Reklama

Reklama

Oggy a škodíci

  • Francie Oggy et les cafards (více)
Trailer
Animovaný / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Historický / Dobrodružný / Akční / Komedie / Rodinný
Francie, 2013, 80 min

Obsahy(1)

Už od stvorenia sveta sú dobrácky modrý kocúr Oggy a škodoradostné šváby Joey, Marky a Dee-Dee večnými nepriateľmi a zvádzajú neľútostné súboje. V ich prvom celovečernom filme kocúr Oggy zažije bláznivé dobrodružstvá postupne v štyroch historických epochách - praveku, stredoveku, viktoriánskom Anglicku a v blízkej budúcnosti, v čase hviezdnych vojen. Nájde priateľov Jacka a Boba, ba dokonca aj spriaznenú dušu v podobe Olivie, ale zlomyseľné šváby Joey, Marky a Dee-Dee mu nedovolia, aby sa šťastne zamiloval, či dokonca založil rodinu. Ničia mu život na každom kroku! (TV JOJ)

(více)

Recenze (62)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $460,000▐ graficky uletené a dá sa povedať originálne poňatie ale príbeh sa snaží až moc na silu byť zábavný, pár krát som sa pousmial ale poväčšinou ma to moc nebralo, toto akosi išlo mimo mňa /videl v kine: 40%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Převod seriálu na plátna je vždy ošemetmá záležitost, která většinou končí kočkopsem, který neví jestli se spíše zavděčit fanouškům či divákovi neznalému. Dvojnásob ošemetné jsou pak celovečerní adaptace němých animovaných eskapádových grotosek ve stylu Toma a Jerryho. To tvůrci Oggyho a škodíků se s tímto nijak netrápili a tak prostě přinášejí kvarteto samostatných epizod (či povídek chcete-li), které jsou svým rozsahem v zásadě takové delší a výpravnější běžné epizody, které spojuje pouze základní téma "věčný to boj napříč věky". Čili je to povětšinou klasicky animované a nemluví se tu (resp. mluví, ale nesrozumitenou hatmatilkou zprostředkovávanou skrze obrázkové bubliny). Hned první pravěká epizoda "boj o oheň" je jako to nejlepší z původního seriálu; znalý divák si všimne jednoho pomrknutí za druhým a baví se stejně jako ten neznalý. Druhá pohádkově středověká pasáž "o hledání a zachraňování té pravé" je ještě lepší a nebál bych se jí z fleku zařadit do zlatého fondu animované grotesky vedle klenotů žánru. Čirý gejzír nápaditosti, vtipu a zábavy pro každého, kde není morous bez špetky dětské dušičky. Bohužel s přechodem do roku 1900 v segmentu Sherlock je ne přímo všechno špatně, ale rozhodně tuctově. A celé to vyvrcholí nejslabší bezpočtukrát jinde viděnou pasáží à la Star Wars, která jde přežít jen díky krátkosti a finálnímu vypointování celého filmu. Ve výsledku dvě rozdílné poloviny, z nichž ta druhá se zuby nechty snaží kazit dojmy. A bohužel jí to vychází. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem miloval a na film jsem se hodně těšil. Je trošku škoda, že film nenabízí nějaký širší příběh, ale je pouze sestaven ze tří standardně dlouhých epizod s jednou kratší. Ono by to ale stejně ani nešlo. Jinak se to klasicky drží původního seriálu, až na to, že je každá "epizoda" umístěna do jiného časového období, takže se zde Oggyho dům nenachází. Pořád je to sranda...90%...[05.10.2013_Cinestar_Černý most] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková velmi ztřeštěná parafráze celovečerní trojgrotesky Bustera Keatona Láska kvete v každém věku. Oggy, Jack, švábi a další staří známí stráví první povídku v době kamenné, druhou ve středověku a třetí v holmesovské Anglii, přičemž první dva pobyty jsou lepší než třetí, který bych ovšem úplně nezatracoval, protože má také skvělé momenty. Jako trochu zbytečný přídavek mi naopak připadal epilog ve stylu Star Wars, který moderní animace připravila o velkou část atmosféry. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nepovažoval nějak za fanouška této francouzské obdoby Toma a Jerryho. Film má své lepší momenty, hlavně tedy v prvních dvou povídkách, které se dají vydržet. Třetí část je ovšem zcela o ničem a nic na tom nezachrání ani epilog ve stylu Star Wars. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Takové mile prostoduché, někdy až příliš rafinované a až ďábelské, co si švábi na nebohého kocoura vymyslí, skoro jakoby snad nebylo ani pro děti.! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Snesitelná první polovina, druhá už jsem pomalu usínal nudou. 80 minut na film, kde se nemluví a jen výská a mává rukama je až až. Radši zůstanu u seriálu, kde si jednou za týden pustím jeden díl a budu spokojený .. 4/10 = 48% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

bezpohlavného oggyho a jeho arcinepriateľov v podobe nesmrteľných švábov milujem, no mám pocit, že pôvodný seriál po formálnej aj obsahovej stránke funguje lepšie ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodne to nie je perfektné ako seriál, myslím, že tých vtipných momentov je o dosť menej, pretože tu bolo treba aj dáky ten akože dej no nemôžem si pomôcť Oggyho zbožňujem a nedám na neho dopustiť. Takže 4* aj z toho dôvodu, že Oggy je moja srdcovka, z ďalšieho, že časť vo viktoriánskom Anglicku pre mňa samozrejme najlepšia a i z toho, že je to akoby také príjemné doplnenie ďalších troch epizód k seriálu. Niektoré scénky fakt stáli za to, no nenasmiala som sa na tom schuti ako pri seriáli. Čo je škoda. Ale Oggy je proste Oggy a nevedela by som k tomuto byť krutá nech by to už bolo o hocaké. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zlatý věk animované grotesky je dávno pryč, ale sem tam se ještě nějaký zástupce objeví. Celovečerní Oggy jsou čtyři samostatné příběhy spojené jen existencí stejných hrdinů. První dva jsou výborné, třetí už využívá potenciálu postav a prostředí tak na polovinu a poslední je naštěstí velmi krátký. Animované parodie na Sherlocka Holmese a Star Wars přitom skýtaly takové možnosti... Nevím, co na to děti, já se bavil dobře (70%). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Animované grotesky majú svojich verných divákov a vždy aj budú mať. Francúzi dobili svet s Oggym a tromi škodoradostnými švábmi a ich seriálové príbehy sú perfektné. Film obsahuje štyri poviedky, z nich tá prvá je nejlepšia a neuveriteľne zábavná. Škoda, že sa nepokračovalo v nastúpenej ceste aj potom, bola by to parádna pecka. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

První linie v pravěku je skvělá. Tam jsem skutečně chcípal smíchy a smál se nahlas. Ta druhá v době mečů a rytířů je určitě slabší, ale pořád fajn a akce skvělá. Ta třetí, detektivní je asi nejlepší. Dokonce nechybí ani velký twist, který mne fakt dostal. Ta poslední linie v budoucnosti je bohužel pitomá a o ničem. Jako celek to nepůsobí tak skvěle, jako seriál. Přesto jsem se bavil. 8/10 ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Miluju seriál a tohle jsem musel vidět také. Je to výborný film, plný bitek a nástrah, s prakticky stejným zpracováním jako byl seriál před 15-ti lety. Ale to mi vyhovuje, jiná grafika by se k tomu asi nehodila. Dál upoutání příběhu do 4 různých dob je také fajn. Něco málo mi zde ale chybí.. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Humor těžící z grotesky mám rád. Obzvlášť v podání Francouzů. Seriálu se určitá vtipnost upřít nedá, i když jsou všechny epizody na jedno brdo. Ale propánakrále, co bylo tohle a proč jsem se naivně nechal zlákat zemí původu? Napsal bych, že je Oggyho film maximálně pro předškolní děti, ale to by nebylo přesné. Je to film maximálně pro batolata, která ještě neumí mluvit. Pro ně tento film ideální jelikož nemá absolutně žádný děj a nemluví se v něm. Pouze je barevný a hýbou se v něm nějaká zvířátka. Zrovna ta barevnost (tedy animace) je asi jedinou chválihodnou věcí na tomto skvostu. Je docela líbivá a nápaditá, občas i překvapivá. Jinak ale naprostá nuda, která snad musí uspat každého člověka staršího dvou let. Vtipů ať už situačních, fekálních nebo typický groteskních je zde asi tolik jako důvěryhodných lidí v české politice. Ještě mě strašně štval ten opakující se motiv s kočkou do které se Oggy zamiluje. Ten nebyl akorát v poslední kapitole, která trvala pět minut a její pointu a smysl by nevyzkoumal ani samotný Sherlock Holmes (určitě nemyslím toho kočičáka ze třetí kapitoly.) Civění do prázdné ledničky je asi tak stejně příjemné a zábavné jako jakákoli minuta z Oggyho celovečeráku. Slabší jedna hvězda. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Ale tak jako jo, když přimhouřím oči, tak to bylo fajn. :) Hlavně první polovina. Ne, že bych dostávala záchvaty smíchu, ale pousmála jsem se docela často. Přidání ženského elementu bylo zajímavým zpestřením. Chvíli mi to i připomnělo atlas mraků - jak se děje odehrávaly v určitých časových liniích. Detaily prostředí byly docela propracované - například oheň byl opravdu ohňovej. ;) ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Tři 25 minutové díly a jedna 3D parodie na Star Wars, který nám má říci, že historie se opakuje. .. Když to neuvidíte o nic nepřijdete, protože na rozdíl od seriálu, zde už není ta absurdita tak šílená a dělá z toho něco obyčejného. .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No, na Toma a Jerryho to samozřejmě nemá ani omylem, to je úplně jiná liga. Ale jako jednorázové pobavení plné ztřeštěné řežby je to optimální. Děj byl sice takový vykonstruovaný a nezajímavý, ale eskapády ústřední čtveřice byly naštěstí natolik zábavné, že se na to dalo v pohodě koukat bez sebemenší nudy. 80% ()

Reklama

Reklama