Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (478)

vrgulnik 

všechny recenze uživatele

Jsem "znevýhodněn" tím, že jsem nejdříve četl knihu. Život L. Zamperiniho byl výrazně barvitější a bohatší než může ukázat film. Film není špatný, ale není ani excelentní. ()

nahodilova_k 

všechny recenze uživatele

Jack O'Connell, Jack O'Connell, Jack O'Connell... pres dve hodiny zatatych pesti, jak jsem tomu klukovi fandila a trpela s nim! Uz jsem rikala, ze miluju Jacka O'Connella? ()

pepko87 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je ozajstným sklamaním. Knižná predloha tohto filmu je plná napätia a zvratov, presný opak toho, čo nájdeme v tomto filme. Kto prečítal knihu, nebude chcieť veriť, že takto sýty príbeh môže niekto natočiť takto tupo. Filmu úplne chýba akákoľvek gradácia, napätie, vtip, vzrušenie, atď. Dokumenty na Viasat Explorer sú napínavejšie ako toto. Angelina Jolie je možno dobrá herečka, ale v réžii sa rozhodne nevyzná. Zlý výber kamery, strihu a hercov len dokonal tento pokus o film a jediné, čo z toho vzniklo, je strata dvoch hodín života. Je mi jasné, že život Louisa Zamperiniho bol príliš naplnený dobružstvami, aby sa dali všetky zobraziť vo filme, avšak to, čo vybrala Angelina, stojí úplne za prd. Celkové spracovanie filmu totálne zabilo dej a celkovú myšlienku života Louisa Zamperiniho. Veľká to škoda. Kebyže sa príbehu chytil Scorsesse a DiCaprio, film by žal Oscary len by sa tak parilo. Takto je film odkázaný len na Zlaté maliny (a možno aj černice). Hnus velebnosti 1/5 ()

Beaka9 

všechny recenze uživatele

Tempo filmu bylo dobré tak do poloviny. S příchodcem do zajateckého tábora se vše jakoby zastavilo, děj se nikam neposouval a byl poměrně plytký. Možná snímku přece jen chyběl mluvený komentář v ich formě. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a velmi drsný příběh. Je pravda, že bych raději některé části (na moři, v zajetí) zkrátila, ale i přesto byl film napínavý. Herecký výkon hlavního představitele byl velmi autentický, nechtělo se mi ani věřit, jak se dokázal z vypracovaného urostlého chlapa proměnit ve vyzáblého až na smrt vyhublého vězně. Velmi silnými momenty jsou pak střety s Japonským důstojníkem na nichž je skvěle vidět, jak závistivý člověk, který však nikdy nepřekonal sám sebe a v podstatě nic významného ani hrdinského neprokázal se vyžívá v týrání muže, představující jeho opak. Nakonec je krásně vidět, jak je Japonec sklíčený, - už neví, co si s vězněm počít, nenechá se strhnout na kolena, dokáže projít vším - projde uvědoměním si svého komplexu, který tímto svým počínáním opravdu nevyřeší. Tomu se říká psychické a také morální vítězství. Samotného Zamperini, o němž je tento film natočen, pak obdivuji za vnitřní sílu a hrdost, kterou si za celou dobu svého života zachoval. Také se dožil téměř 100 let. Neskutečný, nezlomný člověk. ()

Lukets 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na níže zmíněné komentáře musím říct pravý opak! Film ve mně vyvolával spoustu emocí, jedná se o skvělý životopisný film a ukazuje realitu jak to bylo během války, je sice trošku zkreslená, ale fakta zůstávají. Zajisté se nedokáže vyrovnat jiným životopisným snímkům, ale svou kvalitu to má! Snímek jsem shlédl dvakrát a dovolím si napsat toto hodnocení, na první shlédnutí bych si netroufl. ()

Satyrek 

všechny recenze uživatele

Dobře zvládnutý, přesně vykonstruovaný snímek bez nějakých viditelných patosů a dokonce i s nějakým přesahem. Charaktery postav nepůsobí ani moc černobíle. Každopadně Angelina v režisérské roli kupodivu obstála. ()

jauahaoas 

všechny recenze uživatele

Škoda, silné téma dle skutečné události, ale totálně zabité špatným výběrem postav a situací. Asi měli dobrého fyzioterapeuta a velmi moderní podpůrné prostředky. Dobré byly počáteční záběry z bombardéru. Trochu tak všichni přehrávají a schovat to za Angelinu je tak trochu málo. ()

GCorsini 

všechny recenze uživatele

Páni, takhle špatný válečný film jsem snad ještě neviděl. Ani na vteřinu žádný soucit, ani na vteřinu žádné vtažení do děje. A akce zvedni pražec, u kterého se neukázala ani zmínka svalového napětí a chudák pták se mohl kdoví proč málem rozbrečet, byla úplná fraška. Ty dvě hvězdy jsou jen za let letadlem, u kterého jsem nemusel používat posun 10s vpřed. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nič, čo by sme už niekedy nevideli. Angeline chýbajú režisérske skúsenosti a dnes ešte nemá na podobné filmy. Pretože takýchto príbehov je mnoho a lepšie im sedí Spielbergov či Scottov rukopis. Jej Unbroken navyše zbytočne podlieha dnešnému kódexu a miestami je až príliš presladený i keď sa snaží byť čo najdrsnejší. ()

matous20063 

všechny recenze uživatele

Nezlomný je zajímavý snímek, když jsem o něm poprvé slyšel nějak zvlášť mě neosolovil i přesto že se o 2. Světovou válku hodně zajímám. Ovšem když ho dávali v televizi nenechal jsem si ho ujít. Film je trošku jiný válečný film. Děj se zajímavý ovšem fáze v zajateckých táborech je podle mě krátká. Dialogy a celkově zpracování je výborné. Herecké výkony velice dobré. Je to v celku jednoduchý film na večer. 70% ()

Simex_ 

všechny recenze uživatele

Válečný, drsný a zajímavý snímek Nezlomný je ukázkový film, který může sloužit k několika dobrým věcem, např. k namotivování lidí. Je zajímavé dívat na tento film a vedět o tom, že je podle skutečné události, což ho dělá ještě lepším. Herec Jack O´Connell zahrál výborně hlavní roli, oběti války Louise Zamperiniho, až to i občas nahánělo husí kůži. ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Japonské vojenské vychování je jasné: Buď zvítězíš nebo zemřeš. Ať rukou nepřítele nebo tou svojí. Podle toho se také chovali k zajatcům, jak nám ve filmu laskavě připomněl velitel jejich koncentráku. A tak zatímco Němci pečlivě vybírali a cvičili dozorce a velitele k tomu, aby byli zvlášť krutí, u Japonců to byla otázka cti. A tak se náš hrdina poněkud kuriózním a z mého pohledu trochu nepravděpodobným způsobem dostává na místo, kde musí nejen čelit samotnému ďáblovi, sáhnout si na úplné dno, ale také připomenout nám ostatním, že člověk dokáže neuvěřitelné věci. Když tedy zrovna nesedí v teploučku přilepený ke klávesnici. Je dobré vědět, že nejen Hitler dokázal být nemilosrdný. Během druhé světové války zabili japonské jednotky na 10 milionů Číňanů, z čehož 70% tvořily civilní oběti. To a jejich chování k zajatcům nám ukazuje, že fanatismus dokáže mít různé podoby a žádná z nich není hezká. Film rozhodně doporučuji. ()

TonySoprano 

všechny recenze uživatele

tak sprznit tak skvely namet dokaze len velmi slaby reziser. nemam k tomu co dodat, pribeh vhana do oci slzy, ked si o nom clovek cita na wikipedii, film je vsak plny klise zo stroskotanca, umuceni krista, apod. skoda, angelina by nemala v reziserskej kariere pokracovat. ()

hotentot 

všechny recenze uživatele

Moc som neočakával od tohto filmu. Prostredie druhej svetovej vojny bolo už mnohokrát natočené a prísť s niečím novým, čo divákovi len tak nedovolí odísť na WC je určite ťažké. Angelina Jolie, ako režisérka zvládla tento film na výbornú. O prostredí som ani na chvíľu nepochyboval a napätie, ktoré patrí do vojnových filmov tu nechýbalo. Akcie tu moc nebolo, ale tento film bol o inom ako o strieľaní. Čo dodať. Sila ľudského ducha a chuť žiť je obrovská. Niekdy na to zabúdame, ale občas príde niekto a ukáže nám, že môžeme byť nezlomný. Film je podla skutočných udalostí. Louis Silvie Zamperini prežil pád lietadla v Pacifiku, strávil 47 dní na plti a potom prežil viac ako dva a pol roka v Japonsku ako vojnový zajatec vo väzenských táboroch. ()

copyrig4t 

všechny recenze uživatele

Je to škoda.Tak pěkný,emocionální,zajímavý film z toho mohl být,kdyby se dostal pod ruku daleko zkušenějšímu režisérovi,který ví jak správné životopisné drama prodat.Problém je také ve stopáži.Nudných scén bylo několik ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama