Reklama

Reklama

Patema nohama vzhůru

(festivalový název)
  • Japonsko Sakasama no Patema (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Když ji pustím, spadne do nebe.
Patema celý život strávila pod zemí. Po katastrofickém pokusu o spoutání alternativních zdrojů energie se musel její lid usadit v temné a stísněné síti podzemních tunelů. V temnotě sní o dobrodružstvích na povrchu. Eidži jaksi nezapadá ve škole, ani ve společnosti. Jeho svět ovládá již po generace tyranský rod Izamura. Městu ve středu království dominuje obří Řídící věž a v dálce na horizontu se ukazují rozsáhlé pustiny. Tato dvojice se brzy zaplete do velkých událostí, které postaví jejich světy na hlavu... (Animefest)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (24)

Palisander 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol vyslovene detský, pomalý a niektoré problémy boli riešiteľné rádovo v minútach, ak nie v sekundách. Ale asi bolo treba získať čas na vybudovanie atmosféry. Čo sa podarilo výborne. Dávno sa mi nestalo, aby som sa takto zžil s nejakou postavou. O Patemu som sa v niektorých scénach naozaj bál, za čo si tvorcovia zaslúžia veľkú pochvalu. Pre mňa omnoho lepšie spracovanie nápadu, ako v o rok staršom hranom filme Upside Down . Aj keby odpisovali, rád im to odpustím. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Opět lepší tři hvězdičky. Patema má moc pěknou animaci prostředí, postavy za mě mohly být udělaný o trochu lépe. Příběh není nic nového, alespoň ne pro mě, vidím v tom hodně schéma mé srdcové záležitosti - Zkáza Ecobanu. Postavy mohly mít rovněž rozvinutější charaktery, ale bohužel pro to nejspíš prostor moc nebyl, šlo spíše o propletení vztahů těch nahoře a těch dole, i když tomu vlastně bylo naopak! Opět ale to samé jako v případě Zkázy Ecobanu. Je to jeden z hlavních důvodů, proč nejdu s hodnocením výše. I tak ale příjemná pokoukaná:) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - My jsme úplně jiné bytosti než vy......... Je to trošku převrácený příběh a to co funguje na papíře, nemusí zákonitě fungovat ve filmu. CITÁT - Nenech mě spadnout!!....... Jezdící chodník mě dostal a je velmi věrohodný. Celkově mě však příběh moc neoslovil. Byl krásně kreslený a hudbu měl jen průměrnou. DIALOG: PATEMA - Jsi.....vzhůru nohama!!! EIJI - Ne, to ty jsi vzhůru nohama!!!....... ()

theFtip 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu rád, že jsem se zúčastnil promítání na brněnském Animefestu, protože to čekání se vyplatilo. Po vizuální stránce to bylo krásné ale kvůli obracení scén občas trošku zmatečné (párkrát sem nevěděl kde je nahoře a kde dole, kdo kam padá). Příběh byl také pěkný, u filmu jsem se bavil a těch 90 minut mi uběhlo velice rychle. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Koukáte na to, navíc v kině, je to fajn. Upřímně jsem to čekala více pohádkové, takže některé scény na mě působily v rámci filmu až moc násilně, možná krutě, říkala jsem si, že takový snímek by se bez takových drsných scén krásně obešel. Hudba na mě dojem neudělala – v podstatě téměř po skončení filmu jsem si nedokázala vybavit jediný motiv. Na druhou stranu vykreslení vztahu Mezi Patemou a Eidžim bylo velmi vydařené, radost pohledět. Nápad s opačnou gravitací není nic nového, naštěstí s tím tvůrci ve filmu pěkně hrají, obzvláště ve chvíli, kdy se s opačnou gravitací otočí i kamera, je to velmi vydařené. Hned po skončení filmu má člověk pocit, že viděl kvalitní snímek s lehce předvídatelným koncem, ale i tak za krásné 4*. Jenomže když nad tím člověk pak chvíli přemýšlí, případně diskutuje s někým dalším, najednou si začíná všímat jistých nedotažeností, nesmyslů a už nemá z filmu tak pěkný pocit, jako měl po jeho skončení. Proto nakonec dávám 3*. I tak určitě doporučuji ke zhlédnutí, pokud máte chuť na milý příběh o síle přátelství, bez velikých zvratů, milých postaviček a jednoho sociopata. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama