Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (478)

FantomasMan 

všechny recenze uživatele

Nuž čakal som viac. Hlavne keď som videl Americké tržby v kinách. Nebol to zlý film ale na zadok si z neho nesadnete. Celé mi to pripadalo ako ako zbierka krátkych filmov a nie ako jeden ucelený príbeh. Každopádne kto si počká na TV chybu nespraví. ()

Luciaaas2 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, občas sem se nudil, ale jinak film udržel mou pozornost, Škoda, že film, nenatočil někdo zručnější. Určitě se k filmu ještě vrátím... ()

Iroquois 

všechny recenze uživatele

Dávám 50 %, možná jen z úcty k reálnému předobrazu, kterého asi zlomilo až zhlédnutí předpremiéry tohoto filmu. Ale né, zas až tak špatné to není. Je to technicky slušně zvládnuté a příběh by byl také fajn, jen se ho jaksi nepodařilo přetvořit do zajímavé podoby. Jinými slovy se jedná o dosti nudné dílko, jehož dramatičnost se ani v těch nejdramatičtějších scénách jaksi nedostavovala. Ke konci jsem si už sakra přál, aby byl konec války a hlavně aby náhodou neupadl Nezlomný do dalšího průseru, na nějž bychom museli ještě hodinu tupě zírat. ()

Mmariner 

všechny recenze uživatele

uplně v pohodě kousek... že to točila Angelína jsem zjistil až v titulkách:) a musím říct, že se jí to povedlo.. Pěkně jsem se zžil s hlavní postavou a prošel si jeho nelehký osud... ()

Epco 

všechny recenze uživatele

Velmi silny pribeh vyrozpravany skoro nezaujantym sposobom. Skoro az bez emocii, rozohratym obrazom chyba dramatizacia co sa na jednej strane da povazovat v sucastnej umelej dobe za plus. U mna sa vsak nedostavilo vtiahnutie do deja a zobrazene utrpenie akoby sa ani nestalo, ako by ani nebolelo a vydrzat to co hlavny hrdina je vlastne uplne bezproblemova vec. ()

psycho.ta 

všechny recenze uživatele

Nelze říci, že by byl Unbroken vysloveně špatný film. Myslím, že se AJ vytáhla jak hereckým obsazením, kamerou, efekty, kulisami , dějovou linií..vše je naprosto dokonalé a šlape tak jak má. Souhlasím i s tvrzením a přirovnáním tohoto snímku k Eastwoodovi. Přesto je to jeden z "nejsušších" filmů jaké jsem za poslední dobu viděla. Žádné akce nebo jakéhokoliv vzrušení se Vám nedostane. Ani na jeden jediný okamžik Vám Vaše filmová srdce nezaplesají radostí z toho na co se díváte bez ohledu na to jakým způsobem je Vám to servírováno. Ani jednou se Vám neobjeví na ruce husí kůže. Prostě nic..jen prázdnota. A s tou od sledování tohoto snímku i odcházíte...2** ()

Zofinka2 

všechny recenze uživatele

Film Nezlomný se mi líbil. Nejvíce se mi líbila první půlka. Druhá půlka, odehrávající se v japonském táboře už nebyla moc "koukatelná" pro citlivější jedince, bylo to zbytečně zdlouhavé, stejné a trochu nuda. Čekala jsem, že tam ještě bude jeho život po osvobození z tábora, ale to se bohužel nekonalo. Myslím, že utrpení v prac. táboře měli zkrátit na půlku a do druhé přidat něco ze jeho lepšího života po válce. Aby to mělo taky světlou stránku, jako měl film Americký sniper. Protože kdo se má pořád koukat na to, jak ho nějaký sadista ponižuje? Dávám tomu slabší 4*. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Film se trochu podobá filmu Na konci všech válek,který byl také o japonském zajateckém táboře. Musím uznat,že jsem se zadíval od začátku do konce. ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie je skvělá herečka a jak vidno i talentovaná režisérka.Podařilo se jí natočit opravdu něco velmi zajímavého a napínavého od začátku až do konce.Příjemné napínavé a výpravné překvapení! ()

Strid 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nebavilo,nebylo tam žádný zabíjení nacistů,a bylo to naprosto nereálný,trn hlavní zmrd měl 40 dní stejnej knírek i když se neholil ()

Mesmeric 

všechny recenze uživatele

No, co k tomu říct. Breďák musí mít opravdu magické péro, když dokázal Angelině tak moc vysouložit mozek, že přišla s tímhle. První polovina nuda, nuda, nuda a nic než nuda. To jsem se mohl rovnou dívat na Ludolfovo číslo a jeho život, nebo jak se to jmenuje. Padnutím do zajetí rýžojedů začíná dostávat příběh nový nádech....sadistický malý zmrd, který se rád baví mlácením lidí (to už jsem taky někde viděl), byla příjemná vzpruha.....ale proč vypadal, že mu je 12 let???? Nu což, byla to přece "rýl lajf story, voe", takže se tomu dá lecos odpustit. Průměr si to zaslouží, jen si tak marně škrábu mozek, kdo že byl vlastně cílovka tohodle filmečku. ()

Trescha 

všechny recenze uživatele

Vynikající silný příběh. Angelina podle mě režii zvládla více než obstojně. Lépe už by to natočil snad jen Jaroslav Soukup, nebo Verbalova máma:-p Je tedy pravda že Jackie je model za všech okolností i když mu ta "japonská školačka" pěkně dupe za krk.Vizuál je více než o.k. mě se na to koukalo tedy náramě. Možná by se to celé dalo stlačit pod dvě hodiny a bylo by to značka ideál,ale ani při tehle stopáži jsem se nenudil takže...;-) ()

Ananas462 

všechny recenze uživatele

Kdo má rad filmy z druhé světové podle pravdy násilí tak si tento film určitě užije . Takže si užíte tento film a ať vás nezlomí. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Niektorí ľudia by mali robiť len to, čo im ide. A Angelina by mala chodiť po Afrike, adoptovať tucty detí a občas si niekde zahrať. Snáď mi nikto nechce povedať, že takéto zloženie kvalitných ľudí, ktorí sa spolupodieľali na tomto filme (Roger Deakins, Alexandre Desplat, Coldplay...), si získala svojím talentom a nie svojím postom celebrity a vzťahom či už s vplyvnými ľuďmi alebo svojím manželom. Jej snaha ukázať čo najviac násilia a neuhýňať kamerou je smiešna, keď kvôli ratingu neuvidíme pomaly ani kvapku krvi a prečo si vybrala osud práve Zamperiniho, ktorého Forrestovský beh vo mne vyvolával úsmev, ale nie veľmi v pozitívnom zmysle, mi je naozaj záhadou. Tí ostatní vojaci boli niečo menej? Vydržali menej, netrpeli rovnako? A za naozaj hlavný nedostatok považujem prácu strihača. Keby ten film bol o dobrú polhodinu kratší, bol by oveľa viac naliehavejší a zanechal by v mysli diváka nejakú stopu. Takto si pamätám hlavne nudu. Jack O'Connell podáva solídny výkon, o tom niet pochýb, je len škoda, že viac priestoru nedostali ostatní (hlavne Domhnall Gleeson a Garrett Hedlund). Všetko ostalo len na pol ceste a na konci trpká chuť na jazyku. ()

kocob 

všechny recenze uživatele

Film u něhož jsem nepochopil význam hlavního hrdiny. Sledujeme osudy olympijského běžce (před válkou) a japonského zajatce (v průběhu války). Přesto snad kromě asi dvou momentů v celém ději jsem nezaznamenal, že by hlavní hrdina zažíval nějaké větší hrůzy nebo něco zajímavějšího než všichni kolem. Samozřejmě, že japonské zajetí bylo příšerné, ale neubránil jsem se dojmu, proč musíme sledovat právě jeho. Navíc herec Jack O'Connell na mě nezapůsobil ani dojmem, že bych ho měl litovat. Vzhledem k tomu, že je to film podle skutečné události, tak chápu hrozné zážitky, které se skutečně v Japonsku děly, bohužel tento film je však prostřednictvím filmového plátna na diváka příliš nepřenese. Film je chladný a nezaujatý k závažnosti děje. Angelina Jolie má na režii asi ještě čas. ()

dudel3333 

všechny recenze uživatele

keby bolo pod názvom napísané Réžia : Steven Spielberg a bol by to uplne rovnaký film je tu minimalne 90% percent , žial všetci hodnotia to že to režírovala Angelina a to je pre mnohých hlavný problem filmu..........u mna plné 5 , nemám čo riešiť ,fantasticke od hercov,scenara,výpravy aj réžii. ()

Lukyjetu 

všechny recenze uživatele

Prvý film, ktorý som videl v režisérskom podaní Angeliny Jolie a musím povedať, že to vôbec nebolo zlé. Dalo sa to úplne v pohode pozrieť, i keď zase som mal po hodine aj pol pocit, že by to už mohlo končiť. Možno pani Hillenbrandová pred písaním tohto románu pozerala Forresta Gumpa a nechala sa ním mierne ovplyvniť, ale to už je opäť len môj subjektívny názor. Vlastne celý príbeh by som prirovnal k Forrestovi. Až na to, že ide o trochu bystrejší, drsnejší a hlavne horší model. Nepochopím však, ako sa Louis mohol nakoniec tak pomiasť, že sa išiel do Japonska zmieriť so svojimi trýzniteľmi. Síce, vzhľadom na počet rán do hlavy, ktoré náš hlavný hrdina počas väznenia schytal, sa vlastne ani nečudujem. To človeku vymyje mozog horšie ako pravidelné navštevovanie rímskokatolíckych omší. Záverečná pesnička od Coldplay je, ako vždy, skvelá. ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama