Reklama

Reklama

Oggy a škodíci

  • Francie Oggy et les cafards (více)
Trailer
Animovaný / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Historický / Dobrodružný / Akční / Komedie / Rodinný
Francie, 2013, 80 min

Obsahy(1)

Už od stvorenia sveta sú dobrácky modrý kocúr Oggy a škodoradostné šváby Joey, Marky a Dee-Dee večnými nepriateľmi a zvádzajú neľútostné súboje. V ich prvom celovečernom filme kocúr Oggy zažije bláznivé dobrodružstvá postupne v štyroch historických epochách - praveku, stredoveku, viktoriánskom Anglicku a v blízkej budúcnosti, v čase hviezdnych vojen. Nájde priateľov Jacka a Boba, ba dokonca aj spriaznenú dušu v podobe Olivie, ale zlomyseľné šváby Joey, Marky a Dee-Dee mu nedovolia, aby sa šťastne zamiloval, či dokonca založil rodinu. Ničia mu život na každom kroku! (TV JOJ)

(více)

Recenze (62)

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Takže som si odsledovala reinkarnačný vývin Oggyho a jeho kamarátov (a nepriateľov) od jeho "primitívného života", cez kráľovský život (tam teda chýbalo len sedem mačiatok a Bobova miska z menom pred búdou), až k bohužiaľ nudnému vesmírnemu záveru. Predpokladám teda, že niekde medzi tým Londýnom a vesmírom sa nachádzal pôvodný Oggy. Alebo sa mýlim, neviem. Každopádne ma vo filme tie šváby nesrali až tak, ako už pár rokov v seriáli. To je plus, dobrý film musím uznať. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Složeno ze tří částí překračujících lehce 20 minut a jednoho závěrečného cca 5 minutého kraťasu, jak tomu bývalo do teď a paradoxně byl nejlepší. Občas to bylo složité udržet koncentraci u tak roztaženého animáku, kde to vše jen vřískalo. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Velký zklamání, Oggyho a šváby (škodíky) miluju, seriál jsem fakt zbožňoval od malička, ale film se moc nepovedl. Ty jednotlivý příběhy jsou dost nudný a hlavně to celé postrádá vtip, u některých scének jsem koukal i na mobil, jestli už nebude konec, protože to vážně strašně nudilo, jako seriál to je pecka, jako film to je takovej průměr, když budu hodnej, 3* dávám jen z nostalgie, ale seriálu to nesahá ani po kotníky. ()

Santa666 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že převádění krátkých animáků Oggyho typu na plátna kin nefunguje. Přece jenom se šváb lépe a uvěřitelněji rozšlapává během sedmi minut než během tří cca půlhodinových příběhů, které postrádají šílený záhul původního seriálu, jež díky své délce představoval pouze koncentrovanou akci a nápaditost. ()

huli601 

všechny recenze uživatele

Dve scény boli fakt dobré, v pôvodnom seriáli ich ale bolo oveľa viac, postavy pozmenené pre normálneho diváka. 4.* pridala scéna z bigbenu. ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Převod Oggyho na velké plátno není stejný jako třeba ten Simpsonovic, protože se film nedrží jedné konzistentní dějové linky, ale skládá se z krátkých filmů, které mají společné jen hlavní protagonisty. Tím pádem to není až tak Oggy ve filmu, ale spíš "pojďme na seriál do kina". První dva příběhy jsou fenomenální, zbytek už jen fajn. Jako celek to je zábavná jízda časem a vůbec bych se nebála dívat se na to s dospělými, stejně tak s malými dětmi. Úsměv zaručen. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Ogy a škodíci byl ve své době mým nejoblíbenějším nováckým "raníčkem". Ve své celovečerní podobě se mu bohužel úplně nedařilo plně zaujmout mou čilou a už dávno probuzenou mysl. Jako nostalgické poohlédnutí to je fajn, nicméně bych snímek vážně nikomu "neznalému" a hlavně staršímu dvaceti let nedoporučil. 2+* a mírné zklamání. ()

Norino12 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé ale... jedno veľké ale.. film sa bohužiaľ nedokázal rovnať kvalitám pôvodného geniálneho seriálu Oggy a šváby. Film bol po grafickej stránke naozaj pekne spracovaný, humor síce nechýbal ale nebolo to také zábavné ako kedysi. Tým pádom som zostal mierne sklamaný po veľkom očakávaní, ktoré som mal. Seriál som mal naozaj rád. ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Ty kraťoučké seriálové díly byly přeci jen lepší, protože ty delší povídky kocoura a švábů tolik nezaujmou. Vina je především v tom, že v té natahané délce postrádají ten úžasný vtip. Narozdíl od seriálu je tohle jen průměr. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Par dielov Oggyho na historicku notu. Fanusikov potesia. Skoda dielu so Sherlockom, ktory bol vyrazne slabsi od ostatnych ()

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Pochvaľujem za originálny nápad, preniesť takto Oggyho so švábmi časom úplne od meňavky až ku Star Wars. Časom som putoval aj ja do detstva, keď som Oggyho miloval. A v tomto duchu sa to ženie aj tentokrát. Sú tu 4 obdobia, z ktorých je najkratšie a najmenej zaujímavé to posledné - Star Wars. Ale aj tak je riadna šupa. Deti v kine šaleli a ja s nimi :D 5* ()

Mindrot 

všechny recenze uživatele

V kine na tom bolo 5 ľudí, vrátane kamošky a mojej maličkosti...vekový priemer tak okolo 25, ani jedno dieťa. Uvádzačka pred premietaním - "Ale to je rozprávka, to viete?" :) milé :) Oggy a šváby sú srdcovečka a tento film zhŕňa všetko najlepšie zo seriálu, všetky charaktery sú zachované, akurát samotný Oggy nie je taký lenivý. Ale celý film ťahá Jack (áno, to je ten zelený kocúr, čo si to vždy všetko odskáče). Dávam plnú pálku, pri krutých gagoch, šialených proporciách a perfektnej hudbe sa jednoducho nedalo nesmiať počas celého filmu. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Popri učení na štátnice som si potreboval trochu oddýchnuť, a tento film bol k tomu dokonalý. Pôvodný seriál som ako malý rád pozerával, a pred pár týždňami som si ho znovu pustil a znovu som sa zasmial. A rovnako tomu bolo aj v tomto filme. Vtipy sú parodické a nezmyselné, grafika je veľmi zaujímavá, zvuky sú dzivé a príbehy sú šialené, no práve o tom je Oggy. Ja som sa zabavil, páčili sa mi všetky príbehy a aj zakončenie. ()

Matt007 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen za tři, seriál o modrém kocourovi mám hrozně rád, ale film se moc nepovedl, nemá to spád a není to takový masakr jako seriál, škoda. ()

fichty91 

všechny recenze uživatele

Seriál super, jako malej jsem na něj občas koukal, co si pamatuju.. a film? Špatný to není, sem tam skvělý vtípky, ale je to strašně dlouhý, čtyři (pokud se nepletu) epizody za sebou prakticky totožné, jen zasazené pokaždé do jiného období. No, pustil jsem si to jako něco, co by mě mohlo nakopnout a místo toho jsem u toho usínal... ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Jednoducho hrôza. Namiesto rýchleho a bizarného humoru v seriáli prišla vo filme o Oggym a švábovi len bezduchá naháňačka v rôznych obdobiach histórie, na ktorej nebolo vtipné (skoro) nič. ()

P.H. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemné (tedy překvapivě pro mě). Jelikož jsem až dosud měl o stejnojmenném seriálu jen velmi mlhavou představu, zprostředkovanou krs pětiletou dceru, vyrážel jsem do multikina ne snad přímo s nechutí, určitě ale s očekáváním hodiny a půl nudy. (Mimochodem jsem tak objevil díru na trhu - v kině dneska dostanete ku koupi či pronájmu kdeco, od popkornu po 3D cvikr, ale malou lampičku na čtení? To ne!) Vybavil jsem tedy následnici kýblem popkornu a limčou, sebe (tajně) třemi plechovkami piva, zasedl - a když jsem se po asi pěti minutách aklimatizoval na styl vyprávění a na animaci, velmi slušně jsem se bavil až do konce. Zejména díky přehršli filmových odkazů - což zjevně v tomhle animáku není kvůli dětem, ale aby to rodiče v kině vydrželi. Velmi ohleduplné :) P.S. Neseznámen s předlohou, byl jsem tááááákhle blízko k masivnímu trapasu, neb hned po začátku snímku jsem se dožral, jaktože je to titulkovaný, když na to choděj hlavně předškolní děti, a chystal se pěkně od plic personálu kina vynadat. Zaplaťbůh, že jsem línej :) ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Mal som pôvodne predsudky k filmu, kedže nemôže byť nič tak dobré ako seriál. No bol som veľmi milo prekvapený a páčilo sa mi to. Dokonca tak moc, že som si to pustil až dva krát! Je to veľmi milé a animáciou nádherné. Sú tu 4 príbehy z čoho je najlepší jednoznačne ten prvý. Ten posledný, ako paródia na Star Wars bol podľa mňa už moc. Akože mohol byť dobrý, ale ten jeho 3D vzhľad neurobil moc dobre a skôr kazil dojem z pôvodne 2D animáku. Vďaka bohu, že bol ten posledný príbeh najkratší, takže sa stratí. No aj tak musím tomu zato strhnúť jednu hviezdičku. Škoda, mohlo to byť za plný počet. ()

Reklama

Reklama