Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakázané uvolnění je o únosu nevěsty, který se dost nepovedl, o důležitém hokejovém utkání a koktejlu, který si holky nalejou, až když je ten správný čas. (Bontonfilm)

Recenze (351)

Othello 

všechny recenze uživatele

Péťa s Honzou přemejšlej, co asi tak dělaj holky samy, když muži nejsou poblíž. Tak to, že se spolu dvě okamžitě vyspěj, to je snad jasný. Samozřejmě pak taky hodně brečej. A neuměj chlastat. Je také naprosto přirozený, že mezi mužem a ženou nemůže přece existovat něco jako přátelství a kdo si myslí, že tyhle dva jsou jen kámoši a spolu nespěj, tak je fakt nevyléčitelný naivka. Já jsem si nemohl pomoct, ale mě to sadisticky bavilo, jak se v tomhle šovinistickým narativu snaží ty holky herecky udřít (leč zbytečně, protože jsou divadelní herečky a tady se nějak nedá tvůrcům vysvětlit, že v divadle a ve filmu se hraje jinak) s vidinou, jak si pro ně přijede Sokol na bílým koni. Z doby, kdy byl Hřebejk ještě filmařsky relevantní vím, že on není zlej, ke spoustě společenských témat přicházel s osvěžující revizí a progresivitou ale poslední dekádu už je patrně někde zavřenej na půdě, kouká na divadelní záznamy a velkopansky přemýšlí jak asi fungujou ti lidi dole. A z tohohle důvodu se také sadisticky těším na jeho "relevantní" trilogii Zahradnictví, která bude podle všeho luxusní rigol. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Začínám si říkat, jestli si náhodou Hana Vagnerová nevybírá tento typ filmů záměrně. Jako obvykle byla tím jediným, na co se dalo dívat (i bez svrchního obličeje), jinak to byla čirá katastrofa s mizernými hereckými výkony, scénářem, proti kterému byla "Žena za pultem" naprostým vrcholem světové televizní tvorby, a humorem hodným i velikána, jakým je Mistr Troška. Víc jak hodina života, kterou jsem mohl využít k mnohem příjemnější činnosti (bušení čelem do zdi nebo zapichování jehel pod nehty). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film a po Svaté čtveřici druhý nejhorší hřebejkův film. Celé je to o blábolivých dialozích unesené afektované nevěsty a její kamarádky, do kterého občas s nějakým barmanským moudrem vleze výčepní v podání Jany Strykové. Ta také jediná za něco stála. Jinak bída. 15% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Nebýt Vagnerové a Strykové, tak není na co koukat aneb jak si hyperautor Kolečko představuje vyhrocený únos nevěsty. Trochu předvídatelné, ale dalo se. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Stejně je to debilní zvyk !!" - "Svatba ??" - "Unášení nevěsty.." Prašť jako uhoď..;) Tohle divadelní Kolečko jede výborně, než je do ruky vezme pseudoseveřan Hřebejk, který už se prostě snad ani nedokáže nebrat vážně.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Mačkám "Menu" a svítí to zeleně........ V zapadlé hospůdce, nazvané Lapačka, se objeví unesená nevěsta a svědkyně ženicha. Je to blbej zvyk, ale je. Tady začíná příběh, odvíjející se, převážně na dialogu tří žen. Hospodské, nevěsty a svědkyně. CITÁT - Na svatbách se bleje běžně........ CHYBA VE FILMU: Když ve 30 minutě vejde do restaurace host, požádá o cigarety Start. Ty se už od roku 2013 nevyrábějí....... CHYBA VE FILMU: Host, který si poručí cigarety Start, platí 65 korun, zaokrouhlí to na 70 korun a platí dvou stokorunou. Je mu však vráceno jen třicet korun......... Škoda, že lesbická scéna nebyla dodělaná, čeho se česká filmová scéna bojí? CITÁT - Slovenská lesba v Čechách? Vy nám sem jezdíte jen balit chlapi....... Tedy, já se bavil. Tři ženy uvězněné v zapadlé hospodě mě prostě dostaly. Hlavně situace okolo 43 minuty. Fackovací scéna a následné zpívání je prostě dokonalé. CITÁT - Milovala tvého manžela. Obávám se........ Vítr nefouká, Bystřice nehučí, prostě pohoda........ Jen je velká škoda, že situace kolem barmanky (Jana Stryková) není lépe propracovaná. U filmu jsem se smál a brečel zároveň. Je to pěkný Český snímek. Zakázané uvolnění je nejen píseň, ale i druh blíže nespecifikivaného alkoholového nápoje. Zakázané uvolnění mělo premiéru v A Studiu Rubín 15.9. 2012. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Má cenu vidět snad jen kvůli Janě Strykové, která dokazuje, že je dobrá herečka, a výrazně převyšuje zbylé dvě hlavní protagonistky. ()

Pink.Panther odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufalí herci, zoufale zrežírovaní jsou obětmi zoufalých dialogů + zoufalý divák který nenašel odvahu odejít z kina = poslední hřebejk do rakve tuzemského filmu. PS: poznámka pro hlavní ženské herecké trio: pokud byste děvčata chtěly k opravdovému filmu, tak Hollywoodské studio 20th Century Fox hledá pro jejich catering pomocné síly do kuchyně. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Od Jana Hřebejka bych takovou blbost nečekal. Tam byla snad jen jedna zajímavá scéna (která vykresluje celí film) - jak na svatbě svatebčan zvrací u stolu a za ním něžně hraje slečna na harfu. ()

Peterssen 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem žádná militantní lesbická feministka, tak mi přijde, že tenhle film ukazuje ženy jako úplně stupidní a naivní krávy. Promluvy do kamery jsem moc nepochopil. Herecký výkon Zuzany Stavné byl na ránu hokejkou. Celkově člověk celou dobu čeká, až se něco opravdu stane a najednou je konec a ono se nestane ani to, co by se v reálném světě nejspíš událo, naopak závěr vlastně bagatelizuje to, o čem celý film byl, takže si vlastně sám podráží nohy... Ztráta času. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

What tha fuck was that? :-D Nebýt rozhovorů Sokola a toho druhého, byl by to téměř opad. Tohle se Hřebejkovi moc nepovedlo. 45% ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Titulní píseň Michala Hrůzy toho řekne víc během čtyř minut než tato televizní inscenace, která se jaksi nedopatřením považuje za film, během osmdesáti minut, kdy povětšinou bez zájmu cosi sledujeme a posloucháme. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zdálo se mi to nebo ta nevěsta byla dutá jako bambus? To byla ale blbka k pohledání. Svědek ženicha by měl být opravdu chlap. Na tom budu vždycky trvat, i když nepůjde o mou svatbu. Život přináši i absurdní situace a události, které se nedají snad ani vymyslet. Tenhle film mě v tom utvrzuje. Na divadle tenhle námět funguje asi mnohem lépe. Měl tam zůstat a nebýt převedený na filmová plátna. To mu uškodilo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Úplně netuším, proč to má až tak špatné hodnocení na ČSFD. Zase tak špatný film není, naopak si myslím, že z hlediska dialogů je to velmi dobře zahrané, některé postavy jsou moc přehrávané, ale tohle je holt původně divadlo a tam to pasovalo. Ani ten film tomu ale moc neubral na síle základní výpovědi. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ještě 15 minut před koncem jsem si říkala, na co se to sakra dívám... jen wtf.. a tomuhle dám snad odpad, budu-li hodná 1*. Nevěsta naprosto otřesná postava, se kterou vůbec nejde sympatizovat, nejlepší kamáradka - naprosto hrozná lhářka - mít s někým aféru, tak se nesložím po první otázce, barmanka - naprosto divní patrona, ženich - totální debil. Ale pak přišel ten úplný konec.. ten krásně realistický konec o tom, že všichni žili nešťastně až do smrti, protože tak to v reálném životě prostě chodí... a to se mi líbilo, takže v závěru 1,5*. ()

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama