Reklama

Reklama

Blutgletscher

  • angličtina The Station (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupinku štyroch vedcov, zaoberajúcich sa topením ľadovcov v alpských horách, nečakane prekvapí výpadok jednej z vysoko umiestnených signálnych staníc. Po príchode na miesto objavujú neznámu organickú baktériu, ktorá nebezpečne mutuje. Telá ľudí či akýchkoľvek zvierat využíva ako schránku pre rast vraždiacich monštier. Situáciu ešte viac skomplikuje príchod samotnej ministerky vied. Existuje len jediná šanca na záchranu vlastných životov: vydržať do príchodu záchrannej skupiny. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (48)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mírně jem uvažoval o třetí hvězdě, ale ta by byla spíš za Alpy než za samotný film ... a na to tu máme jiné experty. Natočené je to technicky celkem hezky, povedlo se i několik momentů s monstry, ale postupem času to začne být čím dál tím více nechtěně srandovní, především v důsledku naprosto absurdní (herecké) vyhrocenosti interakcí mezi jednotlivými členy vědeckého týmu. Předchozí Krenův Rammbock byl o třídu výš. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

OBAL BLU RAY - parádní. Prvních 15 minut film vypadá zajímavě a pak se to mele v totální píč*vinu. Herecké obsazení - nesympatické - podřadní herci a k tomu jsou i odpovídající herecké výkony. A mutantní zvířata? Ten kozoroh, nebo co to bylo, to snad dělali z moduritu a o loutkovém ptákovi ani nemluvím? Většina filmu se odehrává v nějaké plechové buňce, beztak stojící někde u studentské filmové fakulty. Dávám 1* za hory, které byly možná vyjmuty z nějakého přírodopisného filmu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Takéto prekvapenie som teda nečakal, a to myslím v pozitívnom zmysle slova. Kvalitných zvieracích nájazdov žiaľ nie je veľa, a z Rakúska teda už vôbec nie. Nádherná pocta Carpenterovej klasike, pre mňa na rovnakej úrovni ako jeho remake "The Thing", prípadne "The Thaw", ktorý taktiež patrí medzi moje obľúbené snímky. Navyše dej je situovaný do malebného prostredia Álp, kde vedci nájdu ľadovec pokrytý tajomnou červenou kvapalinou - tá má bohužiaľ genetický vplyv na okolité zvieratká, ktoré zmutujú do (ne)želanej podoby, a môže sa začať boj. Mne vôbec nič nevadilo, je to naozaj zručne nakrútené, akčné, svižné, s peknými maskami a trikmi, proste naozaj ma až prekvapilo, ako si tentokrát Rakúšania dali záležať. Ako fakt by som bol teraz zákerný, keby som im dal menej ako štyri (a už vôbec nie jednu). U mňa maximálna spokojnosť a po priemernom "Rammbock" patrí Marvinovi môj obdiv. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Marvin Kren přináší opět uspokojivý a zajímavý flick. Tentokrát si vybral velmi neokoukaný eco horor, který má sakra koule! Jakmile jsem uviděl, že na kopec přiběhlo 8 lidí, věděl jsem, že ten film bude pro mě! Vysokéj bodycount, parádní gore, velmi zajímavá a dobře ztvárněná monstra, tísnivá, znepokojivá až klaustrofobická atmosféra zasněžených Alp a izolačního střediska. Tohle je jízda jako prase, která nenechá na sebe dlouho čekat. Paráda! Velké díky patří Riccimu za perfektní a rychlé titulky. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

(reakce na komentář jednoho z místních erudovaných expertů) OBAL BLU-RAY: sračkoidní. Prvních 15 minut vypadá zajímavě a postupně to nabírá na nejisté atmosféře, u níž to naštěstí zůstane skoro až do konce. Herecké obsazení - snesitelné, na rakouský animal terror plně dostačující. A mutantní zvířata? Ten kozoroh vypadá slušně na animatronickou svini a připomene zlatý osmdesátý, o divném chlupatém ptáku ani nemluvím... Většina filmu se odehrává na alpských svazích nebo v plechové boudě, což dává samozřejmě smysl, když si tvůrci berou příklad z The Thing nebo The Thaw. Dávám poctivé *** hvězdy za sympatickou snahu našich sousedů oživit ten arktický/polární/ledovcový horor, nikoliv snahu o přírodopisný dokument z Discovery Channel. VOLE! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Rakúšanom sa podarilo uraziť môj ledabolo filmový vkus a s obrovskou snahou upiekli ohyzdnosť, ktorá uráža tematicky podobné snímky. Neuvedomujúc si, že dnes sa na tomto poli hraje s inými kartami ako v roku 1982, kedy Johny definoval polárny fear.Práve na tom si nabilo držku nemálo vtipálkov a nejaký Marvin nie je výnimkou.. Klimatické intro dávalo tušiť ASYLUM tabletku, no tú nemienim užiť. Bodík udelím len exteriéru za trpezlivosť pri pohybe motákov, ktorí za tento hahafilmový ohryzok nesú zodpovednosť.( to parazitovanie na klasike a ešte v tejto premutovenej flashfx forme ma proste irituje ). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Skupinka vedcov v príjemnej scenérii Nemeckých Álp narazí na zvláštny objav; ľadovec pretekajúci pochybnou tekutinou. Onedlho sa ukáže, že to má mutujúci účinok na miestne živočíšstvo a v odľahlej divočine sa rozpúta zápas o prežitie. Bolo by nefér porovnávať "Blood Glacier" čisto len s Carpenterovou peckou, už len preto, že takmer dokonalému spracovaniu "The Thing" sa vyrovná máločo. Ja to beriem skôr ako vydarenú rakúsku variáciu na podobnú tému, ktorá však dá spomenúť aj na viacero ďalších známych hororov. Čo ale nevadí, keďže ide o pekne natočený, atmosférický „animal terror“, ktorý je slušne zahratý, scénky nie sú príliš prestrelené, vyhrotené úseky disponujú poctivými trikmi a maskérskou prácou a vlastne celé to mystérium, do ktorého je to zabalené mi nadmieru sadlo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zařazení snímku do žánru "Sci-Fi" by bylo na místě. Blutgletscher má skvělou, postupně budovanou tísnivou atmosféru Alpských hor, v nichž se začalo probouzet zlo. Neznámého, organického původu. Člověk tak nějak očekává průběh událostí po vzoru Věci, ty se však mají docela jinak. Zhruba v polovině filmu se až dosud výzkumná a informativní stránka příběhu během chvíle přehoupne do druhé části a začíná boj o přežití. Boj o přežití s organickými mutanty, kteří jako by vypadli z nějakého laciného Monster Hororu z 80. let:) Působí tak trochu směšně (zelená svítící očička:) a v podstatě je ani moc neuvidíme, pokud útočí. Zároveň mě však potěšilo, že obviously nešlo o CGI, ale Rakušani si s tím aspoň dali prácu. A to se cení v době, kdy je CGI snad i barák naproti:) Chudák chlap, kterého hryzl ten komár, nebo co to bylo, Mosquito Man. A postarší babča byla dost ostrá. Někteří ti tvorové mi přišli jako z Darabontovy The Mist. Snímek má výborný námět, který by klidně mohl mít i reálné základy a je slušně propracován. A proč musí pořád do podobných filmů dávat psy? Je jasné, že když je v něčem takovém nejlepší přítel člověka, že to odskáče jako první. Říkala jsem si, že pokud bude mít štěstí, umře co nejdřív, než ho to dostane. Ústřední hudební melodie zní, jako bych v tom slyšela Psycho:) Závěr snímku je natolik zvláštní a podivný, a zároveň však dává docela i smysl. Ne vždycky musí z genetické mutace vzejít mutant. Charles Xavier by asi hleděl:) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka štyroch vedcov zaoberajúcich sa topením ľadovcov v alpských horách nečakane prekvapí výpadok jednej z vysoko umiestnených signálnych staníc. Po príchode na miesto objavujú neznámu organickú baktériu, ktorá nebezpečne mutuje. Telá ľudí, či akýchkoľvek zvierat využíva ako schránku pre rast vraždiacich monštier. Situáciu ešte viac komplikuje príchod samotnej ministerky vied. Existuje len jediná šanca na záchranu vlastných životov. Vydržať do príchodu záchrannej skupiny. Celkom milé prekvapenie. Nie však natoľko aby mohlo sekundovať kultovému snímku "The Thing". "The Station" nie je vyslovene špatným sci fi, no kvalitu svojho originálneho predchodcu dosahuje sotva z polovice. Nápad s "flickom" vyšiel len čiastočne. Napriek celkom peknému gore, niektoré "monštrá" pôsobili naozaj komicky - 50%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kdybychom u nás měli taky takhle odhodlané a bojovné politiky (jako byla jejich ministryně), tak už jsme určitě někde jinde. :-) Rakousko boduje. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Po solidním rozjezdu přijde VELKÝ ŠPATNÝ LEDOVÝ. Od filmů z produkce společnosti Asylum se Blutgletscher liší jen tím, že si zajistil atraktivní horské exteriéry a že má místo srandovních CGI efektů o něco méně srandovní loutky. Trikovou nedostatečnost se snaží zakrýt "osvědčená" kombinace tmy, roztřepané kamery a rychlého střihu, debilitu postav ovšem nezakrývá nic (za všechno mluví absurdní podzápletka kolem mrtvé kolegyně, jež se vyvine v neméně absurdní skoropřestřelku v jeskyni). Neustále se někdo snaží být cool / vtipný / osudový / dramaqueen a neustále z toho všichni vychází jako směšní idioti, jimž přejete, aby je ti kozosauři a orlosršni konečně ujebali k smrti. Korunu všemu nasazuje bizarní závěr - úchylnost není v rakouských filmech ničím novým, ovšem tahle posmrtná křeč by fungovala jen v úplně jiném příběhu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Možná, že Anubis byl člověk s šakalí hlavou..." Rakouská Věc z jiného světa je poněkud nevyvážená, přesto o mnoho lepší než poslední remake. Pro milovníky hor povinnost - alpským panoramatům by slušelo široké plátno. Vedle příjemné kamery se povedla i hudba (táhlé smyčce připomenou horrory 50. a 60.let), která horské scenérie zdařile podbarvuje stejně, jako vytváří tíživou atmosféru. Dalším velkým vkladem jsou mechanické efekty. Mně je úplně jedno, že připomínají starou dobu, jelikož jsou stále a pořád věrohodnější než pixelové triky. Uvítal bych sice více chapadel a ostrých zubů, ale to by na filmu museli pracovat machři z Carpenterova týmu, že... Dal bych 4*, avšak jednu musím ubrat za nesympatického a agresivního alkoholika Janka. Liebmann se sice snaží vypadat drsně, jenže na Russelovo charisma prostě nemá. I tak musím sousedy obdivovat, jelikož v českých vodách se nic podobného bohužel nerodí... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Rakušáci straší globálním oteplováním, které jim nejen zkrátí alpskou zimní sezónu, ale taky z pod ledu vypustí pár potvůrek, který směle našlápnou k takovýmu malinkýmu Alpskýmu jurskýmu parku. Námětem poměrně originální, scénáristicky už mírně klišoidní, zručností místy močopudné. Jako jednohubka fajn, snaha sousedů se ocenit musí. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná a dôstojná pripomienka ku Carpenterovej legende. Aj tu máme jedno osamelé, ťažko dostupné miesto a v ňom skupinku vedcov, nechýba ani pes. Idylku im naruší tajomná nákaza, ktorá síce nie je tak nepríjemná ako u Carpentera, ale rozhodne nejde o nič lákavé. Mutovanie a kríženie druhov miš-maš ako je tu načertnuté je síce dosť pritiahnuté za vlasy, ale dá sa nad tým prižmúriť jedno oko :). Príšerky boli celkom zaujímavé, žiadne digi, len poctivé trikové remeslo. Atmosféra bola zo začiatku výborná, postupne hustla, ale kdesi pri polke snímku sa akoby zasekla a začala opadať. Na druhú stranu herecké výkony boli slabšie a mohlo sa popracovať aj na hudbe. Koniec bol celkom úsmevný. Poctivý lepší priemer. 68/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ono to nebylo zase tak špatný ale myslím si, že film disponoval nízkým rozpočtem což je nejvíc znát na efektech a samotných "mutantech". Při útocích zvířecích mutantů to na mě působilo jak nějaký levný Béčko. Škoda, mohla z toho být slušná Monster Show. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mohla být pecka. Film který napodobuje animal terror a The thing. Bohužel zhruba od půlky mě začla provokovat jedna věc. A to vražda psa. Ne že by mi nějak extra vadila, ale proč mu píchla tu sračku po který se trápil a nenechala ho zastřelit což by bylo rychlejší. Ono všechny ty postavy jsou nějaké dost divné a jejich chování je jakoby byly z ústavu. Navíc film je poměrně zdlouhavý. Ale teď to lepší. efekty patří mezi naprostou špičku. Film je prakticky dělaný jen pomocí loutek a pomáhá to na uvěřitelnosti, a ty loutky jsou fakt pěkně udělaný. A zvířátka se nebojí pořádně zakousnout. Parádní efekty. A film doprovází nádherná dost depresivní hudba. Film mohl pro mě osobně být větší pecka, díky ale mnoha chybým zůstává u průměru, nicméně hodně slušném. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Krvavý ledovec" se rozhodně neubrání porovnání s Carpenterovou Věcí, nicméně Krenův film je kvalitativně celkem jinde. Na jedné straně mě zaujaly alpské exteriéry a solidní hudební doprovod, na druhé straně mi přišel potenciál filmu vcelku nevyužitý a poněkud nešikovně uchopený. Celkový dojem mi kazily i špatné speciální efekty - o více než třicet let starší Věc disponovala lepším i děsivějším vzhledem mutantů/monster. Herecké obsazení bylo též takové nevýrazné a vztahová linie (s bizarní "mateřskou metaforou" v závěru) šla úplně mimo mě. Ve výsledku bych dal snímku dvě a půl hvězdy, ale v tomto případě uberu. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ojoj, tak tohle bylo hodně slabé. Eko horor od týpka co nám přinesl Rammbock ? No, čekal jsem víc, mnohem víc. Zvířatka vypadali hoodně divně, gore je pomálu, skoro vůbec( pokud Vám stačí jedna scéna, budiž). Bodycout je úplně normální a atmosféra mi zde docela chyběla. Je to chabá kopírka skvělé Věci, kde se nekoná ani ta klaustrofobická agónie. Slabé, hodně slabé. Díky Riciimu za titule. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Přestaňte žrát banán, když brečíte!" Ohó, překvapivě velmi slušný ekologický horský mutantní horror, který jistě přivede na mysl Carpenterův The Thing, ale Blutgletscher není žádná levná kopie, jede si svou vlastní cestou. Co filmu chybí na žánrových a trikových kvalitách, to hravě dohání hodně dobrými postavami a úchvatnými exteriéry. A několika dobrými scénami (stříhání nohy). Tohle je milé překvapení z Rakouska. 3.5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skupinka lidí jo. skvělé místo jo. a tak se to musí přece využit a pořádně ach jo někdy příště. ()

Reklama

Reklama