Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 3
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (218)

Flego 

všechny recenze uživatele

Ani lukratívne obsadenie na čele s režisérom, ani HBO produkcia nedokáže ochutiť tento "telenovelácky" projekt. Zbytočný seriál. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Já fakt nevím. Deset dílů za námi, žena to nábožně doslova „žere“, a mne to často nenábožně s.re. Ty postavy prostě nejsou životné, to jsou jakési plakáty, jakési intelektuální konstrukce. Nikdo nemá s ničím problém - všichni jsou finančně zabezpečení, za vodou, bydlí v luxusních bytech luxusně vybavených, což je právě sen mnoha manželek z těch panelákových bytů nebo pavlačových bytů v centru, kde je záchod na chodbě (že jo, Evo?). Kamera se sice snaží, ale stejně mi ty obrázky Prahy přijdou samoúčelné a vůbec celý ten vizuál vypadá spíše jako videoklip nebo reklama. Hudba mi tady ostatně dost často leze na nervy. Líbí se mi to pohrávání se skutečnými slavnými českými osobnostmi, ale to chlapa taky nezabaví na furt. A ty holky... no, někomu přijde Aňa sexy, jinému Polívková, další jsou spíše na mírně oplácanější Čvančarovou, a aby se neřeklo, hodíme sem ještě tu teď tak moderní homosexuální linečku, aby se neřeklo, že jsme málo mulitukulti. Jinak jsem doufal, že to časem přestane být o tom, kdo s kým prošoustá kus dílu, jak se ti lidé mezi sebou prohodí, až to připomíná Ordinaci v růžové zahradě, ale asi z toho nebude nic. :-) Moc se mi líbí komentáře Ekdahla a Marquise. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Potěšilo, velice potěšilo. Vkusný humor, dobrá zápletka. Excelentní Čermák, příjemně vtipný Havelka, zamindrákovaná Polívková, Holub v ponožkách a sandálích, naprosto šílená stíhací Krobotová, pro mě překvapující Ańa s Janou Švandovou a v neposlední řadě lesbický vztah mezi Kolesárovou a Čvančarovou. Takový Sex ve městě po Česku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mě v žádném případě nenaplnil nadšením. První sezóna byla ještě mírně nadprůměrná, přinesla množství humorných momentů, ale i celou řadu zklamání a nepřesvědčivých hereckých výkonů, ve druhé řadě došlo ke značnému poklesu kvality, ubylo kvalitního humoru a celá sezóna se stala jaksi těžkopádnější a nemile předvídatelnou. Jediným pevným bodem obou řad, tím pádem i celého seriálu, byl Hynek Čermák, který neustále podával perfektní výkon a po celou dobu mě skvěle bavil. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale po hodně dlouhý době seriál z našich končin, který mě baví, pobaví a netrpím u něj pocitem, že jsem se narodil ve státě produkční demence ;) Jde o věc, která stojí především na výborných hercích, milém a lehkém příběhovém "varieté". ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (75 %): Někdy by mě zajímalo hodnotící měřítko těch, kteří tomuto počinu dali jednu hvězdičku a míň - to když si pak představím, že tento seriál kvalitativně zařadily ke všem těm českým seriálovým brakům typu Ordinace, tak mi to trošku přijde jako nevděčnost level 999. Jasně že to má svý mouchy a můžeme tu polemizovat o tom, že postavy jsou až příliš prvoplánové a ne každý díl je dotáhlej k dokonalosti, ale minimálně jako oddechovka to funguje skvěle a v rámci české televizní tvorby je to dost svěží vítr a velmi zdařilý pokus o to naservírovat divákovi alespoň trošku něco inteligentního. Herecké výkony jsou navíc v drtivé většině výborné a ty záběry Prahy je vyloženě radost sledovat. // 2. SÉRIE (60 %): Tohle už byla vlastně jen vata odnikud nikam bez pořádně zapamatovatelného dílu. Pořád jsem teda jel na takové té fajn oddychové vlně asi ještě z první řady, ale scénář byl zde prostě nijaký, zbytečné nové postavy, dialogy o ničem a ani komediální linka už se příliš nedařila. Určitě o třídu níž než první řada, která nepřinesla absolutně nic nového, škoda. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

"...jmenoval se můj táta Eda? A já fakt nevím, jak se jmenoval, jestli to byl Eda nebo Jarda nebo Bohouš, já jsem si užívala života na rozdíl od Tebe...teď kecáš...nekecám..." --------------------------- "...máma mi řekla, že vlastně můj táta může být prakticky kdokoliv, jakože že těch chlapů bylo vlastně víc. Chápeš to, vona radši než aby mi řekla jednu jedinou pravdivou informaci o mém tátovi, tak mě bude přesvědčovat, že je děvka. A vona není žádna děvka, i když se tak oblíká, já ji znám, ona taková není. CO TO JE?..." Že ČO TO JE?! Že čo toto je ?! Perla za perlou, autorská bezmoc, výsmech staršej hereckej generácii, zmar talentu A.Geislerovej, totálne skarikatúrovaná postava A.Polívkovej, R.Holub a jeho postava je čo? A J. Kolesárová, akokoľvek je hot, slovenčina a VYkanie, tj VY(ste): BOLI, VIDELI, SEDELI, POČULI - je jedno, že sme v českom seriáli. Mimochodom, všetci majú cool bejváky, autá, ideálne jabĺčka - teda pardón, až na burana Káju. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo, že HBO převálcuje český seriálový styl a kvalitu alespoň o dvě hvězdy, ale tak, jak seriál pokračuje se bohužel ukazuje, že české nectnosti mají hodně tuhý kořínek a tahle moje nadějka rychle vyprchává. A tak lze přibývající díly rozdělit do dvou skupin a přitom trochu parafrázovat génie českého humoru. Ta první skupina, ta není nic moc, protože se tam vlastně nic pořádného neděje (strašný díl, který se z větší části odehrával ve velmi úzkém kruhu postav na nemocniční posteli - a to ještě jedna z nich byla po celou dobu v kómatu). Ta druhá skupina, ta také není nic moc, protože to, co se tam děje, je podivné, nakašírované, plné nevěrohodných postav a vztahů (moc mi tu schází úplně normální pozitivní příklad hezkého vztahu, který by mohl být s těmi ostatními konfrontován). A z pohledu diváků, slovy klasika: "Diváci, ti se také rozdělili do dvou skupin. Ti první, ti by se rádi přestali koukat, ale je jim líto peněz, které platí svému providerovi za HBO. Ti druzí, ti by se také rádi přestali koukat, ale zůstávají ze zvědavosti,zda krátící se zbytek seriálu bude tak slabý, jako to předtím, popřípadě ještě slabší, pokud se udrží trend posledních dílů. A kromě toho zamykáme hlavní vchod :-) ". ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Tohle je mrzení, nemít moribundus, tak to ani nedokoukám, ale takhle jsem měla aspoň u čeho zvracet. Jediný, co se mi na seriálu líbilo, byla hudba od Vladivojny a výkon Lenky Krobotový, kterej jsem tu stíhací fúrii fakt věřila. Jinak se divím Anně Polívkový, že pořád bere ty role ošklivých holek, co taky touží po lásce, ale kvůli velkému nosu ji nikdo nechce. Fajn, tady jí pro jistotu ještě nechali srůst obočko, aby to měla opravdu tuplovaný, že si nikoho nenajde. Do vnadné samice je zase jasná volba Jitka Čvančarová, ta taky asi v tomhle charakteru nemá alternaci. Teda mohla bych jí zastoupit já, ale bohužel nejsem herečka. Kdo mi ale neseděl, byl Hynek Čermák v roli svůdníka, to je přeci džob pro Marka Vašuta. Ano, Marek je jasnej seladon a hází tak žhavý pohledy, že není pochyb, že ho chce prostě každá. Aňa G. by byla v pohodě, kdyby neměla tu dlouhou ofinu, přes kterou vůbec nic neviděla, takže podle mě ani nevěděla, s kým je momentálně na rande. No, a Jiřího Havelku mám poměrně ráda, ale vtipálek Jakub by jasně seděl Prachařovi. Jo, Jakubové, to jsou rození žertéři. Takže díky, čau a u druhý série se nejspíš neuvidíme, příště budu radši zvracet třeba u Vaření s Jaromírem Soukupem. ()

E.. 

všechny recenze uživatele

"Sis ten silnej džus zředila vodkou, viď mami." - "Střízlivost se dostavuje v celé své beznadějnosti." - "Vím, kdy máš narozeniny. Víš podle čeho si to pamatuju? Protože je slavíme každej rok." = Scénář k tomuhle seriálu by měl získat nějakou cenu..ne, počkat..lahvinku vína ;) ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Po 9 dílech: Na české poměry musím uznat, že seriál není špatný, určitě lepší než všechny ty telenovely v TV. Prvních zhruba 5 dílů mělo trochu spád, ty poslední se ale někdy tak táhnou, že nemít možnost si to posunout, tak asi nudou usnu. Některé scény jsou nereálné, ne-uvěřitelné. Když bylo v popisu seriálu napsáno, že nás nenechá stát na prahu ložnic, tak jsem netušil, že to tvůrci vemou až tak do hloubky. Mno, ještě několik dílů zbývá, tak uvidíme. Update po 2. řadě - táhne to H.Čermák, skvělý František Němec, v posledním dílu je dost patrné, že to tvůrci potřebovali rychle ukončit. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

No zatím - tedy po druhém díle - je to taková typická česká telenovela. Ploché charaktery a ještě plošší zápletky. Nemyslel jsem si, že to někdy řeknu po filmech jako Pelíšky nebo Musíme si pomáhat - ale je to prostě typicky hřebejkoidní tvorba poslední doby. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hřebejk natočil pěkný vztahový propletenec s krásně nasnímanou Prahou. Škoda, že každý díl byl tak krátky. Vždy, když jsem do dílu pořádně zabředla, tak skončil a já jsem se nemohla dočkat dalšího. Písnička od Vladivojny La Chii je slušně vlezlá. Nemůžu se jí zbavit a pořád si tu melodii prozpěvuju. Připadám si pak jako blázen. Starší generace herců mi nevadila, ale obešla bych se klidně bez ní. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Líbivé, milé, zábavné. 1) Ze zfilmovaných děl červené knihovny přejal seriál líbivé exteriéry i životní styl středních vrstev. Navíc divákovi poskytne svižné dialogy, zkarikované excentrické postavičky dnešní sexy (komentátor raptile) Prahy i životní postoje současných třicátníků._____ 2) Oceňuji příjemné herecké výkony a skutečnost, že příběh odsejpá a nevleče se s vagónem dialogové a dějové vaty._____ 3) Navíc tvůrci zřejmě vědí, že v nejlepším je třeba skončit a tak věc ukončili právě včas, aby nezůstala pachuť na jazyku či v srdci._____ 4) Líbil se mi nenápadný, ale pěkný 34letý Jiří Havelka._____ 5) 4.4.2018 - Ani druhá řada nezklamala. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

První řada byla skvělá. Příjemný seriál s kvalitním obsazením a postavami, které si oblíbíte. Potěšily i krásné záběry na Prahu. Bohužel druhá řada se už tolik nepovedla. Téměř všechny postavy, které jste měli rádi, vám jsou ukradené a ty nové za moc nestojí. Adéla, Richard, Zdendův táta i Karlova máma, nikdo mě neoslovil. Taky jsem nepochopil, proč se do další řady dostala i Markéta, naprosto zbytečná postava. Navíc tam bylo i zbytečně moc Milana a upozadily se zajímavější postavy. Vztah Lindy a Adély se mi taky nelíbil. Velká škoda. Pokud by měla být třetí řada a vypadala by podobně, tak už radši ne. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nepovažujem za šťastné napchať do seriálu všetky možné vzťahové kombinácie, iba preto, aby sa v ňom každý divák zhliadol. Takýto multi storytelling, nutne musí byť kompenzovaný menšou rozpracovanosťou jednotlivých vzťahov. Ale dve hviezdy dávam preto, lebo mi už neprídu zaujímavé scenáre tipu ona hľadá jeho/ju. Ježkovy voči, kedy už konečne príde do filmovej módy scenár Nikoho nehľadám a som spokojný? ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Proč mi to všechno řikáš?" "Tak kdybys třeba mohla jít do prdele, bylo by to fajn." Do seriálu režírovaného Hřebejkem (co si budeme namlouvat, už pěkných pár let to není ono) s Geislerovou v hlavní roli (mám subjektivní pocit, že hraje v každém novém českém filmu a že pokaždé vyfasuje roli hysterické nány) jsem se původně vůbec pouštět nechtěla, ale HBO už mě dříve oslovilo "Terapií", takže jsem alespoň úvodní epizodu musela zkusit. Po třech dílech už jsem regulérně závislá a několikrát jsem se přistihla při pobrukování titulní písně. Skvělý Havelka! Kde ten chlap byl? Miluju ho! Update po závěrečné epizodě: To jedno úmrtí si teda mohli odpustit, ale jinak budu doufat v zakoupení práv na vysílání i jinou televizí, aby se seriál dostal do širšího povědomí. Málem jsem obrečela fakt, že tenhle díl je skutečně poslední, a to se mi naposled stalo asi tak u "Přátel". Edit: Druhá série zklamala, a to hodně. Z Jakuba se stal magor, který svou přítelkyni nutí bydlet na hausbótu a následně na horské chatě, pecka no. Nejvíc to ve výsledku zachraňovala Krobotová (nejzábavnější scény byly vlastně jenom s ní) a kouzelný pan Němec. Třetí sérii už radši ne, nebo seriál poletí z mých Oblíbených. ()

Reklama

Reklama