Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě někdejší kamarádky (Regina Rázlová a Evelyna Steimarová), ale už 40 let nesmiřitelné rivalky, ikony českého módního světa, si neustále vjíždějí do vlasů, dělají si naschvály, sabotují si módní přehlídky, pomlouvají se. A předhánějí se, která objeví další Evu Herzigovou. Když se pak na scéně objeví tvář mladičké Martiny, jež všem svou krásou doslova vyrazí dech, svedou boj o to, která z nich ji uloví do své stáje. Která vyhraje? A prohloubí se tím jejich rivalita, nebo ty dvě znesvářené „babičky" konečně zakopou válečnou sekyru a obnoví své přátelství? Kolotoč bláznivých situací a komických scén začíná. (Magnusfilm)

(více)

Recenze (133)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Magnusek prostě není Fellini. Myslím, že takové ambice ani nemá, což i v nějakém rozhovoru řekl. Kopat do něj je strašně jednoduché a svými filmy tomu nahrává. Jo, jeho filmy nejsou vrchol kinematografie. Pokaždé jsem překvapená, jak se mu podaří ukecat takové herecké osobnosti (zde Rázlová, Steimarová). Film je to slabý, zápletka nudná. Přesto dávám aspoň dvě hvězdičky, protože jsem to dokázala dokoukat do konce a pár scén vtipných bylo. Howgh. ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

Karikatůře dělat karikatůru? Ano Magnousek se po trilerech, detektivkách a gerentošpíně rozhodl dělat komedii o modelkách. Vizuál je standartně holomrdka, tak jak to Magnousek piloval snad už v minulým životě. Co je na téhle sakra bídě nejhorší, je to, že si v některým momentech, hlavně díky některým zkušeným hercům říkáte, že to není zas tak hrozný...... Ale je. Je to ještě o level levnější, než Troškovy bábomrdky a Magnousek je na to jak se nepatří hrdý. Zkrátka podívaná pro lidi, kteří při sledování nepřemýšlí, ale jenom tupě čučí. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Juchů, přesně něco takového jsem ve své současné přetěžké životní situaci potřeboval. Měl jsem totiž obavy, že už začínám blbnout, když jsem nedávno při hledání něčeho, co by uspokojilo masochistickou stránku mé osobnosti, narazil na Cézarův velehit a cca po stém puštění jsem se této písni přestal vysmívat a začala se mi i líbit! Naštěstí, po zhlédnutí Magnuskova filmu s potěšením zjišťuji, že jsem zatím ještě v pořádku. Nepovažuji ho totiž za geniální, ale za hrozný, od děje až po zpracování. Je sice hezké, že si Magnusek konečně dodělal ten řidičák na kameru, gratuluju, ale mohl krotit svoji radost a nejezdit s ní furt sem a tam. Aspoň jedna scéna mohla zůstat bez pohybu, sakra. Dále pořád nemůžu pochopit, proč mu tam tolik známých herců hraje? Kvůli penězům to být nemůže, těch pan režisér moc mít nebude, takže buď je něčím vydírá, nebo jim míchá do kafe drogy. Zato proč ve svém díle hraje Magnusek, je jasné na první pohled: v porovnání s jeho výkonem totiž i ten nejhorší herec působí jak Hrušínský nejst. No a aby si někdo nemyslel, že umím jen kritizovat, já umím i radit, a dobře. Vždy, když vidím něco od Magnuska (nebo i od Trošky), vytanou mi na mysli slova jednoho staršího a zkušeného kolegy, který radil: Kucí, když jedete do zahraničí, chovejte se tam jak chcete, ale když tam děláte nějakej bordel, hlavně přitom nemluvte česky! Ať neděláte naší vlasti ostudu. Řvěte na sebe třeba německy, skopčákům to patří! Noo a z téhle lidové moudrosti by se měl Magnusek poučit a začít tvořit v cizím jazyce, ať se za něj my Češi nemusíme stydět. Podle jeho příjmení soudím, že by nejlépe zapadl někam do severských zemí, tak šup šup, švihej do levných knih pro učebnici švédštiny pro samouky! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Zas takový průšvih to není. Člověk se musí ovšem oprostit od faktu, že jednu z hlavních rolí hraje Martin Písařík, že zde promenují celebrity typu Petra Novotného, Vlasty Korce, Kateřiny Cajthamlové či Luboše Veselého X. Další předpoklad, který jsem vzal za své, že to není myšleno vážně. Pak se tu zcela jasně rýsují tři roviny vyprávění: první kameňákovitá crazy komedie s dutohlavými modelkami, druhá konverzační linie s lidmi kolem modelek, kteří umějí formulovat smysluplné věty a třetí rovina kolem Reginy Rázlové a Evelyny Steimarové, která v sobě zrcadlí dokonce i životní zkušenosti a sem tam nějaké to moudro. Když se tahle mozaika složila, docela to k sobě i sedlo. V pohodě dokoukáno. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu vycházeli ze základního předpokladu: modelka=hloupá žena. Na tom je postavena kostra tohoto jednoduchého a plytkého filmu. Naprosto se neorientuji ve světě modelingu, záměrně neznám prakticky žádné modelky ani celebrity. Vycházím však z vlastní zkušenosti, že vztah krásná žena=hloupá žena neplatí. Pokud divák tuto rovnici přesto přijme, může sledovat ubohoučký sled rádobyvtipných výroků, reakcí a komentářů prostinkých krásek. Těm „zdatně“ sekundují lidé okolo. Zejména dvojice přihřátých maskérů, kde zejména samotný duchovní otec díla megatlustý Magnusek působí nesmírně trapně. Zvláště v slušné společnosti nepublikovatelném proslovu o šampónu… Je zajímavé, že pro své vesměs sračkoidní projekty dokáže tento prznitel české kultury nalézt vždy alespoň nějaké výborné či alespoň dobré herce. Ti se zřejmě s vidinou honoráře nestydí zahodit se v takových slátaninách. Tentokrát se mu podařilo ulovit Štěpničku (co by na to řekla máma), Rázlovou, Steimarovou (její předci se mohou začít otáčet v hrobě) a Krause. Příběh ve filmu je naprosto slabomyslný, scénář ubohý, zvuk příšerný, kamera podprůměrná, titulky nečitelné, písničky vlezlé…. A tak jedinou devizou tohoto zbytečného filmu jsou krásné ženy, za které se zavřením obou očí uvolňuji do oběhu 1 hvězdu. ()

klukluka

všechny recenze uživatele

Mažu ODPAD! a nechávám bez hodnocení. Tohle je pochopitelně sračka všech sraček, ale Magnusek má z mého pohledu v porovnání například s Mašínem a jeho tragickým Wilsonovem, nebo Nikolaevem a jeho odpudivou Vybíjenou jednu ohromnou výhodu: na nic si nehraje, nedělá ze sebe mistra světa, nezve si na premiéry těch svých konzerv pro milovníky vepřovýho a blbýho hollywoodský veličiny typu Woodyho Harrelsona, netváří se a netvrdí, že stvořil bůhvíco. Dělá, co ho baví, a co ho pravděpodobně i celkem slušně živí, protože nenáročných diváků tady bude vždycky nepoměrně víc, než těch náročných. Jeho filmová potence svědčí o tom, že mu to funguje, a jeho diváci od něj dostávají přesně to, co od něj dostat chtějí - primitivní, z jejich škodolibého pohledu pozitivní zábavu, které porozumí, i kdyby měli tři čtvrtě filmu třeba protelefonovat. Zjednodušeně - ten tlustý, nepěkný pán dělá dobře špatné filmy. A to je svým způsobem taky umění. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Film totální sračka ale musím pochválit výběr kurviček Perkausová+Moravcová!!! Hoodně cajk čubiny :-))) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Já to asi nepochopil. Kdo byl cílovým publikem?? Modelky z modelek dělají krávy, sportovci ze sportovců dementy. Agentury z agentur sračky a pan Novotný sám ze sebe.. no... hlavně ať mu zdraví slouží.... * za pěkné holky, jinak... možná křivdím, ale já to asi nepochopil... ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Kombinace Laňka a Magnusek je vražedná :-). I když na tento film se dá koukat, na druhou stranu tak první hodinku, pak je to pořád stejný a přestane vás to bavit. Ohledně herců neherců je to stejné jako s Magnuskem, to je chlápek který má naprostý antitalent být hercem a přesto jím je :-). ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Byla to nuda bez děje, mraky známých ksichtů, kteří nikdy nehráli ( Domenico Martucci vévodí ), nepřišlo mi to ani moc vtipné. Nejsem nepřítel Magnuska, tak teda zkusím hodnotit pozitivně: Když budu považovat za odpad českého filmu Babovřesky a Kameňák tak tohle dílko je více úctyhodné ( respektive neškodné) už kvůli tomu, že neobsahuje žádný zlý humor a ukřičenost a hlášky typu Víš kolik bere? ( to má Troška v každém druhém ) takže jednu hvězdu má jistou. Řemeslně je film bída ( kamera, scénář, dialogy, střih ), ale přeci jen námět je celkem originální - svět modelingu ač teda hodně povrchně a hloupě tady ještě nikdo nezkusil. Druhá hvězda. A nakonec je to takové barevné, rádobyveselé pokoukání na občas hezké holčiny. Nejkouzelnější byla tedy Nicola Votavová v roli modelky s chlapským hlasem. ( říkal jsem si, kde jsem ji viděl a hle pamatuji si ji z hádací scény s Mádlem ve Vejšce ) Takže když k tomu přidám roli Reginy Rázlové můžu s klidným svědomím dobré nálady dát celkem tři hvězdy. ()

Mírouš 

všechny recenze uživatele

No paráda. Tak jsem se po dlouhý době zase zasmál. Ústřední trojice primáckých trubek byla naprosto famózní !!! Místní filmoví mudrci zřejmě neznají výraz nadsázka. Nesmíte všechny filmy brát tak vážně, vy suchoprdi :-) ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Magnusek s Laňkou předvádí absolutní amatérismus. Tyhle dva nemaj žádnou sebereflexi, protože kdyby jí měli, už dávno by si vzájemně prostřelili hlavy pětačtyřicítkou. Scény bez smyslu, trapné vypointování, průjem televizních ksichtů a hle, Petr Novotný ještě žije a dokonce ani neumí hrát. Anetiny a Evininy kozy byly asi jedinej důvod těch dvou kašparů napsanejch do režisérů přiblížit se co nejblíže k nim. Moje domácí video na VHS z Korfu bylo lepší než toto. A to mě bylo 15let!! Bože..... :o -10% ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct klasická Magnusovina. Ale ona to opravdu je...debilní scénář, příšerný dialogy, herci naprd, kamera jak by smet. Ale i přes všechny ty mínusy jsem se párkrát i zasmál, a neměl jsem pocit že by to byl zas tak uplnej bullshit. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Tak to mám za sebou, první Magnuskův film v životě. A je to bohužel tak špatné, jak se povídá a hodnotí na ČSFD - i když v tom Tomáš Magnusek není zdaleka sám: scénář Davida Laňky je neuvěřitelně řídký, jen pár chabě pospojovaných anekdot a klišé. Platí staré otřepané: když nemáš co říct, tak nic neříkej. Klady? Protagonistky modelek byly alespoň hezké, takže to s bídou stačí na jednu hvězdičku. ()

Reklama

Reklama