Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (346)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Znáte tu situaci, když jdete večer sami do baru, protože vaši přátelé mají důležitější věci na práci, jako třeba vás ignorovat, vy zaplatíte tři kila vstup, poněvadž dneska tam má být DJ Kruťas, největší mixovací star ze Smíchovského nádraží, o jehož existenci doposud nevěděla ani jeho matka, která ho tenkrát omylem porodila při sraní, pak se snažíte prodrat skrz hromadu vožralých prasat k baru, ale zastaví vás nějaký vymaštěný fitkomagor non plus ultra, že dýcháte v jiném tempu, než by se mu líbilo, přitom se chce jen frustrovaně na někom vymlátit, protože si nezašukal už měsíc a semeno mu cáká i z očí, naštěstí přiběhne další holá dutá lebka a odtáhne ho, čili se konečně domrdáte k tomu přijebanýmu baru, tam budete půl hodiny mávat dvoukilem na přiteplenýho barmana s mejkapem na držce, jenž bude obsluhovat výhradně nezletilé šestnáctníky, po pochválení očních stínů vám konečně donese to teplý banánový daiquiri za stopade, které budete smutně usrkávat u hajzlů a sledovat veškerou tu bavící se omladinu, která neví co jsou to povinnosti, zodpovědnost, nebo vyrážka na koulích, takže to má všechno v patě, pak konečně spatříte krásnou ženskou, přesně váš typ, živá a plně při vědomí, takže na ni upřete zrak a budete si plánovat, čím byste ji mohli oslovit, jenže se k ní v okamžiku přisere kripl v růžovým tričku se symetricky nagelovaným přelivem, perfektně tvarovanou peněženkou a přezkou s diamantama a začne jí tvrdit, že napsal scénář k několika dílům Comebacku, což je strašná sračka, pomyslíte si, přitom jste tomu dali čtyři hvězdy, a pak jen ve výrazovém koktejlu zlosti, nenávisti a zmatení sledujete, jak s ní konejšivě odchází, takže odložíte to odporný pití, půjdete ven a nakonec si ho s pláčem vyhoníte na parkovišti? Znáte to? No, tak já ano, proto jsem včera místo Ištvova tradičně debilního večera zvolil moudřejší možnost, tedy podívat se na tento film, která, jak se záhy ukázalo, byla vlastně spíš totálně na piču, takže měla k moudrosti stejně daleko asi jako Mojmír k druhému IQ bodu, protože sledovat hodinu a půl, jak svraštělý Árný žvatlá pičoviny a jeho cérenda pomalu plesniví, opravdu není nic pro mě. To bych pro příště raději dvě hodiny poslouchal, jak osmdesátiletý koktavý slepec s alzheimerem předčítá licenční podmínky k Windowsům. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taky jste si vždycky říkali, jak moc komediálně by asi nejslavnější rakouský stažený králík vypadal s lebkou v ruce a frází „Tubí bek or not tubí bek“ na rtech nebo v montekovsky kožených kalhotách při milostném jódlování pod balkónem Brigity Nýlsen? Tak tady to máte! Poté, co atrofovaný Árny patrně zjistil, že už moc dlouho neudrží mašinkvér, začíná na důchod pokukovat po Brodveji. Zřejmě v poslední době i intenzivně navštěvoval nějakou tu hereckou posilovnu, kde v potu, krvi a odříkání rozšířil svůj tolik pestrý výrazový rejstřík, dosud zahrnující jediný unifikovaný komediálně akční škleb, s nímž v pohodě vydržel celou kariéru, o ještě jednu hustě dramatickou mimickou polohu, jíž bych pracovně nazval „týraný grizzly“. S ní a permanentním německým přízvukem však vypadá, že do budoucna v pohodě zvládne vše ostatní, od srdcervoucího truchlení nad úmrtím člena rodiny přes týrání se nešťastnou láskou až po existenciálně zádumčivého Kralevice dánského. Jen je trochu škoda, že si ke svému dramatickému antré vybral takovou unylou, nenápaditou a otravnou pičovinu, v níž hodinu a půl jen tak čumí a truchlí nad tím, jak mu hnije dceruška. Čumí sice na své poměry slušivě, vkusně a dost přesvědčivě, avšak celou dobu jsem se u tohoto „hororu“ bál akorát toho, aby mě pro samou telenovelizovanou nudu nekróza nezkosila rychleji než tu jeho mimořádně nesympatickou ratolest. No nic, „Ich werde zurück sein!“ tentokrát naštěstí famózní angličtinou nezaznělo, takže doufám, že Polévkové koření 2 snad nebude, a já před Árným budu milosrdně předstírat, že jsem to radši ani neviděl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Svým akčním fanouškům se patrně Arnold touto pro něj netypickou rolí a netypickým filmem příliš nezavděčí, ale podle mne ji ustál se ctí. Na emocionální rovině to funguje asi hlavně proto, že toho nikdo moc nenamluví (což je výhra právě u Arnolda), všichni se spíš jen zadumaně a smutně koukají a tiše trpí. Děj v podstatě neexistuje, jedná se o náladotvorné 80minutové loučení s dcerkou. Kdo se bude ochoten naladit, vyhraje. 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve svý podstatě je to deprese znásobená derivací logaritmu na nultou. Tedy čistá deprese, ze které není cesty zpět. Spěje k tomu příběh, postapokalyptické prostředí a podporuje to i samotná hudba, která je dostatečně ponurá. Těžko pak hodnotit takový film. Každopádně jsem rád, že Arnold se pustil i do něčeho takového. Je to totiž něco naprosto jinýho a zvládl to s naprostou grácií. Tedy spolu s Abigail Breslin, která se všem měnila vysloveně před očima. Znova už do toho nepůjdu, ale musím říct, že to bylo hodně zvláštních 95 minut. Jo a David Wingo je jméno, co mě začíná v rámci skladatelů hodně zajímat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $187,112Tržby Celosvetovo $1,316,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $821,235Tržby za predaj DVD v USA $2,017,470║ Arnold až v nezvyčajnej dramatickej úlohe ale ustojí to, komorný dramat o zombii nákaze v mierne artovom duchu je v celku pozoruhodným nahliadnutím do tohto horror žánru z troška inej perspektívy, uhľa, sústredení na jednu nakazenú osobu a jej premenu, treba uznať nie je to až taká zbytočná snaha má to niečo málo do seba, akcia ide tento krát bokom /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mallickovsky laděné loučení s dcerkou. Koncept veskrze sympatický, ale výsledný převod do praxe nejlépe vystihuje ohrané "skutek utek". Melancholická atmosféra ještě docela i funguje, ale po herecké stránce jde o svým způsob anomálii. Vypovídající je již to, že zoufale nepatřičně působící jakože zádumčivý Arnie tu je tím lépe "hrajícím" (nejen) z ústředního dua. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE SILNÁ, ALE Z TOHO, CO JSEM VIDĚL, TO U NÍ POSTUPUJE RYCHLE. VELMI BRZY NEBUDE CHTÍT ŽÁDNÉ JÍDLO. BUDE CHTÍT NĚCO JINÉHO. KŮŽE JÍ BUDE CÍTIT JAKO MASO. AŽ SE TO STANE, BUDEŠ MÍT JEN PÁR MOŽNOSTÍ…“ /// Tak už i Arnold zavítal mezi zombíky. Veze si domů dceru… („Cos nám přivezla?“ … „Ale, necroambulis…“). Jako, prej to není žádná prdel (ten virus vole!). Rozjímaj si tam pospolu, kecaj vo užívání si zbejvajícího času, cizí paní vzpomíná na svoji holčičku (zbytečně dlouho)… Mám prej cejtit všechno to zoufalství, bezmoc, beznaděj, smutek… cejtím hovno (víš jak to myslim…) a dost se nudím (naštěstí se neužírám…). A tak poslouchám kecy vo auťáku (spolehlivá kára…) a koukám, jak Maggie hnije (což zase tolik nepřekvapuje). Přichází obejmutí přátel (těch co se nebojej) a KONEČNĚ může propuknout hysterie (tím konečně myslím blížící se konec). Komorní zombie, která se legendou nestane. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Parchant furt hnije doma. 2.) Dítě svý, bych kvůli žádný nemoci neopustil. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Roadside Attractions // Počet premietajúcich kín v USA: 79 // Otvárací Víkend v USA: $131,175 // ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čistá depresívna, melancholická a smutná pocitovka, ktorá s hororom súvisí len okrajovo, ale čakal som to. U mňa fajn, lebo účel to splnilo - po skončení filmu som bol smutný. Nie je to síce to, čo v hororoch vyhľadávam, pretože pomalé tempo mi síce nevadí, ale radšej by som bol, keby bola tá celková pochmúrna nálada aspoň občas osviežená nejakými akčnejšími pasážami (napríklad nájazdmi zombíkov), no veľa sa tam toho nenašlo. Čistá rodinná dráma. Ale ako dráma to funguje. S postavami sa súcitiť dá, je to pekne nakrútené a hudba už asi pôsobivejšia byť nemohla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdepak nic pro mě. Pro nudné a pomalé filmy existuje synonymum s názvem DRAMA, tedy žánr nedefinovatelný avšak obsahující přesně to, co nemám ve filmech rád. O horor se film lízl opravdu minimálně, jediná společná věc je Zombie tématika avšak bez Zombie, takže jsme opět na začátku. Ani nevím co bych měl zde pochválit, Maggie je ošklivá a nesympatická, bylo mi fuk zda na konci umře či ne, Arnieho hraní příliš nebavilo, myšlenkově určitě vzpomínal jak drží rotační kulomet v Terminátorovi. Atmosféra na podobné úrovni jako v B Aule při seminární práci s názvem Boj intelektuálů. Za mě opravdu ztráta času a částečné utrpení. 1* za Arniého, druhá, že to mám už úspěšně za sebou. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možnože najlepší herecký výkon Arnolda Schwarzeneggera v dejinách (nemyslené ironicky... hoci...). Zombies nákaza je poňatá realisticky, špinavo, bezútešne. Ľudstvo nad ňou nevyhráva, ale ani neprehráva a infikovaných monitoruje a ošetruje do poslednej chvíle, až kým sa definitívne smutne nepremenia. Potom sú umiestnení do tzv. karantény. Civilizácia úplne nepadla, dokonca i obchody a benzínové pumpy fungujú relatívne normálne. To všetko predovšetkým vďaka silovým štátnym zložkám (polícia, armáda). Postup choroby je detailne zdokumentovaný; presne sa vie, v akom štádiu sa budete nachádzať zajtra alebo pozajtra t.j. kedy dostanete chuť na surové mäso, ale ešte to stále budete vy, až do doby, kedy to už vy nebudete a treba vás„utratiť pre bezpečnosť zdravej spoločnosti (infikovaní to v podstate chápu). Toto všetko je zaujímavé a vcelku originálne. Ďalším plusom je znepokojivá, nebojím sa povedať „umelecká“ atmosféra. Rozhodne nečakajte akčný film (Arnold zabije iba pár zombies, aj to väčšinu mimo záber) a ani vysokorozpočtovú post-apokylapsu. Ale možno o to viac budete príjemne prekvapení. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Psychologičtější zombie drama o přeměně nakažené dcerky, tedy ekvivalent příběhu umírajícího člověka a taková ta udyndaná poloamatéřina, kde z nějakýho nepochopitelnýho důvodu hraje (tváří se smutně a zachmuřeně) Arnold. Není to zlo, jen prostě totál zbytečnost, ale musím přiznat, že mi ta holka vůbec nijak nepřirostla k srdci a tak emocionální dopad nula. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že sentimentální rodinné drama je vcelku inovativní přístup k žánru zombie filmů, to by film ovšem nesměl režírovat uspávač hadů, co si myslí, že je příští Terrence Malick, a hlavní roli by nesměl hrát Arnold Schwarzenegger. A taky mě štvou ty dnes všudypřítomné modré a oranžové filtry. Film by působil mnohem opravdověji v přirozených barvách, bohužel spousta dnešních filmů vypadá spíš jako Limonádový Joe. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Je tam hodně promarněného potenciálu (respektive moje představivost si vyrobila alternativní film, něco jako kdyby ho napsal a natočil nějaký šílený Asiat typu Joon-ho Bong nebo Sion Sono, zkrátka že současná podoba filmu by tvořila tak první dvě až tři pětiny dramatického oblouku a potom by se šlo ještě dál a houšť), ale když si vzpomenu, jak pyšný na ten film Arnold byl, když o něm mluvil nebo psal, tak jsem na Arnolda úplně pyšná. ()

choze

všechny recenze uživatele

Pokud chcete, aby na vaše nezávislé dramátko někdo zabloudil do kina, bez Arnolda a zombíků se neobejdete. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pekná, atmosférická zombie dráma, ktorá je dostatočne neškodná na to, aby ju dokázala pokojne „zhltnúť“ celá rodina. Na druhej strane je však pôsobivo znepokojivá a v závere človeka zanechá s ťažším vyznením, čo je určite lepšie než keby som mal na film zajtra zabudnúť. Ale nezabudol by som aj tak; už len preto, že Arnolda mám rád a v neopozeranej úlohe som mu fandil. Žiadna revolúcia, ani strhujúce inferno, ale vydarený malý film, ktorému jeho čestné miestečko v zombie univerze prajem, obzvlášť keď sú v dnešnej dobe zombie horory už väčšinou len kraviny pre deti. //A aby ste sa tu všetci nerozdrapili ! s tým mudrovaním čo horor je a čo už nie je. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá čiastočne hororovo ladená dráma. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch, keď ľudstvo ohrozuje nebezpečná nákaza meniaca ľudí na zombie, pričom sa mu ju darí potláčať, ale liek neexistuje a nakazení nemajú žiadnu šancu na prežitie. A tak keď sa muž dozvie, že jeho dcéra bola pohryzená nakazeným, nezostáva im nič iné, než sa s tým snažiť vyrovnať a prežiť spolu tých pár posledných týždňov, ktoré trvajú do premeny. Spracovanie sa mi páči, je síce pravda, že dejovo je to úplne jednoduché, moc výrazného sa tu toho vlastne ani neudeje, priamočiarejšie to takmer ani byť nemohlo a rovnako tu ani nemá moc čo prekvapiť, ale tu to aj tak neprekáža. Po tejto stránke ma jedine mrzí, že sa to venuje prakticky výhradne vzťahom v rodine, pričom sa mi dosť páčilo aj tých pár scén s rovesníkmi nakazenej, obzvlášť s jej blízkym priateľom, takže toto mohlo mať kľudne viac priestoru a tiež, že si ma hlavné postavy nezískali až tak moc, ako by som chcel. Ale aj tak som už od začiatku vedel, že ma to bude baviť, za čo môže hlavne tá výborná atmosféra, ktorá si ma podmanila a síce to stále mohlo byť ešte trochu depresívnejšie a melancholickejšie, aj tak si ma to získalo a až do konca nepustilo. Celý čas sa to nesie v príjemne pomalom tempe, kedy ešte viac vynikne tá beznádej a sadlo mi aj to komorné prevedenie, pričom aj tak sa dá dozvedieť prakticky všetko dôležité o nákaze, ale aj o tom, ako sa jej civilizácia prispôsobila. Takže toto ma skutočne bavilo od začiatku až do konca, ktorý ale mohol byť predsa len trochu výraznejší, toto mi prišlo až moc rýchle. Inak čo sa týka akcie, očakávane tu toho moc nie je, s čím ale nemám žiadny problém. A aj tak sa tu nájde pár maličkostí, ktoré aj celkom potešia. Herecké obsadenie sa mi páči, Arnold Schwarzenegger v úplne netypickej úlohe, ale to som len rád, na akčného hrdinu sa už aj tak vôbec nehodí, tu mi vyhovoval podstatne viac, než vo svojich posledných úlohách a navyše v rámci možností predvádza aj celkom solídny herecký výkon. K tomu sympatická Abigail Breslin a viacero zaujímavých vedľajších postáv, ako nevlastná matka, policajt a pár ďalších. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, s nízkym rozpočtom si tvorcovia poradili bez najmenších problémov, vizuálna stránka je v poriadku, nájde sa tu viacero pôsobivých záberov, nesklame ani tých pár masiek a k tomu samozrejme tá atmosféra. A veľkým plusom je aj hudba, tá sa mi veľmi páčila. Takže určite sa z toho stále dalo získať aj trochu viac, lepšie využiť potenciál niektorých dejových prvkov, herecké výkony mohli byť ešte trochu kvalitnejšie a ani mi to neprišlo až tak emocionálne, ako by som čakal, ale aj tak nie som sklamaný, dosť sa mi to páčilo, kladov je tu plno a po veľmi dlhej dobe ma bavil aj samotný Arnold Schwarzenegger. 75% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Art zombie horor? Táta Vogel domů doveze nakaženou dceru a tráví s ní poslední cca dva týdny života. Maggie není zrovna pecka a kvalitou spadá k slabším dílům seriálových Živých mrtvol, ale Hobson slušně pracuje s atmosférou naprostého zmaru a deprese, hodící se k nedělnímu odpoledni. Příběh v podstatě chybí a zajímavé věci se začnou dít až v druhé polovině, kdy je proměna trochu znát. Hlavním překvápkem je ovšem Arnold, který rolí zádumčivého farmáře předvádí své největší herecké přednosti - tvářit se ponuře a mluvit spoře - v téhle poloze je fantastický a doufám, že ji využije v nějakém divácky přátelštějším filmu. Mám za něj ale radost, experimentovat se musí. Jsme ještě lidé? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vlastně originální drama o nevyléčitelné "nemoci" dcery, se kterou se musí okolí stovnat. Atmosféricky se sice jedná o mírně nadprůměrnou záležitost, ve které Arnold dokonce musí něco zahrát, ovšem nic navíc. Příběh nedokáže zaujmout natolik, aby vás naplno pohltil a kdyby byl snímek delší, troufám si říci, že by šlo o nesnesitelné ždímání toho mála, co film nabízí. A to souznění otce a dcery, které možná hory přenáší, avšak duši udržet na svém místě v určitých situacích zkrátka nedokáže...od začátku je totiž jasné, že toto nemůže dopadnout dobře..asi tak jako výdělky z kin...60% ()

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama