Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakázané uvolnění je o únosu nevěsty, který se dost nepovedl, o důležitém hokejovém utkání a koktejlu, který si holky nalejou, až když je ten správný čas. (Bontonfilm)

Recenze (351)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komedie s prvky absurdního dramatu, ironicky vsazenými do komorního snímku. 1) Chvílemi trochu laciný nicméně stále úsměvný snímek poukazuje na nesourodost mužského a ženského vnímání světa. 2) Nevěsta - esence agresivního pragmatického slepicismu - má ČVÚT, což názorně ilustruje budhistické úsloví: Dej vzdělání nevěřícímu a dostaneš ďábla. Nevěstina kamarádka - svědkyně manžela - představuje pro změnu husu. 3) Lesní hospoda se symptomatickým jménem Lapačka se stává dějištěm vpravdě náročných dialogů: Píchala s mým snoubencem týden před svatbou. To je...jako píchat snoubence týden před svatbou. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nechci film sestřelit jako zde přítomní, i když po zhlédnutí jsem měla rozporuplné pocity. Ovšem po dodatečném zjištění, že se jedná o divadelní hru mi vše začalo dávat větší smysl, tam si vše dovedu představit bez výčitek, Ve filmu mě osobně lezla nehorázně na nervy nevěsta, ani ne tak debilním chováním, které měla ve scénáři, ale přehráváním hlavně hysterie. Lesbická scéna mě též neuchvátila .Je to hořká pilulka o spletitosti vztahů. Ale hlavně o tom s jakými ústupky a máslem na hlavě, jsou někteří z nás schopni vlézt do vztahu a manželství. Jinak U mě dobrý. 3,5 ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Odpad současné české tvorby stále trvá, nebýt předpremiéry zadarmo, nikdy bych ten další Hřebejkův odpad neviděl! Opravdu by mě zajímalo, kdo mu stále dává peníze na tak marné, laciné filmy, které jsou bez nápadu, postavy se chovají naprosto otřesně a pak vlastně na závěr zjistíte, že ten film ani závěr nemá. Naprostá tragičnost, kterou zachraňuje song Michala Hrůzy a jeden moment, který pobavil - tedy pokud to porovnám s tím ostatním bahnem vtipu. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se Hřebejk snaží, jak může, divadelnost projektu zkrátka nezakryje, a to je v mnoha ohledech velký problém. Dialogy jsou totiž ve většině případu dost banální a nepříliš zajímavé, je pravda, že sem tam se objeví vtipná situace, která má nápad a náboj, jenže většina humoru mi přišla dost nucená a nepřirozená. Ústřední příběh je taktéž dost banální a v zásadě o ničem, a jelikož pointa je vyzrazena hodně brzy, tvůrci už pak musí tzv. vařit z vody a nepřijdou s ničím novým ani překvapivým. Naštěstí Hřebejk svěřil tři klíčové role herečkám, které je hrají už na divadle, takže tady problémy nejsou a všechny tři jsou velmi dobré až výborné. I když je pravda, že zejména Zuzana Stavná místy dost přehrává, pořád je to snesitelné a jejich vzájemná kooperace je naprosto dokonalá a funguje. Paradoxně nejlepší je ale Ondřej Sokol, kterému tato poloha sedí nejlépe a právě on dokáže beze zbytku prodat všechny vtipy jen tím, jak je podává a intepretuje. Stopáž sice není moc dlouhá, přesto je to chvílemi vše natahované a nudné. Zcizující efekty v podobě kratičkých monologů všech tří žen mi navíc připadaly zbytečné a samoúčelné. Zakázané uvolnění je spíš televizní záležitost, která nemá moc co nabídnout a pracuje s ohraným schématem. Vidět to na divadle by bylo asi nejlepší. 60%. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

No řekněte, už jste někdy viděli film, ve kterém Sokol hraje Jelena? ;) Teď vážně, Hřebejkova tvorba z posledních let mě nijak neoslňovala, proto jsem se výsledku docela obávala. A prvních několik minut mne opravdu utvrzovalo v přesvědčení, že ty peníze za lístek do kina jsem vyhodila za nebetyčnou krávovinu. Zuzana Stavná svým hereckým projevem asi irituje dost diváků (mně tedy vadila už v "Krásnu"). Velký černý puntík také uděluji scéně se zvracením, to si tvůrci rozhodně mohli odpustit. Příběh ale začíná nabírat na obrátkách, záchvaty smíchu se střídají s mrazením v zádech a když konečně Michal Hrůza zapěl titulní píseň, byla jsem vlastně hodně moc spokojená. ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Jarchovský je podľa mňa, najrozporuplnejšou osobnosťou českej kinematografie. Jeho tvorba má neuveriteľné výkyvy a preto nikdy neviem, či ísť naňho do kina. Nemá cenu vymenovávať tu všetky zápory tohto treťotriedneho filmu, ktorý by sa hodil asi tak do programu Filmboxu Family. Des! Ale jedno pozitívum tu je: Nevidel som to v kine, chvalabohu! ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Dost slabota. Kdybych neměl Hřebejka jako tvůrce rád, šel bych s hodnocením ještě níž. Film o ničem; o únosu nevěsty, který se nepovedl a o hokejovém utkání. Ale proč? Největší chyba = scénář. Petr Kolečko jednou napíše něco opravdu geniálního, jindy se spíše ztratí ve vlastní uličce, a to je bohužel případ Zakázaného uvolnění. Vizuálně film celkem ujde, ale musím konstatovat, že dekorace a téměř veškerá scénografie filmu je úplně o ničem, vesměs se točí "filmové divadlo." Herečky Vagnerová a Stryková jsou velice dobré, ač nemají příliš co nabídnout. Jsou horší filmy, ale slabé to jednoznačně je. 55%. U mě za tři slaboučké hvězdičky. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Ani několik nadějných komediálních záblesků (je čemu se zasmát, ne že ne) nevyváží skutečnost, že logika chování postav je prakticky nulová a celé to tak nějak nedává smysl. A je to škoda, protože hořké komedie tohoto typu mám docela v oblibě. Jen musí mít hlavu a patu, což Zakázané uvolnění nemá. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Na zasmání dobré, ale jsou tam i divná místa. A Ondřej Sokol je spíše divadelní herec, leč tady rozhodně dobrá volba. .. Jinak téměř ve všem souhlasím v komentáři od Mattyho. .... HODNOCENÍ: 40% (2*) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z tých najslabších Hřebejkových filmov, na čom má však obrovský podiel aj samotný scenár, ktorý pôsobí jednoducho nehorázne absurdne a mnohé scény vrcholia až k neprirodzenej trápnosti okamihu. Neviem ako by sa tento príbeh dal pretaviť do niečoho nadpriemerného, ale snaha bola fakt nepopierateľná. Vidno tam snahu o tú modernú konverzačku, ktorá akurát všade letí, ale na to treba určite oveľa lepšie dialógy ako tieto čo predvádzali v tomto filme. Napokon mi to prišlo celé hrozne hlúpe a bez nejakého určitého smerovania... ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržal som to pozerať asi 20 minút a potom som to letmo preklikával až do konca. Stráta času na plnej čiare. Film je pomerne krátky a prvú štvrtinu tri sliepky kvákaju v bare o ničom. Zbytočný film a neviem pre koho to malo vlastne byť a o čom to vlastne bolo. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Keby "pan reziser" a "umelec" Hrebejk /Pelisky, Musime si pomahat/ natocil 3hodinovu kravinu o nakladani hnoja na vlecku, tak miestne ynteleguany a filmove teoretiky -elitari /Madsbender, Bluntman - pri hodnoteni takehoto filmu ich spoznate podla 3. a viac hviezd/ budu zase vypisovat svoje pseudoynteleguanske blaboly o tom, ako genialne zobrazil maestro Hrebejk zaparkovanu hnojovu vlecku vo dvore a akymi krasnymi vidlami sa bude hnoj kydat. Popripade by sa zacalo kecat a rozoberat to, kolko kil hnoja sa vojde na jednu lopatu a pod akym uhlom /30 stupnov, 60 stupnov/ je najlepsie tie vidly zapichnut do hnoja + kolko kg by vazil furik plny hnoja. Pri tom vsetkom by sa stale len vyvazal hnoj! Jo, jo - aj ja uznavam Hrebejka. Uznavam mu cestne miesto medzi polojeblymi reziserskymi picusmi typu Uwe Boll pripadne Ed Wood Jr. "Maestro" tu zase natocil 77 minutovu jebnutu picovinu pre dementy,  kde sa divak bude xmrti nudit a stihne pri pozerani filmu mimochodom aj : nachystat a nakalat drevo, pozametat pivnicu, vyniest smeti, umyt riady a povysavat 2 -3 izby. Jo, a nieco aj k filmu by som mal : ako pise Jeho Vysost, Majster Humoru na csfd Strejda Verbal - xbliti : 0 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Holky tlachají na baru, kluci v autě. Semtam vyjde na světlo něco kontroverzního. A pak je konec. Děsil jsem se podle hodnocení, že film bude horší, než se poté zdál mě. Nejlepší je ale i tak píseň na závěr. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Svatá čtveřice před 2Oti lety,aneb proč by některá dílka měla zůstat věrná prknům která znamenají svět.Hřebejk ani v dalším pokusu nedokázal překročit svůj stín a bohužel mu k tomu tentokrát nepomohl ani jeden z velkých talentů a můj oblíbenec Petr Kolečko.Ten naopak potvrdil nevyrovnanost výkonů a ačkoliv je schopen stvořit geniální věc (Okresní přebor,Čtvrtá hvězda),je také schopen vytvořit politováníhodné kousky jako Marta a Věra,popřípadě toto.To co funguje v divadle zákonitě nemusí fungovat ve filmu a v tomhle případě je to hodně vidět...40% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ročně jde u nás do kin 35-40 filmů. Bohužel vynikajících je z nich pouze 5-10 kousků! Zbytek se pak řadí do brakové skupiny, po které neštěkne ani pes. Nikterak tomu není ani u "Zakázaného uvolnění". Větší nudu jsem za posledních 77 minut neviděl. Vyprávění nevěsty a její družičky v pošmurné hospodě jak kdo koho přefik apod, mě fakt nebere! 15% ()

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama