Reklama

Reklama

Tři mušketýři

(seriál)
  • Česko Mušketýři (více)
Trailer 3
Velká Británie, (2014–2016), 27 h 59 min (Minutáž: 54–59 min)

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Hrají:

Luke Pasqualino, Alexandra Dowling, Emily Beecham, Tom Burke, Santiago Cabrera, Peter Capaldi, Tamla Kari, Hugo Speer, Ashley Walters, Jim High (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál zasazený do ulic Paříže 17. století je současným pohledem na klasický příběh o skupině speciálně trénovaných vojáků a bodyguardů majících za úkol chránit krále a vlast. Mladý šermíř d'Artagnan je se svým otcem Alexandrem na cestě do Paříže, když jsou přepadeni v hospodě. Alexandre je zabit mužem, který se vydává za Athose z Mušketýrů. D'Artagnan se v honbě za pomstou vydá do Paříže Athose vyhledat a vyzvat ho na souboj. Mezitím jsou Athos, Porthos a Aramis pověřeni Trevillem, aby vystopovali ztracený kontingent Mušketýrů. Na jejich návratu je Athos konfrontován d'Artagnanem, ještě předtím, než je uvězněn za vraždu. Král nařídí Athosovu popravu. Porthos a Aramis požádají d'Artagnana o pomoc při pátrání po opravdovém vrahovi - a d'Artagnan dostane za úkol získat zpět dopisy, které královskému kurýrovi ukradl člen rudé stráže vydávající se za Athose... (Filmbox)

(více)

Recenze (128)

Horn 

všechny recenze uživatele

Lehká oddychovka na prázdninové večery. Pokud zapomeneme na původní román a na to co o něm víme, na historickou přesnost a nebudeme příliš očekávat od zápletek, pak budeme spokojeni. Děj je tak nenáročný, že pokud k obrazovce dorazíte v půlce epizody, tak i přes to budete během minuty zorientovaní a bez problémů vplujete do děje. Jak říkám, opravdu lehká oddychovka. ()

Rustita 

všechny recenze uživatele

Príbehy o mušketieroch som mala vždy rada a po prečítaní Dumasovej klasiky som sa nikdy neubránila porovnávaniu knihy s akoukoľvek filmovou adaptáciou jeho románu. V prípade tohto seriálu som z toho musela výrazne upustiť, pretože po zhliadnutí dvoch sérií je jasné, že z knihy sú prebraté len notoricky známe mená a seriál sa uberá svojím vlastným smerom. Súhlasím s HoneyBunny, že BBC sa pokúša o niečo, čo predvádzala Xena alebo Herkules a to všetko s nedotiahnutými (miestami až nelogickými) scenármi niektorých epizód. Je tu evidentné sústredenie sa na súčasného (mladého) diváka, na druhej strane – ako inak tomuto divákovi ukázať, že existovala aj doba hrdinských mušketierov? (O podobný cieľ sa snažili aj Piráti z Karibiku, našťastie pre divákov to tej parte vyšlo oveľa lepšie). Pre tých „starších“ by to teda mohla byť ľahká oddychovka počas teplých letných dní s nejakými tými vtipnými (aj keď príliš súčasnými) dialógmi, peknými prírodnými scenériami, kráľovskými „agentmi“ a nie veľmi vábnymi kostýmami. Druhá séria o niečo svižnejšia ako prvá, aj keď stále nenaplnený potenciál bez nejakého toho iskrenia a atmosféry. A k tomu anglický Athos, maurský Porthos, taliansky D´Artagnan a španielsky grand Aramis (alebo že by sa vrátil sir Lancelot s fúzikmi a bradou?) – všetko, len nie francúzsky šarm... preto aj naďalej ostávajú pre mňa number one Traja mušketieri z roku 1961. ()

archetta 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, hodně akce, nějaká ta láska a intriky se taky najdou. V první sérii je každý díl uzavřeným příběhem, v druhé sice taky, ale jednotlivé díly jsou mezi sebou mnohem více provázané. Třetí série se momentálně (září 2015) natáčí, a obávám se, že bude poslední. V první sérii je hlavním záporákem kardinál Richelieu, v druhé Rocherfort. Buckinghama jsme ještě nepotkali a možná taky ani nepotkáme. Jo, a pro všechny kecaly, že to není podle knížky: v úvodní sekvenci je jasně napsáno, že je to "na základě postav Alexandra Dumase". Celé se to natáčí v Čechách a Češi jsou zodpovědní také za šerm (skupina Merlet pod Romanem Spáčilem). Takže už jen kvůli lokacím a bojovým scénám stojí za to na to koukat :-) ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Chujovina to možná je! Ale dokázala mě udržet u obrazovky, a to dneska jen tak něco již nedokáže (pravda - kvalita stále klesá). Takže v porovnání s tím, co je dnes na trhu... super oddechový seriál! :) ()

Rogue_One 

všechny recenze uživatele

Aktuálně vysílá Viasat History. Na rozdíl od Herekovy slátaniny, kdy by Dumas mohl rotací v hrobě napájet menší městečko, je tato televizní verze velmi slušná. Kdo ovšem vidí etalon Tří mušketýrů právě v Herekovi, bude velmi překvapen. Pro mě tím je dvoudílná Lesterova verze. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál vůbec nebyl špatnej! Klasických mušketýrů byla natočena halda, takže by nemělo smysl koukat zase na novou verzi toho samýho. Samotní mušketýři jsou zcela v pohodě - to, že Porthos je míšenec, mě nijak neuráží - to byl koneckonců Dumas také. Tahle čtyřka je sympatická a charismatická. První sérii si trochu krade Capaldi v roli kardinála - je skoro škoda, že na konci série umírá. Ve druhé sérii se hlavním padouchem stává Rochefort, který je tak odpudivý už od pohledu, že se divák diví, že mu král všechno tak žere. Tak obyčejný konec si ovšem Rochefort nezasloužil, toužil jsem po tom, aby byl odsouzen za vlastizradu a rozčtvcen na náměstí. Třetí série sleduje umírání krále a intriky jeho slizského brášky Gastona. Hlavním padouchem je zde bezskrupulózní zmetek Grimaud a primitivní hajzl Marcheaux. Nakonec všechno dobře dopadne, šmejdi zdechnou a mušketýři zaslouženě zvítězí. Pro nás je samozřejmě přitažlivé i zasazení celého děje do českých reálií, ale také skvělé obsazení dalších postav, ze kterých lze vyzdvihnout Trévilla, Constance, královnu, ale i Milady de Winter, která sice není vyslovená krasavice, ale má šmrnc. Je to akční, dobrodružné, zábavné - prostě spokojenost. ()

Související novinky

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

08.09.2016

S Harrym Potterem jsme se rozloučili v roce v roce 2007 (respektive v roce 2011, pokud mluvíme o filmech), letošní rok je ale velkým magickým comebackem. V červenci jsme dostali divadelní hru Harry… (více)

Reklama

Reklama