Reklama

Reklama

Tři mušketýři

(seriál)
  • Česko Mušketýři (více)
Trailer 7
Velká Británie, (2014–2016), 27 h 59 min (Minutáž: 54–59 min)

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Hrají:

Luke Pasqualino, Alexandra Dowling, Emily Beecham, Tom Burke, Santiago Cabrera, Peter Capaldi, Tamla Kari, Hugo Speer, Ashley Walters, Jim High (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál zasazený do ulic Paříže 17. století je současným pohledem na klasický příběh o skupině speciálně trénovaných vojáků a bodyguardů majících za úkol chránit krále a vlast. Mladý šermíř d'Artagnan je se svým otcem Alexandrem na cestě do Paříže, když jsou přepadeni v hospodě. Alexandre je zabit mužem, který se vydává za Athose z Mušketýrů. D'Artagnan se v honbě za pomstou vydá do Paříže Athose vyhledat a vyzvat ho na souboj. Mezitím jsou Athos, Porthos a Aramis pověřeni Trevillem, aby vystopovali ztracený kontingent Mušketýrů. Na jejich návratu je Athos konfrontován d'Artagnanem, ještě předtím, než je uvězněn za vraždu. Král nařídí Athosovu popravu. Porthos a Aramis požádají d'Artagnana o pomoc při pátrání po opravdovém vrahovi - a d'Artagnan dostane za úkol získat zpět dopisy, které královskému kurýrovi ukradl člen rudé stráže vydávající se za Athose... (Filmbox)

(více)

Recenze (128)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak takhle bychom kamarádi, natož na život a na smrt, opravdu nebyli, pánové !! Navzdory české stopě zejména v podobě kameramanů Drdáckého s Málkem či tuzemských hradů a zámků v tomhle dost očékavaném projektu, navzdory mému milovanému tématu i navzdory mé nekonečné snaze neřešit, jak moc si kluci z BBC vytřeli s předlohou Alexandra Dumase prdel, aby si vlastně jen naprosto zbytečně vypůjčili jména hlavních několika postav, musím přiznat, že mě Tři mušketýři zklamali jako dlouho žádný jiný seriál.. Ten totiž i oproti té zde nesmírně haněné šílené bizarní, leč velmi zábavné, mušketýrské moderně bláznivého Paula W.S. Andersona postrádá jak nadhled a vtip, tak především i charismatické, či alespoň sympatické, tváře, když navíc paradoxně nejlépe nejen herecky obstojí právě černý Porthos Howarda Charlese.. Takže co ?? Já po první sérii s tímhle upoceným britským znásilněním francouzské legendy, jíž ten detektivní nádech, či spíš zápach, sluší asi jako praseti podkolenky, končím.. Merde !! ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Super. Na seriál jsem narazil jen náhodou a nemohl se rozhodnout jestli koukat nebo ne. Po týdnu jsem si pustil pilot a seriál mě mile překvapil. Další díly kvalitu jen potvrdily. Pro mě zatím jedno z nejlepších zpracování mušketýrů, jaké jsem kdy viděl. Porthos a Richelieu jsou prostě perfektní. 90% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Po všech těch mafiánských (Boardwalk Empire, Magic City, Peaky Blinders), pirátských (Black Sails) a vikingských (Vikingové) seriálech, na které jsem v poslední době koukal, jsou Mušketýři příjemnou oddychovkou, kde jednotlivé díly mají uzavřený děj, takže si to lze rozumně dávkovat a věnovat se i jiným věcem :-) a hlavně tu máme čtyři vyloženě kladné sympaťáky a žádné antihrdiny, kteří vše dělají pouze pro svůj prospěch. Vše je zábavné a hezky akční a jednotlivé díly jsou (až na výjimky) napínavé. K výslednému dojmu také přispívá české prostředí, takže se od začátku cítíme s Mušketýry jako doma :-) ()

kareen

všechny recenze uživatele

Většinou nejsem příliš nadšená, když si filmoví tvůrci překopávají literární předlohy od základů, ale Mušketýři jsou tak provařeným příběhem, že mi to tentokrát přijde i docela vhod. Uvidíme, kudy se to bude ubírat dál, zatím se docela bavím, sice si představuji Athose typově trochu jinak a mám pocit, že D'artagnan spíše než z Gaskoňska dorazil odněkud z jižní Ameriky, ale vcelku mají kucí docela šmrnc a Capaldi jako kardinál Richelieu je pro mě ozdobou seriálu, sice je to parchant první třídy, ale na druhou stranu působí věrohodně také jako schopný státník a dokáže vnést do jinak oddechové podívané stín temnoty, taková scéna v lese byla dost mrazivá. Hodnocení je předčasné, ještě se to může dost dobře zvrtnout, ale na tu bídu filmových zpracování, které slavnou čtyřku v posledních letech potkala, jde zatím o hezký nadprůměr. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně odpočinková verze Dumasovy klasiky, které by na jedné straně v rámci dynamičtějšího děje sedlo sestříhání každého dílu o dobrých deset patnáct minut, na stranu druhou to kvůli prostým zápletkám a hlavně díky sympatickým postavám a krásným kostýmům není vůbec potřeba. Ta epizodická dobrodružství čtyř mušketýrů, dvou emancipovaných dam a jednoho pohříchu nevyužitého Doktora, ehm Kardinála, se totiž sledují tak dobře, že samotná nepříliš zajímavá a nikam se neposouvající zápletku, který spíš než souvislý příběh připomíná barokní obdobu obyčejných krimiseriálů, se dá až příliš jednoduše ignorovat. Obzvlášť to zamrzí protože samotné postavy jsou napsané překvapivě dobře a právě takový koncept jim nedovoluje se nikam posouvat. První série tak končí prakticky stejně jako začala, a i když mi původní, stokrát omletý příběh darovaných šperků vůbec nechybí, a už vůbec se nedá říct, že bych se u Mušketýrů nudil, cítím se trochu okraden. Ze srovnání s podobně pojatým (a také BBC produkovaným) Atlantis vychází sice jako suverénně lepší, ale pořád to není úplně ono. Potenciál má totiž tato kombinace skvělého námětu s časově prakticky neomezeným televizním prostorem mnohem větší. V druhé řadě nicméně došlo k jednoznačnému zlepšení. Je sice škoda Capaldiho kvapného odchodu, ovšem konečně zajímavý centrální děj nepatrně se proplétající všemi epizodami už konečně také dokáže zaujmout a závěrečný díl tak opravdu stojí za to. A i ty předchozí díly jsou hned o kus lepší, než-li loni. Kostýmy a výprava jim stále vévodí, ale akce a zábavné příběhy jim konečně zdatně sekundují. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Seriál má příjemný look, hezké kostýmy a fajnové české lokace. Ale také občas ochotnické výkony a špatný střih akce. Celkově tak na zabavení, ale žádný hit bych nečekal. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři aneb Kriminálka Paříž. Tak jsem viděl mušketýry jako western, jako porno a teď i jako kriminálku. Co na to říci? ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Ťažko premárnená príležitosť. Skvelý svižný pilot, mladý boyband, ktorý spolu funguje a navyše spolu s Constance sú obdarení vzácnym komickým timingom. Ich "fyzická komika" a početné milé gagy sú asi tým naj čo seriál pre mňa prináša. Snáď všetci epizódni hrdinovia sú známi herci. Samozrejme, teším sa z každej známej krásnej lokácie. Avšak nejako postrácam orientovanie sa v niektorých miestach. Využívajú mnoho lokácii na tie isté účely ("konzultácie" - knižnice, Kroměříž..) a akosi sa rozdrobuje zmysel pre miesto. Strácam sa. Takisto recyklácia lokácii a ich "preoblečenie sa" za inú lokáciu, i keď rozoznávam, že to sú zjavne miesta, kde sídlia mušketieri. Prečo sú mnohé obrovské interiéry také prázdne? Naopak v exteriéroch je krásne preukázaná vyššia "production value". ___Čo ma však neskutočne zarmucuje je zahodenie príležitosti spraviť zo seriálu niečo viac ako len epizódny seriál. Chýba mi rozvíjanie nejakej centrálnej zápletky - čo príbehy 4 mušetierov, Constance, Milady? A vôbec, ako je možné, že D'Artagnan chodí s mušketiermi, je poverovaný úlohami, keď nie je mušketier?! Absolútne mi chýba vysvetlenie jeho motivácie. Prečo sa k nim teda nepridá a .. ja neviem.. nebude za to platený ako mušketier? Ach taká škoda.. dokedy bude tento seriál fungovať? Postavy nie sú plné charaktery. A keď sa nenecháme zvábiť ich príbehmi, čím iným? Pekným historickým hávom, lokáciami, akciou, záletmi, vtipmi sa nebude dať donekonečna nahrádzať istá krátkodobosť užitia si seriálu. Ach ... prosím o viac než len epizodický seriál.. Čo má diváka držať pri obrazovke a nabádať ho, aby si pozrel ďalšiu epizódu? ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Pro zatím čtyři. Většinou čekám tak pět šest dílů než se rozhoupu k hodnocení, ale udělám výjimku. Dokonale neokoukaní herci, poměrně příjemný svižný děj, vyvážený poměr akce/romance/intriky a to že je to velmi pravděpodobně silně ahistorické mi v tomto případě nevadí. Po dvou dílech jsem spokojený s čekám na pokračování. A ačkoli jsem silně proti překrucování děl literárních velikánů, tady mě to prozatím nechává kladným. Dokud nebude Porthos latentní homosexuál a Athos polobůh se schopností elektrického meče, výstřelky tvůrců toleruji. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

I když asi není úplně fér hodnotit seriál po prvních pár dílech, neodpustím si pár postřehů. BBC nastavila svou dosavadní produkcí laťku hodně vysoko... věčně nenasytný divák očekává svojí dávku kvalitní drogy, na kterou je od svého dealera již zvyklý... takového diváka však Mušketýři neuspokojí, ba zklamou... Nezajímavé postavy (herci nemají co hrát), děj nudný a akce bez náboje... chybí mi tu chemie, jiskření a atmosféra... sem tam vtipná hláška celý díl nezachrání.. Mohla bych si za týden pustit další díl... jenom nevím, jestli se mi chce... edit: přestávám sledovat, nebaví... ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dá se, když se to tak vezme, je to takový příjemný, zábavný balast fungující jako vhodná letní vycpávka v době okurkové sezóny. U těchto Třech mušketýrů platí pravidlo, že čím déle se na to díváte, tak si na to čím dál tím více zvyknete, načež vám už ani nepřijde, že to není zase tak dobrý seriál. Každý díl se dá zábavnou formou dokonale rozporcovat na vtipné večerní revue. Ovšem i když nejsem divák zatížený či nějak poznamenaný literárním originálem, nemůžu prostě říct, že by to byl dobrý seriál. Má své plusy (hudba, někteří herci, zpracování titulků, které mě teda občas solidně matou), ale stejně je na tom, i přes veškerou snahu, vidět, jak je seriál český. Kdyby titulek zněl "Tři zbrojnoši" tak neřeknu ani bů a budu se královsky bavit, ale když trvají na Třech mušketýrech, přičemž je každý díl prošpikovaný spoustou historických blábolů a nesmyslů... Nejenom, že D'artagnan zná v roce 1630 pojem "exaktní věda", ale dokonce ho umí i správně použít (což v současnosti 90% lidí ani neumí, ale koňák z Horní Dolní někde v Gaskoňsku ano), zkrátka celkově ti mušketýři působí spíše jako "Profesionálové" a vyšetřovalé z CSI v light verzi o 400 let dříve.Po první sérii ze mě nevymáčknou víc než 3*, ale snaha se cení. Uvidíme, kam se dohrabu ve druhé řadě. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním díle průměrna záležitost bez výraznější atmosféry,kde banda angličanů hraje francouze a celé se to odehrává v Čechách.Druhý díl ještě dostane šanci,ale v záplavě kvalitních seriálů jsou Mušketýři v nutnosti sledovat hodně na hraně...60% ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Moc jsem tomu nevěřil, že bych se dokázal zařadil mezi pravidelné diváky. Ale mohu směle říct, že se tak stalo. Tématiku doby mušketýrů nějak zvlášť nemusím, ale když se najde nějaké dílo jako toto, rád tomu dám šanci. Nejsem moc zběhlý v seriálech BBC, nebo spíše nedokumentárních seriálech BBC. S dokumenty jsem byl vždy spokojen, i tento prvek z britské dílny se mi velmi zamlouvá. Má to spád, vtip, celkem ucházející se ženy a mě se to líbí. Co více si přát? 80%. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Seriál, který zpracovává knižní přelohu po svém. No ... spíš si tvůrci vzali z knihy postavy a vytvořili seriál, kde "královská policie" řeší epizodní problémy kolem dvora, poddaných a samotných mušketýrů. Až na výběr dámského osazenstva jsem ale se směrem děje (nějaká ta hlavní linie se přecijen okrajově řeší) a výsledným zpracováním poměrně spokojen. 70% [2. série BUDE] ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Nakonec byli tito mušketýři jedním z lepších zpracování Dumasova veledíla. Moc se mi líbil hlavně kardinál Richelieu v podání Petera Capaldiho a dobrý byl i Sean Pertwee, jenž si taky jednou zahrál záporáka. Jinak je zajímavé, že seriál natáčeli kousek od mého bydliště a já si toho nevšiml. Teď můžu jen litovat... 4* ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

BBC si pěkně vyhrálo s kostýmy a maskami. Po prvním díle si člověk zvykne i na dobře obsazené herce. Jinak to není žádná sci-fi slátanina od Andersona. Díky novému podání to sice nepůsobí jako nostalgičtí Lesterovi Mušketýři, ale zároveň to v moderním pojetí zachytí atmosféru a hercům to jde věřit. Prozatím za 3 hvězdy, protože mi chybí nějaký hlubší příběh, který by se mohl dál rozvíjet. Povětšinu času 1epizoda/1děj, jak zmiňuje Hitman_47. edit: Stupňující se kvalita. Druhá série pětihvězdičková. Záporák Rochefort v hlavní roli. Třetí řada dostala výborné zakončení. Mušketýři budou určitě chybět! (hodnocení za 1. - 3. série - konec) ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vysoká očekávání daná vyprávěním známého, jež se podílel na natáčení v Doksanech, udělala své. Tvůrce se mile snaží rozvádět klasický příběh do nových sfér (viz. milenecká linka s Kardinalem), nicméně zároveň téměř puntičkářsky tkví na Dumasovo předloze. Největším kamene úrazu je především obsazení, které neodpovídá původnímu popisu charakterů, ale místy svou dekadentní provokavností doslova obtěžuje (viz. Milady nebo Constance). Obsazení snědých mušketýrů tomu příliš nedodalo. Nedá se svítit, Capaldi si musí napravit reputací v Doctorovi. Na téhle kodrcavé kocábce pro něj stejně není místo (Kardinálův potenciál zdaleka nedosahuje toho knižního). 40% ()

Související novinky

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

08.09.2016

S Harrym Potterem jsme se rozloučili v roce v roce 2007 (respektive v roce 2011, pokud mluvíme o filmech), letošní rok je ale velkým magickým comebackem. V červenci jsme dostali divadelní hru Harry… (více)

Reklama

Reklama