Reklama

Reklama

Moebius

(festivalový název)
  • Jižní Korea Moebius (více)
Trailer

Obsahy(1)

Žena (Eun-woo Lee) vie o nevere svojho muža s mladou predavačkou. Nenávisť k manželovi prenesie na syna (Young-ju Seo), ktorému spôsobí strašnú ujmu na zdraví s následkami do konca života. Otec (Jae-hyeon Cho) cíti vinu, a tak hľadá riešenie a východisko z nezávideniahodnej situácie... (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moebius se jeví jako odpověď na Srbský film v korejském vydání. Velmi zlý, nepříjemně sledovatelný film. Ve filmu se vůbec nemluví, jedná se o němý film, z čehož jsem měl zpočátku obavy, že se dostaví nuda, nikoli tím víc prostoru pro násilí a zvrhlosti. Film sice explicitně neukazuje gore, ale znásilnění, sebepoškozování a kastrace je zde na denním pořádku. Přemýšlím co je horší, zda své vlastní dítě znásilnit nebo vykastrovat- Oboje je vrchol hnusu!! Masakr! 80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi krasny dokaz, preo ignorujem korejsku a cinsku kinematografiu. BROJLER! Chlap podvadza zensku a ta mu ma za to smiknut pohlavne organy? Potom sa zacnu siahodlhe filozoficke blaboly, u ktorych som si nie isty, ci im dotycny vobec rozumel! No akoze ... LOL. KONIEC BROJLERU! Rezia je nudna a nevyvazena, herecke vykony su priserne a takmer vobec sa tuna nerozprava, len reziser si zvolil metodu mlcanliveho vypravania. No akoze zas LOL. Nic, zas som doplatil, ze kukam na kadejaku koninu, co sa mi pripletie do cesty. 5 % ()

Reklama

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Touha natočit film zahrnující uřezávání falusů a jejich následné pojídání, detailní znázorňování sebepoškozování spojené s uspokojením byla prostě silnější, než aby jí Kim dokázal odolat. Moebius sice není nějak extra nechutný ani pobuřující, ale přesto nabízí několik delikates, které vám můžou snadno pocuchat žaludek, pokud právě trávíte večeři. Nejsem si jistý, že jsem úplně přesně pochopil, co tím chtěl básník říct, ale to není u mých střetů s Kimovo tvorbou nic nového. Řekl bych, že snímek je určený především festivalovému publiku nebo všem těm snaredím částem našich osobností ukrytým různě hluboko v každém z nás. Osobně k festivalovým divákům nepatřím a danou část svého já objevuju jen zřídka (viz například Forbidden Zone nebo Seul contre tous), ale přesto jsem od této vcelku umírněné koláže lidských orgánů a tekutin nemohl po většinu stopáže odtrhnout oči a svou kontroverzností a iracionalitou chování jednotlivých postav mě poměrně zaujala. Sice ne úplně, ale dostatečně na to abych uvažoval o tom, že přeložím titulky. Z korejštiny! 70% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kimo sa opätovne zasekol do prízemne naturalistickej réžie, ku ktorej si sám navrhol sfilmovať ošemetnú súčasť života, ktorá poznačí ako rodinu, tak aj každého jej člena. To osobité spracovanie traumy každého zo zúčastnených zanecháva dósledky, ktoré sú grom celého snímku. ˇFalusovo úchylný " scenár si nezaslúži verejnosvojprávny záujem, lebo na stoličke mal sedieť MIIKE, no ten to už má so svojím "Q" hlboko odskúšané.Ostáva takto len obligátne J-familiárne trio, ktoré si v striktne dodržiavaných spoločenských normách brutálnou formou usporiadava svoje...ehm tradičné návyky. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na nového Ki-duka som sa už dlho tešil ako Švéd na výplatu - a bolo na čo. Kim opäť posúva hranice a viditeľne sa vyvíja - Moebius má totiž jeden zásadný prvok uňho dosiaľ nevidený, a je to premena z monotematického na film mnohotematický. Niektorí to tu vnímajú ako prvok negatívny a ja musím sčasti súhlasiť - Ki-duk totiž prítomné nosné témy len ladí a pútavo kombinuje do strhujúceho drastického celku. Hlavnou devízou je vec uňho nevídaná - po celú dobu ani sekundu nenudí. Toto nedokázal ešte ani raz, a tak sa to jednoducho rozhodol zmeniť. Že popri tom zborí pár konvencií, prihraje inovácií a všetko to zaobalí do čohosi na spôsob definitívne zvrátenej reality show je už vec iná. Kombinuje (mierne uletenú a bizarnú) antickú rodinnú tragédiu v troch dejstvách na štýl Oidipa, jemne naznačenú sociálnu drámu a problémy spoločenského charakteru týkajúce sa mužského prirodzenia a kastrácie. Povrchné, surové, striedajúce to bežné s prvkami japonského exploitation (nečakajte však jeden a pol hodiny sado-maso orgií, aj pri svojej otvorenosti zostáva Ki-duk v určitých medziach, ktoré si však nastavuje sám). 84 minút ukážkového vrcholového suverénneho majstrovstva hereckého génia Jae-hyeon Cho (keď sa tento chlapík spojí s Kimom, vždy je to unikát), Eun-woo Lee (v dvojroli) a Young-ju Sea ako tichých mučiteľov a mlčanlivých trpiteľov v nespornom vrchole kontroverzie Ki-dukovej tvorby. Tento film vás bude baviť pod podmienkou že: A. Máte silný žalúdok a ste pre každú zvrátenosť, B. Nebojíte sa kontroverzie a zaujíma vás téma a netradičné poňatie alebo C. Ste znalcom/ fanúšikom Ki-dukových filmov a ako predprípravu máte napozerané minimálne jeho filmy Ostrov, Bad Guy a Golfová palica (s ktorými Moebius zdieľa mnoho prvkov). Mohol by som toho ešte napísať veľa a ísť do hĺbky, ale toto predsa nie je analytický kútik, takže tu skončím. A zatiaľ si vygooglim viac o syndróme Moebius. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • První červnový den roku 2013 obdržel snímek od korejské filmové organizace Korea Media Rating Board status R (restricted). To taktéž znamená, že filmy s tímto hodnocením mohou být v Jižní Koreji promítané jen ve speciálních kinosálech. Do této doby se zde žádné takové zařízení ovšem nenachází, snímek tak utrpěl vážné ořezy a korejským divákům není promítán v originální podobě. V kinech se tak objevuje pouze ořezaný snímek, a to bez přístupu mladistvých. (Conspi)
  • Během celého filmu není vysloveno jediné slovo - ve filmu se nemluví. (vojacekr)
  • K dokončení natáčení došlo zkraje roku 2013 a filmařům trvalo takřka celé dva týdny. (Conspi)

Reklama

Reklama