Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Menšie mesto v USA zasiahne správa o tom, že sa objavil zvláštny vírus, ktorý je nebezpečný a nákazlivý. Vedci nedokážu vysvetliť, o aký vírus sa jedná, a tak oblasť uzatvoria a vyhlásia karanténu. Pre tínedžerov je to perfektná príležitosť dobre sa zabaviť, lenže uprostred zábavy sa objaví nakazený. Vírus sa rýchlo rozširuje a spôsobuje extrémnu agresivitu u nakazených. Emma (Sofia Black-D'Elia) sa však nehodlá zmieriť s tým, že by mohla prísť o svoju rodinu, a rozhodne sa vziať zodpovednosť do vlastných rúk. (Marceloo)

(více)

Recenze (47)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Několik postav. Paraziti. Nákaza. Ve druhé polovině se film přehoupne v malé komorní drama - boj o život. Mám rád podobné snímky. Slušná kamera, gore umírněné, ale věrohodné, velmi dobrá hudba. Obě sestry se samozřejmě v určitých momentech chovají...na zabití. U Stacey se nakonec divák vysvětlení dočká. Emma svojí paličatostí stále padá jednou nohou do hrobu. Závěr jsem očekával v duchu Noci oživlých mrtvol, ale takhle mi to rovněž vyhovovalo. Masky mutantů slušivé. 3,5* ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o dvoch sestrách v malom meste, v ktorom vypukne epidémia. Celé mesto je v karanténe a oni sa snažia dostať von skôr, než ich niekto infikuje. Čisté sci-fi - útočníkom je totiž parazit, ktorý mení myslenie, ako to bolo napríklad vo Fakulte, Invázii a podobných. Žiadna veľká pecka, ale ani katastrofa. Parazity mám celkom v obľube, masky infikovaných zaujali a predovšetkým vďaka sympatickým postavám to ubehlo celkom rýchlo. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Menšie mesto v USA zasiahne správa o tom, že sa objavil zvláštny vírus, ktorý je nebezpečný a nákazlivý. Vedci nedokážu vysvetliť, o aký vírus sa jedná, a tak oblasť uzatvoria a vyhlásia karanténu. Pre tínedžerov je to perfektná príležitosť dobre sa zabaviť, lenže uprostred zábavy sa objaví nakazený a vírus sa neustále rozširuje a spôsobuje extrémnu agresivitu u nakazených. Emma (Sofia Black-D'Elia) sa však nehodlá zmieriť s tým, že by mohla prísť o svoju rodinu a rozhodne sa vziať zodpovednosť do vlastných rúk. - U Viral som si uvedomil, prečo mi moderné horory vyhovujú viac ako kultové záležitosti a legendárne horory z minulého storočia, ktoré nehorázne rešpektujem, ale nedokážem sa do nich tak vcítiť. Je to tým, že som tú dobu a nezažil a nedokážem sa stotožniť s niečím, s čím nemám skúsenosť. Naopak u hororov ako je Viral si moderný človek môže predstaviť to, ako by reagoval, keby sa také niečo stalo. V dnešnej dobe, kedy každý platí dane a myslí si, že je v bezpečí, by pri takejto udalosti razom všetko prestalo fungovať. A stáť proti niečomu takému bez pomoci záchranných zložiek by bolo určite zložité. Viral je hororom určeným skôr pre teenage fanúšikov, čo mi nerobí žiadny problém, keďže mám tieto horory v oblube. Téma nákazy mi taktiež sedí a parazity v hororoch nie sú vôbec zlým nápadom. Spokojný som aj s tým, že Viral má rating R, aj keď si myslím, že dávať takýto rating len kvôli jednej párty nebolo treba, keďže gore a sexuálny obsah tu nie sú vo velkej miere. Potešili ma tu herecké výkony, ktoré sú pri Outbreak hororoch často nevhodné a človek potom váha nad uveritelnosťou situácie. Postavy a vzťahy boli sympatické, aj keď mi trochu prekážala tá vedlajšia línia s rodinnými problémami, ktoré však vo výsledku mohli byť racionálnym dôvodom konania niektorých postáv. Spomenutého gore sa vela nedočkáme, ale keďže parazit prebýval v prvom rade v ludskom vnútri, bolo trochu ťažšie zaradiť sem nejaké krvavé zábery. Lokácia v príjemnej štvrti, ktorá pôsobí bezproblémovo a neohrozene, je pre tento horor ideálne zvolená a trochu mu pridáva na vážnosti. Vo Viral sa nájdu aj momenty, ktoré sú napínavé, ale keďže je tu množstvo scén a dialógov o vzťahoch, často sa tieto atmosférické skvencie prelínajú s menej zaujímavými pasážami. Viral ma potešil nielen tým, že vyšiel niekolko dní pred prvou premiérou, ale aj celkovým spracovaním. Každopádne musím poznamenať, že v poslednej dobe Blumhouse posiela von stále menej kvalitatívne diela, ktoré nie sú zlé, ale na ich úspešné horory z minulých rokov sa jednoducho nechytajú. + herečka z Warm Bodies + herec z Dawn of the Dead + herečka z Scream Queens + herec z The Town That Dreaded Sundown ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádný viral ani virvál, jen další komorní kousek o virové/zombie nákaze, kdy parazit v podobě tkaničky od bot vleze do člověka a ten se pak chová, jak kdyby kouřil nekvalitní trávu a do toho chlastal (pocit hladu, nevolnost, zvracení, agresivita, nutkání chodit na party). Bídně zahrané, tuctově natočené bez jediné scény, která by si aspoň na čas vyhradila místo ve vaší paměti, v žánru i díky klišé snadno zaměnitelné. Dokonce se můžete spolehnout i na to, že Barack Obama aktivuje protokol, který obsahuje karanténu, armádu, stanné právo, nějaké to vybombardování a Bůh žehnej Americe. Nejlíp to shrnuli na IMDb v Message Boards, kde se někdo ptal, proč nakažení na konci „hibernují“ pohromadě v jakémsi hnízdě a kdosi na to trefně odpověděl, že čekají na lepší scénář.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Joost a Schulman sa spoločne podieľali na najlepšej časti (III) z mnohopočetnej série Paranormal Activity. Taktiež ju však dokonale skurvili štvrtým pokračovaním, čo im len zriedka ktorý fanúšik hororu dokázal zabudnúť. Moja zvedavosť či napravia svoju reputáciu bola bez hraničná, a tak vynechať "Viral" by bolo priam trestu hodné. No a ako to dopadlo? Zmenili svoj spôsob spracovania (F.F. za "klasiku), žáner (toto je scifi - nie horor), ponechali atmosféru, pridali nejaké tie solídne masky, a tu veškerá paráda končí. Nenudil som sa, no dúfal som v lepší reparát. Nebiť toho hudobného doprovodu počas podaktorých vypätých pasáži, len sťažka by som udelil tretiu hviezdu - 55% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Priemerný thriller/horor, ničím neurazí, avšak zároveň do žánroviek vírusových nákaz neprináša nič nového. Vo filme ma potešila menšia rola, ktorú si zahral môj obľúbenec zo seriálu House of Cards, Michael Kelly, a vďaka pomerne krátkej stopáži ubehol Viral dosť rýchlo, takže ani nebol čas na nudu a hluché miesta. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na týpky, kteří se zabývali filmařinou typu PA, je to docela tématické polepšení si, ale chybí jim jakékoliv inovativní myšlení, takže výskedkem je jen další podprůměrná parazitická nicka s klišoidním scénářem, která si pozornost nezaslouží. Pokud se do ní pustíte, asi ji přežjite, ovšem zapomnění přijde záhy. 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nič nového pod slnkom, staré známe klišé o tom, ako niekde prepukne nákaza. Hororovo takmer nulové a obsahovo prázdne. Až na pár momentov, ktoré sa najmä vďaka hudbe zadarili trochu lepšie. Na priemer je toho však málo. 40/100 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já jakožto jediný hororový guru, expert, odborník, specialista, znalec, profesionál a tatrankář, sem si pokládal jednoduchou otázku, jak tento horor dopadl. Samozřejmě mi píši desetitisíce lidí a žádají mně o radu, pomoc a nebo nějaké to tulení a byť sem neskutečně vytížený, tak jim vyhovím. A tak sem s mými krásnými přítelkyněmi -- modelkami, shlédli tento film a dali jsme si nějakou tu bagetku s kuřátkem (kohouti došli) a otevřeli jsme si pepsi light. A jedná se o velice komorní snímek, takže žádné galony krve a šílení nakažení se nekonají. Je teda fakt že se režisér docela posunul a nevaří už jen z vody a dokonce dokáže vyvolat i nějakou tu atmosféru. Byť místy to bylo docela nudné, nakažení sou sice fajnový ty červíčci sou nechutný a připomínají mi ty z The Strain. Herci docela ujdou, ke konci nějaká ta akce, ale hrozně se to drží při zemi, ale je fajn to vidět všechno ode dne nákazy. Na ty standardní tři to vyjde, ale čekal sem víc. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Příběh o dvou sestrách, které se nastěhují do Californie, ale chvíli poté je ve městě vyhlášena karanténa z důvodu globálni pandemie způsobené parazitem. Nic jiného není důležité, protože to vše už zde bylo a v mnohem lepším podání. Takže zde máme boj o přežití, rodinná dilemata, utíkání, řev a ne moc nebezpečné nepřátele. Filmů o zombies, virech, parazitech a karanténách máme už dost a když už nějaký nový spatří světlo světa, čekám trošku inovace. Ta bohužel nenastala a já tak zůstávám na podprůměrném hodnocení. Pro ty, kteří jsou už přesyceni těmito filmy tento kousek není. Pro ty, kteří nemají moc nakoukáno nebo nemají co pustit a nechtějí krvavé orgie ani střeva v obýváku je tento film uspokojivá alternativa. Mírné zklamání od tvůrců PA. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Viral je ďalším prírastkom to mnohopočetnej rodiny novodobých hororov, riešiacich situáciu okolo prepuknutia nejakej smrteľne nebezpečnej epidémie. Do kategórie zombie hororu spadá Viral iba okrajovo a je tu skôr badateľná inšpirácia "body snatchers" tematikou. Hoci sa v sumáre jedná o pozoruhodné dielko, mám z neho pocit nevyužitého potenciálu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nešťastná syntéza dobrého (a dobře natočeného) příběhu se špatnými hlavními postavami. Dvě sestry, z nichž starší je vymaštěná frivolní idiotka, a mladší předstírá nesmělou panenskou intelektuálku, ačkoliv podle jejího xichtu soudím, že v reálu má IQ jako čivava a od čtrnácti už sexuje první ligu. Tyhle dvě buchty možná zaujmou náctileté diváctvo, ale pro nás vyzrálé a moudré dospěláky je docela utrpení a "vopruz", že namísto nějakého toho apa a postapa první půlhodinu útrpně sledujeme otravné kdákání a tokání dvou slepic. Ale od večírku omladiny, obdařeném nemilou návštěvou, která připomene Poeovu skvostnou Masku červené smrti, se začne blýskat na lepší časy. Starší ségra dostane ke svému mozkožroutovi za kamaráda jednoho roztomilého červíka, a děj se konečně trochu rozhýbe. Kvůli nudnému začátku to ale na čtvrtou nevidím, silné tři. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš záživném úvodu, který drželi nad vodou jen neokoukaní a sympatičtí herci, se film docela rozjel a vyšplhal se až do lehkého nadprůměru. Masky nakažených byly fajn, přibyla i nějaká ta decka krve, ačkoliv jí mohlo být víc a došlo i na napětí či dramatický moment mezi sestrami. Vyhovoval i otevřený závěr, takže u mě vládla docela spokojenost. 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

V malém městečku vypukne nákaza, kterou zapříčiňují paraziti a sleduje dvě sestry, okruh lidí, kteří se snaží vyváznout. Docela dobrý námět, který skýtá mnoho nápadů, jak si vyhrát s touto tématikou. Ve výsledku se to podařilo na půl, neboť budovaní nějakého napětí se příliš nedaří. Tvůrci dávají příliš prostoru postavám, vztahům a zbytečným dialogům. Herci ztvárňují sympatické postavy, proto hluchá místa tolik netrápí, ale spíše mrzí to, že naplno nevyužili potenciál. Chybí zde více hororové akce a příliš se nevyužívá boj s infikovanými lidmi. Dvojnásobná škoda, protože vizuál vypadá výborně.......6/10 ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Klasický virus movie, kterých už tu bylo jako šafránu a určitě i mnohem lepších. Nicméně koukat se na to dá a nedá se říct, že bych se nudil. Nečekejte od toho nějakou akční podívanou, snímek je pojat spíše komorně. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Mlžící Čína, neznámý virus, první nakažení. Co mi to jen připomíná? Viral trochu vtipně předběhl dobu. Mega sympatické postavy a zajímavě rozjetou zápletku s poměrně originálním šmejdem táhne dolů nepříliš ambiciózní scénář s odbytým koncem. Byl by to dobrý pilotní díl k nějaké kratší minisérii, kde by se divák dočkal i odpovědí. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Na základe traileru som sa celkom tešil, nakoľko tretí diel Paranormal Activity od tejto režisérskej dvojice považujem za najlepší v sérií (o štvrtom, ktorý tiež režírovali už radšej pomlčím). Vo výsledku je však Viral taký zombie horor takmer bez zombies (respektíve v tomto prípade to nie sú priam zombies, ale nakazení akýmsi vírusom). Film máí však priveľmi dlhý rozbeh, kde sa prvú hodinu takmer vôbec nič zaujímavé nedeje a riešia sa pubertálne problémy dvoch stredoškoláčok, následne sa odohrajú asi dve krátke scény s nakazenými, ktoré však nemajú žiadnu atmosféru, nebodaj napätie a v záverečnej pol hodine iba doma väzní sestra svoju druhú nakazenú sestru. Bez toho, aby to celé bolo akokoľvek hororové alebo dramatické alebo malo aspoň nejaký spád. Síce to vyslovene neurazí, ani to nie je nijako amatérsky natočené, iba neskutočne zbytočné. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V případě hororu „Viral“ nejde o to, že by přinášel něco naprosto nového, ale jeho hlavním pozitivem je skutečnost, že téma, které mělo být natočeno a natočeno bylo, je prezentováno kvalitně. Jasně, dostanete přesně to, co očekáváte, ani trochu navíc, ale pokud byste si měli vybrat jeden film, který je hororem o parazitovi, tenhle je takovým ukázkovým případem. „Fakulta“ ale zůstává lepší a zábavnější. ()

Reklama

Reklama