Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (478)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie se rozhodla zrežírovat film podle skutečných událostí a nedopadlo to vyloženě špatně.Nemohu se však zbavit dojmu zbytečnosti.Film je šablonovitý a plný žánrových klišé.Vše co zde je jsme už v daném žánru viděli a mnohdy i lépe.Film má být válečným dramatem,ale údajně nízký rating zajistil to,že nejbrutálnější scénou je zlomení nosu bambusovou holí hlavní postavě.V první polovině,která mě bavila víc máme výborný letecký souboj B-24 se Zero,flashbacky,pád letadla a přežívání na moři ve člunu.Druhá slabší polovina se odehrává v několika zajateckých táborech.70%. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

scénář bych řekla,že kvalitní.Ale režie příšerná.Herci byla jediná záchrana že to nespadlo na úplné dno .Je to spíš béčko.nesedl mi tam ani hudebník Miyavi.Možná je dobrý kytarista ale jeho zženštilost tam vůbec nepatřila.Přehrával až hrůza.Dobrá kamera. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie, jakožto další herečka laborující s řemeslem režisérky, si dokázala zvolit skutečný příběh, se kterým nemohla šlápnout vedle. Nevede si přímo špatně, až na přemíru amerického patosu v závěru a mírně přebujelé stopáži, si objektivně v židli režisérky usadila dobře. Nezlomnému ale chybí něco vrcholného, osobitého, zapamatování hodného. Takto je výsledkem průměrný, odtažitý, téměř sterilní skutečný příběh, který brzy „vyšumí“ z hlavy, což je škoda. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Na to, že jde o životopisný film děj odsýpá. To se nestává často. Ve filmu, byť hollywoodském, není žádné citové vydírání ani heroizace američanů. Přesvědčivé a uvěřitelné. Vlastně jediné, co mi připadalo přitažené za vlasy, byla skutečnost, že se ti hoši skoro vůbec nepotili. Poctivé filmařské řemeslo, řekla bych. Žádná snaha o intelektuálštinu či umění, jak je tomu u Birdmana nebo Chlapectví. Možná té Angelině křivdím, když jsem od filmu mnoho neočekávala. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Zklamáni..nemám vyloženě nic, co bych sepsula a s chutí si Angelinu podala, ale čekala jsem víc, a chtěla jsem víc. Jsou tady až moc brány věci na povrch. Prostředí, herci, válka. Ale to uvnitř, co ten film měl mít, to silné za čím ten film měl jít, tady prostě nebylo. Vizuální stránka byla báječná, kluk Louis byl vyzdvižen, ale ta podstata nezlomného tady prostě pro mě, byla postrádána. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Zo silného námetu dokázala Angelina Jolie vyťažiť kvalitnú životopisnú drámu. Myslím, že podobný žáner by jej mohol sedieť aj v budúcnosti. Treba však objektívne priznať, že tentoraz na to nebola sama. Bratia Coenovci, Roger Deakins, Alexandre Desplat... Čo meno, to skúsený fachman. Aspoň sa nádejná režisérka mohla priučiť a nabudúce to už zvládne bez asistencie. Úprimne jej budem držať palce. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

No a teraz by mohla aj Pamela Anderson natočiť niečo podobné, tak napríklad Deň D. ..To bol vtip. No ak by k tomu (prosím nie!) došlo, s istotou by si k tomu tiež najala armádu top modelov z modelingových agentúr podľa svojho obľúbeného "sexy"typu a pri filmovaní by každý z nich musel mať vždy poruke vlastnú pudrenku. EJ to by vyzeralo zase top! Poviem pravdu, Angeline Jolie som to naozaj prial. A výsledok vyzerá naozaj top. Ale len vďaka tej kamere, hudbe a exotickom pozadí. Žial celý zvyšok vyzerá umelo, a žial celý ten zvyšok je jej a jej práca. Angie zrejme doteraz nemala žiadne profesionálne skúsenosti s réžiou, zato mala skvelý nápad a dala sa hneď aj do práce, aby jej túto "tutovku" niekto spred nosa nevyfúkol. Možno by to vyzeralo lepšie, možno "ešte" horšie.. Veľká škoda že sa Louis Zamperini premiéry nedožil, inak by mohol svetu vysvetliť prečo tento film vyzerá tak neuveritelne, keď skutočnosť čo prežil bola minimálne 100x horšia, desivejšia, krvavejšia, smutnejšia. Dobré komentáre: Verbal, Zeck. 47,5% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jak moc se tohle opravdu stalo je jedna věc. Ta druhá jak dobře zvládla A. Jolie vyobrazit příběh obyčejného člověka, který se dostal do neobyčejné šlamastiky a neobyčejně úžasně tím vším prošel a vybojoval si právo žít. Krásné, silné, tvrdé. Chytlo, drželo a nepustilo! ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Popravdě... hrozně táhlý film, který jsem si rozdělil na dva dny. Být na tom v kině, tak nevím. Na jednu stranu, zajímavé téma, na stranu druhou... vlastně se tam nic neděje. Je nám asi jasné, že ve válkách se vždy najde někdo, kdo zneužije situaci, a dělá si co chce s vězni. Vlastně je to jenom o tom, jak hlavní postavu zase hlavní záporák ztříská. On je asi hlavně problém, že je to podle skutečné události. Věřím, že ať by to režíroval kdokoliv, nedalo by se z toho vytřískat na pět hvězdiček. Nicméně, tohle místy opravdu až zbytečně nudilo a klesalo to kdo ví kam. Ovšem něco mi říká, že když jsem u toho ani jednou neusnul, byť k tomu nebylo daleko, tak to přece jenom není nejhorší. Akorát se moc tlačí na pilu, nebo naopak mi občas nebylo jasné, co se po mě, jakožto po divákovi, chce. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Vyloženě obyčejný tuctový snímek, nezaujme ani formou, ani příběhem, ani zpracováním. Film postrádá silnější momenty, o atmosféře či fungujících interakcích mezi postavami se nedá hovořit. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Překvapivá nuda. Nebejt zčátku s B-24 Liberatorem, nebylo by ve filmu pro mě osobně zajímavýho zhola nic. Ale takhle je to aspoň slabší padesátka. Unáhlený tři nicméně srážim na dvě rudý, páč ten archivní maratonovej závěr z Tokia dal víc vyniknout, jak moc se to Andželíně nepodařilo. Oba dva atentáty na žraloka to nezachránily. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Nezlomný mě zlomil. Nejsilnější film posledních let, ve kterém je úplně všechno. Angelina převálcovala zkušené režiséry a s O Connellem v hlavní roli dokázala, že všichni hateři se můžou jít zahrabat. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, celkově asi trochu delší, ale to je jeho jediná výraznější chyba. Scény na olympiádě, na moři i v zajateckém táboře mají svou sílu a výpovědní hodnotu a v konečném důsledku je mi i trochu jedno, jestli se to ve skutečnosti stalo stoprocentně přesně takhle. Vizuál filmu je příjemně dívatelný a obsah? I kdyby Zamperini zažil jen polovinu toho, co je ve filmu, tak je to borec nejvěči. Jsem rád, že právě takoví lidé se nakonec dožijí i po válce vysokého věku, aby mohli podat svědectví o svém životě. A ruku v ruce s tím jde i myšlenka na tisíce těch, kteří to štěstí neměli... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrný 2SV film, nicméně celkem hezky se na to kouká, vizuální stránka je fajn na pohodu, žádná syrovost z toho nečíší. Hodně nevěrohodné se mi zdáli scény z internačního tábora, kde velitel neměl nic jiného na práci než týrat a celý den pozorovat našeho hlavního hrdinu. Americký rukopis a šablonovitost je hodně znatelná, ale i tak konstatuji, že to byl celkem příjemný na koukání film, jehož největší hodnota spočívá v tom, že je inspirován skutečným osudem Louise Silvie Zamperiniho. Jo a nejzajímavější věcí je, že to režírovala Angelina. ( tak to u mne zabodovala) ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, který ukončilo sestřelení letounu a pád do moře. Hodně silná záležitost.. Jen těžko uvěřit, že tohle vážně někdo zažil, přežil a ještě se s tím takto popral. Na scénu se zvednutou kládou jen tak nezapomenu. Jak obrovskou sílu člověk dokáže vyvinout, když dá do toho naprosto všechno. Je to jen o hlavě! Závěrečné dodatky jen potvrdily mimořádný charakter tohoto člověka. Velmi motivační! ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Dôraz na detail spolu s prehľadnou kamerou, za ktorú sa postavil Roger Deakins, elegantne dotvorili úvodnú scénu a celá bojová pasáž bola technicky zvládnutá veľmi dobre. Po výborne rozbehnutom úvode sa však nastolené tempo vytráca a človek je odkázaný na sledovanie neustáleho utrpenia hlavného hrdinu, ktoré trvá až do samotného konca. Na tom však nemusí byť nič zlé. Lenže film sa až príliš často snaží dostať divákovi pod kožu a hrať na jeho city. Postupom času ten emočný atak už vôbec nepôsobí prirodzene a dosiahne úrovne, kedy začína vyslovene vadiť. Jediná postava, ktorá stojí za zmienku, bol Watanabe. Stvárnil ho Takamasa Ishihara a predstavoval tyrana, ktorý v zajateckom tábore často znepríjemňoval Zamperinimu život. Vyzeral síce ako mladé ucho, ale občas som ho naozaj nenávidel a aspoň za to málo som rád. Unbroken taktiež disponuje oku lahodiacim vizuálom a vyzdvihnúť treba aj hudbu, o ktorú sa postaral skladateľ Alexandre Desplat. Záverečné sekundy filmu mi paradoxne pripadali emotívnejšie, ako tie dve hodiny pred tým. Angelina Jolie si skutočne vybrala veľmi ťažký oriešok, ktorý toho však ponúkal oveľa viac. Pod scenár sa podpísali bratia Coenovci a to len dokazuje fakt, že nie vždy je jednoduché preniesť víziu z papiera na plátno. A námet pritom môže byť silný ako chce. Po technickej a audio-vizuálnej stránke nemám absolútne žiadne výhrady, ale to je žiaľ málo a nestačí to. Hlavným nepriateľom tejto životopisnej drámy je nekompromisný tlak na emócie, nevyužitá stopáž a slabšie herecké výkony. 2,5/5 ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen. Tento film mě utvrdil v tom, že by měla Jolie stát raději za kamerou, než před ní. Sice by se v Nezlomném nějaké ty chybky našly a také by se to dalo o půl hoďky zkrátit, ale i tak, líbilo se mi to. Čekal jsem od toho nudnou, uslzenou, romantickou sračku, která bude produktem nezkušený režisérky, co si bude ,,hrát na válku", ale s potěšením mohu říct, že jsem dostal něco daleko lepšího ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Film byl bohužel zaměřen převážně na průběh cesty do zajetí a samotné zajetí Louise. Mnohem zajímavější by bylo sledovat to co se dělo poté až do jeho smrti (2014), tedy následné poválečné cesty do Japonska, kde se Louis snažil setkat se svými trýzniteli za účelem odpuštění, účasti na olympiádě v Japonsku atd.. Takhle se film smrskl pouze na sledování průběhů trápení a týraní Louise, což už po dvou hodinách vcelku nudilo a mne osobně až znechutilo. Ano Louis si prošel velkým utrpením, pointou příběhu však je zcela něco jiného, a to bylo ve filmu sdělenou v závěru pouze titulky. Jaká škoda. Tento silný lidský příběh měl veliký potenciál, ovšem hollywoodská produkce vsází na zcela něco jiného a své diváky vychovává tak, že lidský příběh je zajímavý pouze když je rámován násilím a tvrdou akcí. ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama