Reklama

Reklama

Une promesse

  • angličtina A Promise
Trailer

Obsahy(1)

Někdy v průběhu roku 1912 přichází za zaměstnáním do továrny železářského magnáta Hoffmeistera (Alan Rickman) čerstvý absolvent freiburgské univerzity Friedrich Zeitz (Richard Madden). Pracovitý a nadaný mladík si brzy získá přízeň obávaného šéfa, jenž mu s radostí otevře dveře nejprve své kanceláře, a později i svého domu. Zde se Friedrich seznamuje s Hoffmeisterovou o mnoho let mladší ženou Charlotte (Rebecca Hall). Zhoršující se průmyslníkovo zdraví skýtá stále větší profesní příležitost pro mladého inženýra, jenž se zanedlouho stává Hoffmeisterovým osobním tajemníkem a stěhuje se do jeho domu. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

narthasia 

všechny recenze uživatele

Tento film bol takmer vypískaný. a bol určite najväčším sklamaním v Benátkach. Na žiadnej premiére sa ľudia tak nenasmiali ako na premiére tohto filme. Na tom by nebolo nič zlé, ak by išlo o komédiu. V tomto prípade však "malo ísť o romantickú drámu", ale nakoniec z toho vznikla či už chtiac či nechtiac jedna veľká paródia. Ja osobne som sa v živote v kine pri žiadnej komédii tak nenasmiala ako pri sledovaní tohto filmu. Dokonca aj teraz pri písaní tohto komentu chytám záchvaty smiechu. Od začiatku do konca máte pocit, že film robili amatéri alebo dokonca ľudia, čo nevedia ani čo je film. Kamera má epileptické záchvaty a veľmi často vám réžia ponúka prehliadku chrbtov či krkov hercov. Ani slávne herecké mená ako Alan Rickman a Rebecca Hall túto katastrofu nedokázali zachrániť a dokonca aj ich herectvo tu v konečneom dôlsedku vyznieva ako amatérske....(ale to len kvôli katastrofálnemu scenáru a réžii). No i napriek všetkému tento film vrelo OPORÚČAM, lebo také scény ako sú v tomto filme nenájdete nikde a garantujem vám, že si ich budete pamätať a smiať sa na nich do konca života :D :D Tento film jednoducho nie je dráma ale komédia. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Mám ráda příběhy z první třetiny 20. století, ať už romantické nebo třeba válečné. Ale tady se to bohužel moc nepovedlo a nezachránili to ani herci, ikdyž nejsem zrovna faninka Rebeccy Hall, ale budiž. Příběh rozhodně není nijak originální, ale s trochu lepším scénářem (zejména dialogy) a hlavně režíí mohl být i tak perfektní. Příběhu schází trochu dinamiky, možná lehkosti, celé to působí toporně a těžkpádně, místo vzrušujícího milostného příběhu, je to taková rozplyzlá stojatá voda. A ani já nemůžu opomenout naprosto dementní kameru, ani si nevzpomenu, kdy jsem naposled něco takovýho viděla. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nemám problém, zato spoustu výhrad. Budu trochu spoilerovat, když napíšu, že v 58. minutě jsem čekal, že Fríďa sebere tu svoji rozkošnou hospodyňku, co mu prala a žehlila košile, a najde štěstí v zemi aztécké. Místo toho to ale dějově začalo jít z kopce, s Pruskem, s Alanem a taky s tím erotickým dusnem, co se tak povedlo. Nelíbila se mi kamera, občasné cuky (přibližovačky), trhaný a roztřesený pohyb. Některé dialogy se pohybují na rozhraní stupidity a naivity, ale to lze říct v podstatě o celém filmu. Klišé se vrství na klišé, předvídat dovedete mnoho replik v doslovné podobě. Ani se velectěným benátským divákům nedivím, že to vzali tak hurónsky, protože tvůrci museli být pořádní kujóni, anebo pitomci. Rebecca Hall se ale líbila moc (obdivoval jsem jí už ve Vicky Cristina Barcelona), a Shannon Tarbet asi ještě víc. Madden pro mě sympaťákem měsíce. Cílovou skupinu tohoto filmu by měly tvořit ženy nad 45, o tom žádná. Romantika, alespoň pro nezkušenějšího diváka, docela fajn. Konec je ovšem hrozný a hodnocení zabíjí. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nebolo také zlé ako by som podľa úplne priemerného hodnotenia očakával. Aj keď uznávam, že v tomto príbehu bolo obrovské množstvo nevyužitého potenciálu, pretože základ bol kvalitný a rovnako aj celá prvá polovica, keď sa Friedrich stal v podstate súčasťou rodiny. Horšie to už bolo s druhou polovicou filmu, kde razom cez vojnu opadlo akékoľvek napätie a dramatizácia. Vlastne človek už len dokonca čaká, či sa Friedrich vráti alebo nie. No a hlavne čo sa stalo za tie roky ohľadne chladnúcich vzťahov, kde vznikla obrovská priepasť. Škoda toho premárneného deju a možností, ktoré sa núkali v druhej polovici filmu, a obzvlášť v závere. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Literární" dobová červená knihovna nezastírá náklonnost mezi snaživým inženýrem a mladou ženuškou jeho zaměstnavatele továrníka od prvního setkání, zaměřuje se na pozvolný (platonický) vývoj "velkého citu" (TM), ale stejně jej (natož všechny příhody mimo) zachytává jakoby z rychlíku. Vypadá pěkně a zároveň strojeně, romantická klišé pak k cílovce patří. Sotva průměr. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama