Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po třech letech se na obrazovky vrací oblíbený seriál z produkce HBO Europe od režiséra Jana Hřebejka. A je v ještě lepší formě. Staří známí se opět zaplétají Až po uši v romantice, humoru, lásce až za hrob, hysterii i bezradnosti – scény z každodenního vztahového života jsou nyní ještě uvěřitelnější, vtipnější, ale zároveň své postavy staví do nevyzpytatelnějších a často dosti krutých situací. Ať už jde o jejich ložnice, pracovny nebo oblíbené bary, v každém kousku jejich života je něco, co bezpečně rozpoznáme i my sami. Ještě zamotanější citové propletence, při nichž se s postavami dobře zasmějete i popláčete, v sobě nesou všechny (ne)představitelné průšvihy moderních vztahů. Jednoduše, všichni se hledají – a občas se najdou v cizí posteli. Nechte se pozvat a skočte tam s nimi! (HBO Europe)

(více)

Recenze (30)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HÁDALI JSME SE, ALE BYLI JSME TO MY. Upřímně, tu modrou moc nechápu. Jistě, druhá řada klade dost důrazu na komediální stránku, občas se objeví nějaká ta dějová zkratka, ale celkově nadhled, slovní humor Jiřího Havelky a pár nečekaných zvratů zajistili standardních 70%, jako u první série. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série je dost nijaká, postavy se sice posunuly v životě, ale bezúčelně, a Praha je zasněžená. Doufala jsem, že to celé bude poněkud méně iritující, ale opět se to nestalo. Jedinými klady zůstávají nevšední krásy Prahy méně známé (Holešovice, Libeň), poněkud povadlo nadšení pro náplavku, ale samozřejmě nevymizelo zcela. Co dodat? Aňa hraje svou Šárku podobně jakoby interpretovala své sloupky z Elle, její partner nejspíše spadl z Marsu, vztahy na pracovišti kosmetického centra jsou tak strašlivě mimo, že k tomu nelze zvolit žádné existující přídavné jméno. Linka odehrávající se na horách jakoby vypadla ze snu někoho, kdo před usnutím znovu viděl Sněženky a nevěděl, co je na nich dobrého. "Nejhorší výkony" by byla skvělá kategorie pro udělování domácích tuzemských hereckých malin, škoda, že se to neděje. Boj by to byl lítý zejména mezi Krobotovou a Majerem. Nebo snad mezi Polívkovou a Čermákem? Ulevilo se mi, že tentokrát epizod bylo méně, ačkoli pokud bude ještě jeden návrat tohoto formátu, tak bych prosila jen pětiminutové webizody o tom, jak si Aňa sedí na vínku s Kolesárovou. Na tom by snad nic k pokažení nebylo. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scenáristicky slabé vynucené pokračování dějových linií, které pokračování nepotřebovali. Zachraňují to herci, kazí to nové zbytečné postavy a odbočující linie. Vlastně i některé ze starých postavy jsou už úplně zbytečné, viz Polívková a Holub. Vtipné to je, ale ztratilo to ten romantický nádech. Zachraňují to ještě nějaké divácké sympatie, ale je to zoufalý průměr. (nejlepší epizoda - 1x08) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po naprosto skvělé první sérii přišel propad a útlum. Je to určitě výborná oddechovka, zasmál jsem se několikrát, ale děj mi připadá příšerně přemrštěný, překombinovaný někdy zahnaný do extrému, jindy až ad absurdum. Pozitivně hodnotím příchod nových postav - naprosto skvělí Majer se Šulajovou, naopak bych se klidně obešel bez herecké stálic Němce a Medvecké, zvláště linie s postavou Františka Němce byla naprosto zbytečná. Stačilo, třetí sérii raději nee. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla proti té první výrazně slabší, citelně ubylo dobrého humoru, ale, bohužel, zůstaly křečovité výkony některých herců, scénář byl místy až zoufalý a myslím si, že by bylo mnohem lepší seriál ukončit po první řadě a odejít se ctí. Měl jsem dojem, že druhá série jen recykluje témata z minulé sezóny a ani pokus o oživení situace přidáním nových postav příliš nevyšel. Přestože jsem neměl velká očekávání, výsledek mě zklamal. Opravdu mě potěšil jen výborný výkon Hynka Čermáka, ten mě fakt dostal. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stojím si za stejným hodnocením, jako u první série. Tohle je přesně to, co tady chybí...žádný krimi chujoviny, slátaniny typu Ordinace atd. Je to milé, vtipné, herecky prvotřídní s promyšlenými dialogy, které konečně nezní, jakoby je psalo děcko z mateřské školky pro svého retardovaného opožděného kamaráda. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle navnaděn úvodní sérií, vzrhl jsem se záhy na pokračování. Ale ouha, první epizoda velké zklamání a i v dalších jsem cítil až jako vynucené pokračování, přehnané a přemrštěně nereálné komediálních scény jako by občas chtěly konkurovat v nesmyslnosti Babovřeskům. Z více dramaticky vztahové roviny první série se to stává více komedie. Z původně zábavné postavy Martina (Čermák) se stává zoufalá a skoro zbytečná figurka, Emma (Polívková) je odstavena na vedlejší kolej a přibyly nové postavy, které ještě s osudy ostatních hezky zamíchají. A na tu novou kočku, co je v úvodní znělce, si docela počkáte než se objeví na scéně. Druhá série je nevyrovnaná, ale nakonec fajn. 70% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO GO - Ano, kvalit první série to nedosahuje, ale pořád se na to příjemně kouká. Je to zábavné (zejména Hynek Čermák a jeho hlášky), vztahy se nečekaně zamotávají a i nové postavy nejsou na obtíž. Stále spokojenost. 75% (with J.) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně průměr na druhém profilu, kde hodnotím jednotlivé epizody, sice vykazuje hvězdy 4, já musím jít ale chtě nechtě níž. První řada Až po uši byla svěžím větrem, který omámil veškeré mé kritické pudy a dokázal mě okouzlit skoro každou epizodou. Ta druhá se ale po té tříleté odmlce bohužel vydala zcela jinou cestou a ve stylu přihlouplých českých romantických komedií začala kombinovat otravné charaktery s naprosto debilními životními kroky. Důstojnost si zde zachovala skutečně špetka obsazení a to mě na seriálu zklamalo úplně nejvíc. [viděno na HBO GO] ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdíl oproti S01: 1) Praha v zimě 2) méně děje 3) některý postavy zbytečné ba trapný 4) nové postavy fajn 5) pár scének fakt paráda, ale celkove méně vtipný 6) umatlany happy end (jen lesbický happy end byl šťastný ) . inteligentní příjemný pokoukání ale na S01 to nemělo. ()

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série výrazně ztrácí dech a příběhově nemá co nabídnout a tak bohužel už jen těží ze skvělé první série, díky které je stále koukatelná. Samostatně však padá do běžného a možná i spíše slabšího průměru. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třech letech se vracíme do postelí činu……postavy i diváci učinili životní posuny a my máme pořád co dočinění s na tuzemské poměry nadstandardním počinem. Každopádně z druhé série začíná být cítit jakési nucení se do dalšího pokračování úspěšného projektu. Zápletky začínají být přitažené za vlasy až přes míru. Humor se posunul do bodu TNP (tlačení na pilu)…především z postavy Hynka Čermáka se stala pouze laciná postavička, mající za úkol pobavit davy. Nové kusy Medvedská, Němec nebo Pížl na rozdíl od Němce a Šulajové (ty kvituji) prakticky nemají žádný kloudný smysl. A celé to v souboji s první várkou dostává na prdel jako Napoleon u Waterloo. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase mi to vychází na dvě a já zase dám tři. Ty dvě se mi nějak eklují. Má to dobrou kameru, celkem dobře se na to dívá. Zase dali roli staršímu herci - panu Němci a ten ji zvládl na jedničku (i když byla celkem nudná). Slabé místo je zkrátka v příběhu, mnohdy dost přehnaném, jen aby se proboha něco dělo a něco někam posunulo a dialozích, které člověku moc nedají. Ale na naše poměry je to fajn počin. Jo a ty zpomalený záběry Prahy mě fakt štvaly. Dál SPOILERy!!! Šárka a Jakub byla dost divná linka, ale vlastně jedna z těch obyčejnějších. Jakub mě štval, Šárce jsem přála někoho lepšího (chvilku i toho Richarda, ale ona by to lepší volba nebyla) a v závěru mě tím svým chtěním ublížit docela zklamala - ale to by pak nebylo "drama", že. Ema a Karel se neposunuli vůbec nikam, jen občas udělali nějaký ten humor. Zuzana a Linda nám vyšuměli, nová dvojice nebyla moc sympatická. Markéta a Milan tam byli snad jen proto, aby diváka naštvali a občas pohli dějem. Vše se odehraje v podstatě ve třech posledních epizodách a ani v nich to není žádná bomba - rozuměj, že se vyplatilo prokoukávat tím předtím. A z toho, že se příběhy tentokrát odehrávali v zimě a čse svátků podle mě tvůrci nevymlátili už vůbec nic. Hmmm asi bych fakt měla dát ty dvě *. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ty nám jako dáváš hrob? Jako nám třem? .. No..to je pro všechny.. Tam se vejdu i já!" Zprvu se zdálo (i podle zdejšího hodnocení), že druhá série bude opravdu slabá, protože původně hlavní postavy Aňi Geislerové a Jiřího Havelky byly už poněkud sterilní. Ale s příchodem Františka Němce a jeho filosofických hlášek dostal seriál nový rozměr. Takže pro mne opět nadstandard. "To je nějakej homo kompot?" ()

markotter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většina z toho, co se mi líbilo na 1. sérii jako mávnutím kouzelného proutku zmizelo. Zůstal jen utahaný pokus o humor, parodické postavičky a spousta jiných zbytečných přibylo. Tomu se říká pravá nastavovaná kaše. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vydařené první řadě jsem nečekal žádný zázrak. Jako slabší odvar tak působily první čtyři díly. Pak najednou začal přicházet obyčejný humor. A ten se až do konce stupňoval. Nové postavy trochu oživily děj. A Čermák, ve své roli totálně padlého chlapa na dno, chvílemi mírně připomínal Louise de Funese. Někomu asi vadil sníh v Praze a odskoky na hory. To ale lidi dělají a sníh v tom roce asi na horách taky byl. Je pěkné to vidět, protože u nás sníh možná už nikdy neuvidíme. Druhá série se překvapivě také chytla a podle mého dojmu si nezaslouží takový propad oproti jedničce. ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Druhou sérii potkal tradiční osud - je o dost slabší než první a některé situace jsou natolik absurdní, že už mě ani nepobavily, spíš jsem kolikrát jen nevěřícně kroutila hlavou. Závěrečné epizody u mě vyvolaly pocit, že koukám na něco jako Beverly Hills 90210 po česku. Škoda, potenciál zde určitě byl. ()

Reklama

Reklama