Reklama

Reklama

Miss Violence

(festivalový název)
  • Řecko Miss Violence (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodina je základ státu. Jaký je tedy stát, jehož základní jednotku nejde charakterizovat jinak než mlčenlivým, vyčítavým terorem, kterým otec a děda ovládají svou ženu i své děti a vnoučata? Jedenáctiletá Angeliki v den vlastních narozenin skočí z okna a film, který se od tohoto momentu odvíjí, nabízí až perverzní podívanou uzavřenou převážně do interiérů. Pomalu se odhaluje temná pravda skrývaná pod stavovským povrchem. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (51)

POMO 

všechny recenze uživatele

Odtažitost a chlad filmu v průběhu jeho sledování moc nepotěší, no ve finále se velmi trefně skloubí s temným tématem citově mrtvých a duchem vycuchaných rodinných vztahů. Nepříjemné dílo, které nedostanete z hlavy. Psycho výrazy v tvářích herců mu dodávají více než poskromné dialogy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka. Ta jedenáctiletá dívenka nehópla v průběhu oslavy svých narozenin z okna jen tak pro nic za nic, aneb po Srbském filmu a Kynodontas další důkaz toho, že na Balkáně je s lidmi cosi v nepořádku. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

pred pozeranim si o filme nic nezistujte. bude to tak lepsie. SPOILER: najhorsie na tom je, ze vo svete sa takyto hnus naozaj deje. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ELENI, ZAMKNI DVEŘE.“… /// Psycho úvod, ve kterým vás napadaj různý myšlenky, proč asi ta malá holka dobrovolně (a bez padáku) skočí z panelákovýho balkonu. Nejasný a podivný chování postav pokračuje a buď se budete kurevsky nudit, nebo bavit, hlavně filmovejma nápadama v každý vobyčejný, nudný scéně. Furt čekám, kdy na mě vybafne nějaká hnusárna. Jasně že přijde, vo tom to je a všichni, jak na to koukám, se na to těšíte. Jsme tady kvůli tomu a každej v tomhle filmu to ví. Proč? Prostě musí, páč jinak by to bylo totálně vo hovně. Mám rád spořádaný rodinky, proto i týhle ten spravedlivě spokojenej úsměv na konci ze srdce přeju. Fláknu 4*, za to fajnový čekání na vyvrcholení. Ale Srpski film… to je jiný prznění! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na hajzlu nemáme dveře, páč u nás doma před sebou nemáme co skrejvat. 2.) Zajímá mě, jak probíhá výchova dětí v Řecku. 3.) Zjistím, že i bejt třetí může uspokojit. 4.) Thx za titule „eleintron“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ten chlad a prázdnota, která vyzařovala hned zkraje, nevěstila nic dobrého. A ačkoliv jsem do jisté míry tušila, kam to asi směřuje, tak až takovou příšernost jsem nemohla rozdýchat. Ten film je jako jedna z nejhorších můr, kterou člověk může mít a že se to v určité míře děje i v reálu, je o to víc horší. Brrr, tenhle film už nechci vidět ani omylem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku je jasné, že v rodině, kde se v podstatě celý odehrává, není něco v pořádku... Hodně podstatnou stopáž ale film vcelku nudí, protože vyobrazuje strojené a hrané přetvařování všech členů, jak to všechno klape, jak se vše řeší v klidu, jak jsou všichni zodpovědní atd. Kvalitní kamera a stísněnost v bytě podsouvá divákovi nepříjemný pocit, se kterým si ale neví rady. Divák přímo netuší kam ten pocit zařadit, jak si s ním poradit. V poslední třetině se film "rozjede" na plné obrátky a vrazí celou "krásu" rodinky divákovi do xichtu ... Adrenalin se vyšvihne a divák je totálně zhnusen. Finále je očekávané a působí jako by vás někdo na poslední chvíli odřízl ze šibenice ... V podstatě hnusnej film ... leč vyobrazuje běžné dění v problémových rodinách po celém světě ... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Hanekeho Sedmý kontinent nové generace. A opět v řeckých rukách. Jsem odrovnaný po psychické stránce. Tak dobodaný nihilismus do morku kostí, tak autentický, až zblízka realistický - mrazí mě po celém těle. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Grécka podivnosť o hlave rodiny, ktorej priority sú ďaleko odlišné od tých, na ktoré ste zvyknutý. Zrejme si spočiatku budete trošku zvykať, ale keď si zvyknete, budete milo-nemilo prekvapený. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Perfektná filmarina. Vďaka nej vynikli všetky formálne aj obsahové atribúty tohto nechutného námetu, hlavne všeobecná depresia a chlad vyplývajúci z jednotlivých situácií. Chúdence deti, srdce mi trhalo. Ani vlastne neviem vysvetliť, prečo som nedal plný počet, možno len kvôli záveru. Škoda toho, prišiel mi mierne nedorobený, ešte aspoň 5 minút si to žiadalo. Ale inak.... veľmi nepríjemná, chladná záležitosť a kvalitne natočená, musím podotknúť. 85/100 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Myslím, že lepší první tvorbu z Řecka jsem zvolit nemohla. Tak odporné, deprimující, ale přitom famózní! ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Hanekeho škola v úchylnějším podání. Chladné a odtažité. Pod povrchem zdánlivě obyčejné rodinky bují zlo. Na plnou palbu Sedmého kontinentu tomu chybí psychologická rovina, ale pro fanoušky žánru povinnost. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Angelika vedela veľmi dobre prečo sa usmieva, keď išla skočiť. A vôbec, z toho balkóna nemala skočiť len ona. A tej materi by som to dala všetko vyžrať. Otras! Je pre mňa nepredstaviteľné, že takéto niečo sa kľudne môže diať. Pozerám von oknom, oproti v paneláku je veľa rozsvietených okien a za nimi príbehy. A je smutné, ak aj takýto podobný. Videné v rámci Challenge Tour 2015 : 30 dní so svetovou kinematografiou vol. 2 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Fuu, tak to je hustý. Nenápadný začátek a fenomenální průběh. Kam se hrabe Klusák se svým v Síti. Nejprve čekáte že ten starý prasák někoho pidluje, pak vám dojde že všechny a postupně zjistíte, že v tom má živnost. Prozrazovat by byla škoda. Řeckých prapodivných filmů jsem už viděl hodně (oni skoro jiné netočí), ale tenhle tísnivý byt si budu pamatovat dlouho. Plný počet, za scénář a výkony, právem. Sissy Toumasi moc pěkná. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ježišmarjá! Jestli se chtějí Řekové z toho marastu někdy vyhrabat, nesmějí si točit takováhle pekla. Na tohle téma už tu bylo hodně explicitnějších filmů, ale to, jak je všechno podáváno takovou klidnou až záměrně nudnou formou, je ještě horší, než kdyby se zacházelo do nejmenších detailů. Hodně znepkojivá záležitost. 85% ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně nekompromisní podívaná. První polovina se nese ve znamení trochu bizarního sociálního dramatu a v té druhé budete zadržovat dech a v jednotlivých twistech tak trochu bojovat s nutkáním z toho hnusu zvracet. Už dlouho na mě něco tak intenzivně nezapůsobilo. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Themise Panou. Kontroverzní děj posuzovat nebudu, protože film je umění a patří do něho vše co režisér uzná za vhodné. Slabší 4*. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Po Kynodontas tu máme další "spořádanou" řeckou rodinku. Většinou v žádné rodině není něco v pořádku, ale tady to "něco v pořádku" překračuje morální i etickou mez. Každopádně režiséři musí někde brát inspiraci, většinou ji berou ve své zemi. Než je demaskována celá pointa, tak na nás působí tíživá atmosféra, celkově film působil odtažitě, asi mi vadilo, že jsem si tam nebyla schopná oblíbit jedinou postavu, nevím, takže jen tak tak 4 hvězdy, 65%. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo ma to tak ako napríklad snímka Dogtooth (Tiež Grécka psychologická dráma ktorá sa zaoberá dogmatickým vedením nukleárnej rodiny) ale zlé to určite nebolo. Avšak priznám sa, že prvá polovica mi dala riadne zabrať. Nemal som chuť to ani dopozerať. Mne už akosi nestačí iba slušná artová kamera v ktorej síce atmosféra je, ale všetko bolo iba naznačované. Nie v každom filme mi sedí pomalá statická kamera. Takéto veci spravili to, že som film dopozeral na štvrtý krát. No na šťastie, druhá polovica to rázne vynahradila. Pocity z rodiny a z hercov som nemal príjemné, zahraté to bolo skvelo, utrpenie a prázdnotu vypovedanú bez jediného slova sa mi dostávalo pod kožu, a finále, .to ma úplne dorazilo. ()

Reklama

Reklama