Reklama

Reklama

Tři mušketýři

(seriál)
  • Česko Mušketýři (více)
Trailer 2
Velká Británie, (2014–2016), 27 h 59 min (Minutáž: 54–59 min)

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Hrají:

Luke Pasqualino, Alexandra Dowling, Emily Beecham, Tom Burke, Santiago Cabrera, Peter Capaldi, Tamla Kari, Hugo Speer, Ashley Walters, Jim High (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál zasazený do ulic Paříže 17. století je současným pohledem na klasický příběh o skupině speciálně trénovaných vojáků a bodyguardů majících za úkol chránit krále a vlast. Mladý šermíř d'Artagnan je se svým otcem Alexandrem na cestě do Paříže, když jsou přepadeni v hospodě. Alexandre je zabit mužem, který se vydává za Athose z Mušketýrů. D'Artagnan se v honbě za pomstou vydá do Paříže Athose vyhledat a vyzvat ho na souboj. Mezitím jsou Athos, Porthos a Aramis pověřeni Trevillem, aby vystopovali ztracený kontingent Mušketýrů. Na jejich návratu je Athos konfrontován d'Artagnanem, ještě předtím, než je uvězněn za vraždu. Král nařídí Athosovu popravu. Porthos a Aramis požádají d'Artagnana o pomoc při pátrání po opravdovém vrahovi - a d'Artagnan dostane za úkol získat zpět dopisy, které královskému kurýrovi ukradl člen rudé stráže vydávající se za Athose... (Filmbox)

(více)

Recenze (128)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Britští The Musketeers jsou pro mě první adaptací známé předlohy, která není vyumělkovaná, idealizovaná, přímočará a hlavně předvídatelná. Mušketýři jsou charismatičtí a brzy je dokážete rozlišit dle jejich jmen - a dokonce i ten D'Artagnan není otravné čtvrté kolo u tříkolky:) Epizody se mohou zdát být centrované na určitou postavu (dle zavádějících upoutávek na další epizodu), ale nikdo není vyloženě protěžován a všichni dostanou rovný podíl televizního času. Příběhy hlavních (ale i vedlejších) charakterů vás skutečně zaujmou, včetně jejich minulosti. Seriál získal i skvělého charismatického kardinála v podání Petra Capaldiho, který ale bohužel kvůli "doktorovským" povinostem bude ve druhé sérii chybět. Kromě dobře postaveného scénáře jsou pro nás velikým lákadlem natáčecí lokace - všechny exteriéry (a interiéry:) ) najdete v českých luzích a hájích.... a vcelku zdařile imitují pařížské předměstí a blízké okolí. Když už nic jiného, tak ten český filmový průmysl má o zakázku postaráno minimálně na druhou sérii, která se aktuálně u nás právě natáčí... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní mix akce, komedie, dobrodružství a navrch i minimum romantiky a co se nestane, funguje to skvěle. Jistě, vím, je to BBC, ale tohle je asi její první seriál, u kterého jsem pochyboval, zda bude dobrý, či ne. Naštěstí se mi po několika dílech potvrdilo, že zklamání se nekoná, a jak to už u anglických seriálů bývá, je to dokonce díl od dílu lepší. Seriál má dva velké klady - jedním je znělka, která sice není důležitá, ale ta melodie je skvělá a docela návyková, navíc i titulky jsou úžasně zpracované, takže to stojí za to. Především to ale má jeden obrovský aspekt - Capaldiho. Ten chlap je učiněný ďábel, který zahraje fakt všechno, a nebýt Doctora, moje cesta ke shlédnutí tohoto seriálu by asi byla delší, což je rozhodně škoda, jelikož bez něj by to nebylo ono (uvidíme, zda to potvrdí druhá série). Nejlépe zahraný Richelieu, jakého jsem zatím viděl. Snad jen Milady by mohla dostat více prostoru. Také oceňuji, že se to natáčelo v Čechách, to se na ten seriál kouká hned mnohem příjemněji. Navíc zápletky jsou velmi povedené a jako celek to skvěle funguje, takže já osobně se těším na druhou sérii, jelikož ta první byla nabitá akcí, vtipem a vším, co k tomutu žánru patří. Z produkce BBC je to sice slabší produkt, ale myslím, že na 85% to krásně dá, takže rozhodně doporučuju, krásně strávený čas. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Seriál je správně pojmenovaný Mušketýři, aby se to moc nespojovalo s Dumasovým dílem, ale Češi tam tu číslovku museli narvat, a tím si myslím odradili spoustu diváků, kteří očekávali něco naprosto jiného. Kulisy, příroda, a vše je na jedničku, přece jen se to natáčí u nás. Kostýmy se mi taky hodně líbí, i když si jich většinou moc nevšímám, tak tady mi padly do oka. První série byla hodně dobrá, snad i díky záporákovi, druhá série už byla taková průměrnější, snad i díky hlavnímu záporákovi, on byl prostě, na facku. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Samotnou mě překvapuje, jak se ten seriál slibně rozjíždí. Mohla to být urážka profláklé předlohy, ale ono to kupodivu funguje. Jsou to takové příhody ze života královské ochranky zasazené do známého rámce. Karty jsou dobře rozdány, epizody mají spád, k tomu tradičně výborní herci, krásná výprava i kostýmy a fantastický soundtrack. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Velmi rozpačitý britský seriál představující Dumasovi Tři mušketýry po svém, upřímně s předlohou to má společného jenom hlavní hrdiny a jejich charaktery, jinak se tvůrci pustili do vlastních příběhů a konspirací, s čímž problém nemám, přestože jsou očividně cíleně zakomponované dnešní problémy do tehdejší doby a leckdy to působí komicky, nicméně některé příběhy nejsou špatné. Bohužel jsou díly dosti nevyrovnané a zatímco půlka dílů je skvělá, ta druhá mě málem unudila k smrti. Na druhou stranu, přestože je na seriálu vidět nepříliš velký rozpočet, tak se může chlubit krásnými exteriéry z českého prostředí a tvůrcům se také podařil dobrý casting vedlejších herců a navození dobré dobové atmosféry. Největší předností jsou ale skvěle vybraní hlavní představitelé, kterým nechybí charisma a se svými rolemi se perfektně sžili, excelují zejména Santiago Cabrera v roli Porthose a Peter Cataldi coby úlisný Richelieu, kterého řadím snad k nejlepšímu představiteli této postavy ve všech mušketýrských filmech. Moje hodnocení 50%. ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Seriál je sice pořád v začátcích, ale s každým dalším dílem se nudím víc a víc. Nemohu si pomoct, ale od seriálu jsem čekala trochu více bitek, napětí a akčnosti. Ani příběh se neubírá žádným směrem a každý díl si jde svou cestou. Seriál si mou pozornost nezískal. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Slušná práce při využití Dumasových postav. Tři mušketýři jsou jedním z děl, která bezmezně a zcela nekriticky zbožňuji, tudíž jsou veškeré adaptace a inspirovaná díla podrobena zdrcující kritice za prznění mých milovaných knih. The Musketeers mají tu výhodu, že si z knížek berou s úctou a jen nezbytné, dosáhli tak poměrně vzácného- dokážu je brát jako zábavné (víceméně) samostatné dílo, ne pokažení předlohy. Lehké, postavené především na postavách a pro našince i na příjemně povědomých lokalitách. Objektivně lepší tři, za spousty známých míst (Terezín! Terezín! A prakticky každé druhé křoví.) zvýším na čtyři. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jmenuje se to "Mušketýři", takže každý poloblb musí tušit o co jde. Nikoho nepřekvapí výskyt kardinála "Ryšelijé" a fakt, že je to hajz taky ne. Co překvapí je snaha se alespoň trochu vymanit a pobavit (viz "každý sám za sebe" :)). Co zamrzí, je debilita chování postav. Neříkám že furt a stále, ale to co někdy předvádí je tragedie. A může za to scénář, protože jakékoliv vynechání logiky je záminkou pro akci nebo následováno náhodou, která uvede vše na pravou míru a velmi často je základem pro nějaký ten vtípek. Od seriálu tedy nelze čekat žádný zázrak ani extra svěží přístup. Vše je tak nějak napůl a to asi zamrzí ze všeho nejvíc. 2. řada: škoda slov. Druhá řada pokračuje v přesně stejném duchu (stejné neduhy jako jednička...) ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Dávám slabší čtyři hvězdy. Je to nenáročný akční seriál k odpočinu. Scénáře jsou děravé, s historií to moc společného nemá, ale hlavní postavy jsou sympatické a v seriálu je i hodně krásných žen. Některé epizody jsou slabší (čtyřka), jiné zase velice povedené (sedmička, desítka). Mušketýři pálí z mušket jako kovbojové na divokém západě, pak zase mávají o sto šest meči, mezi akcí provádí kriminální pátrání jako detektivové a do toho všeho hláškují. Nechybí nějaký ten románek, zrada, temná minulost, kardinálovy intriky a tak podobně. Určitě se mrknu i na druhou sérii. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

V mezích možností docela dobrý. Důraz kladen spíše na epizodní příběhy, kostýmy, efekty a dějové zvraty. Očekával bych i historickou věrnost, ale to jsem se přepočítal (almary v 17. století, palácová stráž nosí moriony aj.). ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Četl jsem Tři mušketýry a mám tu knihu fakt rád, takže si mě seriál i přes mé rozporuplné pocity získal. Je škoda, že tam dost funguje styl 1 díl = 1 případ, ale zase se mi líbí jak je to odlehčený a točený v českých krajinách. Někdy dost škodí ta předvídatelnost. 1. série - 75% 2. série - 90% ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Člověk na to hlavně nesmí koukat jako na klasickou adaptaci "knihy", protože z té jsou tam jen drobky a Dumas se občas nejspíš převalí v hrobě, ale pořád je to větší legrace než poslední americký výtvor... Update: Po dvou sériích mne neopouští radost ze sledování. Druhá řada je více ucelená, celkově svižnější a dotažená (ačkoliv vrátka pro třetí jsou velmi velká a hlavně ambiciózní)... Jen tak dál... 80% ()

Thomm 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda. Tragičtí herci (hlavně D'Artagnan je hrůza), pomalé tempo, nulová zápletka a nelogičnost na každém kroku. Spousta triků a soubojů na efekt, ale nic, co by doopravdy zaujalo. Jediné, co stojí za zmínku jsou dobové kostýmy a hudební doprovod. V mnohém Musketeers připomínají Black Sails a to je špatně. Po druhém díle mám jasno - nebudu sledovat. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nepovedal že ma tento seriál bude baviť ale stalo sa. Skvelá akcia , vtipy a hlavne sympatický herci.Po prvej sérii som nadšený , posledný diel bol super akčný aj keď sa tam vlastne nič nevyriešilo.Som veľmi zvedavý na druhú sériu ale zatiaľ je to na 5*. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

II. série je ještě lepší než první, i když jsem musela oželit konec skvělého Capaldiho. Jediná věc, která dle mého názoru trochu skřípe, je duo d'Artagnan + madame Bonacieux, aka Luke Pasqualino + Tamla Kari. Jak jen tihle dva se k sobě nehodí! Celý seriál vidím jako možný návod, jak ze silného historického námětu vykřesat povedenou podívanou pro současného diváka. Je to odpočinkové téma se vším, co k tomu náleží, ale zároveň opravdu příjemná podívaná, které nechybí nápady, sympatická typologie postav i vtipné (až komické) "akční" scény. Radost, humor i pozitivní naladění z natáčení se tvůrcům povedlo přenést i na plátno. Těším se na III. sérii :) ()

Související novinky

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

08.09.2016

S Harrym Potterem jsme se rozloučili v roce v roce 2007 (respektive v roce 2011, pokud mluvíme o filmech), letošní rok je ale velkým magickým comebackem. V červenci jsme dostali divadelní hru Harry… (více)

Reklama

Reklama