Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakázané uvolnění je o únosu nevěsty, který se dost nepovedl, o důležitém hokejovém utkání a koktejlu, který si holky nalejou, až když je ten správný čas. (Bontonfilm)

Recenze (351)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Kino, BOHUMÍN, 14.6.2014: Snad poprvé jsem šel do kina na český film a to jen proto, že se odehrává ve městě kde žiju a tudíž znám všechny lokality z Bohumína i okolí. Jako šlo to, párkrát jsem se i zasmál. Únos mé nevěsty teda dopadl mnohem lépe. Kolečka mám rád, za jeho hry co píše pro Bezruče. Tento film byl jen lehký odvar toho co on opravdu umí. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nakonec tu třetí ušmudlanou hvězdu dám, i když občas byly chvíle, kdy jsem chtěl naopak jednu ubrat! V první řadě se chtělo oprostit od Sokolů, jelenů a dalších zbytečných vsuvek, nemluvě o zcela nechutném a mimózním Jeřábkově zvracecím partu. Ze Zakázaného uvolnění na mě totiž vyzařoval potenciál kvalitního hrubozrnného humoru, jehož odrazištěm je trio notně přitroublých dam i docela tristní vztahová situace. Dostal jsem chuť vidět divadelní hru s totožným hereckým obsazením, abych viděl nakolik této filmové adaptaci uškodil Hřebejk, který naprosto zjevně nedrží opratě pevně v rukou, navíc se snaží zavděčit nováckému partnerovi implementací jeho charakteristických rušivých prvků. Hřebejkovi se trestuhodně vypařují do ztracena humor, ironie i emoce, naštěstí atmosféricky a kompozičně své dílo jakž takž zvládl. Zakázanému uvolnění by slušela ještě komornější stylizace více věrnější divadelnímu předobrazu s pozvolnou, ale výraznou gradací s příměsí černého humoru plného ironie a absurdit - tedy něco ve stylu Polanského Boha masakru. Přestože žádné herecké labužnictví film nenabízí, trio dam své role zvládá dobře. 50% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Uřvané, uječené, opilé, infantilní, sentimentální... ano, takový je život. Všechny tři kočky u mě stouply o tři příčky a musím říct, že jsem byl nadšen. Příběh ze života a skvěle zahrané. Mužská část je zde lehce odsunuta na druhou kolej, ale O. Sokol si i tam drží solidní nadhled a pohodovou tvář. Moc se tady po něm nechtělo. Ještě jednou ale musím říct. holky skvěle! Škoda, že tady z místních to moc nikoho nebere... 0,5* za song M. Hrůzy!!! ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tak nečekala jsem zázrak, ale nečekala, jsem že to bude taková neskutečná ptákovina. Z. Stavná mi připadala jako by snad poprvé stála před kamerou, protože ten postoj k její roli byl tak neskutečně ustrojený, že mě to celou dobu děsně iritovalo. A příběh, který pojednává pořád dokola o tom samém, mě začal dost rychle nudit. Uhozené, nepravděpodobné a místy fakt směšné. Jediné, co mě tady bavilo, byla J. Stryková =) ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Hřebejk, jakýho jsem viděl. Všechno je od začátku do konce špatně - scénář: Buzno, jsi buzna, vole buzno, jsi homosexuál, ty krávo, ty mrcho, mrcho, mrcho, buzno, krávo, krávo, buzno, buzno... Tady je asi něco špatně. Je to taková delší epizodka sitcomu, která ovšem padá na tomhle stupidním scénáři, kterej občas silně smrdí papírem a ještě ho totálně mrví protagonisté. Světlou výjimkou je Stryková, která mi byla velmi sympatická, tedy hlavně její hraní a to, že i takovouhle koninu hrála s citem. Nevěsta totálně na pěst. Tý měl někdo dát ránu, říct jí "krávo, krávo, buzno" a poslat pryč z placu. A dokonce i Sokol mě neskutečně vytáčel. Vůbec nepřizpůsobil svoje herectví filmovýmu plátnu a přehrával jedna báseň. Ale je fakt, že jsem na ten film šel už s jistotou, že to bude hovadina. A to opravdu byla. I tak se občas ve scénáři našlo pár vtipných okamžiků, kdy jsem se upřímně zasmál. Překvapitě to nebyla místa plná buzen a krav :D ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jde o nějaký opomenutý klenot... Ale jedná se o svižnou, krátkou, konverzační komedii, která dostala základy přes divadelní hru, což je pro mě většinou dobré znamení. Bez akce či výpravy, která u jiných filmů kompenzuje slabší stránky obsahové. Můžu doporučit určitě ženám :) ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Tvorba pana Hřebejka se ubírá takovým směrem, který úplně nechápu. Ještě před 4 roky natočil Nevinnost, která je velice povedená, ale od té doby to jde z kopce. Tento snímek je naprostým důkazem, úplně zbytečně natočený film. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od scénáristy nevěřím na počet hysterek na metr čtvereční jako v tomto filmu. Komorní ukřičené drama tří holek, s jednou lesbickou scénou ( samozřejmě nezfilmovanou ) jedním špatně hrajícím Sokolem a pointou hadr. Dvě hvězdy za obsazení a ten parádní song od Hrůzy jinak bída. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Petra Kolečka mám jako scénáristu rád (Okráč, Vyšehrad, Most). Je to trochu (hodně) prase (to myslím v dobrým), což se projevuje v jeho humoru. Tady to bohužel neklaplo. Divadelní hry se Hřebejkovi v dobré filmy absolutně přetavit nedaří a měl by od tohoto záměru jednou provždy upustit. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

No to byla teda trojka :-) Docela mě holky pobavily. "Já nejsem vdaná ani den, a už jsem vdova'' :D Ale film jako takovej stojí za jelena. ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

komedie tipu 6ti herců opravdu nemám rád, a jako lákadlo se na ní podívat mě zlákal ten pán co tak krásně účinkuje v reklamě na "nejdražší půjčku" nicméně on se nám tady akorát nádherně pozvracel, což opravdu nebylo vtipné, co na to říct? Že mám pana Hřebejka v oblíbených hercích, kvůli pelíškům, a pupendu? Není to pane Hřebejk málo? Nevím jestli se v nich udržíte i nadále, a jestli budete nadále točit takovéto s****y, tak již vaši tvorbu hodlám opomíjet, všichni co jsme se na to teď koukaly máme shodný názor, ano byla to ztráta času, proč vůbec dávám jednu hvězdu, ani nevím. 10% za toho krásného Jelena, a za skvělý hit Michala Hrůzy k tomuto "filmu". ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Když už chci natočit něco, co se má odehrávat z 90% na uzavřené ploše a všeho všudy tvoří náplň dialogy mezi pěti herci v uzavřeném prostoru, tak je aspoň vložím do úst hercům, co na to mají, ne? Zní to drsně, uznávám. Ale když už jsem režisér, co má (jako jeden z mála - přiznejme si) možnost natočit si více - méně co chce a hlavně VYBRAT si k realizaci ze široké škály možností, tak si dám záležet! Miluji tvorbu pana Hřebejka až na pár drobností a je mi líto, že z těch dosavadních "pár" se stává čím dál větší skupinka....Nemám vůbec ze samého zklamání sílu zkoumat, v čem má tento počin jádro pudla, proč jsem přemýšlela, kterou z mdlých protagonistek bych dřív nechala zamknout venku na dešti, abych se v klidu dodívala na občas problikující hokej v TV nebo jestli jsem vlastně trpěla u (rádoby) dramatu či komedie. S mistrem Hřebejkem to nikdy nevzdám, ale naštvaná jsem pěkně. ()

Paznechta 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti přebývaly dvě věci: asi improvizující Sokol (např. jeho příšerný monolog v autě...) a zvracející scéna č.1. ()

martiq.1 

všechny recenze uživatele

Film režiséra od kterého jsem si slibovala cokoliv, jen ne nudu.Tragédie,blbost a hysterické výlevy se prolínaly a já vím, že se už víckrát nebudu upínat na renomé.Jedním slovem: kravina ()

Kaktusak12 

všechny recenze uživatele

No, upřímně nevim co bylo na filmu nejhorší, jestli dosti trapný lesbický výkon vagnerove a strykove, neustale řešení toho kdo je nebo neni gay a nebo zkrátka a dobře celková nudnost filmu. I tak má ale jedno nej,i když má jen 77 minut ,přijde vám nekonečnější než titanic. Ztráta času!! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jan Hřebejk tentokrát sáhl po divadelní hře, kterou vsadil do reálných kulis. Barmanka, nevěsta a svědkyně ženicha sami v jednom zapadlém sportovním baru. Kdo by čekal, že se to zvrhne k vyznání všeho možného i nemožného. Když jsou holky sami a všechna tajemství, přetvářky a lži postupně vyjdou na povrch, k tomu se zkazí počasí a kluci nikde, začnou se hold dít věci. Velice zajímavá hra, která si v ničem nebere servítky. Jedna hláška za druhou, alkohol a tři děvčata. Zábava, která stojí za povšimnutí. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to, nebo z dílny českých tvůrců jsem dlouhou dobu nezaznamenal žádný film, který by za něco stál? I když tahle blbina, má krátkou stopáž ( ale televizi Nová se to jakousi záhadnou silou podařilo natáhnout ke dvoum hodinám, to snad ani není možný!!!) tak kdo nechce přijít o drahocenné chvíle svého života, tak tenhle ne-film vynechejte! Film absolutně o ničem, největší grády to mělo, když se ty tři ženštiny dofackovaly. Možná by se to vyšplhalo na jednu hvězdu, kdyby se Stryková a Vagnerová trochu víc odvážely při té jejich lesbyshow ;-) ()

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama