Reklama

Reklama

Lung č' ku č' chej lung ťüe čchi

  • Čína Long zhi gu zhi hei long jue qi (více)
Čína, 2014, 88 min

Obsahy(1)

V zemi Altera panuje křehký mír mezi lidmi, elfy a zlými monstry, která jsou věrná spícímu černému drakovi. Jenže černý drak se začíná probouzet a posílat monstra po celé Alteře. Malá skupina lidí a elfů se vydá do doupěte černého draka s cílem usmrtit ho a nastolit tak znovu mír. Jejich osud však leží v rukou mladého válečníka Lamberta, který musí sebrat veškerou svou odvahu, až sám bude čelit černému drakovi. (janovrom)

(více)

Recenze (11)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Za mě trochu lepší průměr. Co se příběhu týká, není to nic úžasného a v podstatě je to taková nepříliš originální fantasy klasika s kterou se setkáme v jiných dílech a i ve spoustě různých fantasy her. Animace se mi občas i docela líbila, i když je až moc vidět, jak velký důraz autoři kladli na 3D a tak vidíme zpomalených sekvencí a nejrůznějších pohybů, které ve 3D mohou působit docela dobře, ale na normálním monitoru spíš otravují, na můj vkus až příliš. Postavy jsou vcelku zajímavé a ústřední dvojici v podání mladého Lamberta a elfky Liyai (snad to píšu dobře...) jsem si i docela oblíbil. Problémem bylo, že těch postav je v hlavní skupině až příliš a tak se s některými z nich příliš neseznámíme a přitom třeba ta dvojice čarodějka a kněz působila docela zajímavě. Hudba vcelku ušla. Akce jsem si taky užil docela dost a nebylo to úplně marné (až na ty už zmíněné 3D "zpomalovačky") Trošku zklamaný jsem byl z té dračí armády, příliš mě neděsila, spíš na mě působila místy komicky. Na druhou stranu černý drak byl docela povedený. 6/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že mám rád fantasy, tento pokus ( hlavne vo svojej forme ) veľmi nevyšiel. Ktovie, čím to je. Animácia osloví možno piatakov ZŠ, námet je asi tak originálny, ako vyprážaný rezeň. To znamená, ak by to mal v rukách skvelý tvorca ( kuchár ), možno by som si pochutnal. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný animák s místy nádhernou animací, ale kterému nesedl anglický dabing. Příběh je zajímavý, akce je tu víc než dost a i postavy si dokáží diváka získat. Za mě 80% :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Za snahu, aby se na svět přivedlo něco pořádně fantasy, tomu dám alespoň ten mírný nadprůměr, i když ta animace je místy prostě otřesná a ošklivá. Snaha zde je, to je vidět, ale prostě se na to chvílemi moc dobře nakouká, navíc jsou zde i nějaké ty scenáristické perly, které by si měl autor spíše odpustit, hlavně pokud se dialogů týká. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

"Neskutečná zvrácenost..." ...?.... fešná čarodějka, která na sebe spíše než nějakými kouzly upozorňuje svými plnými, neustále se hrdě dmoucími pohupujícími se čtyřkami(?), navíc za ni, nejen v tomto, o moc nezaostávají ani obě sympatické elfky, které na tom nejsou také vůbec špatně, naopak, a vlastně i ta čtvrtá do party, sice s nejmenšími, ale i tak pořád dost dobrý .. a všechny jsou víc než hodně milé, takové až roztomilé /dobře, nebudu se tu rozplývat, takže prostě čti moc hezky namalované .. ty elfky ještě k tomu místy evokují otázku, zda vůbec nosí nějaké kalhotky, případně tedy jaké, když... ...hm... takže odpad, nebo jedna ubohá hvězdička, jo ? .. a to jako vážně ??? ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Vcelku šablonovitý animák z obyčejného fantasy světa kde panuje "rasismus" mezi elfy a lidmi a jediné, co je dokáže spojit, je hrozící nebezpečí pro obě rasy. Bok po boku tak vcelku podivná partička jde napříč zlu a přes počáteční předsudky se z nich stávají přátelé. Scénář tak poněkud na průměrné úrovni, postavy jsou šíleně nudné a bez výraznějšího charakteru. Ale i přes slabou animaci a ještě slabší hudbu (vyjma závěrečné písničky), to funguje solidně. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Druhořadé "teen" fantasy si až nezdravě hodně bere z Pána prstenů, jenže všechno (spolčení družiny, výpravu, lásku, válku, závěrečný fight s drakem) musí stihnout do hodiny a půl, proto vyznívá velice zbrkle a povrchně, zejména co se jednou scénou daných/vzniklých vztahů či citů týče. I přes umělohmotnou animaci nevypadá úplně zle a dynamické bojůvky se spoustou sesílaných kouzel mají své vtahující momenty, takže se žádná tragédie nekoná, ale ani tak to na průměr (těsně) nevidím. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Nielen animácia prekvapila, ale aj film. Na to že je to podľa počítačovej hry nečakane dotiahnutý dej, bez zbytočných kľučiek a so sympatickými postavičkami. Na rozdiel od mainstreamovej produkcie žiadne muzikálové vložky s tancujúcimi snehuliakmi alebo spievajúcimi koňmi ;-). Hlavná záporáčka vyslovene bonbónik - čierny dym s blonďavým copom. A troška zvláštny pocit počúvať namiesto japončiny čínštinu :-). // PS: Pokračovanie je na spadnutie (2016) a celkovo to má byť trilógia. ()

Reklama

Reklama