Reklama

Reklama

Záhadný virus zasáhne odlehlou základní školu. Z nevinných malých školáků se rázem stává roj na vnitřnostech si pochutnávajících zrůdiček. Nevyjímaje vnitřnosti učitelů a zaměstnanců této základky. Přeživším dospělým tak začíná osudový boj o holé přežití s bandou malých zombie breberek. (geklon)

Recenze (87)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět Elijaha Wooda jak z velkolepé fantasy trilogie se okamžitě přemístil k žánru Horor a velmi mu to sedí. V Maniakovi exceloval, zde je spíše takové trdlo, dokonce ve filmu dostane narážku na Pána prstenu, ale zábavná tlama to bezpochyby je. Cooties v mých očích vyniká především neotřelým originálním nápadem, kde Zombie mohou být pouze děti, na druhou stránku mě poměrně zklamaly masky, Zombie děti mají pár červených temper na tváři a tím to hasne. Gore zde nějaké také je, ale až na pár scén vyzní lehce uměle. Hlášky občas fungují, postava tělocvikáře, Elijaha či podivína je obsazena na jedničku, zbytek je takový hororový standard. Bavil jsem se, ale v každém atributu se jelo pouze na půl plynu.Story 6/10, Atmosféra 5/10, Gore 6/10, Vizuál 6/10, Akce 7/10, Zábavnost 7/10 65% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S vizáží nakažených dětí si tvůrci mohli ještě trochu pohrát, aby vypadaly o něco víc rozpadle a strašidelně, čím by film fungoval o něco lépe i jako horor, ale kromě této výtky se jedná o takřka ideální hororovou komedii. Velmi schopně natočenou, dobře herecky obsazenou a vtipně napsanou. Klidně bych si s těmito postavami dal i pokračování. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

3 hviezdy tomu dám, ale ináč u mňa veľké sklamanie. Naozaj sa to držalo až príliš pri zemi. Za najlepšiu scénku vlastne považujem chlapčeka bez čeľuste a jeho následnú likvidáciu. A to sa mi zdá trochu málo. Masky celkovo chabé a toho gore tiež veľa nebolo. Keby sa to tvárilo trochu vážnejšie (ako povedzme britský The Children), bol by som nadšený. Keby sa to odtrhlo z reťaze a pribudla by poriadna masakráž, pričom by sa zapracovalo aj na maskách (ako Dead Snow), taktiež by som bol spokojný. Lenže toto mi prišlo hororové tak na 20%, zvyšok bol čisto komediálny. Takže občas som sa zasmial, ináč nič viac a nič extra pre moje chuťové poháriky... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Počúvaj, ten príbeh je evidentne dobrý, ale je zároveň aj príliš dlhý, tak nám ho dopovieš niekedy inokedy, dobre?“ Nemám rád hororové komédie, ale Cooties ma bavili. Humorné pasáže boli humorné (dvojité kolesá, hobit, žirafa, Christine, Jason Patric) a k tomu hlášky, pri ktorých som vyprskol smiechom („Rebeka prosím ťa buď ticho!“). Detto dialógy („Preboha, čo za vírus by spôsobil TOTO??“ – „Pekne hnusný.“). Veľkú mieru na funkčnosti humoru mal správne zvolený kasting sympatického učiteľského zboru v čele s telocvikárom (Rainn Wilson z Domu tisícky mŕtvol). Nie je to síce strašidelné/napínavé, ale ide o dobre odvedené remeslo s nakazenými deťmi, ktoré žerú ľudí a následne sú likvidované učiteľmi, čo je na Ameriku vskutku odvážne. 70% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie od scenáristů hororových sérií "Saw" a "Insidious" a televizního komediálního hitu "Glee" o základce, kde se děti promění v krvelačná monstra, a do toho kupa známých tváří z populárních filmů a seriálů. Zdánlivě ideální recept na dokonalý film se bohužel v praxi proměňuje do tuctového a paradoxně neosobitého produktu. Z každé minuty snímku trčí okatý konstrukt a snaha rádoby nekonformitu, protože tu učitelé masakrují děti, ale při tom je vše vedené v rovině maximální přístupnosti, předvídatelnosti a unylosti. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hezky natočená ptákovinka. Líbivá, barevná a s natolik trhlými postavami, že se starají o drtivou většinu humoru. V tomhle směru jistě kraluje šáhlý biolog v podání Leigha Whannella a tělocvikář s vlastním jazykolamem (dual reeow weeow). Samozřejmě nechybí blonďatá buzna a Frodo coby rádoby spisovatel Clint. Píšu CLINT, ne CUNT. Horší už je to se stránkou hororovou, protože, ač je tu nakažených fakanů poměrně dost, spousta infekce se tu přenese jen skrz škrábance a pár kousanců. Mno a s tím souvisí i největší kámen úrazu; harantů tři prdele a jejich masakr se smrsknul do jednoho mozku a rozpáraného břicha? Ale fuj, to se přece nedělá! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Brutálně nudný pokus o komedii s jedním kvalitním vtípkem o Clintovi Cuntovi a tím to haslo. Přehrávající protivné děti, ještě více protivnější a přehrávající dospělí, celé absolutně bez vtipu a nápadu, natož elementárního odlehčeného napětí, do toho nudný lineární scénář, ve kterém se děj přesune z kabinetu v přízemí školy "až" do kabinetu v podkroví školy, aby se těsně před koncem odjelo někam do skladiště mimo areál a tam to utrpění skončilo. Dialogy, které to vyplňují doslova ubíjí chuť to vůbec dokoukat. Film evidentně není určený pro děti, ačkoliv v něm převážně hrají jen ony, ale dospělí se z něho tak akorát poserou nudou a trapností. Z filmu jsem si vzal jen ujištění, že Wood se solidně nakročenou kariérou už jen vylízává zbytky z konzerv v těchto předem ztracených projektech, tlusťoch z Lostu je na tom po opuštění ostrova ještě hůř a Wilson, který po celý Kancl prokazoval cit pro vtip, se tady mění v absolutně nevtipného kreténa, který předvedl snad nejtrapnější parodii na tělocvikáře, kterou jsem kdy viděl. Zkrátka a dobře, absolutní sračka! 10% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Clint prichádza do školy vo svojom rodisku, aby tu na pár dní zastúpil chorú učitelku. Hneď po príchode do školy zistí, že škola je plná rozmaznaných a nevychovaných detí, ktoré nemajú problém vynadať učitelovi do tváre. Ale čakajú ho ovela horšie veci, pretože jedno z dievčat je nakazené vírusom, ktorý mení deti v krvilačné Zombie monštrá. - Moje hodnotenie je vysoké, ale napriek tomu som z tohto hororu mierne sklamaný. Najviac som sklamaný z hereckých výkonov. Objavili sa tu pre mňa samé známe mená, ale ich výkony pre mňa nedosahovali ani priemeru. Najviac som sklamaný z Jorgeho Garciu, ktorého som predtým, ako som sa stal závislým na hororoch, miloval v Lost. Tešil som sa na jeho humor aj v tomto horore, ale on dostal úplne nezmyselnú úlohu, bez ktorej by sa to celé zaobišlo. Po vizuálnej stránke vyzerá všetko velmi dobre, aj masky sú celkom pekné a gore scény neukazujú vela, ale keď už niečo ukážu, nejedná sa o úplnú katastrofu. Nenájdu sa tu žiadne chytlavé alebo zaujímavé soundtracky. Humor občas zafunguje, ale celkovo to nebolo extra vtipné. Páčilo sa mi, ako Elijahovi skomolili meno z Clint na Cunt ( v preklade pi*a). Napriek tomu, že sa tento horor nevydaril úplne podla mojich očakávaní, dúfam, že Elijah Wood sa k hororu ešte vráti, pretože známi herci môžu dostať tento žáner medzi ludí. Pretože vždy je lepšie pozerať horor, ako nejaký komerčný nezmysel! + herec z Open Windows + herec z House of 1000 Corpses a The Boy + Leigh Whannell + herečka z Ouija + herečka z Paranormal Activity 4 a The Boy ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všichni ji kritizují, ale distanční výuka má i nějaké výhody. Třeba to, že děti nemohou učitele roztrhat na kusy a skákat přes jeho střeva jak přes švihadlo.. Úvodní vegetariánské titulky odstartují proces, při kterém žáci zavádějí v učitelském sboru exkluzi a vy při něm spíš než nějaké šťavnaté gore očekávejte ne úplně pitomý humor. A až uvidíte plameny ohně v zrcadlových brýlích, budete muset uznat, že jeho lídrem je psychopatický tělocvikář v podání Rainna Wilsona. „Nap time, motherfuckers!“ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Buďte opatrný akým jedlom kŕmite svoje ratolesti počas posedenia v MC Donald's či KFC. Je totiž dosť pravdepodobné, že by sa mohol medzi kuracími kúskami objaviť jeden, ktorý zmení vášho inak milého, pokrvného potomka, na malé, neposlušné - zombíča! Niečo obdobné totiž postretlo jednu zo základných škôl v Danville, ktorej dodávateľom stravy pre študentov je jedna z miestnych kuracích fariem. V rovnakom čase neočakávanej pohromy pribudol do pedagogického zboru nový prírastok v podobe suplujúceho učiteľa, Clinta Hadsona. Ten si svoj úvodný deň na škole určite predstavoval inak, ako byť spolu so zbytkom kolegov uväznený v jednej z tried. Nič iné im bohužiaľ ale neostáva. Cieľom malých zombie beštií totiž nie je nikto iný, ako dospeláci! Podarí sa posledným preživším dostať z areálu školy a tak si zachrániť holé životy? Milé prekvapenie na záver noci, či úvod dňa. Mám rád tieto odvážne, smelé snímky s parchantmi, ktorí si v tomto prípade nedávali servítku pred ústa. Masky sa síce nevyhli nedostatkom, no o katastrofu sa určite nejednalo, lebo po väčšine všetko vynahradilo solídne spracované gore (veľa ho ale nebolo!). Mňa osobne "Cooties" bavil. Je to zase niečo, aspoň trošku originálne, čo osvieži zombie subžáner. Takže "smelo" do toho - 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nemůžete jíst učitele!" Zombie hororů s dětmi mnoho není, častěji jsou děti jen zlé, posedlé, či se o jejich narození postarali mimozemšťané. Zdejší školáci jsou ukázkovými zombíky, kteří mezi sebou přenášejí infekci krví (škrábance, pokousání). Zatímco na dospělé působí virus jako slabší chřipka, z dětí se stávají masožravé bestie. Chvílemi se zdá, jako by za snímkem stála Troma. Nebozí učitelé se zabarikádují v budově školy a žáci, pokud se nebaví skákáním přes švihadlo ze střev nebo nehrají kuličky s očními bulvami, se je pokoušejí dostat. Ač je snímek posazen do komediální roviny, nechybí v něm poukaz na tristní stav školství a postavení učitelů (zřejmě je to ve světě podobné), a tak ho lze nahlížet i jako společenskou satiru. ,,Proklouzneš jako nějaký hobit?" Otázka směřovaná k E. Woodovi většinu diváků nepřekvapí. Film je poněkud nezáživný do prvního kousnutí, pak už jde o život. Na jedné straně zařve několik kantorů, na druhé si jich zbytek užije vybíjenou nakažených spratků na školním hřišti. Myslím, že od dob Noci oživlých mrtvol s mrazivou scénou vraždící zombie dívenky, už leckterý divák dětské bestie nelituje. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Neobvykle vtipná zombíkárna, ve které se na zombie přeměňují pouze děti a díky tomu je to zábavnější než normálně a aby to bylo ještě více zábavné, tak na druhé straně barikády stojí učitelé, které musí čelit hordě nenažraných, cukroví i maso milujících malých potvůrek. Začátek se sice rozjížděl pomaleji, ale ke konci se to rozjelo na plné pecky. Stoprocentní to není, ale rozhodně mezi ty nejlepší patří. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Breberky (Cooties) a psí boudu (Doghouse) jsem viděl v krátkém intervalu po sobě. Byť je dělí 5 let jsou si podobné. Možná proto jsem se k nim rozhodl napsat podobný komentář. Oba jsou tu označovaný za zombie horrorové komedie. Ač jsou blízké Zombielandu, tak jsou po stránce virologické blížší 28 dnům poté, ve kterých se rovněž o zombies nejedná, ale o nakažené virem, způsobujícím částečnou ztrátu rozumu, agresivitu a kanibalismus. V podstatě je to podobné jako u některých jedinců při nadměrné konzumaci alkoholu, většinou bez kanibalismu. U filmů Cooties a Doghouse napadaji viry jen určitou skupinu lidské populace – ženy (Doghouse) a děti (Cooties) ostatní infikovani nejsou. Kladem pro Cooties jsou: Známé tváře – Elijah „Frodo“ Wood přijemně potěšil, stejně jako cameo Jorge “Hurleye“ Gargii ze Ztracených a minicameo Matta Jonese z Perníkového táty, městečko Fort Chicken v Illinois, PPP – pestrá partička pedagogů, v celku svižný děj. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

U hororových komedií preferuju daleko větší míru nekorektního humoru. Tohle je sice koukatelné, ale příliš učesané a hlavně přizdiseroucí. Nic extra. 60% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vtipná milá komedie se sympatickými herci - obvyklá šablona - seznámení, první útok, útěk, legrační momentky ze života zombie dětí, útěk, vážné mentorování, příprava, odveta ... fajn, rychlý, svižný. Nápaditý. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Cooties ťaží hlavne z čiernohumorných situácií, ktoré boli zvyčajne aj hororovo zakončené. Tiež bolo fajn vysvetlenie pôvodu a biológie toho nebezpečného vírusu, snaha bola. Ale zostalo hlavne iba pri tom humore. Našťastie vďaka tomu, že jednotlivé postavy boli charakterovo rozmanité, o takéto humorné situácie a rôzne šialené absurdnosti nebola núdza. Žiaľ ale práve hlavná postava mi prišla hrozne nevýrazná, a vlastne v takomto duchu bol potom ladený aj celý film. Pár gagov, šialených úletov a trocha slušného gore. Chcelo to však po hororovej stránke pridať paru, hlavnú postavu viac zakčniť, viac krvi, viac tvrdosti a lepšie masky, čiže všetky hororové prvky zdvihnúť aspoň o úroveň vyššie, aby sa divák nielen smial, ale sa aj trošku bál. Celkovo sa však na film dalo pozerať bez väčších problémov a hlavne bez nudy, dokonca sa niekedy dalo aj zasmiať, takže hodnotím ako čistý priemer. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na to že v tom hrál E. Wood kterýho zrovna moc nemusím se z toho nakonec vyklubala celkem koukatelná zombie komedie. Slabší průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Učitelský sbor na základní škole na malém městě čelí svým malým žákům, ze kterých se během chvilky stala masožravá monstra. A devadesát minut budou hledat způsob, jak ty malé a nenasytné zmrdy nekompromisně zabít a uniknout z jejich spárů. Leigh Whannell napsal úplně prajednoduchý scénář, klidně se může použít i přirovnání prostoduchý scénář, v němž mísí komedii s hororem v docela vyhovujícím poměru. Dal se poměrně do nevděčného tvůrčího psaní, většina diváků žánr zombie shledává víceméně slaboduchým i jednotvárným, tudíž zřejmě těmto divákům nemá cenu jej vnucovat, ani jim vyvracet jejich názor. Whannell se svým parťákem Ianem Brennerem jsou nadšenci (oba si ve filmu zahráli), což je na výsledném dílu znát. Mohutně se hláškuje, ovšem nezapomíná se na hororovou složku, která sice z režijního hlediska není žádnou extra výzvou, ujala se jí dvojice debutantů, nicméně neznamená to, že by byla nouze o nějaké to napětí, gore, i když slabší, a několik málo viděných nápadů u konkurence. Má to tempo i spád. Obsazení je sympatické. Elijah Wood si film produkoval, vypadá pořád stejně mladistvě, obdržel narážku na Pána prstenů a zahrál si mladého suplujícího učitele se spisovatelskými ambicemi, který zrovna dokončuje svůj hororově laděný román. Takže ke svému překvapení bude mít záhy pro svoje literární dílo hodně kvalitní inspiraci. Z obsazení ještě výrazně zaujal Rainn Wilson, který dostal za úkol zhostit se role tělocvikáře, která bude disponovat velkým komediálním rozměrem, vyprodukuje při tom velkou porci hlášek, prokáže charakter, odvahu, vůdcovské schopnosti i nevraživost vůči mladému suplentovi, na kterého bude žárlit. Na viru je originální a zajímavé asi hlavně to, že na dospělém člověku se jeho účinky neprojevují a malá holčička, která nákazu roznese, se jím nakazila z kontaminovaných kuřecích nuget ze školní jídelny. Jak už jsem psal, nasadilo se zdatné tempo, které mělo jen pár výpadků. Celkově na film musí být nálada. Je to v podstatě zábavná a oddechová blbina, stylově připodobněná ke spřízněnému snímku Skautův průvodce zombie apokalypsou. Ten ale měl mnohem hezčí dámské osazenstvo, kvalitnější gore i masky a více se zapracovalo na režijních nápadech. 70% ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Jako nebylo to vůbec špatné. Mělo to zajímavý nápad. Jako klasický zombie horor to mělo šanci fungovat. Jako komedie to ale pokulhávalo a to hodně. Nějaký lepší vtip se tam hledal hodně těžko. Taky si trochu musím stěžovat na zdlouhavost a natahování nudných scén. Dal bych přednost tomu, aby tam narvali více akce. A taky bych se určitě tak nedržel při zemi při masakrování děcek. I když ono to asi nebude zrovna korektní ve americkém filmu brutálně zabíjet děcka ve velkém :-) ()

Reklama

Reklama