Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (478)

Radyss 

všechny recenze uživatele

S takovou předlohou se z toho určitě dalo vytěžit víc, než nepřetržité násilí co deset minut od půlky filmu. O sportovních scénách se snad radši zmiňovat nebudu, Angelina je totiž úplně zastínila. Kdyby film nebyl podle skutečné události, jednu hvězdu bych ubral. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Slušný story, akorát hroozně utahaný. Obzvlášť druhá půlka se vlekla, jako tejden před vejplatou. O dost víc prostoru bych dal sportovní kariéře hlavního hrdiny, která proběhla jen letmo, což je škoda, protože potenciál by tahle část měla. Žánrový zařazení "sportovní" je tím dost mimo. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Proc by to melo byt spatne? Na platne vidite neustale se menici dej, ktery je zajimavy. Je zrucne natocen, nenudi, udrzuje vasi pozornost a neustale se posouva dopredu. I kdyz je stopaz pres dve hodiny, vam to utece jako voda. Vyrazne filmu pomohli scenariste a vubec cely filmovy stab. Jen bych v castingu na hlavni roli dal nekoho jineho. Tohle nebylo ono. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Nie. Skrátka nie. Malo zahrať na city, nezahralo. Skutočná udalosť bola námetom, fajn. Ale jednoducho, takýchto príbehov je až príliš veľa na to, aby niekto spracovanie mohol takto odfláknuť. Po Oscars Night som sa na tento kúsok tešil, no neprišiel ani zlomok z očakávaného - a keď som na konci uzrel, že to režírovala Angelina (nie, naozaj som to predtým netušil), nevedel som, či sa mám smiať, alebo plakať. Hlavná postava zohrala svoj part obstojne, ale to, akým spôsobom réžia znehotnotila celý príbeh, je až nemysliteľné - ako scény v oceáne, tak aj scény v zajateckom tábore, skrátka tam nebolo čoho sa oprieť, aby som mohol konštatovať, že pozretie filmu stálo za to. Nie, 137 minút som mohol naozaj využiť lepšie, minimálne spánkom. Ako vravím - je to odfláknutie možno dobrého námetu, odfláknutie, aké sa často nevidí. Za bežných okolností a aspoň priemerného spracovania by príbeh silno nútil k zamysleniu, takto ale núti čím skôr zabudnúť a rozhodne už nikdy nepozerať znova. Jednu hviezdičku dávam len z rešpektu voči Louisovi Zampierimu, skutočnému hrdinovi, ktorý sa i napriek všetkému dožil takmer sto rokov. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Příběh Louise Zamperiniho je opravdu krutý, ale naštěstí se šťastným koncem. Je až neskutečné, co vše musel vydržet a čím vším si prošel. Po shlédnutí traileru jsem čekal trochu jiný děj, více zaměřený na sportovní tématiku, ale realita byla jiná a většinu filmu Louis trpěl. Hlavního herce skvěle zahrál Jack O'Connell a i ostatní herci byli dobře obsazeni. Tvůrci přesně trefili image japonských mučedníků a v tomto ohledu byl Unbroken take zdařilý. Obecně po filmové stránce, ať už tam zahrnu výbornou kameru, střih či hudbu je toto dílo natočeno bezvadně a neshledal jsem tam žádné chybičky. V čem ale trochu zaostává, je dle mého příběh a nějaké rozuzlení. No že se vyhraje válka jsme veděli už před filmem i to, že Louis přežije, ale něco hlubšího mi tam scházelo. Konec byl moc rychlý a zbytečně useklý. Jinak režisérské premiéře Angeliny Jolie dávám palec nahoru a hodnotím kladně a Louis? Klaním se mu a je škoda, že se jen těsně nedožil premiéry. Jinak byl prostě NEZLOMNÝ! Dávám 80% - čtyři hvězdičky. ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, těšil jsem se, že tentokrát to už bude stát za to, ale přeci jenom jsme se toho nedočkal. Snad jediná chvíle kdy to stálo za to bylo, když hl. hrdina závodil a poté, kdy pozdravoval své blízké v radiu. Díky traileru dávám 3***.Hodně slabé. ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie je možná dobrá matka,průměrná herečka,nevím jaká je v posteli,ale vím jistě,že po shlídnutí filmu Nezlomný je na píču režisérka.Film si zase hraje na 100% pravdivý příběh a proto se všichni poserte a pějte americkou hymnu vy žiďáci jedni,protože vám to nakazuje šikmookej "desátník",No kurva,už toho mám fakt dost.Nemíním ani opomenout ty úžasně digitální bazénový vlny a plyšový žraloky,který američtí piloti v klidu chytají do ruky,aby si pak na nich pošmákli s tatarkou a hranolkama.Takže ještě bacha na účes,aby se na slunci náhodou nevysušil a strhující mega drama přes překážky všeho druhu může začít.Já ale běžet s tímhle týmem nebudu ani za smaženou tresku.....Suši navždy.40%. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem si nestanovil žádná přílišná očekávání. Musím však zcela upřímně říct, že i kdybych si stanovil laťku sebevýš, tak ji Unbroken překoná. Tento film mě naprsto vnitře rozerval, skvostná to podívaná. Zde je vidět, že odvedená práce je opravdu na vysoké úrovni. Herecké výkony bravurní, scéna, produkce vše spolu ladí. Dějová linie mne velmi silně zasáhla a emoce, které ve mě film zanechal budu vstřebávat ještě hodně dlouho. Správná gradace celého filmu se odráží i na mém hodnocení, nemůžu jinak než hodnotit plným počtem 5* ()

mkee 

všechny recenze uživatele

Mučeníctvo na úkor hrdinstva či návod na to, ako urobiť dojímavé patetickým. To celé pod prikrývkou dôkladnej kamery s výborným hereckým podaním, avšak bez výraznej originality, i keď so zopár „wtf momentmi“. Takto by sa dal vnímať Angelininým okom prerozprávaný príbeh o prežití bežca olympionika Louisa Zamperiniho. Majúc osobitého filmového ducha, bol by snáď siahal k filmom tej najvyššej akostnej triedy. ()

Spilif 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevím jak k tomuhle filmu přistupovat. Vážně nevím dlouho jsem se odhodlával na tenhle film kouknout a přesvědčila mě jedna věta tady a to že to Angelina natřela Clintovi a řekl jsem si vaaaau tak jo dnes je ten správnej den a čas pochutnám si na tomhle filmu. Ale co se stalo jediné udivení bylo při čtení téhle věty tady. Vím co člověk to chuť a to názor, ale prostě pro mě je tenhle film prostě hrozně zvláštní. Nechci ho hanit to ne scenérie, kamera, herci, příběh jo říkám ano, ale pak se musím zeptat proč. Pustil jsem si ho a při náletu na začátku si říkám jo to půjde pak střih kostel a už to jede a říkám si u mě to moc nefunguje... No célá stopáž byla pro mne spíš jen o tom že jsem čekal že to vě mě něco zlomí ale bohužel to se nestalo. Závěr samozřejmě famózní velitel tábora dostal lekci. Ale jinak tohle pro mě není film který bych někomu doporučoval... Rozmlouvat ho taky nebudu, jsou horší, ale tohle je volba spíš"já už nemám na co koukat tak si pustím tohle" Pro mě zbitečnost... Která vcelku nedokázala nějak extra upoutat mou pozornost. Tak hodně štěstí při koukání... ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Chladné, bez emocí, což je sice lepší, než přeslazený holyvůdský biják, ale tak ploché, že se člověk zmůže jenom na čirou nenávist vůči lidskejm troskám, které si "zvesela" provozují násilí a sadismus na nevinných. Celý film jsem si říkal, kdy konečně přijde ta hlavní pointa... Ok, nikdo ho nezlomil (v reálu málem alkohol), ale to mi na film přijde dost málo. Nejde se tudíž ubránit dojmu, že látka mohla být zajímavá (když už něco ze života Zamperiniho, tak jeho odpuštění svým věznitelům v pozdější části svého života), ale autorům se z toho nepodařilo dostat tolik, kolik šlo. Jestli je na vině režie, anebo Coenovci (ačkoli nevím, jak moc se na scénáři podíleli) si vybrali slabší chvilku, těžko říct. Koukat se na to dá, ale to je tak všechno, co si člověk z tohodle filmu odnese. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Čo málo chýba, aby som dal 5 hviezd. Naozaj málo, nakoľko je toto pre mňa veľké režijné prekvapenie roka a naozaj od Angeliny Jolie kúsok, ktorý predčí viaceré hollywoodské trháky na vojnovú tému. Ukázala, že to naozaj vie, a keď k tomu pridáme majstrovstvo bratov Coenovcov, nádherná Desplatova hudba, záverečná pieseň od Coldplay, skvelé herecké výkony z radu neznámych hercov (hlavne O`Connela) a úchvatne spracovaný záver filmu, z ktorého mi bežali zimomriavky po chrbte, nemôže to dopadnúť zle. Hviezdičku dávam dole kvôli typickému až moc patriotistickému zobrazeniu vojnovej reality. Inak ale skvelý filmový počin a je mi naozaj ľúto, že ujo Zamperini sa premiéry len tesne nedožil. Bol by právom nadšený a dojatý. Som si istý. 80 % ()

słezakjkb 

všechny recenze uživatele

Snímku jsem se docela obával, ale po zhlédnutí jsem si chtěl dát facku za to, jak dlouho jsem ho odkládal. Omlouvám se Angelina Jolie, že jsem si udělal čas až při cestě do UK v rámci sledování filmů na obrazovce Student Agency. Naprosto parádní podívaná! ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice dobrý film, asi nejlepší co jsem od Angeliny Jolie viděl. Letecké scény velmi dobré, ztroskotání a zajatecký tábor také...Vpodstatě mi ve filmu jen chyběly nějaké hlubší emoce, nebo něco zvláštního, abych dal filmu 5 hvězdiček. Lecos vymyslet by se jistě dalo. Ale 83% za solidní řemeslo je zde určitě ucházející. ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama