Reklama

Reklama

Epizody(9)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (18)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Separátním a spád nabravším linkám, které se pospojovaly až ve finále, vévodily ty s Vanessou Ives, jejíž duši / tělo stravovala temnota reprezentovaná svůdným Drákulou, a ty s Chandlerovým vlkodlačím prokletím, jemuž se musel postavit v Americe u svého nenáviděného otce. I když závěrečné díly opět trpěly roztěkaností i přílišnou zahloubaností a nemůžu říct, že by mne zcela uspokojily (protože sice uzavřely dějové linky, nikoliv však - až na jeden - samotné "osudy"), jako celek působila 3. sezóna nejsuverénněji. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cítiť, že to oproti pôvodným plánom uťali, bolo by tu ešte o čom na celú jednu sériu určite (a tak je účasť doktora Jekylla dosť samoúčelná či množstvo detailov alebo epizódnych zápletiek nedopovedaných). Ale až natoľko to nevadí. Keďže vedeli, že to musia uzavrieť, preniesli drvivú väčšinu pozornosti na tú najdôležitejšiu postavu a vymlátili z tohto fakt maximum. Zdieľal som smútok nad obrovskou stratou (a úľavu, že je koniec) s každou z postáv... a nevedel sa vyznať, s kým vlastne najviac. Až takto prirodzene sa to medzi nimi vyvinulo, že som plne chápal fakt všetkých. Hej, chcelo to ešte jednu, pokojne aj dve série. Ale fajn! ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned na začátku třetí a poslední série se naši hrdinové rozdělují, aby se jejich cesty v závěru zase protnuly. Zatímco sledujeme tíživé osudy Johna a Lily, nového Victorova kolegy, doktora Henryho Jekylla, staronovou tvář v postavě doktorky Sewardové či nové postavy, které se budou snažit pomoci (Kaetenay a Catriona), vše se schyluje k závěrečnému rozuzlení. Podaří se Vanesse Ives prolomit prokletí a vymanit se z tenat temnoty a shledat se šťastně s Ethanem Chandlerem, nebo její zpustlé srdce bude navždy patřit doktoru Sweetovi alias Drákulovi? ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V úvodu, ale i v pokračování série je znát, že rozdělení hlavních postav kvalitě vyprávění opravdu pomohlo. O to víc, že díky němu měly prostor i další nové, neméně zajímavé, či charismatické. Jiskření mezi Vanessou a dr. Sweetem velmi bavilo a stejně tak vývoj jejich příběhu, kde chtě nechtě musel dostat prostor i Renfield. Přesto vrcholnou epizodou je opět ta patřící Vanesse, zde totiž bylo vyslyšeno to, co jsem si přál u série předešlé, tedy více rozhovorů mezi Vanessou a Johnem. Navíc tato epizoda není jen o tom, je to opět o souboji, opět v léčebně, přesto zase jinak a zase velmi povedeně. Dále by se zase dalo říci "opět", totiž v další silné linii pokračuje Ethan, jemuž panorama divokého západu velmi svědčí, tomu navíc dopomáhá i Malcolm a další z nových postav Kaetenay. Tím nejsilnějším v celém dění je bezesporu pobyt u Ethanova otce, především závěrečné vyřešení situace! Žel i Dorianova linie pokračuje v zajetých kolejích, propojení skrze Victora a Lily sice je, ovšem jinak nenabízí nic. A závěr? Trestuhodně nevyužito! Kdyby jinak zajímavá postava neměla kolem sebe ve všech sériích tak nezajímavé, mohlo vše dopadnout jinak, jenže tak tomu nebylo a Justine tomu nijak nepřidala, naopak. Rozdělení postav většině série pomohlo, jejich opětovné setkání v závěru nikoliv. Finále je scenáristicky příšerné plné nelogičností, především co se chování těch hlavních týče. A právě díky tomu je zabit i závěr... ale přesto, většina série je silná. 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 95%. Tretia, záverečná a pre mňa najlepšia séria Penny Dreadful rozohrala dokonalú hru s postavami od samého kraja úvodnej epizódy. Príbeh a celá séria ma spád od začiatku do konca a od začiatku doslova cítiť, že sa schyľuje k veľkým zvratom, ale predovšetkým k dramatickej a záverečnej epizóde, ktorá je nie len akčná, ale vďaka skvelej hudba Abela Korzneniowskiho aj emóciami nabitá. Skvelý seriál, vynikajúci záver. ()

Galerie (284)

Reklama

Reklama