Reklama

Reklama

Až po uši - Série 1

(série)
Česko, 2014, 7 h 35 min (Minutáž: 35 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Jitka Čvančarová, Hynek Čermák, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Jana Švandová, Lenka Krobotová, Jaromír Hanzlík (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Recenze (31)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách nezdařilý, mizerný a hlavně vnitřně nesoudržný seriál, jehož největší slabinou je scénář. Bodově: Příšerně kožené dialogy, kdy si postavy ihned oznamují, že se jim změnil hodnotový žebříček. Nelogičnosti (scéna s Polívkovou ve tmě na lodi). Nenavazující díly, kdy spolu protagonisti najednou nechtějí už chodit, nebo spolu chodí a vykají si. Nesmyslné zápletky jako vyzrazení falešného potratu, a to bez vysvětlení, načrtnutí jakékoli motivace. Podivné time-lapses noční Prahy a příšerné zrychlovačky jak z nepovedené grotesky. A co mají být ta neustálá zavěšování zvonícího telefonu místo vypnutí zvuku, jak kdyby postavy byly po lobotomii? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kam se poděl ten HBO touch? Aha, do pobočky Europe. No, je otřesné, nakolik to šustí papírem a herecky je to naprosto nedohrané. A to jsem se těšila. Vlastně na všechno, na Aňu, pražské lokace. Ale místo scénáře situace bez ladu a skladu? Ne. Aňa Geislerová se ve své roli nudí, Anna Polívková karikuje něco, co není karikovat třeba, naprosto netuším proč by Hynek Čermák měl hrát nadsamce, Jitka Čvančarová by se měla vrátit do Dokonalého světa a stát v koutě a být estetická, Jana Kolesárová určitě zaujme místní lesby, ale celkově to vypadá jak když by Olmer zfilmoval nejbanálnější Borůvku či Brusinku Nesvadbové. Kapitolou samo pro sebe je fungování starší generace, která tu má tvář Hanzlíka, Švandové a Gýrové. Zoufalost a zmar. Plus perlička z PR na závěr, jen tady se zřejmě povedlo jako první promo fotku zveřejnit totální spoiler celýho finále seriálu, ale kdo by to řešil, že ano? Jeden díl jsem přežila i na #finaleplzen ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vztahy! Navždy vděčné téma si vzal do rukou Jan Hřebejk a v duchu „s kvalitním scénářem pořád umí“ natočil příjemný seriál, který sympaticky rozehrál v několika liniích. V tom mu naštěstí pomáhají znamenité herecké výkony většiny představitelů. Postupně jsme se velmi dobře zorientovali v typickém mišmaši vztahů, kdy ten miluje toho, jenže ten spí s tím, ač ví, že je zadaný/ženatý. Hrdinové zdaleka neřeší nic zásadního, jen kloužeme hezky po povrchu. Ze začátku je to takový katalogový svět – všichni jsou načechraní, vymódění, mají luxusní kanceláře a bejváky. A jejich trable jsou vesměs citové a nijak zásadní. V druhé polovině série se to ovšem zásadně zlomilo. Dějové linky mezi sebou začaly kouzelně rezonovat, náramně těší sarkastický trojúhelník Geislerová-Havelka-Krobotová, sukničkář Čermák a tajemná celebrita Polívková. A rovněž i poměrně „napínavá“ hra mezi Kolesárovou a Čvančarovou. Jana Švandová utápějící stesk po dávné slávě v alkoholu také slušná. Praha má díky Hřebejkovi (samozřejmě i sobě samotné) svůj nepopiratelný půvab. Kameru posílal do malebných pražských uliček, kavárniček a do okolí Vltavy. Poslední díly jsem opravdu zhltnul s chutí. Co víc si přát? ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Děj je hodně zajímavý, herecky zvládnuté dokonale. Mít každý náš seriál takovou úroveň, čas od času bych i tu televizi sledoval rád. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě je to díky obsazení trochu guilty pleasure, přestože cítím, že to není žádný seriálový skvost, co se týče scénáře. Ale první série mě celkem chytla za srdce a rozhodně má své silné momenty i přes předvídatelné dějové linky. Postavy se hezky prolínají a není to nějak kýčovité i přes telenovelový námět. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu mě spíše zklamala. Od této tvůrčí sestavy jsem přece jen čekal lepší výkon, ale celá záležitost trpěla značnou nevyrovnaností. Do páté epizody bylo skoro všechno špatně, pak se situace přece jen stabilizovala, ale scény dvojice Šárka/ Jakub pro mě byly utrpením až do konce. Nejlepší herecký výkon podle mě po celou dobu podával Hynek Čermák, jeho Milan mě opravdu bavil, Anna Polívková a její Ema (Sid) se starala o to, abych se častěji smál a Jitka Čvančarová měla na starost jemné erotično. Scénář nebyl žádnou perlou, i když uznávám, že mohl být mnohem horší, ale co ten závěr s vyhlídkou na všeobecné štěstí? Abych to shrnul, na české poměry mírný nadprůměr s několika opravdu dobrými momenty, při němž jsem se k vlastnímu údivu celkem bavil. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento seriál jsem narazil zcela náhodou. A hned prvním dílem mne chytil, neotřele vtipným dějem i sympatickými herci, že jsem kompletní sérii přelouskal během čtyři večerů. Výtečně! 85% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to vtip, romantiku i erotiku. Postavy vybrány na jedničku, hlavní herci zahráli do jednoho velmi obstojně, ba dokonce se ztotožňuji s názorem, že zde Anna G. byla po dlouhé době na pohodu. Jednoduše...Skvělý seriál. Bez váhání jdu do 2. série. 80% (with J.) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hodnocením tohohle seriálu mám celkem problém. Na jedné straně herci, kteří umí hrát, dialogy, které nevržou, krásná kamera a výtečné lokace. No a na druhé straně příběhy, které jsou jak z té reklamky. Klišovité, šablonovité a vystavěné jen kvůli tomu, aby zamýšlený závěrečný fórek na konci vyšel ve správném načasování. SPOILER: Třeba už (tuším) v prvním díle, kde má "ošklivka" Polívková v restauraci schůzku na inzerát. Chlap odejde a ona tam sedí, sedí a sedí a opíjí se až do zavíračky. To se jako vážně děje? Kterépak se stalo, aby ji chlap nechal jako magorku sedět samotnou v hospodě? Slyšeli jste někde o něčem podobném jinde než ve vtipu 4. kategorie? Nerozejdou se ti dva spíš hned po první sklínce, protože jeden jako zapomněl doma zavřít vodu? A když už by k tomu teda náhodou došlo , opravdu se bude zakomplexovaná puťka opíjet osaměle v restauraci a čekat, jestli se pán náhodou za hodinku nebo čtyři nevrátí? Pokud o tom paní Duslová a Klestilová ještě nikdy neslyšely, ženy se nejčastěji opíjejí potajmu a flašku mívají zastrčenou někde v prádelníku. A takových příkladů je tam mnohem víc. Naprosto souhlasím s uživatelem "honajz". Ty postavy jsou opravdu jen jako vývěsní plakáty, které byly vytisknuty jen za účelem toho, aby nám ukázaly, že každý chce mít to, co nemůže mít, i kdyby to byla tak nebetyčná blbost, jako že se nepoučitelný holkař Čermák zamiluje do holky, kterou nikdy neviděl a zůstane zamilován, i když zjistí, že je to ta největší ošklivka a smolařka, co kdy viděl. Teď už jen zbývá to okřídlené "...a byli šťastni až do smrti". //////// No a nyní po shlédnutí posledních tří dílů mohu dodat jen jediné: seriál rozhodně líp začíná než končí, končí totiž jako typická druhořadá telenovela. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Jseš takovej skaut….akorát sis měl ulovit bobříky a ne uplíst sviště…" Trošku jsem sám překvapený, že jsem vůbec zavítal do "vod", do kterých normálně moc nelezu. Asi jsem byl dost zvědavý na další režijní seriálový počin Jana Hřebejka i na některé své oblíbené herce (Aňu Geislerovou zvláště). A v zásadě nelituji. Vcelku vtipné dílko, herecky atraktivní a hlavně se spoustou krásných záběrů na naši stověžatou matičku Prahu. Jen si nejsem jistý, zda mám chuť i na druhou sérii. Možná někdy příště... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extrémně dlouho přehlížený výplod českého HBO, který mi LÉTA ležel v sekci Chci vidět. S těmi braky, které Hřebejk splácal kolem onoho roku 2014, nelze uvěřit, že vedle nich stvořil pravděpodobně nejlepší tuzemský romantický seriál s absolutně vypiplaným obsazením a tak směle vykonstruovanými vztahovými peripetiemi, že ani při jedné nepomyslíte na to, zda nesledujete spíše telenovelu. [viděno na HBO GO] ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01 - První série seriálu "Až po uši" příjemně překvapila.. Rozhodně se nejedná o žádnou vyšší dívčí, ale pouze o přijatelnou televizní zábavu hodně nadřazenou všem "Ordinacím" a "Ulicím".. Velice sympaticky obsazeno.. Scénář není nijak vymakaný, ale je hezky podaný a sem tam chytne i za srdce. Na zvracení mi u první série tedy moc nebylo.. Fajn oddechovka na zahnání dlouhé chvíle.. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak za mě určitě překvapení. Nečekal jsem takovou příjemnou oddychovku. Aňu moc nemusím, ale tady je mi snad poprvé hodně sympatická. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který má rozumnou časovou dotaci, spád, vtip, lehkost, uvěřitelnost, napětí, kvalitní herce a dobře nasnímané exteriéry jednoho z nejfotogeničtějších míst světa: 80% ( zatím 81 hodnotících s průměrem 77%). ()

veronica 01 

všechny recenze uživatele

Boží! Není nic lepšího než se koukat na bandu lidí, kteří si myslí, že je skutečně šťastnými udělají jejich partneři! Vtípek na Emmu Smetanu a její cameo mě potěšilo :) Jen se tam na můj vkus až moc chlastá. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! Vychází mi tady, že bych to měla ohodnotit na dvě hvězdičky, ale já tomu přidám. Herecké obsazení je příjemné (až teda na to neherectví dětí a Šárčinýho otce, to jsem dost dobře nepochopila), chyběla mi tam větší atmosféričnost prostředí. Z nezajímavých postav se vyklubaly postavy vesměs zajímavé. Vypíchla bych asi Jitku Čvančarovou, jejíž zlá Zuzana ve své nespokojenosti a sebelítosti raději kopala kolem sebe a metala zraňující slova, namísto aby uhla před strachem, že bude navždy sama a postarala se o to, že jí bude líp. A potom Janu Kolesárovou, která přešla perfektně od sebejisté ženy k člověku rozbolavělého nešťastnou láskou. Trochu mi bylo líto, že postava Karla v podání Radka Holuba byla vykreslena spíš směšně a to ne moc v tom příznivém slova smylu. Myslím, že mohli stavět na úplně jiných věcech a udělat jeho postavu spíš vážnější a zamilováníhodnější (já fakt nevím, jak to napsat, aby to vyznělo tak, jak to myslím). On třeba není krasavec z obálky, ale má moc pěkný, hodný oči - proč nezačít od nich. No to je fuk. :-) Taky jsem dost dobře nepochopila vztah Šárky a Jiřího. Oni spolu teda chodí a ona mu stále vyká? No.... končím. Dnes za tři! ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak já jsem přines víno, kytku, večeři. Cos přinesla ty? Opar, menstruaci a depresi... Tak co teď?" Také jsem se téměř po uši zamiloval, do titulního songu (a to jsem jinak příznivec mnohem tvrdší muziky :-)) A i samotný seriál jsem si oblíbil, ať už se jednalo o romanticko-komediální nebo komediálně-dramatický či dokonce tragikomický... Svět je prý malý, samotná Praha o to víc, respektive o to míň, a tak vznikl náramný propletenec vztahů, který dokázal k popukání rozesmát, ale také tvář i zasmušit. Každopádně herecké výkony byly výborné, o tanečku Romana Holuba v nemocnici se mi možná bude i zdát :-) A pro mne neznámý hlavní hrdina Jiří svým civilním výrazem a elegancí nejenže připomíná svého slavnějšího a staršího jmenovce, ale zde je téměř i Havelkovštější :-))) ()

markotter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozná zábava, oddechovka a sympatičtí herci. Takhle si představuju úspěšný český seriál. Body pro Hřebejka, že se nebál používat ostřejší slova i ostřejší scény. Akorát toho "lesbení" tam už bylo podle mně moc. Normální sex jsme měli skoro pořád ve tmě :-) ()

Reklama

Reklama