Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Londýně se píše rok 1891 a místní policie vyšetřuje sérii děsivých vražd. Proslulý badatel Sir Malcolm společně s podivně krásnou Vanessou Ivesovou však vědí, že je ve hře víc než jen vražda. Ve snaze najít zmizelou blízkou osobu si najmou ostřelovače Ethana Chandlera a doktora Victora Frankensteina, aby jim v pátrání pomohli. (HBO Europe)

(více)

Recenze (15)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem rychle mi došlo, že v tomto seriálu nepůjde o horor, tedy alespoň já si představuji horor trochu jinak. Tím ale nechci říct, že je to špatně, naopak. Už v první epizodě se tvůrcům podařilo vybudovat skvělou, temnou atmosféru i solidní napětí, děj měl velice slušné tempo, obsazení je přímo hvězdné a já jsem byl po prvním dílu velmi spokojen. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak otvarák skutočne nesklamal, ale zase ani neohúril. Ponúkol zhruba to, čo sa dalo čakať. Partička dobových vedcov- lovcov sa dáva dokopy, predstavujú sa monštrá a máme tu aj detektívnu zápletku, okolo ktorej sa zrejme celá séria bude točiť. Atmosféra je hutná, i keď som očakával asi ešte väčšiu temnotu. Casting je taktiež výborný, čo pri vyslovení najmä mena Josh Hartnett prekvapí, ale chalan sa sem vizuálne aj typovo hodí. Bayona temné záležitosti vie, uvidíme, ako seriál bude vyzerať tam, kde nerežíruje. ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vskutku úchvatné gotické temné fantasy, ktoré je v mnohých smeroch nesmierne naturalistické, horrorovo extenzívne, atmosférou výdatne hutné, prostredím viktoriánske, vďaka čomu sa bezprostredne stáva čírou esenciou gotického žánru ako takého. Lepší casting pre rolu Vanessy Ives si vážne neviem predstaviť a som neskutočne vďačný, že sa tejto záhadnej a ponurej ženskej postavy zmocnila gotická kráľovná Eva Green. A tie jej uhrančivé pohľady, ktoré neustále vrhá na ľudí, sú skutočne ohromujúce. Hneď na úvod je cítiť, že Penny Dreadful má v sebe množstvo presahu a tém, mám z tejto chúlostivej podívanej pocit neprestajnej transendácie. Prenikáme do šerosveta, sveta tieňov a strachu, v ktorom nachádzame významnú spirituálnu hĺbku, čím si seriál značne získal silnú metafyzickú podstatu. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Současné seriály opravdu nevyhledávám ani jako studijní materiál soudobých mravů. U tohoto jsem učinil výjimku v očekávání přitažlivé viktoriánské atmosféry, ironické hrůzy šestákových hororů a konejšivé duchařiny. V první epizodě se mi dostalo dyzajnové hrůzy, dyzajnové ošklivosti a nade vše: jednadvacátého století navlečeného do kostýmů fin de siècle. Triky a masky převažují nad náladou a napětím a vše strhávají do nechtěné směšnosti. Mám rád papundeklové vědeckofantastické filmy z padesátých a šedesátých let plné loutkových oblud a vesmírných lodí vytvořených z mixérů a Papinových hrnců pro jejich nechtěnou komiku a nepochybuji, že si za padesát let budou lidé pouštět i Penny Dreadful jako doklad směšného okouzlení byvších nevnímavých křečovitými monstry zrozenými z jedniček a nul. A když si odmyslím tu samoúčelnou estetiku snažící se svou hrůzností unudit k smrti, musím vytknout i nedostatek nadhledu. I dětství Leona Cliftona mezi termity poskytuje více podnětů k zasmání než zaprášené biografie nešťastných erotických hrdinů tohoto seriálu. Bez zasmání se odvíjí svitek směšnosti a vše dobíjí dějová skladba, zasažená Kingovou manýrou. Během dvaapadesáti minut nic nerostlo, nic nepřitahovalo, nic nesnovalo a nic nesnilo a k dokonalosti prázdnoty chyběl jen poslední výkřik pro pokračování vhoďte do automatu další dolar. Sbohem. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najprv matka, potom dieťa miznú uprostred noci v záhadnej diere za toaletou. Príčina neznáma. Neskôr sa akási žena modlí v kostole.Prestrihom sa dostávame na westernovú prehliadku na spôsob Buffalo Bill's Wild West shows, pod otvoreným nebom. V nej triumfuje zručný pištoľník a milovník prítomných prítulných dievčat. Vzápätí po súloži s jednou z nich, si ho najmä tajomne pôsobiaca dáma na ešte záhadnejšiu fušku. Čoskoro sa pred ním otvorí temný polosvet medzi realitou a strachom. Polosvet, kde sú upíri reálni nemŕtvi, s kožou pokrytou hieroglyfmi z Egyptskej knihy mŕtvych. Paralelenj reality, kde počuť stenanie dávno zmiznutej dievčiny, kde jedna presne mierená guľka do srdca neznamená automaticky smrť zlovestného útočníka, svet kde sa za hrozivej nočnej búrky zrodí ľudský výtvor doktora Frankensteina, pozošívaný z častí mŕtvol. Ingrediencie romantického tajomna, záhadných síl nemŕtvych duší, boja proti ťažko poraziteľnému nepriateľovi, sveta temných tajomstiev minulosti je namiešaný zručne, bez zbytočných nudných výplní a prestojov. Skvelý vstup do sveta šestákových hororových príbehov, kde temné a hrozivé prekrýva ešte niečo temnejšie a strašnejšie. ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama