Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (477)

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Povedal som si: "Točí to Angelina to bude prepadák." Napokon som sa jeden večer nudil a pozrel som si to. Žiadny prepadák ale pocta veľkému mužovi. Angelina točiť dokáže takže môj prvý názor beriem spať a dávam 5 zaslúžených *. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ničím mě to nenadchlo. Jen mě štvalo, jak jsou lidi přízemní. Ať už parťák ve člunu, nebo ten japonský kejklíř. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý příběh o utrpení a nezlomné vůli (škoda, že se filmu nedožil Louis Zamperini), ale pojetí Angeliny Jolie je takové nemastné, neslanné. Celému filmu chybí větší náboj, fantazie, emoce. Celkově to na mě působí jako prosté vyprávění faktů a to je škoda, protože ten příběh by si zasloužl víc. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Úchvatný příběh, který bohužel mě neuchvátil. Neubírám nic ze závažnosti situace a z tristnosti zážitků skutečného Zamperliniho, ale film jde mimo mě. Jediná úchvatná sekvence je z gumového záchranného člunu. Zbytek, ne děkuji. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zklamaná :( Mnohem lepší filmy na toto téma lze najít-např Koleje osudu-no co už. Nedovedu pochopit, že když dostal na držku od asi 200 chlapů, že to vůbec přežil.Skoro půl filmu nudná podívaná na chlapy ve člunu-to už bylo zajímavější Otevřené moře- a to tam byli jen dva :D Angelíno zahraj raději zase nějakou Laru Croft, to je alespoň sranda :) ()

stone 

všechny recenze uživatele

Bože, proč je to tak dlouhý? Už jsem měl pocit, že na tom člunu spolu zestárneme. Hromada zhola zbytečných minut filmu uškodila. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Príbeh ako taký má v sebe určite veľkú silu, ale v scenári mi príde trošku pateticky skreslený a zameraný len na žmýkanie emócií za každú cenu. Možno by stálo za to aj načrieť hlbšie do psychológie postáv, než s ňou len balansovať vo vypätých situáciách. Taktiež by nebolo od veci film lepšie zostrihať, pretože takto vyzerá ako sled mierne naťahovaných epizód nie až tak fungujúceho celku. Hlavnej úlohy sa však celkom schopne zhostil neznámy Jack O'Connell, ktorý podáva obdivuhodný fyzický výkon a ako tak zachraňuje celý film. Ostatní herci sú vzhľadom k dĺžke pobytu na scéne skôr do počtu. Plusom je aj dobrá kamera, ale celkovo je to zo strany Angeliny len priemerný zásek. 60%. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Takový filmy si zaslouží vytáhnout hodnocení.. Kde tu mám přesah? Asi paradoxně v té víře :) obdivuhodný příběh podle skutečné události s peckovnim závěrem. 2h, které nenudí a jednoduše doporučení hodný film. Do toho :) bravo Angelino ()

subic 

všechny recenze uživatele

Proč jsem to chtěl vidět? Je to další film, kde hraje Jai Courtney, ale ten tu má jen štěk v roli pilota bombardéru a stejně se hned utopí. A co dál? Scénář Coen+Coen, od toho lze něco čekat, ale režie Angelina Jolie, to je zjevení nebo zlý sen? Jako není to špatné, jsou daleko horší filmy o válce od lepších rejžů. Jenže pokud jde o film, kde jsou vojáci spojenců mučení v zajateckých táborech, takové Koleje osudu (2013) jsou prostě lepší. Ani hlavní hrdina není nijak výrazný, takže mě to vlastně nechalo emočně celkem chladným. Jednou stačilo. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Tohle bych od paní Angeliny Jolie vážně nečekala! Název sice jak z brakové sci-fi literatury, místy se to táhne, ale celkově na mne film udělal dojem. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Film začíná leteckou bitvou podanou strhujícím způsobem. Pak to chvíli skáče v čase sem a tam, aby vyvrcholil v zajateckém táboře. Celkově je to napínavé, na konci dojemné (jak běží v tom vysněném olympijském Tokiu, to mě rozsekalo). Jen jsem si říkala, že o tom, jak Louis překonával svá traumata, by taky byl určitě zajímavý film. Pán se dožil požehnaného věku, byl vskutku nezlomný, ()

LdaVinci 

všechny recenze uživatele

Tohle, že režírovala Angelina Jolie? Kdo by to byl řekl, jsem si toho všiml až v titulkách. No tak tohle je opět ten snímek, který vám ukáže tvrdou a krutou realitu a obrovskou bezmoc. Tohle jsou filmy, u kterých přesně cítím silný emoce. Tady ale bylo vidět, že se silnou vůlí a s trochou štěstí dokážete nemožné. A ještě to podtrhuje to, že to je podle skutečné události. Nechápu teda, co se tu některým nelíbilo, ale tohle je poctivě natočený silný drama s výbornými hereckými výkony a to vše v krásným vizuálu se šťavnatými záběry, za mě prostě pecička. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Natočený dobře, super kamera, ale jo ten jen další film o utrpení válečných zajatců. Ke konci už jsem to i místy přetáčel. Už jsem těch filmů o utrpení viděl dost na to abych se v tom nimral už po x tý. Hlavní záporák mě připadal asi stejně záporný jako školák co zrovna odložil aktovku. Stěžejní scéna mě nijak nedojala. To je přesně místo, kde se ukazuje kdo je mistr a kdo jen druhá liga. Zato letecká byla naprosto fantastická, to smekám. Ten kdo jí dělal nebyl žádný béčko. Deakinsova kamera, záběry, kompozice, svícení to vše bylo perfektní. No prostě kolem a kolem byl to jen další převyprávěnej příběj a ne dramatickej epickej trhák plnej napětí, kterej vás nadchne a nepustí od začátku do konce. ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie sa vydala režírovať svoj druhý celovečerný film, a na moje veľké prekvapenie sa jedná o režijne fantastický snímok s nádherným vizuál, ktorý každú scénu premenil na niečo, čo by som chcel mať ako pozadie na ploche. Na Unbroken sa totižto vďaka skvelej práci s farbami a svetlami veľmi pekne pozerá. Avšak nie len pozerá, pretože aj napriek tomu, že dej filmu viete veľmi ľahko odhadnúť, tak sa jedná o strhujúci zážitok, ktorý skvelo vyobrazuje vyčerpanosť hlavných postáv a musím sa priznať, že mňa ani nezaujímal fakt, že viem do puntíku čo sa vo filme stane. Herci odvádzajú dobrú prácu a Angelina Jolie dokázala, že vie natočiť vizuálne aj emočne silné filmy, len bohužiaľ akcia jej moc nejde, a to je jeden z hlavných problémov filmu: začiatočná akčná scéna, ktorá išla spraviť napínavejšie, zaujímavejšie a nemyslím si, že náboje na útočných lietadlách sú také jemné. Mimo toho sa však jedná o film pri ktorom som sa vôbec nenudil a rád si ho ešte niekedy pozriem. 9/10 ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Môj dojem je, že Angelina si pre svoje filmy vyberá ťažké témy, lebo si mysli, ze dobrý námet spraví automaticky dobrý film. Tento film je rutinne natočený bez pridanej hodnoty. Hlavný hrdina Loiue trpí prvú hodinu v záchrannom člne a druhu v zajateckom tabore. Dianie sa strašne vleče a nezanecháva vo mne také emócie aké by malo. Čakala som kým film skončí a záverečné titulky o skutočnom Loiuovi ma zaujali viac ako celý film. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Dobrý vojnový film, ale na konci som vôbec nemal pocit oslobodenia, ktorý sa tu žiadal. Emócie mohli byť ešte silnejšie a krajné situácie ešte viac vyhrotenejšie, dalo sa zájsť oveľa ďalej. Film je rozdelený na relatívne tri samostatné časti. Prvá sa mi zdala pre dej viacmenej zbytočná a nepodstatná...ozajstná "zábava" začne po stroskotaní, a aj keď sa tu takmer nič originálne nestane je to pútavá polhodinka. Finálna hodina sa tiež dá pozerať, disponuje silnými momentami a drží si stabilne vyrovnané (bohužiaľ priemerné) tempo...a záver ako som už naznačil, mohol byť silnejší, aj keď to bolo zrejme limitované skutočnými udalosťami. Hlavný hrdina nevýrazný, jeho tvár si už nepamätám. ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Keď si čítam tieto komentáre, tak ma ide rozhodiť od zlosti. Leň čumím koľko ľudí by sa tu uplatnili ako režiséri, scenáristi, herci..Sú to ľudia, ktorí v reálnom živote piču dokázali, vo svete neznamenajú nič viac ako bordel za nechtami a preto sa tu potrebujú vybúriť a vyrozprávať, lebo ich inak nikto nepočúva. Je mi jasné, že sa im tento film zdá hlúpy a zbytočný, pretože im by stačila jedna po papuli a hneď by to vzdali. Samozrejme, že to bolo prehnané, to uznávam, ale v žiadom prípade to nebol zbytočný film vy vajčiaci prijebaní. Hlavne, že kokotiny na ktoré sa nedá pozerať tu majú aj 90%. ()

Radyss 

všechny recenze uživatele

S takovou předlohou se z toho určitě dalo vytěžit víc, než nepřetržité násilí co deset minut od půlky filmu. O sportovních scénách se snad radši zmiňovat nebudu, Angelina je totiž úplně zastínila. Kdyby film nebyl podle skutečné události, jednu hvězdu bych ubral. ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama