Reklama

Reklama

Až po uši - Série 1

(série)
Česko, 2014, 7 h 35 min (Minutáž: 35 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Jitka Čvančarová, Hynek Čermák, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Jana Švandová, Lenka Krobotová, Jaromír Hanzlík (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Recenze (31)

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě je to díky obsazení trochu guilty pleasure, přestože cítím, že to není žádný seriálový skvost, co se týče scénáře. Ale první série mě celkem chytla za srdce a rozhodně má své silné momenty i přes předvídatelné dějové linky. Postavy se hezky prolínají a není to nějak kýčovité i přes telenovelový námět. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hodnocením tohohle seriálu mám celkem problém. Na jedné straně herci, kteří umí hrát, dialogy, které nevržou, krásná kamera a výtečné lokace. No a na druhé straně příběhy, které jsou jak z té reklamky. Klišovité, šablonovité a vystavěné jen kvůli tomu, aby zamýšlený závěrečný fórek na konci vyšel ve správném načasování. SPOILER: Třeba už (tuším) v prvním díle, kde má "ošklivka" Polívková v restauraci schůzku na inzerát. Chlap odejde a ona tam sedí, sedí a sedí a opíjí se až do zavíračky. To se jako vážně děje? Kterépak se stalo, aby ji chlap nechal jako magorku sedět samotnou v hospodě? Slyšeli jste někde o něčem podobném jinde než ve vtipu 4. kategorie? Nerozejdou se ti dva spíš hned po první sklínce, protože jeden jako zapomněl doma zavřít vodu? A když už by k tomu teda náhodou došlo , opravdu se bude zakomplexovaná puťka opíjet osaměle v restauraci a čekat, jestli se pán náhodou za hodinku nebo čtyři nevrátí? Pokud o tom paní Duslová a Klestilová ještě nikdy neslyšely, ženy se nejčastěji opíjejí potajmu a flašku mívají zastrčenou někde v prádelníku. A takových příkladů je tam mnohem víc. Naprosto souhlasím s uživatelem "honajz". Ty postavy jsou opravdu jen jako vývěsní plakáty, které byly vytisknuty jen za účelem toho, aby nám ukázaly, že každý chce mít to, co nemůže mít, i kdyby to byla tak nebetyčná blbost, jako že se nepoučitelný holkař Čermák zamiluje do holky, kterou nikdy neviděl a zůstane zamilován, i když zjistí, že je to ta největší ošklivka a smolařka, co kdy viděl. Teď už jen zbývá to okřídlené "...a byli šťastni až do smrti". //////// No a nyní po shlédnutí posledních tří dílů mohu dodat jen jediné: seriál rozhodně líp začíná než končí, končí totiž jako typická druhořadá telenovela. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách nezdařilý, mizerný a hlavně vnitřně nesoudržný seriál, jehož největší slabinou je scénář. Bodově: Příšerně kožené dialogy, kdy si postavy ihned oznamují, že se jim změnil hodnotový žebříček. Nelogičnosti (scéna s Polívkovou ve tmě na lodi). Nenavazující díly, kdy spolu protagonisti najednou nechtějí už chodit, nebo spolu chodí a vykají si. Nesmyslné zápletky jako vyzrazení falešného potratu, a to bez vysvětlení, načrtnutí jakékoli motivace. Podivné time-lapses noční Prahy a příšerné zrychlovačky jak z nepovedené grotesky. A co mají být ta neustálá zavěšování zvonícího telefonu místo vypnutí zvuku, jak kdyby postavy byly po lobotomii? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kam se poděl ten HBO touch? Aha, do pobočky Europe. No, je otřesné, nakolik to šustí papírem a herecky je to naprosto nedohrané. A to jsem se těšila. Vlastně na všechno, na Aňu, pražské lokace. Ale místo scénáře situace bez ladu a skladu? Ne. Aňa Geislerová se ve své roli nudí, Anna Polívková karikuje něco, co není karikovat třeba, naprosto netuším proč by Hynek Čermák měl hrát nadsamce, Jitka Čvančarová by se měla vrátit do Dokonalého světa a stát v koutě a být estetická, Jana Kolesárová určitě zaujme místní lesby, ale celkově to vypadá jak když by Olmer zfilmoval nejbanálnější Borůvku či Brusinku Nesvadbové. Kapitolou samo pro sebe je fungování starší generace, která tu má tvář Hanzlíka, Švandové a Gýrové. Zoufalost a zmar. Plus perlička z PR na závěr, jen tady se zřejmě povedlo jako první promo fotku zveřejnit totální spoiler celýho finále seriálu, ale kdo by to řešil, že ano? Jeden díl jsem přežila i na #finaleplzen ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Jseš takovej skaut….akorát sis měl ulovit bobříky a ne uplíst sviště…" Trošku jsem sám překvapený, že jsem vůbec zavítal do "vod", do kterých normálně moc nelezu. Asi jsem byl dost zvědavý na další režijní seriálový počin Jana Hřebejka i na některé své oblíbené herce (Aňu Geislerovou zvláště). A v zásadě nelituji. Vcelku vtipné dílko, herecky atraktivní a hlavně se spoustou krásných záběrů na naši stověžatou matičku Prahu. Jen si nejsem jistý, zda mám chuť i na druhou sérii. Možná někdy příště... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama