Reklama

Reklama

Penny Dreadful

(seriál)
  • USA Penny Dreadful
Trailer
USA / Velká Británie / Irsko, (2014–2016), 25 h 21 min (Minutáž: 47–60 min)

Tvůrci:

John Logan

Hrají:

Eva Green, Josh Hartnett, Timothy Dalton, Rory Kinnear, Billie Piper, Harry Treadaway, Reeve Carney, Helen McCrory, Danny Sapani, Alun Armstrong, Stephen Lord (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Výpravné seriálové zpracování původně hrůzostrašných povídek vydávaných v Londýně na začátku 19. století, jimž dal název fakt, že výtisk stál právě jednu penny. Týden co týden čekali dychtiví čtenáři převážně z řad chudiny na známé hororové postavy v podobě Frankensteina, Doriana Graye nebo hrdinů z románu Drákula. Všechny nestvůry jsou zasazeny do temného viktoriánského Londýna a kromě krásně strašidelného původního příběhu nabízí jejich seriálové zpracování i kvalitní dramatickou podívanou. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (370)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Filmový tvorcovia Skyfallu John Logan a Sam Mendes si tento krát pre zmenu odskočili k seriálu. A nebol to zlý skok. Penny Dreadful dokáže príbehom zaujať, hercami, atmosférou, výpravou taktiež a hudba od čoraz lepšieho Abela Korzeniowskiho ma opäť dobré našponované struny. Prvá séria má síce len osem dielov, no napriek tomu väčší spád a tempo, poprípade keby to malo o jeden diel menej by to prvej sérii len prospelo, pretože jeden diel dokáže dokonale zaujať príbehom, atmosférou, napätím a v tom ďalšom občas býva polka dosť nevýrazná. Dúfam, že v druhej sérii dostaneme viac praxe ako teórie. Obľúbené soundtracky: Demimonde (Main Title), Street.Horse.Smell.Candle., There Is a Place, Welcome To The Grand Guignol. 2. séria - 85%. Druhá séria ma o 2 diely viac (čiže rovných desať), ale celkom to v tomto prípade seriálu pomohlo. Prvá séria v ôsmych dieloch rozdala karty zaujímavým postávam a v druhej už ide do tuhého. Každá postava ma čo ponúknuť a tento krát sa im aj pridalo na akcii. Najviac ma bavil Josh Harnett, ktorý ma svojou tajomnosťou zaujal už pred tým a tu je ešte lepší. A to isté platí aj o celej druhej sérii. 3. séria - 95%. Tretia, záverečná a pre mňa najlepšia séria Penny Dreadful rozohrala dokonalú hru s postavami od samého kraja úvodnej epizódy. Príbeh a celá séria ma spád od začiatku do konca a od začiatku doslova cítiť, že sa schyľuje k veľkým zvratom, ale predovšetkým k dramatickej a záverečnej epizóde, ktorá je nie len akčná, ale vďaka skvelej hudba Abela Korzneniowskiho aj emóciami nabitá. Skvelý seriál, vynikajúci záver. 4* ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Konečně i můj nejoblíbenější režisér Sam Mendes vplul coby producent do seriálových vod a po prvním dílu to vypadá víc než slibně. Spolupráce Mendese a scenáristy Johna Logana se osvědčila už u bondovky Skyfall, tentokrát se duo vrhlo na hororový žánr. Hutná atmosféra, viktoriánský Londýn a ty nejznámější hororové postavy... tohle zkrátka nemůže dopadnout špatně. Ovšem zatímco u seriálového Hannibala si bez problémů vychutnávám jídlo, tady to skutečně nepůjde. Na to je má arachnofobie a "hmyzofobie" příliš silná a tvůrci s nechutnými scénami vskutku nešetří. Pilot - 80% I přes pár ne úplně dokonalých dílů se Penny Dreadful řadí k nejlepším seriálovým novinkám tohoto roku. Fanoušci hororového žánru, stejně jako zajímavě napsaných postav a výborných hereckých výkonů (Eva Green si hodně hlasitě řekla o nějakou tu cenu), si rozhodně přijdou na své. 1. série - 90% ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Zatím je seriál příjemným překvapením. Různé příběové linie my přijdou malinko nekonzistentní, ale variace postav, příšer a skvělých kulis vše zachraňuje. Rozhodně se těším na další díly. --- 1.SÉRIE: Velkým plusem je rozhodně styl seriálu, atmosféra i dobová věrnost a propracovanost. Milá je i délka seriálu, kdy nedochází ke zbytečným průtahům. Jsou zajímavé i postavy a jejich spojení v jednom příběhu. Jediné, co mi vadilo, že se odskakuje od nastolených témat a jeden díl je o tom, pak o tom, pak se vrátí k tomu předtím. Mám raději větší "propojenost", např.když jsou flashbacky propleteny celým seriálem a my postupně odhalujeme příčinu, tady je jeden díl jen flashback. Chybí mi ta hra se všemi otázkami v jednom dílu, ale jinak je Penny Dreadful velmi povedený, temný seriál. Žádný oddychový čajíček. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia bola scéna, kedy sexi Eva Green posadnutá diablom, predvádzala na stole, okolo ktorého bola kopa ľudí, vášnivú šukačku a rozprávala drsným slovníkom. Seriál ťaží z temnej a tajomnej atmosféry a výborného výkonu Evy Green, ostatní striedajú lepšie i horšie momenty. Rôzne príbehové línie mi prídu málinko nekonzistentné, ale variácie postáv, príšer a skvelých kulís všetko zachraňuje. Veľkým plusom je rozhodne štýl seriálu, atmosféra i dobová vernosť a prepracovanosť. Milá je aj dĺžka seriálu, kedy nedochádza k zbytočným prieťahom. Sú zaujímavé aj postavy a ich spojenie v jednom príbehu. Kvalitný seriál, kde sa vystrieda mnoho známych fiktívnych postáv, bohužiaľ väčšina nemá taký priestor, ktorý by si zaslúžili. Inak si myslím, že ide o veľmi vydarený seriál s úplne božskou Evou Green, ktorá si rolu Vanessy užíva a zahrala to dokonale. (Videné: 2016 ...Hodnotenie: 1.Séria ***** / 2.Séria **** / 3.Séria ** ) ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE Svěží závan z viktoriánské Anglie s temnou příchutí protkanou hororovými postavami, o kterých lidé mohli číst v týdenních výtiscích stojící jednu 'penny'. Svůdně charismatická Vanessa Ives (Eva Green), zcestovalý elegán Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton), tajemstvím zahalený Američan Ethan Chandler (Josh Hartnett), doktor Victor Frankenstein (Harry Treadaway) a jeho monstra (především Rory Kinnear coby John Clare) či Dorian Gray (Reeve Carney) a další se za tíživých melodií Abela Korzeniowského setkávají v příběhu o záchraně Miny. 2. SÉRIE Pro mě nejlepší série tohoto seriálu. Hecate se snaží podmanit si Vanessu Ives, ale její přátelé, včetně oddaného sluhy Sembena či výstředního Ferdinanda Lylea se pokusí ji ze spárů samotného ďábla zachránit. K tomu jí dopomůže i její mentorka Joan Clayton v jednom z nejsilnějších dílů seriálu. A možná přijde i vlkodlak... 3. SÉRIE Hned na začátku třetí a poslední série se naši hrdinové rozdělují, aby se jejich cesty v závěru zase protnuly. Zatímco sledujeme tíživé osudy Johna a Lily, nového Victorova kolegy, doktora Henryho Jekylla, staronovou tvář v postavě doktorky Sewardové či nové postavy, které se budou snažit pomoci (Kaetenay a Catriona), vše se schyluje k závěrečnému rozuzlení. Podaří se Vanesse Ives prolomit prokletí a vymanit se z tenat temnoty a shledat se šťastně s Ethanem Chandlerem, nebo její zpustlé srdce bude navždy patřit doktoru Sweetovi alias Drákulovi? ()

Galerie (978)

Zajímavosti (18)

  • V prvním díle vybídne Vannesa Ives (Eva Green) Ethanovi (Josh Hartnett), aby si z balíčku vybral jedinou kartu. Ten si vybere kartu, která je pojmenována "The Lovers". Tak se jmenuje i film z roku 2014, ve kterém právě Josh Hartnett ztvárnil hlavní roli. (Tristan Rafael)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Seriál Penny Dreadful se vrací

Seriál Penny Dreadful se vrací

04.11.2018

Po překvapivém zrušení před dvěma lety se populární seriál Penny Dreadful vrací zpátky k životu. Alespoň částečně. Stanice Showtime totiž oznámila chystaný spin-off s podtitulem Penny Dreadful: City… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama