Reklama

Reklama

Přerušené jaro

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Za sto let bude možná v učebnicích dějepisu o roce 1968 jen jedna věta. Ale teď, i po pětatřiceti letech, nenajdeme pamětníka, do jehož osudu by události spojené s „Pražským jarem" nezasáhly. Tzv. obrodný proces byl samozřejmě vnitřní záležitostí vládnoucí partaje, nepochybně však představoval pro mnohé lidi alespoň naději. Autorům dokumentární trilogie Přerušené jaro se podařilo soustředit snad všechny existující archivní materiály a natočit unikátní svědectví tehdy žijících představitelů historického dramatu. Vznikla tak ojedinělá studie o krátkém období socialismu s přívlastkem lidské tváře, jeho rychlém konci a dlouhých, tragických důsledcích.
Jednotlivé díly: 1.-Jaro je tady
2.-Srpen jako kladivo
3.-Normalizační noc (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

tuntavala 

všechny recenze uživatele

Ministr zahranici SSSR kontaktuje stejneho ministra na Americke strane, aby se dozvedel nazor americke vlady na situaci v Ceskoslovensku v roce 1968. Odpoved americkeho ministra zahranici: "Nechapu, proc do toho zatahujete Ameriku". ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Vyčerpávající film, který by měl být zlatým pokladem naší dokumentaristiky. Obsahuje vše o politické kultuře našich komančů i sovětských politiků a velitelů armády. Štve vás dnešní korupce a "blbost" politiků? Stačí se mrknout na toto a člověk hned pookřeje - v jaké zlaté době to žijeme.... ()

Historik85 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokumentární cyklus, snadno vstřebatelný i pro laiky, co by mohli dávat snad každý srpen, ale někdy večer, a ne v sobotu dopoledne s reprízou ve dvě v noci, škoda.... ()

Reklama

Reklama