Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (218)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem na Až po uši děsně nadával. Hřebejk si rozjel takovou tu svojí vztahovku, kde Geislerová je maková a Polívková zas taková a výsledek je jeden rádoby uměleckej mišmaš, kterej těží hlavně z toho, že jej Hřebejk umí natočit a z nádherných záběrů na prosluněnou Prahu. Jenže díl za dílem jsem se k seriálu stále vracel a říkal si, co mě na něm tak děsně přitahuje. No a nakonec to byly právě ty postavy, které mě mnohdy tak strašně rozčilovaly. Zajímal mě ten jejich vývoj, zajímalo mě i to vyústění a celkově se mně začalo líbit i samotné zpracování. U posledního dílu jsem byl vysloveně zvědavý, jak to dopadne. Až po uši je technicky hodně slušný seriál. Škoda, že na jeho obsah si člověk musí trošku zvyknout. Jakmile si ale zvyknete, docela příjemně si ho užijete. A rozhodně se utvrdíte v tom, že tohle je ta rozhodně lepší strana českých seriálů. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

V současnosti asi jeden z nejlepších, romantických seriálů domácí tvorby. Režie Jan Hřebejk, skvělé herecké obsazení,supr zahrané, tak neskutečně přirozeně. Krásná Praha. Chytrý, dospělý scénář o spletenci vztahů. Co víc si přát. Přesto to má chybu. Má to jen 13 dílů a každej trvá pouze půl hodinky. 80% ()

Reklama

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

Zbuznění jako východisko z nefunkční rodiny (pro jistotu jiná v seriálu není, abychom nebyli na pochybách, jak to dneska chodí), všudypřítomná příšerná Geislerová jako etalon protivnosti a asexuality, o nic méně příšerný Havelka ( já furt myslel že je to ten komik v kulatejch brejlích, ale nejspíš to neni ani jeho brácha). Hřebejk konečně udělal svůj definitivní coming out. Tím, že se pod tohle podepsal, dal otevřeně najevo, o co mu jde: pracuje se soudruhy z NWO svými uměleckými prostředky na diskreditaci a rozkladu modelu klasické rodiny, protože to je brána ke světlým zítřkům, jež pro nás soudruzi uchystali. Moc bych mu přál, aby se trochu zamyslel, kam to všechno povede. ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Typický Hřebejk. Jeho doménu - vykreslení postav mohl zůročit v seriálu, což musí být určitě pro takového režiséra plus. A bylo to vidět. Každá postava má svůj vlastní osud, který někdy sdílí i s dalšími postavami.Seriál je postaven na vztazích a děj jako takový moc není , jinými slovy moc se tam toho neděje (když pominu vztahovou linii) - to bych asi považoval za mínus. Herecky je to podle mě zvládnuto slušně a většina herců má svým postavám co dát. Zejména Aňa nebo Jitka Čvančarová. Člověk může s klidem na duší říct, že ho to baví a to se u českých seriálů dá říct málokdy. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál z produkce HBO, je po dlouhé prvním českým seriálem, který dokázal upoutat moji pozornost od prvních okamžiků a udržel si ji až do konce, i přes místy nevyrovnanou kvalitu. Může za to především ústřední dvojice Aňa Geislerová a Jiří Havelka, jejichž s lehkostí a vtipem přehrávané dialogy baví, nutí diváka k sledování dalších dílů a vyvolávají zvědavost, kdy a zda vůbec se tyhle dva na první pohled dokonalé protějšky dají dohromady. Aňa je ve své roli muži zklamané a nejisté osmatřicátnice dokonalá, vtipná a okouzlující, Jiří Havelka je jako závan svěžího vánku na poli seriálově profláknutých herců a ačkoli je jeho hrdina místy na přesdržku a s reakcemi mimo realitu, je radost ho sledovat. Neméně okouzlující je Anna Polívková, kterou vzhled a komediální talent předurčil k roli největší šeredky od dob ošklivky Betty, nebo jak se ta hrůza jmenovala, která tu také hledá svůj dokonalý protějšek pomocí seznamky, což vede k neuvěřitelné shodě náhod a vtipných situací. Anička si tu roli evidentně užívá a kdybych ji neviděla jako nádhernou vílu ve Stardance, kde ulovila nejhezčího kolouška soutěže, skoro bych věřila, že ani v reálném životě nezakopne o normálního chlapa. Nutno zmínit i Jitku Čvančarovou, nešťastnou a unavenou 17 letým manželstvím s nevěrníkem v podání Hynka Čermáka, která i svá kila navíc umí nosit s ženskostí, nicméně to že je žádoucí a krásná jí musí ukázat úplně někdo jiný než její manžel. Shrnuto podtrženo seriál Až po uši má místy své mouchy, ale je vtipný, dialogy až na vyjímky chytré, výběr herců se povedl a při záběrech na náplavku v Praze máte pocit, že se natáčelo někde u francouzské Seiny a že tam okamžitě chcete být s nimi. Tohle se Hřebejkovi povedlo. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)
  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)
  • Byt ve věži, který ukazuje pan Jiří (Jaromír Hanzlík) Šárce (Aňa Geislerová), a ze kterého se v 6.díle dívá na Šárka na všechny věže Prahy, je v Mostecké ulici na Praze 1. Tento byt užíval ve druhé polovině 20. století režisér Zdeněk Podskalský. (Nefra)

Reklama

Reklama