Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka Viktorie Šťastná  odjíždí studovat do Prahy hereckou akademii. Záhy však zjišťuje, že se její původní ideály nesetkávají s realitou. Dostává se do party protřelých studentek, které pojímají hereckou kariéru zcela osobitým způsobem. Co všechno je Viky ochotná udělat pro úspěch? (oficiální text distributora)

Recenze (22)

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Když přijdete do kina a zaplatíte paušálně něco přes sto korun, očekáváte, že vám na podobně paušální úrovni zaručují určitou „objektivní“ technickou kvalitu. A když jdete na film, jehož štáb tvoří většinou studenti FAMU, tušíte, že sice nemůžete očekávat Hanekeho preciznost, nicméně si můžete být jistí, že na základní úrovni ovládají řemeslo. Jenže svět je kruté místo a podobné předpoklady v něm neplatí. Čeká nás v první řadě nepochopitelně špatně vyvedená produkce, v níž kamera mnohdy nedokáže udržet postavu v obraze a některé záběry vypadají jako pořízené levnou imitací iPhonu. A zvuk je zachycen tak špatně, že části dialogů není rozumět. Když se navíc podíváme na nepochopitelný vývoj postav (z dobráka v mrchu během jedné věty) a směšné dialogy (některé úseky, třeba rozebírání improvizací na schodišti, si hmatatelným vzduchoprázdnem v ničem nezadají s The Room), máme tu úplnou enigmu. Na hranice ještě větší absurdity posunují Šťastnou pseudoumělecké prvky, kdy je například příběh přerušován a hrdinka předříkává texty z Romea a Julie. Aniž by ovšem děj na jakékoliv úrovni parafrázoval nebo navazoval na tuto hru. Nahlas už jsme se smáli u náhodných záběrů na pražská panoramata zakončovaných vždy zatmívačkou, které působily roztomile bezradně a samoúčelně. Doprovázené jsou pro jistotu cameo rolemi Sámera Issy a Ilony Csákové, kteří asi měli zrovna čas, a vedlejšími rolemi dalších známých českých tváří, díky nimž působí výsledek místy jako nepovedená estráda. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Mladé debuty mě zajímají a ty od mladých režisérek dvonásob. Všímám si v nich mnohem víc potenciálu než konečného výsledku. Eva Toulová zvolila dívčí téma, vybrala příběh z dneška. Až posud by to bylo v pořádku. Hlavní slabinou je právě způsob vyprávění - jakoby si autorka potřebovala vyřešit svoje pocity a nezajímalo jí, pro koho příběh vypráví. Nezvládnutou kameru ponechám stranou. Dřív se vyžadovalo, aby byl režisér sečtělý, měl přehled ve vážné hudbě, v divadle a mal zvládnuté všechny žánry. Mladý režisér točil napřed jako pomocný režisér se zkušeným režisérem a učil se od něj. Točil podle kvalitního scénáře od zkušeného scénáristy se zkušenými kameramany, stihači, zvukaři, herci a učil se od nich. Dnes točí nezkušený režisér se svými spolužáky podle vlastního scénáře a podle toho to vypadá. Když pominu výsledek, ten potenciál mi tam bohužel chyběl. Moc ráda bych se mýlila! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Autor má obě ruce levé. Takže když vyloví rukavice z batohu, a obě budou na levou ruku, tak si je může v klidu nasadit. On by to i udělal, protože hlavu musí mít také prázdnou. Tohle přece nemůže nikdo normální nikdy natočit! ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Mizerné, odporné. Jeden z nejhorších českých filmů za poslední léta. Možná jsem až moc příkrý. Tento film mi ale přišel nejen velmi špatný, ale dokonce k naštvání. Měl na mě podobné účinky, jako když si čtu fake news: ,,Na inauguraci Donalda Trumpa bylo nejvíc diváků ze všech inaugurací amerických prezidentů!" Ne! To prostě NENÍ PRAVDA. Vždyť to je jasně vidět na fotkách. Tak proč mi to předkládáte jako fakt? DAMU jsem pět let studoval, takže můžu na svou duši prohlásit, že to tam ani v nejmenším nechodí jako ve filmu Šťastná. Není to nějaká akademie ála High School Musical, kde se studenti líbají na chodbách, jako vedlejšák natáčejí porno, a neustále řeší, jakou intrikou se proslavit. Nepřijmou vás na základě toho, že na přijímačkách točíte talířem. Nikdy jsem neslyšel o žádném damákovi, co by chodil na večírky s Martinem Maxou a Sámerem Issou. Herecká výuka neprobíhá tak, že se postavíte před třídu a recitujete básničku jak ve školce. Režiséři jsou vaši spolužáci a kamarádi a opravdu není potřeba s nimi spát, aby vás obsadili. Realita studentů DAMU je taková, že v osm ráno začínáte tréninkem, pak máte jevištní pohyb, šerm, step, jevištní mluvu, dějiny divadla, dějiny hudby, akrobacii, zpěv, práci s textem, hereckou... A o půlnoci radši jdete spát, abyste přežili další den. A pak, když to celé zvládnete a máte štěstí, dostanete angažmá v Chebu za 16 tisíc hrubého. Takhle nějak to tedy ve skutečnosti chodí, nikoli drinky a focení s Ilonou Csákovou. Tvůrci, sami studenti uměleckých škol (Eva Toulová má FAMU, Andrea Daňková DAMU), to vědí. Proč tedy diváky upevňují ve stereotypech? Proč publiku tak bezostyšně lžou? ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vysoké ambice - slabý výsledek. 1) Sluší to 34letému Davidu Krausovi. 2) 23leté Anetě Krejčíkové (mrcha Sára) jsem její herecký úkol fakt věřil. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Film museli vytvořit bývalí studenti DAMU, kteří nepřešli prvním měsícem studia, které spočívalo ve zdravení pedagogické elity na chodbách. Veškeré dramatické chvíle, ke kterým spěl onen nepříběh, se odehrály v jedné větě holé, v týž větách se odehrával celý dialog filmu, jehož scénař se vešel na jednu A4 fontem 20 a zbytek byl vyplněn záběry na Prahu, nebo na Krause jak sedí, pak na Andreu jak někde jde, nebo jak někde pro změnu sedí. A abychom splnili umělecká očekávání, tak necháme hlavní hrdinku předčítat verše, které ovšem s dějem neměly nic společného. Říkám to stále dokola a budu to opakovat i zde: "Český film má dobré herce (bohužel v tomto filmu věřím, že ani sami vlastně nevěděli co po nich scénáristka/režisérka chtěla), ale chybí nám filmové mozky." Jestli toto má být budoucnost českého filmu, raději prodám televizi a zase si začnu vyřezávat ze dřeva figurky mé macaté sousedky z vedlejší jeskyně. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, režisérka že vystudovala FAMU? Nechce se mi tomu věřit. Tohle je totiž amatérština jako sviňa, ba co, některé amatérské filmy jsou i o dost lepší. Jako vážně, co se Eva Toulová na FAMU naučila? Otřesný zvuk, otřesná kamera, záběr kazí jeden za druhým, dějová linka pitomoučká, nakonec to vlastně bylo o něčem jiném, než o čem se tvářilo že to bude (začne to jako příběh o tom, že cesta za úspěšnou kariérou herečky záleží na tom, s kolika režiséry se vyspíte a končí to jako rodinná drama). Navíc většina herců je naprosto nepřesvědčivá. Hrozné to je i v příběhu, jelikož je tam tolik zbytečností... A navíc, ten film ani není komedie, já jsem seriózně čekal na to, že si ta Šťastná na konci filmu hodí provaz, jelikož jediné, o co jí celou dobu šlo je, aby zapůsobila na svoji matku, která se spíš zajímá o její postiženou (?) sestru a jí to štve. Třeba ta scéna, jak chce tu svoji sestru na vozíku z kopce shodit pod koleje na vlak... Nejen, že je to špatně natočené, ono to je i úplně pitomé.Asi posledních 5 minut trochu jako film vypadá, ovšem i přesto to je těžká amatérština, která se nikdy neměla dostat do kin- Na Youtube jako amatérský film, prosím, ale takhle fakt ne... Už se těším na moření revizorů, jestli to bude ještě blbější než tohle tak potěš pánbůh. Odpad ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dejova linie hlavni hrdinky s matkou Ljubou Krbovou je vykreslena velmi dobre. Jinak i pres kratkou stopaz jde o pozvolna plynouci a unudeny film. Zpracovani je svym zpusobem osobite, mene uz dobre koukatelne. ()

neoBlast odpad!

všechny recenze uživatele

Eva Toulová to dokázala - má pekelný hatrick. Nemyslím si, že žádný jiný režisér by zde dostal celou filmografii do odpadu. Nevěřil jsem, ale musím uznat, že se vypracovala a její třetí film nebyl tak hrozný jako tenhle první. 5% ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby je co zkritizovat ohledně technické stránky věci. Nejvíc mě asi vadil ten nekvalitní zvuk. Ovšem jinak to není až tak špatné, jen bych ještě vytkl tu přílišnou čitelnost a doslovnost. Herecky zvládnuté dobře, mimo jiné mi Jan Hrušinský už dlouho někde neseděl, jako tady... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Hodně jednoduchý film alá studentská ročníková práce, ale jako film do kina... leda artového. Život studentek na FAMU celkem fádní - spíš s režisérem máš práci , nespíš nemáš ( tak nevím jestli je to odraz reality nebo co ) Na druhou stranu poprvé se mi líbil David Kraus ve filmové roli. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Autorka jistě věděla, co chce tímto filmem říci, ale bylo to až příliš komorní, nedotažené a nevyzrálé. Poctivá holka z venkova chce dělat poctivé divadlo, ale v Praze najednou zjišťuje, že se lze prosadit jedině přes postel a vydělávat natáčením pronofilmů. Už tady vznikl jakýsi maglajs. Nevím, proč v této době neměli rodiče - emigranti toho režiséra české občanství, když na to měli nárok. Světlá chvíle filmu přišla nakonec, když se ukázalo, že český kluk musel odjet za rodiči, ale režii po něm převzal nepopiratelný cizinec. Samozřemě, nastrojená nevěsta musela být šokována nejen z toho, že její matka předslavnostní chvílí odjíždí s její sestrou na vyšetření, ale hlavně z toho, jak vystrojený přišel ženich... Konec zůstává otevřený. Snad Viktorka je a bude šťastná. Ideově-výchovný prvek filmu - postižená sestra, LGBT jen v náznaku duhové barvy na posteli. Naštěstí. ()

tsatsiki odpad!

všechny recenze uživatele

Film je po technické stránce dobrý. Herecké výkony dobré,ale filmu chybí koncept a celé to vypadá jak studentský film. Někdy to bylo dobrý,většinu času to však byla nuda. Za zmínku,ale stojí Aneta Krejčíková,kterou nemusím,tak tento film oživuje a táhne. Stejně David Kraus a Hrušinský ve filmu vynikají. Andrea Daňková sice dobrá,ale občas byla bez drajfu a po chvíli už nudí. Jako inscenace by to bylo dobrý,ale na celocečerák je to málo. Režisérka místo celovečeráku, který čistého času má 63min.(bez titulek), tak se měla zaměřit na studentské filmy a tohle točit až řemeslo bude ovlàdat.Nebál bych se tento film přirovnat k další kravině Alenka v zemi zázraků, stejný odpad, akorát Alenku zachránili Polívka,  Dvořák a Žilková, tady to už ani Hrušinský a Morávková nezachrání, protože tak slabý scénář, to svět neviděl, to i Žraločí tornádo má smysluplnější scénář. ()

ZHODNOTITEL odpad!

všechny recenze uživatele

JAK SE TOHLE MŮŽE DOSTAT DO KIN S OZNAČENÍM PROFESIONÁLNÍHO FILMU MOC NEPOBÍRÁM Paní režisérka to moc pod kontrolou asi neměla. Chápu, že každý někde začíná, ale když to nejde, tak se to v takovém rozsahu dělat nemá. ()

Alden_Larson odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu nepřeháním, když říkám, že toto je nejnudnější film, který jsem kdy viděl. Nejspíš hlavně proto, že jsem podobné filmy viděl už snad tisíckrát. Děj není absolutně ničím originální, postavy nejsou zajímavé, film zkrátka nenabízí nic, co by diváka mohlo zaujmout, protože všechno, co v tomto filmu uvidíte, jste zaručeně viděli v jiných filmech. Herecké výkony byly slabé, což mi přijde trochu ironické, když vezmu v potaz fakt, že se film odehrává na herecké akademii. Prezentace byla hrozně ošklivá a hudba byla buď nevýrazná, nebo klišé. 0/10 ()

jirkahodr odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je cvičení FAMU druhého ročníku. Na debut je to opravdu málo. Doufám, že to není nějaká nova česká filmová vlna to by bylo strašné. ()

rytir1 odpad!

všechny recenze uživatele

Za tuhle stovku do kina si raděj někde koupit psaníčko, za kilo nebude asi kvalitní, ale výsledek bude totožný, sjedete se stejně. ()

sitmin 

všechny recenze uživatele

Wow! Je Eva Toulová naprostá autistka, která v životě s nikým nevedla rozhovor? Rozhodně to tak působí! To bylo tak neskutečně nesmyslný, ale zároveň se to bralo tak strááááášně vážně, že jsem se docela pobavil. Matka, která sere na všechno, love story založená na absolutně ničem, svatba na oko, kterou hlavní hrdinka prožívá jako největší moment v životě, kamarádky, které se nesnášejí a nemají nic společného a hlavně milion tichých pohledů do kamery a mezi zůčastněnými, které ve mně vyvolávaly takovou zvláštní agresi a beznaděj, až jsem propadal lehkým návalům šílenství. Můj cut měl 66 minut a bylo to zhruba o 62 minut delší, než bylo potřeba. A ne, nehybný záběr na prázdné kolejiště neznačí, že někdo někam právě jel vlakem, prostě ne.. Už se těším na Jak se moří revizoři! ()

Reklama

Reklama