Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 3
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (1)

Až po uši (2014) 

Já fakt nevím. Deset dílů za námi, žena to nábožně doslova „žere“, a mne to často nenábožně s.re. Ty postavy prostě nejsou životné, to jsou jakési plakáty, jakési intelektuální konstrukce. Nikdo nemá s ničím problém - všichni jsou finančně zabezpečení, za vodou, bydlí v luxusních bytech luxusně vybavených, což je právě sen mnoha manželek z těch panelákových bytů nebo pavlačových bytů v centru, kde je záchod na chodbě (že jo, Evo?). Kamera se sice snaží, ale stejně mi ty obrázky Prahy přijdou samoúčelné a vůbec celý ten vizuál vypadá spíše jako videoklip nebo reklama. Hudba mi tady ostatně dost často leze na nervy. Líbí se mi to pohrávání se skutečnými slavnými českými osobnostmi, ale to chlapa taky nezabaví na furt. A ty holky... no, někomu přijde Aňa sexy, jinému Polívková, další jsou spíše na mírně oplácanější Čvančarovou, a aby se neřeklo, hodíme sem ještě tu teď tak moderní homosexuální linečku, aby se neřeklo, že jsme málo mulitukulti. Jinak jsem doufal, že to časem přestane být o tom, kdo s kým prošoustá kus dílu, jak se ti lidé mezi sebou prohodí, až to připomíná Ordinaci v růžové zahradě, ale asi z toho nebude nic. :-) Moc se mi líbí komentáře Ekdahla a Marquise. ()

Reklama

Reklama