Reklama

Reklama

Epizody(10)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme za sebou druhú sériu a osobne sa domnievam, že išlo o vyzretejšie dielko ako v úvode. Herci sa absolútne so svojimi postavami zžili, dokonale ich chápu a to platí aj o scenáristoch, ktorí si dali vážne záležať na dialógoch a o režiséroch a kameramanoch, ktorí si zase dali záležať na atmosfére. Témy sa ďalej rozvíjajú a pribúdajú, je kam pokračovať, po záverečnom rozpade "spoločenstva" ale nedokážem predpokladať, kam presne. ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nejlepší série tohoto seriálu. Hecate se snaží podmanit si Vanessu Ives, ale její přátelé, včetně oddaného sluhy Sembena či výstředního Ferdinanda Lylea se pokusí ji ze spárů samotného ďábla zachránit. K tomu jí dopomůže i její mentorka Joan Clayton v jednom z nejsilnějších dílů seriálu. A možná přijde i vlkodlak... ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V ucelenejšej dramaturgii (postavy sú predstavené, môžeme sa naplno sústrediť na príbeh) si to ďalej ide to svoje. No čo do vývoja postáv (sú predstavené, nie dokončené), tu to nie raz (nie dvakrát) dokáže prekvapiť. A zakaždým pozitívne; bez čo i len náznakov klišé či obrátok o 180 stupňov. Skrátka sa nám to celé vyvíja k nie ledajakým konfliktom... až začínam mať obavy, ako s tým na priestore už len jedinej série budú vedieť zmysluplne naložiť. Tak či tak, bude to husté! ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaměření na jeden konkrétní cíl druhé sérii jistě pomohlo, přesto mě čarodějnice nebavily tolik, jak bych čekal. Tou nejzábavnější linií byla opět ta Ethanova, tentokrát to ovšem není pouze díky němu, je tu i charismatický a taktéž tajemný vyšetřovatel, inspektor Rusk. Za to postava Doriana Graye opět trestuhodně nevyužita a nepomůže ani očekávaná část s obrazem! Jeho linie totiž nemá s hlavním dějem prakticky co dělat, je sem jakoby násilně vsunuta. To, že by mohlo být vše jinak je zřejmé, jenže když ani doslova jeho partneři cosi Angelique a další z monster Lily nejsou vůbec zajímavý, spíš právě naopak, je potom vše špatně. Za to často kritizovaná linie prvního monstra jménem John Clare, mě bavila. Bylo v ní několik silných rozhovorů s Vanessou (více společných scén!) a především měla silné a smysluplné vyústění v závěrečné epizodě. Vanessa ve své samostatné epizodě tentokrát ovšem nezaujala tolik, jako tomu bylo v sérii první. Ono také nebylo jednoduché, se jí co se kvality týče alespoň vyrovnat, natož být lepší. Finále ovšem potěšilo, vše podstatné se uzavřelo a rozdělení prakticky všech naznačuje velmi zajímavou příští sérii. Celkově tedy děj série kompaktnější, ovšem bez navýšení počtu epizod to mohlo být ještě o trošku výše. 80% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S druhou sezónou Penny Dreadful jsem měl poměrně velký problém, v první polovině série se postupně vytrácelo tempo, na které jsem si zvykl v první řadě, příběh otravně zpomalovalo množství vedlejších linií, v nichž se mnohdy dělo jen velmi málo, některé scény na mě působily jen jako vata na vyplnění děje. Ve druhé polovině došlo k úplnému obratu, příběh nabral správné tempo, vrátilo se napětí i intenzívní atmosféra a já jsem se konečně začal dobře bavit. Navíc mě velmi potěšil propracovaný závěr, díky kterému se můžu těšit na třetí sezónu. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (1)

  • Umělecký vedoucí Jonathan McKinstry se při navrhování interiéru sídla Evelyn Poole (Helen McCrory), které můžeme vidět ve 2. sérii, inspiroval kostely a kostnicemi v okolí Prahy. (makimarketa)

Reklama

Reklama