Reklama

Reklama

Neon Demon

  • Francie The Neon Demon (více)
Trailer 1

Jesse je mladá, krásná a má onu tajemnou esenci, která ji vyčleňuje ze zástupu dokonalých krásek ucházejících se o svých pár let slávy na módních molech v Los Angeles. „Kdo by chtěl zkyslý mlíko, když může mít čerstvý maso", utrousí na její adresu jedna ze závistivých kolegyň. Neonový puls fashion světa pohlcuje Jesse natolik, že přehlíží varovné signály. Za marnivými kulisami kultu krásy totiž dříme dávné zlo, které se živí nevinností. (Film Europe)

(více)

Recenze (339)

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Po týdenním přemýšlení, kdy mám pořád nutkavou představu líbačky s mrtvolou, zvyšuji na tři hvězdičky.....ač některé pasáže jsem dávala se zrychlením, protože nejsem romanticky založený typ, milující snově barevné scény za poslechu příjemné hudbě a ani modelíny mě tak uplně neberou, pokud nemaj nějaký zásadní zranění na těle...za tu jednu scénku, která se mi pořád vrací si to zaslouží :-D Jinak trochu...nuda, ale nuda s překvapením. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Tuhle recenzi jsem si nemohl odpustit. Nebudu si nic nalhávat, ale tato artova záležitost za pozornost rozhodně stojí. Zajímavý příběh podsvětí modelingu, kde žádná pravidla neplatí. Vizuální stránka filmu je absolutně podmanivá a zároveň velmi pulzující. Hudba ta neskutečná šleha co vás nechá v transu, ještě pěkně dlouho. Režisér- Nicolas Winding Refn je prostě svůj! Tento snimek, není pro všechny diváky a v tom je právě i jeho největší síla ale i slabost. Tohle si budu pamatovat hodně dlouho. ()

vladivostok 

všechny recenze uživatele

Pekne strihy, zvraty, farebnost. Rozporuplne hodnotenia chapem. Film nemusi sadnut kazdemu. Je to artovy kusok a tak to treba aj chapat. Mne sa film rozhodne pacil. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

25% - komentář 20ti slovy: Horor? Mysteriózní? Thriller? Blikající "art" kravina, bez děje. Díky "bohu" za možnost přehrávaní dvojnásobnou rychlosti, jenom tak jsem nehodnotil hůř. ()

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Vím, že tenhle film není pro každého, ale nemůžu si pomoct - tohle je fakt umění. Nicolas Winding Refn je bezesporu génius, který dokáže dokonale snoubit podmanivý vizuál se zvukem a dokáže vybudovat hutnou atmosféru šílenství á la David Lynch. Je to samozřejmě úplně mimo mainstream, ale pro mě daleko zkousnutelnější než Barbar. ()

markyzgero 

všechny recenze uživatele

NWR ty voe. kdybych tak uměl rozpoznat, která herečka je zrovna v expozici, porozuměl bych tomu zřejmě mnohem víc, takhle mi z toho vychází protipól only god forgives a podivná variace na sněhurku a na její krásu a nevinnost žárlící trojjedinou čarodějnici. btw film asi zcela záměrně neprojde bechdel testem, což lze po všech těch macho kusech celkem chápat...4 hvězdy jdou za všema scénama s hudbou martineze. ()

ClapTrap odpad!

všechny recenze uživatele

Obsahuje spojlery Téměř dvě hodiny trvající lobotomie, ještě skoro bez hudby, jak kdyby pan Martinez zapomněl dodat svůj hudební podklad k filmu, respektive dodal ho až po vydání, a v případě, když už hudba začala hrát "v klubu" při "šou", tak to bylo tak procítěné, jak kdyby mi někdo rval, během drsné lobotomie, hasičák do prdele, navíc tou širší stranou napřed. Když jsem viděl v popisu, že se jedná o Psychologický / Mysteriózní / Horor / Thriller, snímek, vzbudilo to ve mě téměř až nadšení, podtrhující zvučným obsazením herců. Keanu Reeves si jen tak odskočil během natáčení Johna Wicka Chapter 2 na záchod a vznikla mu vedlejší role v tomto 'počinu'. Herci jinak byli (spíše herečky byly), obstojné, nicméně současný vzhled modelek je pro mne absolutně nepochopitelný a otřesný. Představit si soužití s nějakou modelkou je pro mne jako extrémně příjemná představa kopulace s radiátorem (myslím starým litinovým, žebrovým - AU(!) můjty nástroji). Abych se vrátil k popisu, je to celkem jasné, je to psychologické, protože vás to na určitou dobu (doufám, že to nebude nezvratné!) poznamená, co jste to vlastně viděli za absolutní šílenost; mysteriózní s tím každopádně souvisí, neboť je těžko pochopitelné, za jakým účelem tento film vznikl (to, že je nevraživost mezi modelkami se dá vcuknout do 5 minut dlouhého dokumentu); horor na tom je především ta občasná hudba, která vybafne, když to nečekáte a ještě k tomu zní, jak když se snažíte narvat kočku do popelnice (nebo snad popelnici do kočky?); a co se týká thrilleru, tak jediné co mě k tomu napadá, tak zběsilé okusování nehtů, prosby a modlitby směřované ke všem svatým i nesvatým, aby ta hrůznost už skončila, ale jakožto ostřílený veterán z práce s hovnocucem, jsem odolal a i tento výkal dojel až do konce. Co mě ještě napadlo za zmínku na závěr - takřka hodinu 40 minut (ano, to je 100 nekonečných minut), jsem čekal, než se něco stane, kdy na sebe děvenky vytáhnou nože, následně shodí hlavní protagonistku do bazénu, kde umře, a pak to jdou oslavit do krvavé koupele z tisíce a jedné panny (ejhle, asi jiný film; sakra). Tento kinematografický másterpiss budu vstřebávat asi hodně dlouho, protože to je ještě pekelnější zážitek, než Drive, a to jsem si myslel, že to nejde, Refn se překonává. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Mě to absolutně nic neřeklo, kromě toho že Elle Fanning je skvělá herečka. Modeling mě sere, modelky mě serou a tenhle film mě sral taky. Dlouhá nuda s halucinogení audiovizualitou. Nic víc. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Podmanive, spickovy vizual, vyrazna hudba. Ale forma o kotel vitezi nad obsahem. Jsem velkej fanda Lynche a rad se podivam na filmy, ktere se jeho stylu podobaji, ale tohle byla proste jen podivnost, jak kdyby se nekdo snazil Lynchem byt a nevyslo mu to. Refn by mel radeji udelat dalsiho Pushera. ()

GameboyNES odpad!

všechny recenze uživatele

že já píčus stará, nedal na zdravý úsudek Verbala a Wacoslava a musel si tuhle vyblitou sračku pustit. V tágu je uvedeno: sex, kanibalismus, modelky. Žánr: Psychologický / Mysteriózní / Horor / Thriller. Tak se člověk těší že si užije film ve kterým šukají modelky, sem tam si sežerou třeba kozu nebo požvejkají bobra. A vona je to totálně nudná ártová pičovina, která člověka jen uspává. Kdybych místo toho radši rejpal klackem do hovna, bylo by to zajímavější a určitě bych vymodeloval i hezčí produkt, než je tento výblitek. Takže plnotučný odpad!!!! ()

Bazinga2563 

všechny recenze uživatele

kratky popis filmu // bloncka si najde kámošku, kámošku, co se koupe v krvi panen, kámošku, co pozve své kámošky, aby si na bloncce pochutnaly a kámošku, co potom ojede její hrob // snaha o zachycení vývoje charakteru hlavní hrdinky, která přijede naivní a nevinná do super nového města, kde se jí vše daří a nakonec se z ní vyklube namyšlená a ještě naivnější pipina. bohužel to byla jenom snaha. žádná postava není sympatická po dobu delší než 30 minut, všichni primitvní tupci. film se snaží zaujmout, šokovat a ukázat hezké záběry. šokovaná jsem teda kurva byla z toho, jak někdo může něco tak debilního vůbec natočit. divim se, ze jsem při jedné z finálních scén nakonec nepoblila samozřejmě prázdné sedačky pode mnou. finanální scény tohohle filmu to je zase uplně jiná kategorie. když už si myslíte, že toho bylo fakt dost a zasloužíte si odejít a nechat titulky běžet bez vaší přítomnosti, přijde další scéna o ničem, vraždění, a další mrdky a další hnusy a po všech hnusech přijdou ještě kanibalistický blitky. rada pro příště: zjistěte si, že se vydáváte na experimentální projekt předtím, než koupíte lístky do kina ()

minima 

všechny recenze uživatele

První půlka fascinující. Osobně se mi strašně líbil obraz, vystavení atmosféry. Vlastně se zas tolik nedělo, ale dobře se na to koukalo. Druhá půlka, resp. asi už poslední třetina filmu, mi teda zážitek dost zkazila. První část tak na 8/10, druhá pak u mě tak za 4/10. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejobskurnější film roku. Nelze mu upřít výtvarnou působivost, rafinovaně komponované záběry a výborný herecký výkon Elle Fanningové, ale až příliš morbidní zápletka ubírá na umělěckém vyznění. A tak nakonec sklouzává k (byť netuctovému) hororu. Velké zklamání na závěr ()

DoNotCross 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se. Jakkoliv bylo jasné, že Drive byl vlastně omyl a Refn mnohem raději točí mnohem hůře uchopitelné filmy. Tady jsou ale karty rozdané jasně, ačkoliv bych asi taky těžko někomu převyprávěl děj. Scénář je tady spíš vodítko pro vytvoření opuletních scén, dojde i na nějakou tu audiovizuální onanii, jen naštěstí ne v takové míře, jako v Jen bůh odpouští. Je to hypnotické, pomalé, melancholické a je tam pár myšlenek, které se mi líbily a nutily mne k zamyšlení. Chvílemi se to ovšem zakucká a začíná nudit, naštěstí se rejža vždycky vytasí s něčím, co vás vytrhne z letargie. Závěrečná scéna s očičkem mi přišla spíš nechtěně směšná, což výsledek v mých očích trochu sráží. Rozhodně to byla ale zajímavá, vizuálně vypulírovaná jízda světem, kde se stírá rozdíl mezi živými a mrtvými a krása je to jediné, na čem záleží. Což si bohužel myslí i Refn a trochu mu to brání v rozletu. Ale jsem hodně zvědavý, s čím přijde příště. Pořád je to něco, co stojí za to vidět. A samozřejmě i slyšet! Martinez je bůh, to už je ofiko. Bez něj by to celé mělo poloviční účinek. ()

Heyyy 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní titulky byly perfektní a ta hudba... pane bože, hned mi bylo jasný, že to bude něco jinýho, v něčem výjimečnýho. Příběh nebyl nic převratnýho, jasně, ale způsob vyprávění, opět skvělá hudba provázející celým filmem, super záběry, barvy - to byla vážně radost. Hodně scén bylo bez zbytečných dialogů, kdy vše vyznělo jen z tváří herců. Jednoznačně forma zvítězila nad obsahem, hlavně poslední scéna (s očičkem) byla už trochu moc. Nevím zda mělo jít o nějakou provokaci, jak tu všichni píšou, režiséra neznám, ale k celkový atmosféře a způsobu natočení ten "dark" příběh nakonec dokonale sednul. Často mi to stylem připomínalo Noční zvířata, navíc jsem pak po skončení filmu zjistila, že se i pár herců objevilo v obou filmech. ()

Související novinky

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

Po kom půjde Neonový démon?

Po kom půjde Neonový démon?

06.02.2015

Dánský režisér Nicolas Winding Refn (Bronson, Barbar) si řádně nakopnul kariéru s Drive. Jeho předloňský film Jen Bůh odpouští ale naopak všude vyhořel, takže Refn o mainstreamovější pozornost opět… (více)

Refn si vyjde s mrtvými

Refn si vyjde s mrtvými

16.06.2014

Nicolas Winding Refn si po rozporuplně přijatém thajském výletu Jen Bůh odpouští vybíral mezi několika projekty a teprve před pár dny došlo k oficiálnímu potvrzení, že jeho následujícím filmem bude I… (více)

Reklama

Reklama