Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (218)

Foma 

všechny recenze uživatele

Snad první role Geislerky, kde se mi opravdu líbila. Příjemně necudný, samozřejmě plochý, ale zábavný. ()

Beagle

všechny recenze uživatele

Viděla jsem první dva díly na HBO GO. Seriál je dobrý, ale čas od času dějové linky zašustí papírem a spíš mě jako primárně docela natěšeného diváka zklamou než naštvou (jde hlavně o Jakubův "útěk" z rande nebo lehké klišé v postavách Anny Polívkové a Radka Holuba...). Ale abych jen nekritizovala, jistě dám seriálu další šanci a hvězdičkami budu hodnotit až po všech 13 dílech. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemam nijako extremne rad cesku tvorbu a netajim sa tym. Hrebejkov novy serial ma vsak dostal presne tam, kde to autori chceli...a ja som uz po par dieloch bol az po usi v dalsej serialovej zavislosti, na ktoru si aj teraz par mesiacov po zhliadnuti rad spomeniem. Pre mna absolutna spokojnost a ani sekudnu neuvazujem nad inym ako plnym hodnotenim. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Divak si povi, no jo, dalsi vztahovy serial... Tento ma ale zajimave vykreslene postavy, ktere ziji relativne vsedni zivoty a presto nebo prave proto dokazou zaujmout. Dobre herecke vykony i zpracovani. Urcite jeden z nejlepsich ceskych serialu ve svem zanru. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hodnocením tohohle seriálu mám celkem problém. Na jedné straně herci, kteří umí hrát, dialogy, které nevržou, krásná kamera a výtečné lokace. No a na druhé straně příběhy, které jsou jak z té reklamky. Klišovité, šablonovité a vystavěné jen kvůli tomu, aby zamýšlený závěrečný fórek na konci vyšel ve správném načasování. SPOILER: Třeba už (tuším) v prvním díle, kde má "ošklivka" Polívková v restauraci schůzku na inzerát. Chlap odejde a ona tam sedí, sedí a sedí a opíjí se až do zavíračky. To se jako vážně děje? Kterépak se stalo, aby ji chlap nechal jako magorku sedět samotnou v hospodě? Slyšeli jste někde o něčem podobném jinde než ve vtipu 4. kategorie? Nerozejdou se ti dva spíš hned po první sklínce, protože jeden jako zapomněl doma zavřít vodu? A když už by k tomu teda náhodou došlo , opravdu se bude zakomplexovaná puťka opíjet osaměle v restauraci a čekat, jestli se pán náhodou za hodinku nebo čtyři nevrátí? Pokud o tom paní Duslová a Klestilová ještě nikdy neslyšely, ženy se nejčastěji opíjejí potajmu a flašku mívají zastrčenou někde v prádelníku. A takových příkladů je tam mnohem víc. Naprosto souhlasím s uživatelem "honajz". Ty postavy jsou opravdu jen jako vývěsní plakáty, které byly vytisknuty jen za účelem toho, aby nám ukázaly, že každý chce mít to, co nemůže mít, i kdyby to byla tak nebetyčná blbost, jako že se nepoučitelný holkař Čermák zamiluje do holky, kterou nikdy neviděl a zůstane zamilován, i když zjistí, že je to ta největší ošklivka a smolařka, co kdy viděl. Teď už jen zbývá to okřídlené "...a byli šťastni až do smrti". //////// No a nyní po shlédnutí posledních tří dílů mohu dodat jen jediné: seriál rozhodně líp začíná než končí, končí totiž jako typická druhořadá telenovela a v té pokračuje i v 2, sérii, která rozhodně za sledování nestojí.. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou dobře obsazené a zahrané. Bohužel z toho měl být dvouhodinový sestřih. Tahle natahovačka je dobrá k žehlení. Nic pro mne. 50% ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Né, né, né. Přátele nic se nemění. Neuvidíte nahou ČVAČAROVOU jak močí před svým domen. Neuvidíme Jaromíra Hanzlíka jak se převlíká za ženskou. Ani Lenku Krobotovou jak gumovým čurákem šoustá Jirku Havelku. Za to uvidíme Váš oblíbený patos, který se schovává za režisérskou sukni, tak neohrabaně, až z toho bolí oči. Oblíbená sračka, s oblíbenými herci a oblíbeným tvůrčím týmem. No a hlavně to má na triku HBO. Takže kvalita poručena. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Neskutočná smršť vzťahových gagov, porovnateľná snáď len s divadeľnou hrou Patricka Marbera Closer(mierna hyperbola). Samozrejme na česko-slovenský spôsob. V "našich vodách" absolútne ojedinelá záležitosť. A pred duom Dusová/Klestilová proste smekám. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který má rozumnou časovou dotaci, spád, vtip, lehkost, uvěřitelnost, napětí, kvalitní herce a dobře nasnímané exteriéry jednoho z nejfotogeničtějších míst světa: 80% ( zatím 81 hodnotících s průměrem 77%). ()

cross 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem "jen" první sérii a vlastně mě docela bavila - chtěl jsem vědět, jak se budou charaktery postav vyvíjet, co všechno si ještě autoři vymyslí a jestli se potvrdí vše co jsem očekával... A dostal jsem co jsem čekal...všechno se potvrdilo do puntíku. I když ne vůbec špatně natočený seriál, který dokáže bavit i zaujmout herci a jejich postavami, ve skutečnosti je to stejná sra*ka jako všechny podobné mainstreamové domácí seriály. Neskutečná dávka nesmyslů, neuvěřitelných náhod a propojení postav pravděpodobných tak možná na zapadlé vesnici s 200 obyvatel graduje především v několika prvních dílech, aby pak na chvíli diváka ukolébala a na konci se znovu vrátila v plné síle. Divák kolikrát nechápe, jak tohle vůbec mohlo u Hřebejka nebo dramaturgů projít - vždyť to kolikrát až zabolí, jak ta hloupost bije do očí a jak se nejednou postavy chovají úplně proti jakékoliv logice... A i přesto jsem na to koukat vydržel a celkem se i těšil...se skřípěním zubů a nechápavým pohledem, **1/2 ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se režisér Hřebejk držel svých amerických vzorů, kde se v seriálech o mezilidských vztazích o sexu opravdu hodně kecá. Je otázka, jestli je v našich podmínkách takovéto nadlehčené osudové seriály vůbec potřeba točit. Vždyť americká produkce dokáže případné mezery v programech televizních stanic bohatě zaplnit. Ale budiž. Když už se Hřebejk do tohoto žánru pustil, vytvořil víceméně průměrný produkt, který místy i pobaví. Dokázal do seriálu zlákat i osobnosti, které v těchto formátech běžně nepůsobí. Děj se točí kolem 4 hlavních postav – Geislerová, Polívková, Čvančarová, Čermák – 3 frustrované ženy a jeden neskutečný hajzlík-pohodář. Seriál může běžnému divákovi zpříjemnit večer, ale kdyby ho neviděl, nic zásadního by mu nescházelo. Po shlédnutí dalších dílů musím přiznat, že se mi tohle dílko více zalíbilo. Zápletky jsou v našich končinách originální a neotřelé. Zvyšuji na 4 hvězdy. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Opravdu se mi začínají líbit počiny HBO. Nebo jen stárnu, těžko říct. Ale po výborné Terapii mi přišel pod ruku seriál Až po uši a jsem nadšená! Zábavné, neohrané, koukatelné a dokonce i ta úvodní znělka se mi zaryla pod kůži. Čvančarová je číča a touto rolí překvapila a Polívková opravdu baví. ()

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Hrebejk klesa niz a niz a tezko uz nekdy svuj pad zastavi. Ale co, hlavne kdyz mu to producenti a velka cast divaku furt zerou. ()

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

Zbuznění jako východisko z nefunkční rodiny (pro jistotu jiná v seriálu není, abychom nebyli na pochybách, jak to dneska chodí), všudypřítomná příšerná Geislerová jako etalon protivnosti a asexuality, o nic méně příšerný Havelka ( já furt myslel že je to ten komik v kulatejch brejlích, ale nejspíš to neni ani jeho brácha). Hřebejk konečně udělal svůj definitivní coming out. Tím, že se pod tohle podepsal, dal otevřeně najevo, o co mu jde: pracuje se soudruhy z NWO svými uměleckými prostředky na diskreditaci a rozkladu modelu klasické rodiny, protože to je brána ke světlým zítřkům, jež pro nás soudruzi uchystali. Moc bych mu přál, aby se trochu zamyslel, kam to všechno povede. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál z produkce HBO, je po dlouhé prvním českým seriálem, který dokázal upoutat moji pozornost od prvních okamžiků a udržel si ji až do konce, i přes místy nevyrovnanou kvalitu. Může za to především ústřední dvojice Aňa Geislerová a Jiří Havelka, jejichž s lehkostí a vtipem přehrávané dialogy baví, nutí diváka k sledování dalších dílů a vyvolávají zvědavost, kdy a zda vůbec se tyhle dva na první pohled dokonalé protějšky dají dohromady. Aňa je ve své roli muži zklamané a nejisté osmatřicátnice dokonalá, vtipná a okouzlující, Jiří Havelka je jako závan svěžího vánku na poli seriálově profláknutých herců a ačkoli je jeho hrdina místy na přesdržku a s reakcemi mimo realitu, je radost ho sledovat. Neméně okouzlující je Anna Polívková, kterou vzhled a komediální talent předurčil k roli největší šeredky od dob ošklivky Betty, nebo jak se ta hrůza jmenovala, která tu také hledá svůj dokonalý protějšek pomocí seznamky, což vede k neuvěřitelné shodě náhod a vtipných situací. Anička si tu roli evidentně užívá a kdybych ji neviděla jako nádhernou vílu ve Stardance, kde ulovila nejhezčího kolouška soutěže, skoro bych věřila, že ani v reálném životě nezakopne o normálního chlapa. Nutno zmínit i Jitku Čvančarovou, nešťastnou a unavenou 17 letým manželstvím s nevěrníkem v podání Hynka Čermáka, která i svá kila navíc umí nosit s ženskostí, nicméně to že je žádoucí a krásná jí musí ukázat úplně někdo jiný než její manžel. Shrnuto podtrženo seriál Až po uši má místy své mouchy, ale je vtipný, dialogy až na vyjímky chytré, výběr herců se povedl a při záběrech na náplavku v Praze máte pocit, že se natáčelo někde u francouzské Seiny a že tam okamžitě chcete být s nimi. Tohle se Hřebejkovi povedlo. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

HBO nabízí jen přepálené bedekrové pohlednice Prahy, okoukané tváře v různé fázi hubnutí (Polívková, Čermák) a v každém ohledu trapný vztahový slepenec... ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Typický Hřebejk. Jeho doménu - vykreslení postav mohl zůročit v seriálu, což musí být určitě pro takového režiséra plus. A bylo to vidět. Každá postava má svůj vlastní osud, který někdy sdílí i s dalšími postavami.Seriál je postaven na vztazích a děj jako takový moc není , jinými slovy moc se tam toho neděje (když pominu vztahovou linii) - to bych asi považoval za mínus. Herecky je to podle mě zvládnuto slušně a většina herců má svým postavám co dát. Zejména Aňa nebo Jitka Čvančarová. Člověk může s klidem na duší říct, že ho to baví a to se u českých seriálů dá říct málokdy. ()

Reklama

Reklama