Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (218)

Himbajz 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se HBO vrhlo do docela zajímavého seriálu, plného zvratů. Je to svižné, a dá se u toho pohodově sedět. První série ok, druhá zmatenější. Vnucování Prahy / a to jsem se tam narodil/ je už trochu moc. Stále Náplavka, Malá strana,.. Každý má moře času na víno, běhání, restaurace, nikdo nemá hluboko do kapsy... Nicméně, celkově se povedlo. Uvidí se dál. HBO našlapuje do ČR tvorby dost svižně a je vidět, že trh ho zajímá. Polívková je super. Čermák nejlepší. ()

EvaPalicata odpad!

všechny recenze uživatele

Plytké vztahy, konstrukce bez smyslu, výpověď o životě lidí, odtržených od reality. Řemeslo sice funguje, režie i hudba i kamera, ale vlastně proč? To se asi divák nedozví .. kšeft je věc svatá ()

studentice 

všechny recenze uživatele

Nudné, o ničem, není to ani zabávné, ani romantické a ani dokonce dramatické. Plus dialogy a chování postav často neuvěřitelné. Proč neumí čeští tvůrci točit aspon trochu slušné seriály? Obrovské zklamání a dva díly stačily, děkuji. ()

JohnX 

všechny recenze uživatele

Na české poměry je to určitě krok vpřed, nicméně nazývat to komediální seriál nebo dokonce drzý seriál? Nah... Má to většinou jeden dobrý vtip na celou epizodu a to rozhodně u mě tedy není komedie. Je to romanťárna... pár ničím nezajímavých ordinérních lidi, kteří se mezi sebou milostně prostřídávají. Co se týče hereckého obsazení, tak snad mě kromě Polívkové volba herců nepřekvapila, ale chápu to - Geislerová, Čermák,... - sází na jistotu. Skvělá je tam podle mě Jitka Čvančarová, jejíž pohled "vím, že mě podvádíš" vyvolává pocity viny i u mě samotného. Kromě slušných hereckých výkonů překvapily vcelku nápadité a hezké natáčecí lokace, což znamená, že se konečně v Česku našel někdo, jehož prioritou není udělat co nejlevnější seriál. Seriál je vcelku OK, asi mám jen špatné pocity, protože propagace slibovala drzou komedii a já nevím, co všechno, a nakonec je to zas "jenom" příběh o lidech, které vídáte každej den a kteří řeší naprosto stejné problémy jako všichni ostatní. Jako "drzá" komedie palec dolu, jako seriál o mezilidských vztazích palec nahoru (sice zlomenej palec, ale je nahoře). Co se týče editace a režie, tak mě do očí asi nic nebilo, snad jen jeden moment v prvním díle, kde byl zpomalený záběr, jak jdou naproti sobě Polívková a Čermák, ale vysvětleno to bylo až v díle druhém (ale to už jsem až moc konkrétní). Dialogy nezní pitomě, dávají smysl a nezní "napsaně"(což je na český seriál velké plus), občas je tam ale až moc velká snaha o roztomilost, což už o uši trochu zařezává. Postavy mi nepřijdou až na postavu Polívkové moc zajímavé, přijdou mi tam všichni nemotivovaní, možná proto postava Polívkové "funguje", protože něco chce, byť je to třeba něco tak normálního jako chtít partnera. Jinak jsem rád, že se zde vyskytuje pár homosexuálních postav, které v případě žen nejsou vedoucí na stavbě s krátkými střihy a v případě mužů to nejsou modní návrháři nosící župan 24h denně. Snad lesbičky z Až po uši trochu pohnou tou českou zabedněností. Nevím, jestli tvůrci zamýšlejí dělat i série další, já v tom potenciál až takový nevidím, ale budu pokračovat ve sledování a doufám, že mě v mnoha věcech tvůrci vyvedou z omylů a přesvědčí mě o tom, že už konečné i české ručičky umí dělat dobrou televizi... myslím, že v Až po uši tam nějaká ta šance i je. ()

skockalanova 

všechny recenze uživatele

Nemam sice nadstandarne financne prijmy - zial, nemam podkrovny byt v centre Prahy - zial a nemam ani lesbicke sklony - a to tiez zial... ;-) tento sympaticky serial si ma ale ziskal napriek tomu, ze som sa nestotoznila so ziadnou postav. Hlavne vdaka Ani Geisslerovej, ktoru mam naozaj velmi rada. Je to vtipne a minuty odsypaju a ja sa stale znova a znova tesim na dalsiu cast, co sa mi pri serialoch uz velmi dlho nestalo. Ach keby vsetky sucasne serialy boli odteraz taketo, mozno by ludia este mali sancu zabudnut na telenovely, co nam tu na niektorych pofidernych staniciach chcu vymyt mozgy! ()

Piaf. 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno v rámci žánru telenovely. Mínusy: je to telenovela, takže je to šablonovité a kýčovité, jak se patří. Plusy: občas fakt povedený vtípek ("Svítá." z prvního dílu), casting, lokace, na telenovelu to má velmi příjemný počet dílů. ()

Ekdahl odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sleduji ze studijních důvodů a z jistého svého masochismu, o němž jsem nevěděl, ale teď už o něm nepochybuji. - Největším kamenem úrazu je Hřebejkova strašlivě doslovná režie, kvůli níž se výsledný dílo blíží karikatuře: vše je řečeno příliš doslovně. Tak ženu-stíhačku nevidíme jinak než s kontinuálně nasupeným, podezíravým výrazem. Má-li být chlap zobrazen jako buran, nafasuje trenky, nátělník, fusekle a rozvalí se u televize. Polívkové kolegu z práce neuvidíme jinak než v sandálech s fuseklemi a stále stejnými kraťasy a tričkem, aby i poslední blbec-divák pochopil, že tenhle chlap fakt není cool. Hřebejk nechápe základní věc, a sice že umělecký dílo má dát prostor imaginaci, čili nejen že není nutné vše říkat nadoraz, ale že je to přímo NEŽÁDOUCÍ. Hřebejk dělá z diváků pitomce, nejen v téhle komerční zakázce, ale i v ostatních svých filmech. Ta doslovnost je jeho režisérským trademarkem a v mých očích z něj dělá snad nejhoršího současnýho českýho režiséra mezi těmi, kteří na sebe trochu dají. – Seriál se dále vyznačuje žánrovou neujasněností. Komedie to není, jaksi se nedostává humoru, byť snahy o něj by u scenáristek bylo dost (nutno říct, že seriál Terapie, na němž se jedna ze scenáristek podílela, je o třídu lepší, mj. proto, že v něm nejsou tyhle marný pokusy o humor). Dále: místem děje je naprosto neautentická, euro-sterilní, pozlátková Praha, naleštěná „reklamka“ s odpovídajícími mladými a perspektivními „kreativci“, vystajlované bejváky s nábytkem čerstvě dovezeným z Ikey (byt Čvančarové a Čermáka) a na dobré adrese (masérka Kolesárové bydlí sama ve Vodičkově v bytě tak za deset melounů – tak určitě) atd. atp. Herecky nevyrovnaný, Havelka hraje na úrovni druhořadýho ochotníka, Čermák v jednom kuse přehrává, scény s Polívkovou co do trapnosti neúnosné, nutno přetáčet… Stručně: nebrat. ()

miur85 

všechny recenze uživatele

POZOR, ČÍTAŤ AŽ PO ZHLIADNUTÍ POSLEDNÉHO TRINÁSTEHO DIELU, SPOILERY!!! Prvý diel ma neskutočne nadchol, ale postupne to nadšenie opadlo. Posledný diel mi prišiel veľmi rýchly, mohli to rozuzľovanie niektorých dejových línií doriešiť aj v skorších. Samozrejme, že Šárku a Jakuba riešili správne až teraz, ale najviac ma sklamalo, že smrť Carmen bola dosť narýchlo a pritom v dieli, v ktorom sa to podľa mňa veľmi nehodilo, keďže tento formát bol skôr typu - komédia. Ako som napísal, smrť mohla "zostať", ale mohli tomu možno venovať skorší diel. Z piatich hviezd som postupne prešiel na štyri a po skončení musím znížiť ešte o jednu, keďže je to pre mňa medzi. ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá, postavy se mi líbily a některé dějové zápletky taky, chvílemi je to i vtipné. Jen mi to přijde zbytečně moc dlouhé. ()

Kathryne 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nejlepší český seriál. Všechny díly jsem stihla v jednom dni, herecké obsazení perfektní, zápletky perfektní, kamera perfektní, hudba Vladivojny perfektní:-) není co vytknout ()

MaroMaro 

všechny recenze uživatele

Až mě zamrzelo, jak je seriál krátký......ale i kdyby měl více epizod, stejně by mě nakonec mrzelo, že končí :) První díl jsem zhlédl jen ze zvědavosti no a pak už to jelo. Díky tomu, že je tak krátký, tak se v každém díle odehrávalo něco zajímavého a vždy po skončení jednoho dílu jsem se těšil na další, jak se ten příběh bude vyvíjet. Nejvíc se mi líbila Jitka Čvančarová a její lesbické zážitky se seriálovou partnerkou :) Podala fakt dobrý výkon! ()

sorbon1 

všechny recenze uživatele

Seriál rozehrává hru propletených vztahů, která by se snad mohla stát i v reálu, ale vše je zabaleno do takového atraktivního hávu, děj se odehrává v centru města, kde postavy i žijí, byty s designovým nebo historickým nábytkem, všichni používají mobily, notebooky i počítače jen od Applu, krásné záběry na Vltavu a starou Prahu atd. V seriálu účinkuje spousta vynikajících herců a opravdu mě baví. Čermák, Geislerová, Polívková, Havelka, výborná Krobotová a další. Scény Čvančarové s Kolesárovou jsou fakt žhavé. Není nouze o humorné scény, opravdu pobaví. Aspoň mě ano... ()

karambwa 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně povedený český seriál, který si ráda pustím znova, a to sem i u české scény moc nestává. Nestává se mi abych se koukala na český film či seriál, ráda to zkusím ale vždy v polovině vypnu. Tohle opravdu stojí za to, je to ,,vkusné", vtipné, skvěle vybraní herci, obzvlášť Jitka Čvančarová a Anna Polívková. Palec nahoru všem :-) ()

Pavel.Kubik 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších seriálů poslední doby, "líbí" se mi, že všechny postavy užívají výrobky od Applu, nikdo nebydlí v paneláku, všichni žijí, jak kdyby brali 100 a více tisíc měsíčně, ale nešť, příběh dobrý, moment, kdy se Polívková setká s Čermákem za lednicí, jsem probrečel (smíchy), a všech třináct dílů jsem shlédl za dva dny, což u nudných věcí prostě nezvládnu, tudíž dávám lepší 3*** ()

Jindra_S 

všechny recenze uživatele

Příjemný počin, ale přišel jako nedotažený - jako by autoři neměli dost peněz zkusit udělat další záběr, popřípadě ho sjet znovu, pokud se ho nepodařilo natočit. Taky to vypadalo, jako by se tvůrci nemohli rozhodnout o žánru - komedie, drama apod. Škoda, protože postavy a jejich vývoj se mi líbily, chemie mezi Gaislerovou a Havelkou fungovala, ale pak to celé zabili groteskní zrychlenosti nebo silně nepravděpodobnou scénou - Hanzlík si s Geislerovou vyká i když spolu už chodí, Krobotová je "náhodou" vždy na správném místě, není jasné, za jakou dobu se to odehrává - někdy to vypadá jako roky, někdy to muselo být jako týdny (a podle mne to má vliv na chápání jedné z hlavních zápletek). Škoda, mít možnost takový seriál sjednotit a vypilovat - natočit ho více jako komedii nebo více vážně, pak by to bylo opravdu skvěle. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Light-fresh seriálek se sympatickým hereckým obsazením. Interakční vztahovka poplatná především dnešní, mediálně-interaktivní době. Hledání štěstí a ideálního partnera v odlehčeném byť ne zcela originálním hávu. Pro mne příjemně strávených třináct večerů. HBO mne zatím nedokázalo zklamat. ()

Reklama

Reklama