Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (218)

geklon 

všechny recenze uživatele

Né, né, né. Přátele nic se nemění. Neuvidíte nahou ČVAČAROVOU jak močí před svým domen. Neuvidíme Jaromíra Hanzlíka jak se převlíká za ženskou. Ani Lenku Krobotovou jak gumovým čurákem šoustá Jirku Havelku. Za to uvidíme Váš oblíbený patos, který se schovává za režisérskou sukni, tak neohrabaně, až z toho bolí oči. Oblíbená sračka, s oblíbenými herci a oblíbeným tvůrčím týmem. No a hlavně to má na triku HBO. Takže kvalita poručena. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Patrně jediná současná česká seriálová "vztahovka", která má nějakou úroveň. Režijní, scénáristickou (i když za některé logické přešlapy, klišé a charakterové stereotypy by si duo scénáristek zasloužilo klepnout přes prsty), hudební a především hereckou (pro mě dosud neznámý Jiří Havelka je velký sympaťák). Není to ani dokonalé, ani převratné (maximálně na poli bídné české seriálové produkce, na niž by ale náročnější divák asi radši vůbec neměl brát zřetel), ale je to rozhodně fajn (chytlo mě to už prvním dílem, což se mi stává málokdy). Čtvrtou hvězdu nedám za strašně předvídatelné uzavření většiny dějových linií. 70 % ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Takto keby vypadala všetka česká seriálová tvorba, a všetka filmová by sa jej aspoň priblížila, smeknú pred nami aj žabožrúti. A ja si kúpim svoju prvú telku. Randenie, osamelosť, potreby, mindráky a situácie smutné i veselé, podané s nevídanou hereckou a režijnou gráciou. Farebné postavami i pocitmi, osobné krásnou Prahou. A najlepšia lezbická masáž v dejinách kinematografie! Až takto dobrý je ten Honza Hřebejk? Rád dám piatu hviezdu, ale až po zhliadnutí zvyšných desiatich epizód. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První řadu jsem nedokoukal, nicméně druhou jsem z pracovních důvodů viděl celou. Je to nesnesitelně fádní, je to směšně umělé, něco jako Deník Dity P. mínus vaření plus snaha o to vypadat trochu jako Sex and the City. Všichni zúčastnění mají na víc a nechápu, proč to zastřešuje zrovna HBO. Prý to mají lidi rádi... no to potěš. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Proč mi to všechno řikáš?" "Tak kdybys třeba mohla jít do prdele, bylo by to fajn." Do seriálu režírovaného Hřebejkem (co si budeme namlouvat, už pěkných pár let to není ono) s Geislerovou v hlavní roli (mám subjektivní pocit, že hraje v každém novém českém filmu a že pokaždé vyfasuje roli hysterické nány) jsem se původně vůbec pouštět nechtěla, ale HBO už mě dříve oslovilo "Terapií", takže jsem alespoň úvodní epizodu musela zkusit. Po třech dílech už jsem regulérně závislá a několikrát jsem se přistihla při pobrukování titulní písně. Skvělý Havelka! Kde ten chlap byl? Miluju ho! Update po závěrečné epizodě: To jedno úmrtí si teda mohli odpustit, ale jinak budu doufat v zakoupení práv na vysílání i jinou televizí, aby se seriál dostal do širšího povědomí. Málem jsem obrečela fakt, že tenhle díl je skutečně poslední, a to se mi naposled stalo asi tak u "Přátel". Edit: Druhá série zklamala, a to hodně. Z Jakuba se stal magor, který svou přítelkyni nutí bydlet na hausbótu a následně na horské chatě, pecka no. Nejvíc to ve výsledku zachraňovala Krobotová (nejzábavnější scény byly vlastně jenom s ní) a kouzelný pan Němec. Třetí sérii už radši ne, nebo seriál poletí z mých Oblíbených. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení seriálu, jehož tvůrci využijí vizuálně vděčných prostředí i malebných exteriérů české metropole, probíhalo 68 dnů. Poslední klapka má padla v listopadu 2013. (Zdroj: HBO)
  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)
  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)

Reklama

Reklama