Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakázané uvolnění je o únosu nevěsty, který se dost nepovedl, o důležitém hokejovém utkání a koktejlu, který si holky nalejou, až když je ten správný čas. (Bontonfilm)

Recenze (351)

Nemiroff 

všechny recenze uživatele

Za celý film jsem se zasmál jedinkrát. Dost málo na to, že to má být komedie. Evidentně tady jde spíš o postavení mimo hru, než zakázané uvolnění. ()

cortez 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po dlouhé době zariskoval jít na český film do kina. A možná právě proto že jsem od toho nic moc neočekával, tak jsem by mile překvapen. Jako není to žádný složitý ani komplikovaný děj, herců se v klidu dopočítáte na prstech ruky, nejsou tam žádné super 3D efekty. A byť byl celý film o tom že se furt kecalo, tak jsem se smál. A podle mě je důležité, ať už jde o jakýkoliv typ filmu/žánr, aby pobavil. A mě to celkem pobavilo:) Takže normálně 3 hvězdy ale 1 navíc za to, že mě ten český malo film tak hodně překvapil. ()

MarryW 

všechny recenze uživatele

Tak jako pokus to byl dobrý, ale nevyšel.....komedie to moc není, spíš takové hořké pojednání o životě a vztazích mezi lidmi, které jsou někdy velmi, velmi komplikované. V momentě, kdy si myslíte, že by jste měli zažívat jedny z nejšťastnějších chvil v životě - viz svatba - vlastně zjistíte, že je to úplně naopak a že to co se děje, není to co si přejete. Téma dobrý, ale zpracování trochu horší. Plus za výkon mají určitě Stryková a Vagnerová, Stavná mi po chvíli lezla vyloženě na nervy, stejně jako hlavní píseň tohoto filmu od Michala Hrůzy, která je fakt vyloženě hrůzná. 1,7* ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Přečtěte si obsah tohoto filmu (viz výše) a budete vědět, o čem to je, úplně přesně. A to je právě problém Zakázaného uvolnění - že je v podstatě o ničem...navíc se zde hojně vyskytují nesympatické postavy - Stryková a hlavně Stavná - Hřebejku, proboha proč, copak nemáme lepší mladé nadějné herečky? Sokol, kterého jsem se na základě Partičky docela obával, nakonec byl z celého hereckého ansámblu nejlepší, i když se z jeho postavy taky nakonec vyklubal nesympaťák. Komu já mám v takovém filmu fandit? Zbyla jen Vágnerová, které bych slovenskou východňárku nevěřil ani po pěti pivech. Ale abych jen nekritizoval, film má i pár kladů - pěknou písničku od Hrůzy, dobrého režiséra, a několik výtečných fórů, i když hlavní pointa celého filmu s jelenem mi přijde až moc taková jednoduchá, skoro až na úrovni začínajícího scénáristy - žáka střední školy. Autor Okresního přeboru má přece navíc! P.S: proč tam bylo to zvracení na svatbě? ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Místy celkem jedlé a místy divné . Holky se opravdu tak baví ???? No divné . Jsou i normální mladé ženy ??? Snad ano . I dialog chlapců byl zajímavý . No snad na druhý pokus to více pochopím . Zatím mi unikl smysl . Tož tak . ()

Popinodan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabej Hřebejk. Po shlédnutí filmu zůstane asi jen hudba....Zakázané uvolnění..... Ovšem Ondřej Sokol nezklamal,a Hana Wagnerová příjemě překvapila. Uplně zlé to nebylo,spíš film pro něžnější pohlaví. Za mě Slabší průměr. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Celkem užvaněná komedie o třech hysterických pipkách, které řeší své nešťastné vztahy chlastem v jednom zapadlém baru. Musí se jim ale nechat, že mě i několikrát svou nekonečnou tupostí pobavily a že se na to kupodivu dalo koukat. ()

lacerta odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Pořád jsem čekala, kdy se to rozjede a nakonec nic? Snad jediné, co mě na tom bavilo, byla záměna Jelena s jelenem a Sokol. ()

Stuck 

všechny recenze uživatele

Pokud Hřebejk a Kolečko mají takto depresivní zkušenosti je mi jich líto. Věřím, že většina z nás žije kvalitnější život. Hvězda za píseň Michala Hrůzy, který asi film neviděl jinak by se přeci k písni neupsal... ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Že já to vůbec sledovala. Postavy byly napsané tak stupidní, že se ženské neustále chovaly jak kdyby trpěly nějakou psychickou poruchou, přinejmenším byly hysterické, chlapi (hlavně Sokol) zase pro změnu jako pitomci největší, vypjaté situace byly dost na sílu. Zápletka zajímavá - únos nevěsty svědkyní ženicha, zajímavé křižování vztahů a incident s jelenem, který mnohé ukázal. Je fakt, že mě něco nutilo, dívat se až do konce. Přece jen lidská trápení s láskou a vztahy vůbec jsou komplikované. Ale prostě bylo nespočet momentů, kdy jsem si říkala "To je blb*st!" ()

Maki.K 

všechny recenze uživatele

Začátek vcelku ujde, ale časem děj klesá a klesá. Pak film zkončí a já si řeknu "nebyl úplně hrozný, ale jinak to stojí za starou belu...." ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Únos se nepovedl, film se také nepovedl. Tedy pokud to opravdu neměla být jednorázovka nedělní inscenace s rádoby hlubokým poselstvím. V tom případě bych to chápal. Jinak jsem asi zcela mimo mísu. Naprosto odporné (a toporné) herecké obsazení, slaboduchý scénář s jednou jedinou zápletkou, usínací drama, které naruší jedna jediná scéna, kvůli které tu hvězdičku dávám, a to vzájemné fackování. Bohužel i to bylo přehnané a mělo skončit už někde v půlce. A film? Ten se raději ani neměl točit. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Pitomost od samého začátku! Je zjevně léto, hraje se důležitý hokej /!/, ale v hokejové hospodě, která je někde uprostřed lesa /!/ je prázdno/!/. Hospodská asi obvolala všechny místní, aby nechodili, protože není signál. V půl šesté se už hraje druhá třetina a když "ještě není ani osm", chybí do konce deset minut/!/ Pitomost je to i dějově! Netvrdím, že film musí být nutně uvěřitelný, i když je to samozřejmě lepší, ale tady není uvěřitelného vůbec nic. Snad jen ten karaoke výstup. ()

Jamalkaa 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi rozporuplné pocity. Nebyla jsem si jistá, co si myslet, jeslti tomu mám dát šanci, nebo je to naprostá kravina.. Postupně se mi to dostávalo pod kůži a nakonec zvítězily pocity dobré! Zase trochu něco jiného, ale určitě to ocení jen menšina..... Skvělá scéna s karaoke! :D ()

Mozenrat 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobře zfilmovaná divadelní hra. Slušní herci - teda většinu filmu herečky, a výborný situační humor. Že je to nerealistické, často přehrávané, ukecané, odehrávající se prakticky na jednom místě a kdesi cosi? Je to sakra v základu divadelní hra, ne dokument ze svatby něčí sestřenice nebo monumentální velkofilm. Vše je ukryté v očekávání. Pokud se dokážete oprostit od touhy po komplikované zápletce, propracovaných hlubokých charakterech a epických exterierech, pak se můžete v klidu usadit a oněch svižně krátkých 77 minut sledovat chytře vtipnou figurkojidní absurditku a velmi dobře se u toho bavit. V případě, že se od takových očekávání oprostit nedokážete, tak se bavit opravdu nebudete, budete obacet oči v sloup a dáte tomu jedno hvězdičku na CSFD. ()

VUCAKO 

všechny recenze uživatele

Divadelní kus je skvělej (A studio Rubín, Malostranské náměstí), doporučuji, nebudete litovat. Přepis do filmového scénáře se jaksi nezdařill, trochu jsem přidal při vzpomínce na představení. Pokud plánujete jít do divadla, nečtěte si zde hodnocení (spoilery), v divadelním baru je totiž pointa krásně hýčkaná až do úplného konce.. ()

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama