Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (478)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Do polovice to ešte šlo. Scény z lietadla boli výborné. Postupne film stráca tempo najmä na mori a následne smiešny japonský veliteľ s bambuskou, ktorý bol tiež zrejme príslušníkom teplejšej komunity tak ako hlavný hrdina. Celý príbeh mi pripomínal Forresta Gumpa a neviem posúdiť koľko percent pravdy tvorcovia do filmu zakomponovali. Slušný priemer.. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný počin, který má paradoxně největší slabinu ve své (řekl bych skoro až "strojové") dokonalosti. Má silný příběh, výraznou hlavní postavu, dobrou hudbu i ten správný happy end - zkrátka vše, co takový americký film má mít. Jenže k tomu, aby se stal opravdovým skvostem, mu zoufale chybí nějaký moment překvapení, nebo něco, co zvedne ze židle. I tak ale Unbroken stojí za zhlédnutí a vzhledem k mé slabosti k Angelině dávám 4* :) ()

Sady26 

všechny recenze uživatele

Tak pravdu povediac od Angeliny ako režiséra som neočakával veľa, ale veľmi prijemne prekvapila. Naozaj veľmi kvalitný filmik. Ja osobne som nadšenec toho filmu, skutočný príbeh je často u mňa hodnotený veľmi kladne. Myšlienka odpustenia takému hajzlovy je naozaj veľmi inšpiratívna, poučný film, ktorý by som ako učiteľ na škole isto pustil študentom. Videl som tento film už 5x v krátkom časovom úseku a aj napriek vynikajúcej myšlienke a životného príbehu Zemperiniho sa mi zdal už na 2x dlhy a nezbavil som sa tiku pozerania na hodinky. Osobne tento film hodnotím na 85% ba priam sa až čudujem, že ma tak malo % na stránke. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Zcela neurážející průměr. Až je mi Angeliny líto, že nenatočila nejlepší film desetiletí jak od ní evidentně spousta lidí čekala. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Neslané a nemastné jak babicova dobrota, ale v zásadě docela dobře koukatelné. Angelina sice uplácala vcelku pohledný a velkolepý snímek, ale poněkud už nevychytala fakt, že to celé je především o citech a charakteru. Takže jsem tam pořádně nevyděl ani tu titulní vůli a nezlomnost Zamperiniho, ani hloubku surovosti a komplexů japonského velitele Watanabeho, ani osudovost celého příběhu či důvody a pohnutky k poválečnému odpouštění tehdejším věznitelům ze strany Zamperiniho. Finální patetická scéna následkem toho působí značně nepatřičně a násilně. Nakonec si vzpomenu jen na potápějící se letadlo, člun, žraloky a svištící rákosku. A to je přeci jen trochu povrchní zážitek na tak hluboký a skutečný příběh... ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Velmi slibné, ale ve výsledku jen solidní průměr. Nic víc... Přitom úvod nadchne, bohužel jsem ale měl dojem, že z potenciálu šlo dostat mnohem více (třeba se věnovat OH v nacistickém Německu, apod.). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pro Angelinu Jolie to jistě byla ohromná výzva posadit se na režijní stoličku a natočit dramatický osud sportovce běžeckého talenta Louise Zamperiniho v době druhé světové války. Podobných námětu už bylo natočeno více dost a tak také určitě bylo hodně těžké se podobným projektům alespoň vyrovnat. Což o to, sepsaný scénář po dějové stránce není špatný a události v plynulém ničím nerušeném tempu taktéž nejsou natočeny nijak zle, ale bohužel mi tu nějak chybí citová položka dramatických a drsných nelidských scén. Je sestřeleno letadlo a nám je to jedno, to se v boji prostě stává. Zachráněná posádka je na záchranném člunu na moři plného žraloků a nám je to jedno. I to se může stát. Nic divného. Když fanatický japončík v zajateckém táboře krutě zachází s naším hlavním hrdinou, je nám to zase jedno. Takové věci se prostě stávali. V ději zkrátka chybí napětí a hlavně dramatizace, která by šokovala až děsila. I přes svou dlouhou stopáž tak snímek, co se týče celkové atmosféry, vypadá spíše televizně, což je ohromná škoda. Tohle mělo rozhodně navíc. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

A. Jolie, ako režisérka, teraz veľmi prekvapila. Je vidieť, že išla na istotu, pretože jej film berie malé čiastky z mnohých „klasických“ zdrojov (napr. Hartova vojna) . Príbeh Loiusa je silný a má čo povedať. Scény najmä z väzenia (napr. „facka“ pre Louisa od každého) len pre silnejšie povahy. Scéna s držaním dreva nad hlavou je z určitého pohľadu alfou a omegou celého príbehu. PS.: Záverečné autentické zábery dokonale zapôsobia na diváka/človeka. Osobné hodnotenie: 83% (****) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

I kdyby se ve skutečnosti stala jenom polovina z toho všeho, tak jde stejnak o nevěřitelný příběh….bohužel příběh, který přehrává jeho samotné ztvárnění. Monotónní záležitost, jak v podání těch před kamerou, tak těch za ní. Navíc bych řekl po filmařské stránce, tak trochu oldshoolek…nevím, jestli za to může kamera Rogera Deakinse, nebo si to tak Jolie přála, každopádně look to má roku 199x. S postavami si taky nikdo nepohrál…nějaká psychologie, nějaká historie, něco. Na škodu je také typicky americký supermanský pohled na věc, nebo hluché pasáže a jimi natažená minutáž dramatu. Dalo by se říct, že kvantita poráží na body kvalitu. Hold ne každá „hérečka“ umí režisérsky uchopit chlapské téma….možná nabrat ještě nějaké ty zkušenosti….ale jinak určitě dobrý snímek. ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Obduvuhodné, dech beroucí, žádná hluchá místa, autentické. Dlouho jsem neviděla tak skvělý válečný a životopisný film. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Na tak silný příběh to bylo až překvapivě neemotivní ale zase lepší takhle než z toho zas udělat přehnaně srdceryvnej maglajs jak se často stává. Nicméně celková monotónnost bez výraznějších vrcholů určitě na škodu byla a větší hloubka by určitě neuškodila. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Angeliin režisérský debut jsem zatím neviděl, o to zvědavější jsem byl. Nenatočila to holka vůbec špatně, jednu velkou výhradu však mám. A tím je zbytečné natahování filmu. Já chápu, že životopisný film nelze natočit, jako akční béčko, ale co je moc, toho je příliš. Těch zdlouhavých 45 dní "tří mužů ve člunu" se ještě dalo vydržet, ale ty zbytečně dlouhé a děj neposouvající scény z lágrů, byly už na mě moc. Jinak je to samozřejmě silný film o silné a nezlomné vůli člověka přežít za každou cenu. Ubral bych Angelině pár miliónů a tím zkrátil o nějakých 30 minut a byla by z toho ještě větší pecka, než to je! ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má zvláštní kouzlo, jak balancuje mezi pětihvězdičkovými a dvouhvězdičkovými momenty... z toho by vyšlo něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami, rozhodl jsem se však přilepšit, jelikož se jedná o úžasný příběh, jen v té režii to trochu vázne a zadrhává. ||65%|| ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Viz verbal, jen dám o hvězdičku víc, protože to zas tak nudný nebylo a dalo se to přežít. Nicméně, krom lehce zdlouhavé pasáže na moři (a já si ještě po pár prvních minutách rýpnul, jaká to bude nuda, až tam budou 14 dní), ve mě nezůstal žádný výrazný pocit. Pokud nepočítám (jak kreativně zmiňuje verbal) pachuť z cesty po žalostných troskách mostu přes řeku Kwai a krále chcíplé krysy. Na oba vzpomínané filmy si tenhle možná hraje a tvůrci se tváří, že takový je, ale není. Je tuctovej a líbivej, chce bejt drsnej, ale bojí se naturalismu. Pokud jste tedy oba originály již viděli, nic nového se pro vás nekoná a za něco stojí snad jen scéna se žralokem a letadlem. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

No Angelina mě překvapila to musím uznat. I přesto bych byl pro jednotnou dějovou linii, ty flashbacky na začátku nic pro mě :) Jinak je to film o zajímavé osobnosti který se bohužel nedočkal premiéry svého filmu. Výborný soundtrack od Coldplay! ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Film mi vôbec nepríde takým sklamaním, ako ho tu mnohí opisujú. Zaujímavý príbeh, dej odsýpa pomerne dobre. Hlavný hrdina ja sympaťák, nemám v podstate čo veľmi vytknúť. Nie je to nič zas extra nadpriemerné ale pozerateľné. 70% ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Perfektné až po začiatok zajateckého tábora a záveru, čakal som viac. O'Connell bol dobrý, Angelina to zvládla. (80%) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Občas jsem měl pocit, že se Angelina Jolie pokouší spíš zlomit diváka, aby Nezlomnýho vypnul a šel se věnovat něčemu záživnějšímu. Zamperiniho životní příběh je určitě silnej, jenže jeho zpracování se prostě nepovedlo. Nudný flashbacky nebo pomalý tempo ničemu nepomáhaj a když už konečně dojde na zajateckej tábor, lze jen konstatovat, že si tahle část vyžadovala mnohem víc napětí, emocí a dramatickejch scén (ostatně jako celej příběh). Zbývá teda obstojný technický zpracování a slušnej výkon Jacka O´Connella, což je na ty dvě hodiny stopáže pořád sakra málo, dvě silnější hvězdy. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Na to jak byl film dlouhý tak byl i docela dobrý a zajímavý. Víceméně moc nenudil. Nečekal jsem takový výkon od Angeliny Jolie, ale byl jsem příjemné překvapen. 70% ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Nie že by to nebolo zaujímavé, ale Angelinina réžia ma tie dve hodiny moc nebavila a hlavný protagonisti tiež nie. Moje sympatie si tam horko ťažko niekto získal a keď sa aj podarilo, rýchlo mi to z hlavy vytesnila nuda na vode. ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama