Reklama

Reklama

Tři mušketýři

(seriál)
  • Česko Mušketýři (více)
Trailer 3
Velká Británie, (2014–2016), 27 h 59 min (Minutáž: 54–59 min)

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Hrají:

Luke Pasqualino, Alexandra Dowling, Emily Beecham, Tom Burke, Santiago Cabrera, Peter Capaldi, Tamla Kari, Hugo Speer, Ashley Walters, Jim High (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál zasazený do ulic Paříže 17. století je současným pohledem na klasický příběh o skupině speciálně trénovaných vojáků a bodyguardů majících za úkol chránit krále a vlast. Mladý šermíř d'Artagnan je se svým otcem Alexandrem na cestě do Paříže, když jsou přepadeni v hospodě. Alexandre je zabit mužem, který se vydává za Athose z Mušketýrů. D'Artagnan se v honbě za pomstou vydá do Paříže Athose vyhledat a vyzvat ho na souboj. Mezitím jsou Athos, Porthos a Aramis pověřeni Trevillem, aby vystopovali ztracený kontingent Mušketýrů. Na jejich návratu je Athos konfrontován d'Artagnanem, ještě předtím, než je uvězněn za vraždu. Král nařídí Athosovu popravu. Porthos a Aramis požádají d'Artagnana o pomoc při pátrání po opravdovém vrahovi - a d'Artagnan dostane za úkol získat zpět dopisy, které královskému kurýrovi ukradl člen rudé stráže vydávající se za Athose... (Filmbox)

(více)

Recenze (128)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jako vtip, či příběh tří mušketýrů z jiné reality dobré. Dumas by se nestačil divit. Ne vážně, jde o celkem hezkou akční podívanou, krásné záběry z hezkých míst v Čechách a na Moravě. Pokud by se seriál nehlásil ke Třem mušketýrům, tak za mě v pohodě. Pokud myslím na předlohu, pak musím říci, že jde o příšernou slátaninu, která je naprosto mimo realitu. Tím, že jsem skalní fanoušek Dumase a mám ráda i historii, tak to nějak neskousnu. Možná kdy by Angličani prznili jiného autora, tak mě to tak nevadí. Herci podávají celkem slušný výkon, ale ten ubohý, místy nelogický scénář prostě nezachrání. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to hodně nekriticky neboť Tři mušketýry zbožňuju odmala. Objektivně je to Xena a Herkules 21. století a zaslouží si to s přimhouřeným okem tři hvězdy. Ale jak řikám, Tři mušketýři jsou citovka a dělalo mi to radost. Příběh je od Dumase ohnutej až k zemi, ale postavy jsou fajn, je vidět nějaký vývoj a nakonec mi ani nevadí, že Porthos je čenej, Athos špatně přehrávanej a D'Artagnan přičmoudlej šamponék. Constance neni Rachel, Milady je vlastně kladná, ale Aramis vládne a já se těšim na další sérii. ()

sgt.paper 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem se rozhoval mezi 3 a 4, po druhém jsem dával jasnou 4 a třetí díl mě donutil dát 5. Tady se nejedná o už tolikrát ohraný příběh, ale o originální a dobře zahráný seriál :) Doufám že se seriál bude lepšit dále a já mu tu pětku dám :) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu nějaká hlavní propracovaná dějová linie, jak to u dobře vymyšlených seriálů bývá. Tady se najednou něco děje a najednou je to i vyřešeno. Ve výsledku se na to nedívá špatně jako na jednotlivá "videa" pro zabití 50 minut, ale celkově to vyznívá do prázdna, nemám totiž zájem dívat se dál, nejsem zvědavý, co bude dál, protože vím, a to i z ukázek příštího dílu, že se bude jednat o něco jiného a nic pořádně nenavazuje - věčná škoda - základ seriálu podle mě. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Není to žádné superveledílo, ale jako dobrodružná historická báchorka to funguje vcelku dobře, herci jsou sympatičtí a u každého dílu se více méně dobře bavím. Ryzí odpočinek. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Dumas má s touto šermující a skotačící skupinou společného pramálo, jedná se spíš o variaci na středověkou kriminálku s jedním případem pro každý díl a stylizovanou do líbivého a moderního kabátu v čele se čtyřmi fešáky, která má však s historií společného asi tolik jako Francie obalená do českých exteriérů. Stále také netuším, jestli má zde kardinál platit za záporáka, protože na něho není Capaldi dostatečně charizmatický, jeho postava je nevýrazná a platí zde spíš za takovou chůvu krále Ludvíka. Od BBC jsem tedy čekal trochu víc, ale uvidíme, možná časem tvůrci pochopí, že nějaká jednotící linie by tomu rozhodně nebyla na škodu. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Příběh Dumasových Tří mušketýrů mám ráda. V dětství jsem nesčetněkrát viděla dnes již klasický film z roku 1973 v naprosto hvězdném obsazení, který je jednoduše výborný. Takže jsem tomuto seriálu dala šanci, protože to vůbec není špatné téma na seriál, hlavně když dnes člověk vidí, jak některá témata teprve dokáží skvěle vyniknout v nadstandardní délce, kterou tento formát dovoluje. Ale již po prvním díle mě napadá jedině, že život je příliš krátký na to sledovat každou špatně obsazenou adaptaci téhož. Možná prostě nepodali příběh tím způsobem, který bych si přála, žádný z herců mě ani minimálně nezaujal a v podstatě to byla nuda. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi príjemné spracovanie obľúbenej témy. Izolované príbehy iba voľne napojených epizód výrazne neoslnia, no tak isto väčšinou ani neurazia. Pozitívom je dobre zvládnuté prostredie, (len) niektoré kostýmové prvky (keď sa oprostím od totálneho hnidopišstva) a takisto na filmové/seriálové plátno až netradične dobrý šerm pod taktovkou Romana Spáčila z Merletu. Pristavím sa ešte pri zobrazení osobnosti kardinála Richelieua, ktoré mi v prvom diely nesadlo, neskôr zapadlo do roviny akceptovateľnosti no vo finále série opäť kleslo a ja ho hodnotím ako nezvládnuté. Dobre spracovaný Richelieu by do takej očividnej a jednoduchej pasce určite nespadol. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem na konec první řady. Kdyby se to mělo držet Dumase, byl by seriál určitě zdlouhavý a tím pádem nudný. Nový pohled je prostě něco nového a ne neustálé opakování starého. Tak polovina epizod byla dost dobrá, zbytek slabší, až někdy zbytečný. Jednoznačně boduje kostýmní výprava a ta k historickému filmu patří. Vzhledem k tomu, že první řada proběhla na jedné (údajně prima) TV právě v těchto dnech, tak je hodnotím jako fajn letní oddychovku. PO ZHLÉDNUTÍ DRUHÉ SÉRIE měním hodnocení a zvedám o jednu hvězdici. Druhá řada působí víc filmově, lokality jsou pečlivěji vybírané a není na první pohled tolik poznat, že Západ natočil v Česku levný film. Asi se během první série všechno naučili dělat a ve druhé se jede na plný plyn. Potěšilo mě, že se více intrikaří, více bojuje. Poslední čtyři díly měly grády a tím víc jsem nepochopil, že je prima debilové přesunuli ze zavedeného večerního času na nedělní poledne. Asi nemají ponětí, že je někde ohodnoceno na 71%. Dospělákům stačí jeden a půl řady a závěr dáme malým dětem. Také mají nárok na temný středověk, zabíjení, vraždy, popravy, lži, smilstvo ... ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

zatím hodnotím za čtyři ,2 díl byl dost dobrej,uvidíme jestli bude seriál od dalších dílů lepší . ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Dumasova předloha je pro mě srdeční záležitostí, takže mám rád i všechny jeho filmové (a seriálové) podoby! Na druhou stranu k nim umím být i dostatečně kritický, ale tady zatím nijak zvlášť nemusím... Uvidíme jak se to vyvine... Zatím 70%... ()

comicsJan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad vzít klasický příběh o čtveřici hrdinů a přepracovat jej do akcí a intrikami nabité podívané, sem tam s nějakým vtipem. Dle mého názoru se toto zpracování povedlo a já se vskutku těším na další díly. ()

PaRi odpad!

všechny recenze uživatele

Na prznění klasiky by měl existovat nějaký paragraf a to zejména u klasiků, kteří se už nemohou bránit. Navrhoval bych například trest za takové prznění, že by tvůrci dostali dva roky na tvrdo a za ty dva roky by museli denně shlédnout třikrát mušketýry z r. 1961: http://www.csfd.cz/film/37696-tri-musketyri-kralovniny-privesky/prehled/ a nahlas přečíst denně 50 stran předlohy, kterou zprznili! Dále by museli každý den 300 x napsat: "Nejsem lepší, než Alexandr Dumas a hluboce se mu omlouvám, jakožto i všem čtenářům, kteří obdivují jeho dílo." Doufám, že celou tu smečku režisérů pod tímhle paskvilem podepsaných bude alespoň každou noc chodit budit duch tohoto geniálního spisovatele. Je to hnus, velebnosti, který se může líbit jen vypatlaným seriáložroutům, kterým je jakákoliv romantika cizí, neb vůbec nevědí, co to je a v telenovelách či různých taky historických filmů ji nenajdou! Komentáře, které mi mluví z duše: Tommassi3 **, framil odpad!, LiVentura odpad!, Fajt odpad! ()

Eilem 

všechny recenze uživatele

Prvý diel žiaľ iba obyčajný priemer. Osobne dúfam v zlepšenie a možnosti zdvihnutia na štyri no už teraz tomu moc neverím. To prostredie nie je uveriteľné, herci sa nehodia, hudba nič moc. ()

Oxymoron5 

všechny recenze uživatele

Konečně mušketýři, kteří se věnují svému řemeslu.... střelbě. Pohodový seriál. A to, že jsou herci opálený, není vůbec na škodu. Ví se vůbec přesně, jak tehdy lidé vypadali. Vždyť měla Francie vztahy se Španělskem a tak promíchávání národů je na místě. Takže nevím, proč někomu vadí, že jsou snědší. Mohli klidně být. ()

Dashiella 

všechny recenze uživatele

4 po celej prvej sérii. Áno, veľa príbehových klišé, ale to je jediné zrazenie z hviezdičky. Na druhú stranu to nie je až také strašné ani s nimi, veď je to akčný žáner, je produkčne skvelo urobený, herci sú mi sympatickí všetci, je to vtipné a pekné, nič to od vás nechce- skrátka kvalitný oddych. A konečne je dakde kopa pekných chlapov. ()

Freza77 

všechny recenze uživatele

Hodně věcí mi v seriálu chybí... Něco bych k tomu přidal a něco oddělal, aby to bylo aspon na 4.hvězdičky. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Ta televizní produkce z toho čouhá na sto honů. Stejně tak jako snaha udělat z klasiky jednu z mnoha dalších televizních detektivek. A ta trapná policejní vyšetřovací rétorika dílo zkázy jenom dokonává. Na romantiku, vtip a šarm zapomeňte. Angláni jsou holt studený čumáci. ()

Související novinky

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

08.09.2016

S Harrym Potterem jsme se rozloučili v roce v roce 2007 (respektive v roce 2011, pokud mluvíme o filmech), letošní rok je ale velkým magickým comebackem. V červenci jsme dostali divadelní hru Harry… (více)

Reklama

Reklama