Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (346)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jenom retard může označit Arnoldův výkon za herectví, či dokonce první herecký výkon.Ty měl Arnold asi čtyři a to např. ve filmech Pravdivé lži či Konec světa, tady ten depresivní kukuč, občasnou kapku slzy a zadumčivý pohled do kamery by zvládl každý vysloužilý akční hrdina s pupíkem, plnovousem a flanelce, to ale neznamená, že si to Arnold celé neodchodil a neodprodukoval se ctí, naopak.Totálně depresivní beznaděj s podmanivým soundtrackem, šedivým filtrem na kameře a třemi hororovými scénami, které zamrazily, plus malá postapokaliptická třešnička na dortu hned na začátku filmu.Na to, jak je to pomalé a pro někoho nudné to umí nějakým způsobem chytnou za srdce a jediný důvod ke shlédnutí pro 90% diváků je Arnie.Pokud se Arnold objeví ještě v nějakém dramatu budiž, ale tenkrát prosím v roli otce/lamače kostí, protože tuhle neakční taškařici už nikdy znovu nepřežije.Hawk, dofotroval jsem.60%. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Debutující režisér i scénárista se s tím vůbec nemazlili a jako svou prvotinu zvolili neotřelý, avšak výrazně riskantní počin, který v očích diváků uspět pravděpodobně ani nemohl, a to ze dvou podstatných důvodů. Chladný přístup plný negativních komentářů a podprůměrných hodnocení je dle mého způsoben a) odmítnutím přijmout osmdesátkovou akční hvězdu v roli otce, jenž nebojuje se zombie virem pomocí těžkotonážních kulometů, ale zprostředkovává „pouze“ emoce skrze střídmou mimiku, depresivní pohledy či krátké „non-hláškující“ dialogy a za b) nenaplněnými očekáváními, které naznačují klasickou zombie řežbu plnou utržených končetin či vystřelených mozků, avšak přináší emocionálně vypjaté loučení se dcery s přáteli a rodinou v čele s otcem. Oba aspekty jsou pochopitelné, ovšem herecký výkon Schwarzeneggera nepůsobí vyloženě špatně a nelze na něj házet zdrcující kritiku, což se bohužel úplně nedá říci o jeho dceři, tedy Abigail Breslin. Samotný námět je velmi jednoduchý a neinovativní, ovšem na poli zombie žánru se jedná o poměrně svěží pojetí, což podtrhuje i roztřesená kamera plná detailů, způsob vhození diváka do již propuknutého post-apo světa s pár dostačujícími informacemi o fabuli bez dalšího rozšiřování a v neposlední řadě také hned zpočátku stanoveným deadlinem. Atmosféra plná poměrně silných momentů, které tvůrci zpracovali příjemně decentním stylem, je po celou stopáž lehce narušována lacině vypadajícími šedivými filtry. Maggie tak působí jako svěží vítr nejen v pokročilé kariéře našeho milovaného Terminátora, ale také v rámci samotného zombie žánru. [70%] ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak jo, jsem jedním z těch, co se dali nachytat na Arnieho, aby tak neunikli rozjímání, zda role plačky nebude nějakým přechodným stádiem k charakternímu herectví... čehož jsem se nedobrala, ale zároveň nemohu tvrdit, že by chlap mile nepřekvapil... oproti snímku, do kterého se dal navézt. Vlekoucí se zasmušilá zombie přeměna, která se krom neobvyklé diagnózy a následné možnosti zákonem povolené eutanázie v nešetrném provedení nechce lišit od příbuzných témat o pomalém umírání a bolestném loučení, což sice snímek ozvláštnilo, ale zároveň mu ubralo na možnosti vcítění, přestože zombíci jsou lidé jako my, tedy ehm... do určitého bodu, takže, vše se tak nějak vzájemně vylučuje. Ohledně hororu... tak ty nohy na schodech byly hodně děsivý, zvlášť pro diváky, co trpí na křečáky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama z post apo zombie světa. Se všemi těmi postmoderními záběry mimo osu, kompozicí na přesdržku a rozkomíhanou kamerou, že ta opice, co ji držela, u toho musela tancovat. Rádoby šíleně dramatické a zdlouhavé záběry, přemýšlení o nesmrtelnosti chrousta. A všude vládne depka, vše se jen může zkazit, a vše spěje do kytek a pod kytičky. Nesmírně zdlouhavě a nudně. Mimochodem, zajímavé je, že lidi chytí nějaký virus, a někteří doktoři mají roušky, jiní ne, a spousta nakažených žije obyčejnými lidmi, a vše v poho. A kdo by chtěl vidět něco zábavnějšího o rozpadajících se chodících lidech, může raději zkusit Smrt jí sluší. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Psychologičtější zombie drama o přeměně nakažené dcerky, tedy ekvivalent příběhu umírajícího člověka a taková ta udyndaná poloamatéřina, kde z nějakýho nepochopitelnýho důvodu hraje (tváří se smutně a zachmuřeně) Arnold. Není to zlo, jen prostě totál zbytečnost, ale musím přiznat, že mi ta holka vůbec nijak nepřirostla k srdci a tak emocionální dopad nula. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) má celou dobu ve filmu brokovnici, kterou doma odkládá na krbu. Když ale přijde scéna s liškou, kdy jde Maggie (Abigail Breslin) do domu pro brokovnici a vyjde za liškou do lesa, má místo brokovnice úplně jinou zbraň. (Jardinnn)
  • Scenár k tomuto filmu sa nachádza na zozname zvanom "Black list 2011", obsahujúcom najlepšie scenáre za rok 2011, ktoré sa nedočkali realizácie. (beso74)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama