Reklama

Reklama

Co v detektivce nebylo

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Anglickou konverzační komedii Arthura Watkina zdařile převedl scenárista a režisér Jaroslav Brabec do českého prostředí a do současnosti.Ondřej Bednář je muž, jehož životní rytmus má přesná pravidla. Konvence a racionalita, to jsou koridory, v nichž se Ondřej, vzorný otec rodiny a pečlivý ošetřovatel golfového trávníku v místním klubu, cítí bezpečně. Jeho žena Sylvie je zase impulzivní zmatkář, takže se dobře doplňují. Ondřej by jistě nerad věděl, že Sylvie řídila tak strašně, že najela na křižovatce do dětského kočárku. Ale to, co musí náhle utajit spořádaný Ondřej, nesmí vědět vůbec nikdo, takže jediné řešení je vražda. Ondřej chce zabít chlapa, který se nečekaně vynořil z Jižní Ameriky a Ondřeje tvrdě vydírá. Ondřej totiž v Jižní Americe kdysi byl a připletl se k smrti prostitutky. Vyděrač viní Ondřeje, a i když k smrti došlo nešťastnou náhodou, Ondřejova pověst a existence celé rodiny by byly zničeny. Naštěstí Ondřejův soused Tomáš napsal detektivku... a Ondřej ji použije jako návod. Že to dopadne jinak, je zřejmé, také všechno v té detektivce nebylo. Rozhodující je, že vztah Sylvie a Ondřeje nedozná žádného šrámu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Neškodná televizní zábava na jedno použití. Martin Dejdar byl vskutku na zabití, ale když se nad tím trochu zamyslím, tak kdo vlastně ne? Možná Jan Přeučil. Třeba to na divadle funguje lépe, v televizi mi tahle komedie s detektivní zápletkou moc přesvědčivá nepřipadala (50%). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Konverzační - až moc. Spíš ukecaná komedie. Převedení do českého prostředí působí rušivě. Celkem zbytečný film. Ale herecky parádní - především Ivana Chýlková. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mal som verziu s posunutým zvukom, takže mi to dosť ubralo so zážitku. Síce dobre obsadenie, aj zahraté, ale stále je to divadelná hra. 2 z 5 ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Klasická laciná TV inscenace v ateliérových dekoracích bez špetky dobrého humoru se zastydlou hudbou bez harmonických a melodických nápadů, s dobrými herci, kteří ale nemají co hrát. Možná, že by mě to v divadle bavit mohlo, ale u tohoto jsem se dost nudil. Dávám jednu hvězdu za snahu. :-( Jinak Brabcovy TV filmy jsem měl vždycky hodně rád, ale tohle mě trochu zarazilo... ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Česká televizní filmová komedie o plánování dokonalého zločinu. Ondřej Bednář, bezúhonný správce golfového hřiště je vydírán za trestný čin, ke kterému se připletl v mládí na stáži ve Střední Americe. Na základě detektivní knihy, kterou mu donesl mladý začínající spisovatel (O. Brzobohatý) k posouzení, se rozhodne vyděrače z Latinské Ameriky (hodně přehrávající M. Dejdar) odstranit. Vše pochopitelně nakonec dopadne jinak, než bylo plánováno. M. Donutil v hlavní roli předvedl svůj tradiční kvalitní výkon, avšak obávám se, že ostatní herečtí kolegové ho v tomto případě nedokázali napodobit. Za hodně nepovedenou a nepřirozenou postavu pokládám jeho manželku Sylvu (I. Chýlková), neboť její roztržitost, záhadný druh alkoholismu, sexuální obtěžování či psychická labilita byla naprosto nepochopitelná, nevysvětlená a do kontextu komedie se nehodila. Na filmu je bohužel hodně patrné, že pro jeho vznik byla použita divadelní hra, pro filmové plátno totiž nebyl snímek dostatečně přizpůsoben. Nejzajímavější scéna se objevila až téměř na konci, kdy neuvěřitelně blahosklonný a tudíž nevěrohodný policista (M. Daniel) rozplétá tajemství úmrtí onoho Portoričana. Mezi vedlejšími postavami lze zmínit nedoslýchvého a tedy hřmotného Frantu (J. Vlasák) či doktora Lípu (legendární J. Přeučil). Dle mého názoru se jedná o lehce podprůměrnou komedii na jedno zhlédnutí. ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct televizní povídka. Takže se nedá očekávat nic extra a ani Donutil to nedokázal povytáhnout výš. Povídka vcelku o ničem, žádná extra zápletka, nic moc herecké výkony...prostě nic co by se dalo pořádně ohodnotit. ()

GIK odpad!

všechny recenze uživatele

Cyklem "Komedie o lásce a SEXU" dosáhla ČT nového dna na poli ultra vtipných komedií. Se strašidelnými hereckými výkony, rádoby světovou jak z US bijáku vykradenou hudbou, která tahá za uši asi tak 90 % času a místo dotváření atmosféry dál zhoršuje již tak bídný dojem a naprostou absencí jediného povedeného vtipu to ani jinak dopadnout nemohlo. Vydržet více jak 15 minut u tohoto nového penězovodu na koncesionáršké poplatky se skutečně nedalo. ()

quip 

všechny recenze uživatele

Scénář byl vážně starý už v roce 1930, dramaturgie stojí za pendrek. Styl a kamera taky jak z devadesátých let. Herci ale prima (Donutil příjemně civilní. Mno...Dejdar už by měl těm stereotypním latino/italo rolím radši utíkat). ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Poněkud vyčpělé a málo vtipné. Text by možná fungoval na divadle, ale v TV působí unaveně a zdlouhavě, i když herci mají snahu (v jejich případě šlo o příliš okatou sázku na jistotu - hlavně u Donutila - proč nedat šanci také někomu méně okoukanému?) a v podstatě neustále je "podpírán" hudbou. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dobrá inscenace ke kafíčku. Tyhle motanice celkem ujdou. Herci odříkali své texty a bylo. Já se bavil. Toť vše. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Detektivní komedie insprirovaná kriminálním námětem jednoho mladého souseda hlavního hrdiny. Velice zajímavě zpracováno, ale ve výsledku průměrná česká tv komedie. Plus za všechny herecké výkony.4* ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Na to že to mělo jen 85 minut, tak mi to přišlo jako 3 hodiny. Příběh gradoval tak pomalu, že kratší spánek by ničemu nevadil. Stejně jako byl příšerný scénář (5 minut to vypadalo zajímavě), tak úplně stejně hrozný byl konec. Herecké výkony byly taky hrozné, otázkou je jestli to není tím že vyždímat z nesmyslu dobrý herecký výkon prostě nejde. ()

Reklama

Reklama