už nepatřím mezi cílovku, na kterou se tenhle film zaměřuje. Ještě mám jednu výtku a to jsou dvě nechutné scény. Mě ten poblink stačil jednou. Po druhé už byl úplně zbytečný. Když to vezmu z druhé strany, tak jsou tu samozřejmě herečky, které tenhle canc táhnou velkou silou vzhůru, jistě Anna Kendrick je sympatická herečka, ale já mám na mysli hlavně osobu, která hrála tlusťošku Amy, tedy Rebel Wilson. Většina fórků stojí přímo na ní a ona se stará o zábavu. Ovšem , jako skupina se tyhle holky hledaly až se našly. Proti použitým písničkám nic nemám, i když můj šálek kávy to rozhodně není. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Postava Gail bola pôvodne písaná pre Kristen Wiig, no tá ju kvôli nabitému diáru musela odmietnuť. Nakoniec ju vzala Elizabeth Banks, ktorá je aj producentkou filmu. (Sufferer)
  • Ve scéně, kdy se Benji (Ben Platt) a Jesse (Skylar Astin) dívají na vystoupení Treblemakers na školním hřišti, projde se za nimi dvakrát stejný obtloustlý muž v zeleném tričku. (dancingclown)

Související novinky

Ladíme! podruhé

Ladíme! podruhé

18.02.2014

Z předloňské hudební komedie Ladíme! se vyklubal překvapivý hit. Sedmnáctimilionový film vydělal v kinech 113 milionů dolarů a dalších 80 vytáhl z domácích nosičů, ohlášení dvojky na sebe tedy… (více)

Reklama

Reklama