Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (218)

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Rozhodně patří k tomu lepšímu z české tvorby posledních mnoha let. Závěr by mohl být trochu delší, propracovanější a přál bych si aby nebylo žádné pokračování a další zaplétání vyřešených věcí. To se mi ale asi nesplní, tak uvidíme za co to bude případně stát. Každopádně doporučuji. ()

mandella 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměr mezi českými seriály - ať už scénářem, který opíše dramatický oblouk od 1. do 13. dílu, nebo postavami, které se někam posunou, nebo lokacemi a výpravou... Režie zručná, Hřebejk typický, herci super - kouzelný Havelka, překvapivá Čvančarová (po sestřičce z Ordinace ukázala, že utáhne jednu z hlavních linek), supersexy Kolesárová. Akorát ten Čermák - jako hrát umí dobře, ale abych věřila, že takový "pinďour s ušima" balí samé hezké ženské a nemá s tím problém? Nevim nevim... oproti pár sekvencím maďarské verze máme živější dialogy i hezčí lokace, takže za mě palec nahoru a druhou sérii sem hned :-) ()

black8 

všechny recenze uživatele

Mám rada Aňu Geislerovú a Annu Polívkovú a obidve tu boli úžasné. Svojim profesionálnym herectvom potešila aj Jana Švandová. Lesbický príbeh bol asi v rámci česko-slovenskej filmovej skúsenosti najodvážnejší, ale aj tak stále kŕčovitý, v každom prípade Jana Kolesárová sa naozaj snažila. Dejová linka tiež sem tam pokulháva, ale nebudem príliš prísna. Je to asi to najlepšie, čo sa č/s seriálov týka. Len tak ďalej. Je však stále čo vylepšovať. ()

zigy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reklama na Prahu jak sviňa. Navíc se točilo i ve věži (znalí vědí..:). Objev roku: Havelka. Zklamání: Švandová. Absolutním králem byla historka o lesbovztahu a s tím související Polívková naslepo s tím trpaslíkem. Ostatní bohužel méně zajímavé. Zkrátit seriál o polovinu a odhalit Čvančarovou - a bude to bomba! ()

Figuska 

všechny recenze uživatele

Dobře se na to kouká, ale občas je to na můj vkus trochu přemrštěné. Jinak herecké obsazení výborné. Slušný průměr. Osobně se mi Dokonalý svět s Čvančarovou líbil víc. ()

bican1 

všechny recenze uživatele

Mám odpor k seriálum typu ordinace, ale tohle je romantika, kterou já můžu. Celkem slušně obsazená romantická komedie. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Slabé i v české konkurenci. Sice jednotlivé postavy a jejich příběhy jsou zajímavé, ale je to tak prapodivně poskládané a poslepované, že to až irituje, především ústřední dvojka. U prvních epizod jsem proklínala ty, kteří mi tento seriál doporučili a doteď jsem to pořád moc nepochopila,co se jim na tom tak líbilo. Nutno ale říct, že v posledních dílech se daly věci KONEČNĚ do pohybu a nabralo to na síle. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál rozhodně nikoho neurazí. Myslím že patří k tomu nejlepšímu co u nás v poslední době vzniklo. Herecké výkony zúčastněných dam jsou rozhodně na velmi vysoké úrovni. Pánové mají role komparzu, a prakticky to dámám ani neměli šanci pokazit. Hřebejk nic nezkazil a rozhodně si u mě zase napravil renomé. Takže velký dík dámám: Geislerové, Čvančarové, Polívkové, Kolesárové, Krobotové a Švandové. ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Sama doma jsem během dvou dnů skoukla všechny díly, které mají sympatickou délku kolem půl hodiny a končí tak, že člověka zajímá, jak to bude pokračovat. Příjemným překvapením pro mne byl Jiří Havelka, kterého znám spíše z jiných projektů, Aňa potěšila, Lenka Krobotová hrála neuvěřitelnou krávu, a kdybych Hynka Čermáka neviděla předtím v jiných rolích, po téhle bych ho určitě nenáviděla tak, jako Jana Přeučila, kterého jsem jako dítě viděla hrát černokněžníka a od té doby ho nemůžu vystát. Seriál je vztahový, zápletky jsou někdy neuvěřitelné, ale diváka baví a těší se na rozuzlení. Bonusem pro mne bylo to, že všechny postavy se více méně znají a jejich osudy se nakonec protnou. Jen linie Aniny matky Jany Švandové, stejně jako linka Anina otce, pro mne byly trochu nedotažené. Nicméně doporučuji jako příjemnou oddychovku v dnešní době psychothrillerů a detektivek. ()

bedn1 

všechny recenze uživatele

1. série: **** 2. série: ** Nerozumím tomu, co se pokazilo, když tvůrčí tým zůstal v podstatě stejný, ale zatímco první série byla slušná oddechovka, při prvním dílu druhé série jsem se trapností ošíval a nad nejednou scénou plácl do čela. Zkusil jsem ještě druhý díl, abych jim dal šanci, ale ten mě jen utvrdil, že nadějný seriál šel s druhou sérií úplně do kopru. ()

Ajay 

všechny recenze uživatele

Povedenej seroš, kde mi sednul celkově i casting (1.série). Druhou serii zkouknu taky i když hodnocení u ní tady na čsfd již pokulhává, ale zas to není tak hrozná stopáž že by se to nedalo :D ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

bohuzel typicka HřeBejkovina :-/ Povrchni, ploche, s postavami jsem absolutne nedokazala soucitit. Byly to jen postavicky, ktere skakaly podle celkem spatneho skcenare, kde se toho moc nedeje. ()

svist10

všechny recenze uživatele

Mno, tak po třech epizodách je jasných několik věcí: po obrazové a střihové stránce je to někde úplně jinde než takřka všechny tuzemské televizní seriály, scénář je spíš než co jiného sled tragikomických scének (občas hraničící až s absurdní komedií, krutě nezvládnutá návštěva Čvančarové s Polívkovou v baru HODNĚ bolela), herci jsou jak na houpačce, tu hrají přirozeně, onde zase pře/podehrávají. Kolem zmiňované Polívkové bych se zastal, její postava není ani zdaleka tak otravná, jako zbytečná. Daleko protivnější je mi postava Lenky Krobotové a musím říct, že ji Aňa vystihla poměrně přesně. Jsem moc zvědav, jak se to vyvine dál, osobně mám několik tipů, co by se mohlo stát. Moc by mne zajímalo, jak vypadá scénář, jmenovitě dialogy, jestli herci improvizují, případně mají možnost si text upravit do úst, nebo je je striktně neměnný. Musím říct, že jsem ještě NIKDY neslyšel v jakémkoli seriálu nebo pořadu tolikrát slovo "tak", myšleno jako verbální výplň, a dost mne to tahá za uši. Dost dobře nevím, jaký je vlastně APU žánr. Možná by stálo za to někde trochu přitlačit, protože romantiky je málo, komedie je málo i dramatu je málo. Přitom už od Hořícího keře víme, že se HBO nebojí říznout mnohem víc do hloubky. A není to třeba tím Hřebejkem? Zatím nehodnoceno, uvidíme, kam se to vyvine (jestli vůbec někam). ()

Kytiii1 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je pro mě obrovské překvapení... V několika scénách jsem se doslova zlomila smíchy... Na mě prostě funguje :D ()

julie_mie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně vtipný seriál, který neuráží. Dle mého názoru je to, po spoustě let, vydařená věcička. Dobré dialogy, nenarážející o plytké dno nudy (Aňa x Jiří), příjemná kamera, pohodová hudba..., nemám moc, co vytknout. A jestli někteří čekali hlubokou psychologickou sondu do vztahů současné produktivní generace a nazývají toto odpadem, tak ať koukají na něco jiného a oddechovky nechají nám, co si u něčeho chceme odpočinout, zasmát se a nepitvat. ()

Reklama

Reklama