Reklama

Reklama

Tři mušketýři

(seriál)
  • Česko Mušketýři (více)
Trailer 1
Velká Británie, (2014–2016), 27 h 59 min (Minutáž: 54–59 min)

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Hrají:

Luke Pasqualino, Alexandra Dowling, Emily Beecham, Tom Burke, Santiago Cabrera, Peter Capaldi, Tamla Kari, Hugo Speer, Ashley Walters, Jim High (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál zasazený do ulic Paříže 17. století je současným pohledem na klasický příběh o skupině speciálně trénovaných vojáků a bodyguardů majících za úkol chránit krále a vlast. Mladý šermíř d'Artagnan je se svým otcem Alexandrem na cestě do Paříže, když jsou přepadeni v hospodě. Alexandre je zabit mužem, který se vydává za Athose z Mušketýrů. D'Artagnan se v honbě za pomstou vydá do Paříže Athose vyhledat a vyzvat ho na souboj. Mezitím jsou Athos, Porthos a Aramis pověřeni Trevillem, aby vystopovali ztracený kontingent Mušketýrů. Na jejich návratu je Athos konfrontován d'Artagnanem, ještě předtím, než je uvězněn za vraždu. Král nařídí Athosovu popravu. Porthos a Aramis požádají d'Artagnana o pomoc při pátrání po opravdovém vrahovi - a d'Artagnan dostane za úkol získat zpět dopisy, které královskému kurýrovi ukradl člen rudé stráže vydávající se za Athose... (Filmbox)

(více)

Recenze (128)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tyhle Tři mušketýry jsem si zarezervoval pár hodin až když jsem si přečetl článek v časopisu Pevnost. Co bych Vám nalhával, zaujalo mě především to, že tenhle seriál se celý točil v naší zemi. Co zaujalo…mě to vysloveně nadchlo. Říkal jsem si, že se konečně našel někdo, kdo historii naší země chce naplno využít v nějakém tom historickém příběhu. Co naplat, že se v seriálu v podstatě jedná o úplně jiné území. To Česko jsem viděl úplně ve všem. V lesích, potocích, hradech, zříceninách nebo i zámcích. Kulisy prostě jsou za jedničku s pětinásobným podtržením. Co už je horší, tak samotné zpracování. První díly jsem si zvykal a nechtělo se mi do dalších dílů, po asi třech dílech jsem ale přijal tu ledabylou atmosféru a začalo mě to docela i bavit. Problém je, že tenhle seriál se nebere vůbec vážně. Nevěříte mu vlastně nic. Mušketýři jsou s D´Artagnanem docela sympatičtí, ale mám pocit, jak kdyby tu bylo všechno obráceno vzhůru nohama. Jako příklad bych rád popsal scénu, jak mušketýři chytí jednoho grázla obchodníka. Ten jim za pomocí jeho milé během pár sekund uteče, oni ho chytí v takovém tom stylu, jako že samozřejmě tušili, že uteče, jenže během toho mu milenka v bitce umře. On se na ní podívá, zasmutní, ukápne slza a za pár vteřin už je v jiné scéně zase veselá kopa, jako kdyby se vlastně vůbec nic nestalo. Stejně tak i mušketýři jsou na pohodu. A takhle ledabyle vlastně funguje celej seriál. Je to rádoby vtipný a hrozně pozitivní, to znamená, že když se sem tam propíchne nějaká domobrana, která si brání svoje vlastní obydlí, tak vlastně vůbec o nic nejde, protože natočeno to bylo hrozně stylově. Jinak mimochodem, natočeno je to opravdu dobře. Šermířské souboje jsou perfektní a spolu s tím prostředím jsou hlavním důvodem, proč jsem dokoukal první sérii do konce. Jestli dám další, toť otázka. Rozhodně je to úplně jinak natočenej Dumas, než by si člověk dovedl představit. Jestli je to dobře, to se pozná až v momentě, kolik sérií se natočí a zdali si všechny udrží úspěch. Za to natáčení v naší zemi bych jim ho přál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ HLEDÁME PRAVDU JINAK...“ /// Mušketýrů už tady bylo – a ještě bude - přehršle. (My staří můžem porovnávat!) Nejde ani tak vo příběh, v těch Dumasovejch bichlích je dobrodružství tři prdele (česky – na padesát seriálů). Spíš jde vo to, aby ti chlápci měli charisma a sympatie. A nejen klaďasové, nýbrž - a možná že i víc, ti zápornějc ladění. Během prvního dílu mám dojem, že si BBC uhryzla větší sousto, než dokáže užvejkat. Navíc – i ty příběhy jsou dost triviální (ten devátej se mi líbil, ale jinak…). Místy si to jakoby šlape svoji cestou, pak zase né… mušketýrský flashbacky připomínaj jejich ,,démony“, vobčas se chovaj jako idioti (a přitom by měli bejt vošlehaný bitvama), řeší se otroctví, bezpečnost národa, vzdělávání žen … Kdyby to nemělo připomínat zrovna ty známý postavy a byly to jakýsi historický kriminálky, asi bych tomu dal vo hvězdu víc. Ke scénáristický nudě si přidejte i průměrnou akci a (což sere nejvíc!) absenci ftipu. Všichni, co milujou Dumasovu předlohu a francouzský filmy – bič pryč! Tenhle anglicko – českej seroš nezachrání svojí starostlivostí vo klacky a pochvy ani deset Vrbů! (Natož jeden malej Libor…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dumase neznám a filmovou klasiku neuznávám. 2.) Anderson je magor. To tihle Amíci jsou jinej kalibr! 3.) Thx za titule ,,haha.bimbi a xtomas252“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Zatím po první sérce je to na 3*, ale upřímně doufám, že se ve druhé už pojede více na nějaky ucelený story arc, a ne jen procedurálka "1 díl/1 případ" ... bo jinak je to všechno až moc v pořádku, tak to prosim pekně s tou druhou řadou neposerte, ďakujem ... to be continued ! ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Já si seriál užívám. Je teprve na začátku a tak samozřejmě nemůžu ještě hodnotit. Je mi jasné, že milovníci knižní předlohy mohou mít rozporuplné pocity, má to poněkud jinou atmosféru, logika taky místy v prvních dílech ujíždí, já však naprosto souhlasím s komentářem přede mnou. Pro mě je to přímo ideální seriál na začátek pracovního týdne, člověk u něho vypne, první epizody mají rychlé tempo, nechybí akce, příjemný humor, prostě taková nenáročná oddechovka. Nevadí mi ani epizodní zápletky, od tohoto schématu se v posledních letech už prakticky upustilo a je to příjemná změna. Uvidíme, co přinesou další díly, ale abych to shrnula, seriál mě jednoduše baví. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. sezóna: Neskutečně pohodové zpracování vrhající oblíbené hrdiny Alexandra Dumase do epizodních dobrodružství. Celé to pak funguje překvapivě dobře, jelikož seriál si na nic nehraje a chce vlastně jenom pobavit, což se tvůrcům zatím docela daří. Dopředu to pak táhne sympatické obsazení, na televizi solidní akce a české lokace také potěší. Jen škoda malinko děravého scénáře a pár méně zajímavých případů. Jako odreagovačka po náročném dni ovšem naprosto vyhovující. 70% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Totální guilty plesure u které se sice dá najít dost chyb (pořádné celosezónní děje, intriky které alespoň vypadají jako intriky, některé české lokace se moc nehodí, přestože vhodnější jsou jen kousek), ale jsou mi v podstatě úplně putna, tahle adaptace (no, ehm, adaptace, s Dumasem to už tak moc společného nemá, ale vzhledem k půl miriádě jiných adaptací, co se děje snaží držet, je to vlastně docela plus) je totiž dosti zábavná, děkujeme rozpočtům jedenadvacátého století (zábavná a hodně povedená akce, kde jsou snad poprvé palné zbraně v mušketýrských pazourách plnohodnotné těm chladným), modernizace v některých ohledech zas prospívá tempu, byť třebas přetvoření velitele mušketýrského oddílu do podoby klasického detektivního šéfa ve svém kanců působí trošku humorně. A v neposlední řadě se povedlo i obsazení, Atosem a jeho kumpánií počínaje, konče kardinálem, jehož herec by se měl vykašlat na sonickej šroubovák, temně rudá klerika mu totiž sedne mnohem víc). ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná chujovina postrádající pro mě vše romantické, protože jako dílo Romantismu to musí mít své atributy, jinak to nefuunguje a tady to skutečně nejde.!!! :-((( ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Chvíľu to trvalo, ale dokopal som sa konečne cez tú záplavu nových seriálov aj k novým Mušketierom - a zatiaľ toho neľutujem. Prvý diel má dobrú atmosféru, zasadenie, dôkladne zvolené obsadenie a pútavý dej. A to je dobre. Navyše je od začiatku jasné, o čo tu ide, a že toto nie je epizodický seriál - takže máme takmer okamžite na scéne 12. doktora alias Capaldiho ako Kardinála Richelieu aj zlovoľnú Milady. S Tobym Haynesom sa poznám už z Wallandera a Sherlocka, takže viem, čo môžem čakať, a všetko funguje tak ako má. Ako je pri pilotoch zvykom, je cítiť, že je to len rozjazd, ale lepší, než mali napr. Black Sails. Pilot: 75% Po druhej epizóde sa zatiaľ prikláňam ku 4*. Herci a postavy skvelé, ale chýba nejaký výraznejší, vyhranenejší charakter. Previazanie epizodických a hlavnej dejovej línie na dlhý beh má až prekvapivo slušný model. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po dvou epizodách průměr. Že je děj vymyšlený, vem čert, Dumas sice musí rotovat v hrobě, mně to ale žíly trhá ze všeho nejméně. Úvod pěkný, celý druhý díl už jsem ale měla pocit, jako bych sledovala CSI: France; a co jsem tak slyšela, v tomhle duchu se to nese (minimálně) celou sérii, což mě od dalšího sledování spíše odrazuje. Ústřední čtveřice je mi krom jedné osoby (Aramis) tak nějak volná, nejvíce se mi líbí Peter Capaldi jako kardinál Richelieu a Tamla Cari coby rázná Constance. Ostatní věci ujdou, pořád z toho ale strašně cítím Českou Republiku (snad bude pražská Paříž ve druhé řadě "Outlandera" vypadat věrohodněji). Edit: Víc než ty dvě epizody jsem už nezkoukla. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zahrál jsem si v tom, takže musím Mušketýrům trochu nadržovat... ale jinak je to veskrze odpočinkový průměr. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejnovější verze mušketýrských příběhů se pokouší o cosi, co v devadesátých letech dělala Xena nebo Herkules - pseudohistorická podívaná se sympatickými hrdiny, svižným dějem a fungujícími vtípky. Zkrátka show, která se nebere vážně. Popravně, od BBC bych čekala něco víc. Přitom potentiál tu je: solidní rozpočet, krásné české exteriéry, svižné souboje... a hlavně moc fajn herecké osazenstvo. Je vidět, že i herci ve vedlejších rolích si svoje party užívají (ďábelský, i když nevyužitý Capaldi coby Richelieu, nebezpečná osudová žena Milady de Winter, marnivý a dětinský král Ludvík). Ale největším trumfem je ústřední čtyřka mušketýrů, na které se velice hezky dívá, tři z nich mají velké charisma (Porthos, Aramis a Athos) a mají mezi sebou skvělou buddy chemii. Navíc jsou schopní v soubojích i ve fyzickém humoru. Co naopak Mušketýrům podráží nohy, to jsou laciné scénáře většiny dílů - mluvím tu o používání těch nejotřepanějších klišé a zkratek. Scénáristé si buď a) myslí, že jejich publikum je úplně dementní, nebo za b) jsou sami líní a neschopní. Jako sůl by tu byl potřeba showrunner se silnou vizí a příběh, který by spojoval celou první sérii. I přes tyhle výtky je tenhle seriál fajn oddechovna s přidanou hodnotou pro milovníky českých hradů a zamků. PS: Nemile mě překvapují až rasistické komentáře na etnický původ hlavních představitelů. Bravo, uživatelé ČSFD, bravo... ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Zatím fajn a za 5*, docela zajímavě zpracovaný námět Tří mušketýrů a dobře zvolené herecké obsazení, dává předpoklad pro dobré pokračování, sám jsem zvědav jak to půjde dál a samozřejmě výstižná hudba, tomu dává správný říz. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mušketieti boli už toľko krát zahraní, že je pochopiteľné, akým smerom sa tento seriál uberá. Kvitujem mu, že chce byť iný, je tam menej tej klasickej romantiky a maximálne úskočného Richelieu (ale práve to bolo čarovné na starých verziách) a viac akože vtipu a takého moderného štýlu. Môže to teda osloviť nového diváka, no nie klasika. Zobrazenie napríklad kráľa bolo veľmi trápne, spomínaný Richelieu málo herecky výrazný (a to je zásadné) a problém tiež vidím vo vymyslených dejových zvratoch, ktoré sú silne nepravdepodobné a s Dumasovou predlohou nemajú nič spoločné. Začiatok série celkom chytí, potom to pomaly upadá. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Musketeers s kamennou tváří předhazují ty nejprovařenější klišé a na to, že s historií nemají nic společného, se berou zbytečně vážně. Epizodičnost by nevadila, kdyby některé postavy na několik dílů téměř nezmizely a naopak se nevyzdvihovaly jenom dvě nebo tři. To všechno aniž by existovala červená nit spojující celou sérii. Z mušketýrů svůj part zvládají o třídu líp Porthos a Aramis, ale nejzajímavější postavou je pořád Richelieu bezohledně pracující pro dobro... Francie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak koukat se na to dá. Občas je to i zábavné a vtipné, líbí se mi lokace, s těmi si britští architekti fakt vyhráli, a mnohdy známá česká místa nepoznáte. Jak tady píše Fr, kdyby se to celou dobu chovalo jako historické kriminálky zasazené do nám známého prostředí a se známou třímušketýrovou bandou, neřekne človek ani ň. Ale ono to má hodně kolísavou úroveň, občas se řeší kraviny, některé díly jsou vyloženě nuda, a charisma postav ne vždy funguje - srovnejme třeba manžela madam Bonacieux v Lesterově filmu a zde, a ostatně i záporák kardinál vypadá jak nedomrlá sušinka). Holky docela ujdou, dobře se na ně dívá, ale taky nic moc extra. Všechna ta traumata mušketýrů jsou jak z moderních kriminálek, bez toho by se to také obešlo. Chvílemi seriál ztrácí dech a obsahuje množství hluchých pasáží. Ale hlavně je neakční. Ano, každou chvíli se tam někdo mydlí nebo šermuje, ale proč propáníčka neangažovali nějakého choreografa soubojů? Všechny ty akční prvky, jež by měly být kořením seriálu, jsou nemastné a neslané, a líp to mušektýrům kecá, než že bych viděl nějaké úchvatné šermovací styly. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dumas musí v hrobě rotovat jako větrák, ale já na to kašlu. Tři mušketýři drží palce emancipaci a různým etnikům. Hlavně první řada je, že v každém díle někoho potkají, narazí na nějaký problém, vyřeší ho a další dílem začneme nanovo, aniž by se děj někam posunul. Často jde o detektivní zápletky bez větší rafinovanosti. Scénář semele mnohé známé motivy - Johanka z Arku (Angličani si to s ní tady nepěkně vyřídili), Sedm statečných, zárodky revoluce..._____Je to naivní a cíleně romantické. Výprava je chudě televizní, takže francouzský král vládne říši, která má zhruba 67 poddaných. Krále chrání vždy jen pár strážců. Exteriéry otlučených zámků i interiérů dodala ČR (fakt musíme mít tolik památek v dezolátním stavu?). ______Od třetí řady se citelně vylepší režie, přibude atmosféra a díly jsou více propojené. ____ Athos ve dvou řadách řeší vleklou manželskou krizi s Mylady. d´Artagnan potká Constance a zanedlouho se ukáže, že je nejvíc upozaděnou postavou ze slavné čtveřice. Portos přináší etnickou pestrost. A pak je tu Aramis.....Evidentně nejsem jediná, komu pohledný Santiago Cabrera padl do oka, takže se z něj postupně stává hlavní tahoun série. Žádný div nad královninou volbou. NEJČASTĚJŠÍ HLÁSKA: Chraňte krále! NEJČASTĚJŠÍ LEŽ: Nemusíte se bát, postarám se o vás, slibuji. SHRNUTÍ: Dumas to není, ale je to zábava. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Prvotní rozčarování ze čtyř velkohubých postaviček, jež ze tří čtvrtin ztvárňujou kucí (při)vopálení, až nečekaně rychle vystřídalo jakýsi zvrhlý potěšení ze svěžího uchopení víc než propraný látky. Tihle mušketýři zkrátka sami sebe neberou příliš vážně a v leckterých polohách předlohu skoro až zesměšňujou. Zatraceně drzý a nevyrovnaný, ale taky vcelku zábavný a v rámci možností fungující. --- "Every man for himself!!" (A cool úvodní titulky btw.) ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Tak první série Mušketýrů toho má hodně...má vtip, spoustu povedené akce, pěkné lidi na které je radost pohledět a nádhernou hudbu. Má taky obrovský potenciál, který zůstal naprosto nenaplněn. Na odpočinek je to výborná věc, nemůžu tvrdit, že bych se nudila. Přesto, stále mi rve srdce když vidím jak povrchně až hloupě je překrucován děj předlohy (tak aby se tam objevilo snad každé možné klišé, které si dovedete představit), jak nevyužité jsou charaktery Aramise, Athose a především kardinála ... mít takhle skvělou postavu a navíc s tak výborným obsazením a nevyužít to, to by měl být, milí páni scénaristé, trestný čin! Uvidíme, co přinese další série. (Musím ovšem přiznat, že mi ty z hradeb bomby házející jeptišky vyloudily obrovský úsměv na tváři, to se jim musí nechat ...) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mě baví. S Dumasem to má společné jen ta jména, ale to jsem ostatně čekal. Mušketýři tady působí vesměs jako tým vyšetřovatelů, který v každém díle řeší jiný případ, přičemž některá podezření se nevyhnou ani samotným mušketýrům. Atmosféra je celkem fajn, potěší i české reálie. A špatné to není ani herecky. Pravda, až na Athose jsou mušketýři až příliš hispánští, ale na druhou stranu proč ne? Mě to nijak neuráží. Pokud by to zpracovávali Američané, tak bych vzal jed na to, že by minimálně jeden z nich byl černoch. Takhle to dopadlo ještě docela dobře. Navíc herci jsou celkem sympatičtí. To platí i pro kardinála, krále Ludvíka a další známé postavy. Kdo mi příliš nesedí, je Milady de Winter, jejíž představitelka sice určitě není špatnou herečkou, ale není tak svůdná, jak by měla být. Ale to vem čert. BBC se povedl příjemný seriál, u kterého si divák odfoukne a nenáročně se pobaví. Víc ani nechci. 80% ()

Související novinky

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

08.09.2016

S Harrym Potterem jsme se rozloučili v roce v roce 2007 (respektive v roce 2011, pokud mluvíme o filmech), letošní rok je ale velkým magickým comebackem. V červenci jsme dostali divadelní hru Harry… (více)

Reklama

Reklama