Reklama

Reklama

Tři mušketýři

(seriál)
  • Česko Mušketýři (více)
Trailer 7
Velká Británie, (2014–2016), 27 h 59 min (Minutáž: 54–59 min)

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Hrají:

Luke Pasqualino, Alexandra Dowling, Emily Beecham, Tom Burke, Santiago Cabrera, Peter Capaldi, Tamla Kari, Hugo Speer, Ashley Walters, Jim High (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál zasazený do ulic Paříže 17. století je současným pohledem na klasický příběh o skupině speciálně trénovaných vojáků a bodyguardů majících za úkol chránit krále a vlast. Mladý šermíř d'Artagnan je se svým otcem Alexandrem na cestě do Paříže, když jsou přepadeni v hospodě. Alexandre je zabit mužem, který se vydává za Athose z Mušketýrů. D'Artagnan se v honbě za pomstou vydá do Paříže Athose vyhledat a vyzvat ho na souboj. Mezitím jsou Athos, Porthos a Aramis pověřeni Trevillem, aby vystopovali ztracený kontingent Mušketýrů. Na jejich návratu je Athos konfrontován d'Artagnanem, ještě předtím, než je uvězněn za vraždu. Král nařídí Athosovu popravu. Porthos a Aramis požádají d'Artagnana o pomoc při pátrání po opravdovém vrahovi - a d'Artagnan dostane za úkol získat zpět dopisy, které královskému kurýrovi ukradl člen rudé stráže vydávající se za Athose... (Filmbox)

(více)

Videa (58)

Trailer 7

Recenze (128)

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Nakonec byli tito mušketýři jedním z lepších zpracování Dumasova veledíla. Moc se mi líbil hlavně kardinál Richelieu v podání Petera Capaldiho a dobrý byl i Sean Pertwee, jenž si taky jednou zahrál záporáka. Jinak je zajímavé, že seriál natáčeli kousek od mého bydliště a já si toho nevšiml. Teď můžu jen litovat... 4* ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Dávám slabší čtyři hvězdy. Je to nenáročný akční seriál k odpočinu. Scénáře jsou děravé, s historií to moc společného nemá, ale hlavní postavy jsou sympatické a v seriálu je i hodně krásných žen. Některé epizody jsou slabší (čtyřka), jiné zase velice povedené (sedmička, desítka). Mušketýři pálí z mušket jako kovbojové na divokém západě, pak zase mávají o sto šest meči, mezi akcí provádí kriminální pátrání jako detektivové a do toho všeho hláškují. Nechybí nějaký ten románek, zrada, temná minulost, kardinálovy intriky a tak podobně. Určitě se mrknu i na druhou sérii. ()

Reklama

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dá se, když se to tak vezme, je to takový příjemný, zábavný balast fungující jako vhodná letní vycpávka v době okurkové sezóny. U těchto Třech mušketýrů platí pravidlo, že čím déle se na to díváte, tak si na to čím dál tím více zvyknete, načež vám už ani nepřijde, že to není zase tak dobrý seriál. Každý díl se dá zábavnou formou dokonale rozporcovat na vtipné večerní revue. Ovšem i když nejsem divák zatížený či nějak poznamenaný literárním originálem, nemůžu prostě říct, že by to byl dobrý seriál. Má své plusy (hudba, někteří herci, zpracování titulků, které mě teda občas solidně matou), ale stejně je na tom, i přes veškerou snahu, vidět, jak je seriál český. Kdyby titulek zněl "Tři zbrojnoši" tak neřeknu ani bů a budu se královsky bavit, ale když trvají na Třech mušketýrech, přičemž je každý díl prošpikovaný spoustou historických blábolů a nesmyslů... Nejenom, že D'artagnan zná v roce 1630 pojem "exaktní věda", ale dokonce ho umí i správně použít (což v současnosti 90% lidí ani neumí, ale koňák z Horní Dolní někde v Gaskoňsku ano), zkrátka celkově ti mušketýři působí spíše jako "Profesionálové" a vyšetřovalé z CSI v light verzi o 400 let dříve.Po první sérii ze mě nevymáčknou víc než 3*, ale snaha se cení. Uvidíme, kam se dohrabu ve druhé řadě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tyhle Tři mušketýry jsem si zarezervoval pár hodin až když jsem si přečetl článek v časopisu Pevnost. Co bych Vám nalhával, zaujalo mě především to, že tenhle seriál se celý točil v naší zemi. Co zaujalo…mě to vysloveně nadchlo. Říkal jsem si, že se konečně našel někdo, kdo historii naší země chce naplno využít v nějakém tom historickém příběhu. Co naplat, že se v seriálu v podstatě jedná o úplně jiné území. To Česko jsem viděl úplně ve všem. V lesích, potocích, hradech, zříceninách nebo i zámcích. Kulisy prostě jsou za jedničku s pětinásobným podtržením. Co už je horší, tak samotné zpracování. První díly jsem si zvykal a nechtělo se mi do dalších dílů, po asi třech dílech jsem ale přijal tu ledabylou atmosféru a začalo mě to docela i bavit. Problém je, že tenhle seriál se nebere vůbec vážně. Nevěříte mu vlastně nic. Mušketýři jsou s D´Artagnanem docela sympatičtí, ale mám pocit, jak kdyby tu bylo všechno obráceno vzhůru nohama. Jako příklad bych rád popsal scénu, jak mušketýři chytí jednoho grázla obchodníka. Ten jim za pomocí jeho milé během pár sekund uteče, oni ho chytí v takovém tom stylu, jako že samozřejmě tušili, že uteče, jenže během toho mu milenka v bitce umře. On se na ní podívá, zasmutní, ukápne slza a za pár vteřin už je v jiné scéně zase veselá kopa, jako kdyby se vlastně vůbec nic nestalo. Stejně tak i mušketýři jsou na pohodu. A takhle ledabyle vlastně funguje celej seriál. Je to rádoby vtipný a hrozně pozitivní, to znamená, že když se sem tam propíchne nějaká domobrana, která si brání svoje vlastní obydlí, tak vlastně vůbec o nic nejde, protože natočeno to bylo hrozně stylově. Jinak mimochodem, natočeno je to opravdu dobře. Šermířské souboje jsou perfektní a spolu s tím prostředím jsou hlavním důvodem, proč jsem dokoukal první sérii do konce. Jestli dám další, toť otázka. Rozhodně je to úplně jinak natočenej Dumas, než by si člověk dovedl představit. Jestli je to dobře, to se pozná až v momentě, kolik sérií se natočí a zdali si všechny udrží úspěch. Za to natáčení v naší zemi bych jim ho přál. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Musketeers s kamennou tváří předhazují ty nejprovařenější klišé a na to, že s historií nemají nic společného, se berou zbytečně vážně. Epizodičnost by nevadila, kdyby některé postavy na několik dílů téměř nezmizely a naopak se nevyzdvihovaly jenom dvě nebo tři. To všechno aniž by existovala červená nit spojující celou sérii. Z mušketýrů svůj part zvládají o třídu líp Porthos a Aramis, ale nejzajímavější postavou je pořád Richelieu bezohledně pracující pro dobro... Francie. ()

Galerie (642)

Zajímavosti (10)

  • Při přepadení v lese střelí Španěla do zad, až ho prostřelí skrz. Když je však záběr na ležícího padoucha v čase 0:26:18, není na plášti po průstřelu ani vidu, i když po otočení padouch krvácí. (Ace.A.T.L.)
  • Epizoda se natáčela na hradech Zvíkov a Křivoklát. Točilo se též na zámku Kačina. (Sominius)
  • Seriál se natáčel od března do října 2013 v lokacích v České republice, konkrétně například v klášteře v Doksanech, v zámku v Ploskovicích, v klášteře v Chotěšově na Plzeňsku, na hradě Švihov, v Terezíně, na zámku a zahradách v Kroměříži, na zámku ve Slavkově, na hradě Zvíkov, na zřícenině hradu Zvířetice, na zámku Kačina, v knižnice ve Strahovském klášteře, v Balizice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově nebo v ulici Liliova v Praze. Zámek a zámecké zahrady byly filmovány ve Slavkově u Brna, Clam-Gallasov palác v Praze, hrad Křivoklát, hrad Točník, mlýn Štampach, zámek Libochovice, zámek Čimelice, klášter Kladruby, Kostel sv. Jakuba Chvojen, Zámek Sychrov a Adršpach. Filmování druhé série začalo 7. 4. 2014 opět v České republice. V týdnu od 12. do 19. 4. se filmovalo na zámku Dobříš a v okolí, dále se natáčelo na obdobných lokacích jako v případě první série, tedy v Doksanech, Dobříši nebo v Praze v ulici Zlatá a Liliova. (01Zuzana10)

Související novinky

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

08.09.2016

S Harrym Potterem jsme se rozloučili v roce v roce 2007 (respektive v roce 2011, pokud mluvíme o filmech), letošní rok je ale velkým magickým comebackem. V červenci jsme dostali divadelní hru Harry… (více)

Reklama

Reklama