Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 1

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (291)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Fuck it... jakmile film končí se slovy "what the fuck" tak většinou musím napálit 5/5 a to platí i v tomhle případě. I'm sorry Mrs. Peterson, I really am. Ale David byl prostě awesome (nogay) a ten soundtrack... jasně, jasně. Přímočaré a banální, proto jsem začal těmi dvěma slůvky. Berte nebo nechte bejt, každopádně já si Hosta domů díky soundtracku určitě ještě někdy pozvu, ostatní by měli taky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi nejzábavnější béčko posledních let. Má to něco z Bourna, něco z Univerzálního vojáka, ale vesměs si to jede svojí vlastní cestou. Pravda, těch maníků, co se nakvartýrujou do relativně poklidné domácnosti a odvolávají se na známost s mrtvým členem rodiny, už tu několik bylo, ale nepamatuji se, že by ta látka byla zpracována tak našlapaně a přímočaře. Herci do jednoho fajn a vévodí jim pochopitelně Dan Stevens a jeho vražedně modré oči. Veliká spokojenost. 85% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

The Guest je přesně ten typ filmu, u kterého po 5 minutách víte, že to bude pecka. Naprostej skvost, který mě uchvátil úplně vším. Stevens(jako by Goslingovi z ucha vypadl) byl neskutečný magor a jeho nepříčetný pohled mi málem vypálil díru do obrazovky. Akce je taky dost a rvačku v baru považuji za velice povedenou. Scénář vyšperkovaný, herci solidní a i té krve se trošku najde. Tohle mě nehorázně překvapilo a takových snímků víc prosím. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem se dozvěděl náhodou před pár dny když jsem projíždel apku CSFD v mobilu a koukal na aktivitu oblíbených, ani sem si nevšimnul o čem to je, ale viděl jsem červený čísla a Bradleyho Coopera na obálce, tak jsem potom šáhnul a najednou koukám jak debil, že to není Bradley Cooper :) . Mohlo to být překvapení roku, začátek je naprosto výtečnej, atmosféra výtečná, děj napínavej a hlavní hrdina je krutej řezník.Do toho si přičtěte skvělou osmdesátkovou stylizaci a po Johnu Wickovi nejlepší soundtrack roku a máte zaděláno na 5* film, tak tomu aspoň bylo do 80% filmu.Bohužel (od teď spoilery jako hovado) pointa byla naprosto na hovno a jakmile David zabil tu matku v kuchyni, moje nadšení kleslo skoro na dno a finále bylo úplně debilní.Dlouho jsem neviděl tak skvělý film, který doslova zprznil tak hrozně idiotský konec.Paradox je, že se film mrtě podobá filmu Drive a to jak stylizací, tak hlavní hrdinou či skvělou hudbou, ale přesně jako Drive zazdil debilní konec, tak The Quest potkalo přesně to samé.Kdyby hlavní hrdina "pomohl" členům rodiny, vykosil vládu a odjel, dal bych 5* bez rozmýšlení, scénárista chtěl diváka šokovat a vyhnout se dějovému klišé, ale spadl do žumpy filmů, jenž si zkazí dojem z nepovedeného finále a to je smutnější klišé.Veliká škoda, drtivá většina filmu je totiž famózní.60%. Edit. Tak asi po dvou letech se mi film objevil v disku a musím hodnocení zvednout. Na poprvé se mi asi nelíbila ta změna hlavního hrdiny z pomocníka na absolutní vraždící bestii, ale on je to vlastně absolutní sociopat celou dobu a i když je posledních dvacet minut našroubovaných jak z jiného světa, pořád si to to lepší hodnocení za stylizaci, hudbu a hlavního hrdinu zaslouží. Plus ty dvě kundičky jako bonus. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nowhere to Run potkává Univerzálního vojáka v doprovodu Carpenterových vydlabaných dýní.. Wingardovo uvědomělé disco béčko si bezpochyby užijete, nicméně dám vám jednu radu. Až se objeví člen tajné vládní organizace s očima vypoulenýma jako by nebyl pět dní na velké, našmátrejte na vlastním mozku vypínač a zhasněte. Už jej nebudete potřebovat.. Tenhle očividný autorský záměr mě malinko rozhodil, ale kdo je zvyklý dívat se „po tmě“, ten bude vrnět brakovým blahem. Tak jako já u stylově napsaného i natočeného barfightu „Strýček z armády vs. fotbalové gumy“.. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)
  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama